Nieuws

Wat is AWC Fitball?

Voetbal is van alle sporten de gezondste sport is om te beoefenen. Dit door de combinatie van uithoudingsvermogen, kracht en snelheid. Vooral vrouwen vinden werken aan een goed en gezond lichaam belangrijk en daarom is fitness bij vrouwen erg populair. Naast fit worden of blijven staat gezelligheid ook hoog op prioriteitenlijstjes van vrouwen.

AWC Fitball is een samenwerking tussen de voetbalclub s.v. A.W.C. Wijchen en fitnessschool CURVES. De lessen zullen worden gegeven door fitnessinstructrice Nancy Plones van CURVES. 
Groot voordeel van AWC Fitball is dat het in de buitenlucht beoefend kan worden en dat s.v. A.W.C. Wijchen over een mooie accommodatie beschikt. Mocht het weer minder zijn dan kan er worden uitgeweken naar de goede faciliteiten van CURVES in de Burchtstraat.

AWC Fitball is dus fitness in de buitenlucht met veel oefeningen met een bal.
De 1ste les gaat starten op vrijdag 22 september 2017 om 19.00 uur. 

Voor wie is AWC Fitball?
Meisjes van 14+ en vrouwen van 18 tot 60 jaar

Wanneer zijn de lessen?
Op vrijdagavond van 19.00 tot 20.00 uur of
Woensdagmiddag van 15.00 tot 16.00 uur

Wat kost AWC Fitball?

  AWC-lid (of moeder van AWC-lid) Niet AWC-lid
Losse les € 2,50 € 5,00
10-rittenkaart € 20,00 € 40,00
Jaarabonnement
( 40 lessen)
€ 50,00 € 100,00Hoe kan ik mij aanmelden?
Via facebook (AWC Fitball)
Via email: fitball@awcwijchen.nl
Via de app: classi
 

23-03-2017:

s.v. A.W.C. Wijchen Voetbalplan3.0 – een tussenstand na 1 jaar
(Wil je hele artikel met de bijbehorende foto's. Klik dan op bijgaande link)

sv AWC Wijchen 1 jaar evaluatie Maart 2017.pdf

De doelstelling
1 jaar geleden heeft het AB van s.v. A.W.C Wijchen het s.v. A.W.C. Wijchen Voetbalplan3.0 omarmd om middels een betere ‘voetbalorganisatie’ weer nieuwe positieve energie in de club te krijgen. Via een cultuur wijziging waarin het teambelang ondergeschikt is aan het clubbelang zijn we op weg om weer de grootste familieclub van Wijchen te worden.

Manager Voetbal en nieuwe voetbalorganisatie
Om de cultuur te wijziging van een club waarbinnen veel teams vooral met zichzelf bezig zijn om kampioen te worden naar een clubcultuur waarbinnen iedereen bezig is om beter te leren voetballen is de funktie van een manager Voetbal essentieel. Gelukkig heeft Piet Hubers deze belangrijke rol binnen de club het eeste ½ jaar nadat hij het Voetbalplan3.0 had afgemaakt kunnen invullen. Hij heeft het Groen Witte Hart, bestaande uit selectietrainers senioren en technisch coördinatoren jeugd,  gestalte gegeven en samen met de werkgroep de s.v. A.W.C. TECHNISOL Voetbalacademie opgestart. 
 Daarnaast heeft hij ook het “vieze” operationele werk niet geschuwd. Piet is bijna dagelijks op ons sportpark aanwezig geweest om onze plannen invulling te geven. Helaas heeft Frans Paymans net nadat we de overdracht van Piet hadden afgerond met een terugval in zijn herstel te maken gekregen. Inmiddels is hij daar herstellende van en is het voetbal bij  AWC een middel om weer helemaal de oude te worden. Vanaf deze week zal Frans weer op het veld bij de Voetbalacadmie aanwezig zijn om leergierige ouders te helpen betere trainers te worden.
De Commissie Voetbal bestaande uit bestuurslid voetbalzaken, de Technische Commissie, het Groen Witte Hart en de voorzitter van de werkgroep Voetbalacademie zijn 1x bij elkaar geweest. Binnenkort zal de 2e halfjaarlijkse bijeenkomst gehouden worden.
Binnen het bestuur is Guus van Schijndel in November 2015 aangesteld als bestuurslid voetbalzaken, naast zijn rollen als voorzitter van de Technische Commissie en organisatorisch coördinator jeugd. Hierdoor is dit ‘voetbaldier’ ‘vergadertijger’ geworden en zet hij zich in om de voorwaarden te scheppen waarbinnen de ‘voetbaldieren’ hun werk goed te kunnen doen en wij als club onze ambities en doelstellingen waar kunnen maken.

