VERSLAGEN AWC 4

13-05-2015:

Op vrijdag 8 mei werd Wesley Tangerink tijdens het jaarlijkse sportgala van AWC gekozen als speler van het seizoen 2014-2015. Reden om even nader kennis met hem te maken.

“Wesley, terechte keus van de seniorencommissie”?
“Ja, dat weet ik eigenlijk niet. Het heeft mij ook verrast, maar ik ga er van uit dat deze mensen een verstandige en doordachte keuze hebben gemaakt”.

“Waar heb je het met name aan te danken gehad denk je?”
“Ik speel al ruim 21 seizoenen bij AWC en met wisselend succes. Ik ben de doelman en dat is altijd wel een positie waar je het niet altijd goed kunt doen, maar kennelijk ging dat in mijn geval goed dit seizoen”

“Al 21 seizoenen, dat is een hele tijd”.
“Ja dat klopt. Ik ben nu bijna 27 en ben bij AWC begonnen op mijn 6e”. 

“Altijd keeper geweest?
Ik ben begonnen als voetballer, maar al snel kwam ik er achter dat keepen meer iets voor mij was. Ik denk dat ik daar achter ben gekomen in de E’tjes.

In de jeugd heb ik alle tweede elftallen van de selecties doorlopen. Soms mocht ik een keer met 1 van de eerste elftallen meedoen, maar ik heb nooit vast bij een van deze teams gezeten. Bij de senioren ben ik begonnen in het 3de en tot 4 seizoenen geleden heb ik daar met alle plezier gekeept. Sinds het seizoen 2011-2012 hebben we een vriendenteam, nu AWC 4, waar ik al menig wedstrijd onder de lat heb gestaan.

“Ambitie gehad om in het eerste van AWC te mogen spelen”?
“Ja, die ambitie moet eigenlijk iedereen hebben, maar gelet op de concurrentie (oa Dennis de Koning en Stijn Verharen) was de kans niet erg groot om in het eerste te komen. Ik heb ooit nog een paar wedstrijdjes in het tweede mogen spelen, maar dat was voor mij het hoogst haalbare. Mijn broer Jeffrey heeft als voetballer de selectie wel gehaald en dat gun ik hem van harte. Hij is echt op zijn plek daar”.

“Is die ambitie nu verdwenen dan”?
“Ik vind het jammer dat ik nooit een wedstrijd in het eerste heb mogen spelen, maar die ambitie heb ik nu niet meer. Ik heb het nu reuze naar mijn zin in het 4e. Het is echt een leuk team om voor te spelen en het is ook goed te combineren met mijn studie.
We zijn helaas nu twee jaar achter elkaar 2de geworden en de enige ambitie die ik nu heb is om in het seizoen 2015-2016 eindelijk eens kampioen te worden in de 4de klasse.”.

“Studie? vertel”.
“Als alles goed gaat, en daar ga ik van uit, studeer ik dit jaar af als arts. Die studie heeft het niet altijd mogelijk gemaakt om meerdere keren per week te kunnen trainen en dat heeft natuurlijk weer invloed op mijn ambitie gehad.”

"Lijkt me op zich ook een mooie ambitie”.
“Ja, dat is het ook. Ik heb de wens om in een mooi dorp, zoals Wijchen, huisarts te worden. Lijkt me fantastisch”.

Nog mooier dan speler van het seizoen?
“Dat komt in de buurt (met knipoog)”