VERSLAGEN AWC 9

22-03-2015:

AWC 9 - Valburg 2:

Uitslag 0-5

Afgelopen zondag stond voor ons de 17e competitiewedstrijd op het programma, ditmaal uit tegen het 2e team van Valburg. De wedstrijd begon al om 11:00 en sommigen hadden nog een beetje het slaap in de ogen. We mochten dit jaar voor het eerst op een hoofdveld spelen. Dat was bij Valburg niet echt te merken, want het veld bestond uit meer klei dan gras en werd in de warming-up al regelmatig een glijpartij gemaakt.
Ondanks het slechte veld vlogen we uit de startblokken. Otto kreeg de bal goed mee vanaf rechts van Wesley. Een beetje uitgeweken aan de linkerkant van de 16 besloot Otto maar te schieten en de bal vloog zo onder de keeper door de lange hoek in, 0-1! Het was duidelijk dat we vandaag de sterkere ploeg waren en dat Valburg het vooral moest hebben van ballen op hun aanvoerder in de spits, die goed kon voetballen.
Na een paar mooie aanvallen stond jammer genoeg nog steeds slechts 0-1. Hier kwam echter verandering in toen Robin met een mooie pass Rutger wegstuurde en hij 1 op 1 met de keeper de bal in het doel kon werken, 0-2! Na de 2-0 konden we door te weinig beweging zonder bal niet veel kansen meer creëren voor de rust.
Toch konden we via een mooie aanval nog de 0-3 maken. Bart werd ingespeeld in de spits, draaide goed weg van zijn man en gaf de bal perfect mee op de dieplopende Otto. Toen Otto in de 16 kwam stuiterde de bal door het slechte veld mooi op, waardoor Otto de bal keihard in de hoek kon schieten, 3-0! We kwamen voor de rust nog wel met 10 man te staan, omdat Wesley geel kreeg voor commentaar op de scheidsrechter. De scheidsrechter viel vooral op door hele goede momenten af te wisselen met merkwaardige beslissingen.
Na een verdiend kopje thee in de rust was het tijd voor de 2e helft. Hierin werd Valburg nog steeds niet echt gevaarlijk. Uit een vrije trap op randje 16 schoot de aanvoerder de bal een meter over. Wij wisten in tegenstelling tot Valburg wel raad met een toegekende vrije trap. Sjoerd gaf legde bal vanaf links mooi voor bij de 2e paal, waar Rutger niet werd gedekt. Rutger geep deze kans met beide handen aan door zijn eerste doelpunt ooit met het hoofd te maken, 0-4! Rutger kreeg hierdoor het zelfvertrouwen om bijna zijn 2e doelpunt met het hoofd te maken.
Maar na een goede voorzet vanaf de linkerkant kon Rutger de bal bij de eerste paal slechts op de binnenkant van de paal koppen… Nadat we nog een aantal grote kansen te hebben gemist, besloot Otto nog maar op jacht te gaan naar zijn derde doelpunt. In de 16 omspeelde hij 3 tegenstanders om vervolgens de bal door de benen van de keeper heen te tikken, 0-5! De wedstrijd was gespeeld. Kansen kwamen er niet echt meer, wel nog een paar mooie panna’s van Sjoerd, iets wat de spelers van Valburg niet konden waarderen.
Tot onze verassing zagen we dat SCP had verloren dit weekend. We staan nu nog 2 punten achter op de koploper, wel met een wedstrijd meer gespeeld.
De allerlaatste wedstrijd is thuis tegen SCP, dus misschien kan dat wel een hele mooie dag voor ons worden. Maar eerst naar volgende week, dan spelen we om 11:45 thuis tegen Juliana 9. 


01-03-2015: 

Afgelopen zondag traden wij aan tegen Trekvogels 9. Thuis werd hier ruim met 7-3 gewonnen en aangezien de Trekvogels sindsdien slechts 1x hadden gewonnen en met 3 punten onderaan stonden, gingen we wedstrijd met veel vertrouwen tegemoet.
Ondanks het late tijdstip (14:30) en het beroerde veld gingen we met een glimlach het veld in, want koploper SCP had voor het eerst dit seizoen verloren en hierdoor konden wij bij winst boven SCP op de ranglijst komen! We begonnen vandaag helaas wel zonder Otto, Joost, Sjoerd en Ankush aan de aftrap. Versterking kregen we van Mitch en Bas.