s.v. AWC TECHNISOL Voetbalacademie
AWC is in de gelukkige omstandigheid dat we enkele jaren geleden al ervaring hebben opgedaan met een Voetbalacademie. Hierdoor zijn we erachter gekomen hoe belangrijk zo’n Voetbalacademie voor de club is. Door de situatie te vergelijken voordat we een Voetbalacademie hadden, tijdens en erna kom je tot de conclusie dat meer kinderen en ouders langer bij de club blijven. Blijkbaar omdat ze, wanneer ze beter worden (ieder op zijn nivo) ook meer plezier aan het spelletje beleven. Want beter leren voetballen begint bij de trainers. Want trainers maken spelers beter. Betere spelers maken teams beter en betere teams maken de club uiteindelijk beter.

Na een grootste opening begin November 2016 zijn inmiddels meer dan 60 ouders aktief binnen de Voetbalacademie. De werkgroep onder leiding van Ed Smits met Tim Giesbers en Roel Burgers is erg druk geweest met de organisatie van al die ouders, speler(sters) en trainers. Inmiddels zijn de eerste evaluaties geweest, zijn kleine aanpassingen in de maak maar kunnen we concluderen dat de organisatie ‘staat’.
Er is een schema opgesteld zodat alle leeftijdscategorieen 5-6x dit seizoen een Voetbalacademieaktiviteit hebben. Zo’n aktiviteit houdt in dat onze selctietrainers een training uitwerken die vooraf opgestuurd wordt zodat iedereen de trainingthuis kan voorbereiden. Op de Voetbalacademieavond wordt die training voorbesproken en wordt aangegeven wat de leermomenten van die training zijn. Daarna gaan de ouders de training geven op het veld. De selectietrainers en de Manger Voetbal zijn aanwezig op het veld voor advies. Erna volgt een gezamelijke evaluatie. 

Bjorn van de Groes heeft zelfs alle registers open getrokken om de Voetbalacademie ook interessant te maken voor ‘de oudere jeugd’. Het ‘inhuren’ van specialisten die een plyometrische trainingen hebben gegeven en sessies met DashTag heeft deze trainingen uitdagender gemaakt. Naast het beter leren trainen is een ander groot winstpunt dat er meer met elkaar gecommuniceerd wordt. Dit heeft weer veel voordelen voor de ‘gewone’ voetbalaktiviteiten zoals trainen en wedstrijden in geval dat er spelers van elkaar geleend moeten worden in geval van veel blessures of vakanties.

Talenten Team O23
Voor het eerst in de historie van s.v. A.W.C Wijchen hebben we een talententeam met spelers jonger dan 23 jaar. Onder leiding van Alex Koutsocheras en Bob Willems trainen en spelen onze talenten uit de JO17 t/m AWC2 1x per maand met als doel de grote overgang van de jeugd naar de senioren beter te overbruggen. Er zijn al mooie overwinningen behaald door deze jonge mannen tegen gelouterde 4e klasse teams. Ondanks dat het een nieuw initiatief is en iedereen nog aan elkaar moet wennen is het een lust voor het oog deze talenten samen te zien voetballen.

Sponsoring en eerste investeringen
De “Kieftavond” die begin Juni 2016 is georganiseerd is zeer succesvol geweest. Naast hoofdsponsor TECHNISOL hebben we ook 3 subsponsoren mogen verwelkomen. Dit zijn de bedrijven Modderkolk, Jack Muller BV en Frenzs. Ook hebben zich een groot aantal “Vrienden van de Voetbalacademie” gemeld die de Voetbalacademie voor 1 tot 3 jaar sponsoren. Hierdoor hebben we al heel veel wensen kunnen realiseren die op ons verlanglijstje stonden zoals:
Kleding (coacjas, trainingspak en polo) voor een herkenbare en professionele uitstraling inclusief sponsoruitingen voor onze hoofdsponsor van de Voetbalacademie: TECHNISOL en ‘Wij zijn AWC’ die de bedrukking heeft verzorgt.
Sponsorbord met vermelding van hoofd- en subsponsoren alsmede “Vrienden van de Voetbalacademie”.
Aanschaf van het spelervolg/beoordelingssysteem Dotcomsport dat ons ook gaat helpen binnen de Voetbalacademie doordat via de bibliotheek trainingen kunnen worden voorbereid en gedeeld.
Aanschaf van een powerbank zodat fysiotherapeut en hersteltrainer Tommy Kroes zijn werk beter kan doen.
Aanschaf van 7 nieuwe pupillendoelen en keepersmaterialen zodat er genoeg materiaal is om te trainen.
Aanschaf nieuwe scheidsrechtertenues en jacks voor de scheidsrechter back-ups zodat die beter zichtbaar aanwezig zijn op ons sportpark.