Vanaf de eerste minuut werd duidelijk dat goed voetballen op dit slechte en zeer smalle veld heel moeilijk ging worden. Het was moeilijk te combineren en de ballen gingen al snel de lucht. Trekvogels maakte het veld door compact te spelen nog kleiner en zorgde ervoor dat we er maar moeilijk doorheen kwamen. We creëerden nauwelijks kansen en Trekvogels speelde eigenlijk elke bal blind naar voren. Toch wisten via een goede combinatie op de linkerkant een voorzet te geven voor de goal van Trekvogels. Het leek erop dat Mitch de bal voor het intikken had, maar door het slechte veld gleed hij helaas uit. Desondanks probeerde hij de bal nog liggend in te koppen, maar een spelen van de Trekvogels kon de bal nog net voor de lijn weghalen.

Na een van de ontelbare lange halen van Trekvogels en slecht wegwerken aan onze kant, kwam de bal een paar meter over de middencirkel in de voeten van de nummer 7 van Trekvogels. Deze zag weinig kans op een fatsoenlijke aanval en besloot maar op doel te rossen. De bal kreeg door de wind veel vaart en doordat Koek op het verkeerde been stond, waaide de bal zo langs hem de goal, 1-0.

Na de tegengoal was het duidelijk dat we flink aan de bak moesten om Trekvogels vandaag te verslaan. Na goed druk zetten van Marijn kon hij de bal na een botsing tussen twee Trekvogelspelers onderscheppen. Dit leidde uiteindelijk tot een voorzet, die Mitch vervolgens mooi binnen tikte. De scheidsrechter besloot echter na de goal te fluiten voor een geblesseerde speler van de Trekvogels. Dit was een flinke domper, want we hadden de gelijkmaker op dat moment goed kunnen gebruiken. Na weer goed druk zetten, dit keer van Bart, kon hij de bal ontfutselen van de centrale verdediger van de Trekvogels. Hij had een vrije doortocht naar de goal, maar kreeg het tot ieders verbazing voor elkaar de bal tot ingooi te schieten. Helaas moesten we dus met een 1-0 achterstand de rust in.

In de rust was het duidelijk dat het anders moest en na flink wat overleg gingen we fel de tweede helft in.  Dit leidde gelijk tot een aantal kansjes, die helaas niet benut werden. We kregen wel een vrije trap aan de rechter kant van de 16 meter. Deze werd op de arm van een Trekvogel-speler geschoten en dus kregen we een penalty. Bart legde aan hij schoot hem links onderin de hoek, maar de keeper kreeg het voor elkaar hem tegen te houden. Er werd dus weer een grote kans gemist, iets wat ons uiteindelijk zou opbreken. We gingen 1 op 1 spelen achterin en uit een van de counters van Trekvogels kreeg de spits te veel ruimte en schoot volgens de bal snoeihard achter Koek, 2-0. Dit was ook de eindstand

Helaas speelde we zondag onze slechtste wedstrijd van het seizoen, want we hadden graag SCP van de eerste plaats gestoten. Volgende week wacht de derby tegen Woezik 12 thuis op de Wijchert. Een uitstekende motivatie om volgende week wel weer tot de 3 punten te komen!


22-02-2015:

Uitstekende wedstrijd AWC 9

Afgelopen zondag stond alweer de 13e competitiewedstrijd van ons op het programma. Deze keer was Blauw Wit 10 te gast op De Wijchert. De uitwedstrijd was in een moeizaam gelijkspelletje geëindigd, dus we moesten vandaag vol aan de bak voor de 3 punten. Aangezien Marijn, Sjoerd en Joost niet konden meedoen wegens blessures of vakantie, hadden we vandaag versterking gekregen van Mitch en Amar.
 