Giften
Erg blij zijn we ook met het Smartbord dat inmiddels in de instructieruimte is geinstalleerd en de hometrainer voor de medische ruimte. Erick Loermans en Maurice Ratering-Arntz nogmaals hartelijk dank hiervoor. In de winterstop hebben een aantal mensen de handen uit de mouwen gestoken en de instructie- en medische ruimte een opfrisbeurt gegeven. Hans en Tijn Klabbers, Tommy Kroes en Mickey Hummeling, nogmaals dank voor de hulp en gezelligheid.


What’s next?
Ondanks dat er al behoorlijk wat gerealiseerd is zijn er nog plannen en ideeen te over. De belangrijkste plannen die binnenkort zichtbaar gaan worden zijn de volgende:
Meer sponsoruitingen: veld 3 is inmiddels benoemd als het Voetbalacademieveld. Er komt een videoplatform waarop sponsoruitingen gecommuniceerd kunnen worden alsmede een groot doek achter de goal aan de AVW/Alverna kant met sponsoruitingen van hoofdsponsor en subsponsoren.
Voetbalfitness voor vrouwen/meisjes: er is inmiddels een werkgroep samengesteld die Voetbalfitness voor vouwen en meisjes bij AWC vorm gaat geven. Zeer binnenkort wordt hier meer over gecommuniceerd.
Gratis Voetbalacademie tenue: alle spelers/sters die aan de Voetbalacademie meedoen krijgen een tenue met een speciaal Voetbalacademie design

DashTag: een nieuw bedrijf dat laagdrempelige voetbaldata mogelijk gaat maken heeft inmiddels de grote investeerder gevonden die het mogelijk gaat maken om het idee wat 2 jaar geleden is onstaat ook op de markt te gaan brengen. De selectieteams JO19/17/15 van AWC hebben als pilotteams een belangrijke rol gespeeld tijdens de ontwikkeling van de hardware (Dash) en de benodige software voor de app die verkocht gaat worden. Begin van het nieuwe seizoen zal deze nieuwe technology bij AWC beschikbaar komen. Mede door de check van €1000 die wij ontvangen hebben van de business club.

Evaluatie
Na een lange voorbereiding hebben we vorig jaar een goede start gemaakt met de nieuwe voetbalorganisatie en de s.v. AWC TECHNISOL Voetbalacademie. Langzaam maar gaan er meer en meer zaken de goede kant op en begint er wat nieuwe energie in de club te komen. De meeste van bovenbeschreven aktiviteiten wordt echter ingevuld door bestaand kader en vrijwilligers die nu meer doen dan voorheen. De aanwas van nieuwe vrijwilliggers is nog minimaal. Dit moet echt beter omdat de belasting van enkele mensen bij AWC te hoog is.
Daarnaast blijft financiele ondersteuning nodig. Om de ingeslagen weg qua voetbalorganisatie (Groen Wit Hart en Manager Voetbal) en voetbalopleiding (s.v. A.W.C. TECHNISOL Voetbalacademie) te kunnen voortzetten is uw steun als sponsor, subsponsor of “Vriend van de Voetbalacademie” hard nodig. Indien uw hierin interesse of vragen heeft kunt u kontakt opnemen met Guus van Schijndel via voetbalzaken@awcwijchen.nl of bellen naar 06-53182561.
De werkgroep van de Voetbalacademie is bereikbaar via voetbalacademie@awcwijchen.nl of via Ed Smits edsmits100@gmail.com of 06-53586798.