De wedstrijd begon wat later, omdat de scheidsrechter, die uitstekend floot, bij de pasjescontrole erachter kwam dat de keeper van Blauw Wit niet over een pasje beschikte. Er kwam dus nog even wat omkleedwerk aan te pas voor de wedstrijd ook echt begon.
 
Het maakte niets uit, want vanaf het eerste fluitsignaal was duidelijk dat we vandaag het sterkere team waren. Op een slecht veld 6 probeerde goed over te spelen en dit lukte via aanspeelpunt Bart in de spits en Otto en Robin op het middenveld vrij aardig. Na ongeveer 10 minuten spelen kwam na een mooie combinatie Wesley vrij op de rechterflank, die de bal goed voorgaf.
Otto nam de bal rustig aan en schoof de bal mooie in de rechterbenedenhoek, 1-0! Het lukte hierna alleen niet zo snel om de 2-0 binnen te schuiven. Robin en Wesley kregen allebei terecht geel voor pittig doorgaan op de tegenstander en hierdoor stonden we een tijdje met 9 man. We hielden met goed verdedigen achterin de ruimtes klein en hierdoor kon Blauw Wit er niet doorheen komen. Op één enkel moment na, de spits van Blauw Wit kon plotseling zomaar 1 op 1 met Koek, maar die bleef ijskoud en bracht prima redding op de inzet van de spits.
Toen Robin er weer in mocht en we met 10 man stonden konden we weer met iets meer druk vooruit spelen. Dit zorgde voor een fout in de opbouw van Blauw Wit. Ruben was er als de kippen bij om de bal te onderscheppen en vervolgens perfect via de binnenkant van de paal af te werken, 2-0! Vlak voor de rust konden we ook de 3-0 maken. Na een mooie aanval met goede voorzet van Ruben kon Rutger simpel binnentikken bij de 2e paal, iets wat hij misschien al 2x eerder had kunnen doen.
 
Na een welverdiend kopje thee en een paar kleine aanwijzingen van de coach konden we weer fris starten aan de 2e helft. Bij de tegenstander waren echter de 2 wissels en 2 aanwezige ouders verdwenen, wat er voor zorgde dat iemand van ons de vlag maar in de hand moest nemen, een klusje wat Joost uitstekend opgeknapt heeft.
 
Na rust was het duidelijk dat er een paar nog de carnaval in de benen hadden, de ruimtes werden groter en het tempo werd een stuk lager. Schoten van Bart en Otto troffen de lat en ook Blauw Wit kreeg meer ruimte in de tegenaanval. Bart toonde zich later een echte spits door na een mooie steekbal van de rechterkant op randje buitenspel met een prachtige stiftbal de keeper te verschalken, 4-0! De wedstrijd was nu echt gespeeld en het tempo werd nu nog lager. Uit een van de counters van Blauw Wit kreeg de aanvoerder van het team de kans om van rand 16 uit te halen, de bal viel mooi via de onderkant van de lat binnen en Koek was kansloos, 4-1.
Tijdens de tweede helft besloot Michael te wisselen en kwamen achtereenvolgens Djordy, Ankush en Amar het veld in. Het waren dan ook 2 van de wissels die voor een mooie 5e goal zorgde. Djordy lepelde bal keurig over de verdediging heen en de koud ingevallen Ankush schoot de bal met een klein boogje precies hard genoeg over de uitkomende keeper, 5-1! Uit een van de laatste aanvallen wist Bart nog uit een rebound de 6-1 binnen te werken. Amar wist later in zijn eerste wedstrijd voor AWC 9 nog Otto te bereiken in de 16 meter, hij werd neergehaald en dus kwam er een penalty. Deze werd helaas niet benut door Otto en dus bleef de stand 6-1. Een goed resultaat tegen een goede ploeg!
 
Volgende week gaan we naar de Trekvogels. Ook dan gaan we weer voor de 3 punten, bij winst blijven we op een mooie 2e plek staan achter koploper SCP 3.
Tot volgende week!