Guus van Schijndel
Bestuurlid Voetbalzaken sv A.W.C. Wijchen 

                                               
 

 

20-12-2016: Eerste twee maanden VA achter de rug

2016 is bijna voorbij en dat betekent dat de eerste twee maanden van de AWC Technisol Voetbalacademie ook achter de rug zijn. Op de O17-groep na hebben alle jeugdspelers in de maanden november en december de kans gekregen om extra activiteiten te ondergaan.

De groepen O9, O11, O13 en O15 kregen meer reguliere trainingen waarbij vooral hun coaches de fijne kneepjes van het trainen aangeleerd kregen van de coördinatoren, die met hun ziel en zaligheid de trainingen voorbereidden en leidden.

Voor de O19 groep had coördinator Bjorn van de Groes heel wat voorbereid. Een tactische oefening werd gefilmd waardoor er extra geanalyseerd kan worden,  er werd een speciale training gegeven met behulp van het spelervolgsysteem Dashtag en er kwamen speciale trainers voor een plyometrische training, gericht op snelheid en explosiviteit.

Ten slotte werden ook de eerste activiteiten van de O23-groep uitgevoerd. Onder leiding van O23-training Alex Koutsocheras trainden de grootste talenten van AWC tussen de 16 en 23 jaar samen en speelden ze ook wedstrijden. Een mooie ontwikkeling voor onze toekomstige eerste elftalspelers.


04-12-2016:

De s.v. A.W.C. Technisol Voetbalacademie draait volop. Er hebben zich tot op heden 70! ouders gemeld die mee doen met de Voetbalacademie en dus de ambitie hebben om een betere coach te worden. In hun nieuwe Voetbalacademie outfit hebben de meeste ouders hun eerste ervaring erop zitten.
De reacties zijn zeer positief.
Ook heeft u ongetwijfeld het mooie nieuwe sponsorbord naast de ingang van de kantine zien hangen. Met hoofdsponsor Technisol en subsponsoren Frenz, Muller en Modderkolk en vele vrienden van de s.v. A.W.C. Technisol Voetbalacademie.
Als u het bord van dichtbij hebt gezien is het u natuurlijk opgevallen dat er nog ruimte is voor nieuwe subsponsoren en Vrienden van de Voetbalacademie.
Heeft u interesse of wilt u meer weten, dan kunt u contact opnemen met Guus van Schijndel, bestuurslid voetbalzaken. Tel: 06-53182561 of email: voetbalzaken@awcwijchen.nl of Ed Smits, voorzitter werkgroep de s.v. A.W.C. Technisol Voetbalacademie. Tel: 06-53586798 of email: voetbalacademie@awcwijchen.nl


   

17-11-2016: Ondanks regen goede eerste VA-training

Nadat de eerste twee activiteiten van de Technisol Voetbalacademie helaas door slecht weer uitgesteld werden naar het voorjaar, was afgelopen dinsdag 15 november 2016 de eerste training van de Voetbalacademie. Onder leiding van Vincent Koolen en Piet Hubers namen de trainers van de JO13-1, JO13-2 en JO13-3 hun spelers onder handen met een van tevoren goed voorbereide training. Eerst kregen ze uitleg over de training, waarna de oefeningen uitgezet werden op het veld. Na een intensieve training kregen ze ook nog een evaluatie en nabespreking in het nieuwe jeugdhonk. Hoewel er een goede regenbui over het veld trok, liepen spelers en trainers toch tevreden naar huis. Al met al een kwalitatief goede en dus succesvolle eerste activiteit!


11-11-2016: Opening Technisol Voetbalacademie groot succes

Afgelopen zaterdag 5 november werd het jeugdhonk geopend en tegelijkertijd werd het startschot gegeven voor de Technisol Voetbalacademie. Vanaf half vijf waren diverse trainers al aanwezig om hun nieuwe trainingspak en -jas te komen ophalen. Rond vijf uur werd het officiële programma gestart waarbij veel trainers hun nieuwe kleding al aan hadden getrokken voor die gelegenheid. Na een aantal officiële woordjes werd eerst het jeugdhonk geopend door onze jongste groep voetballers, de mini-F'jes. Hierna gaven sponsor Laurens Loenen, trainer Bjorn van de Groes en één van de mini's samen het startschot voor de Voetbalacademie. De dag werd afgesloten met een consumptie voor de jonge voetballertjes in de kantine en ook de trainers bleven nog even gezellig hangen. Nu zijn we officieel gestart!


Menu

Hoofdsponsoren