VERSLAGEN AWC 2

08-05-2016.

AWC2 pijnigt Heino.

AWC2 – Heino2   5-1


Voor AWC2 viel er niets meer te halen in deze competitie. Onze gasten uit Heino konden nog aanspraak maken op een periodetitel, maar dan moest er wel van AWC gewonnen worden.

AWC begon niet geweldig aan de wedstrijd. Hierdoor kreeg Heino de kans om te voetballen al leverde dat niet echt veel op. Jaap Jansen bediende Jair Roos met een steekpass en Jair tike deze binnen. Helaas voor AWC stond de ass. scheidsrechter van Heino met de vlag omhoog. Of dit voor buitenspel was of dat hij gewoon last had van de zon weten we niet. Wel dat het doelpunt afgekeurd werd. In de eerste 20 minuten lag Heino dan ook op koers. Foutief instappen van onze verdediging werd in de 21e minuut genadeloos afgestraft, 0-1. Enigzins wakker geschud door dit tegendoelpunt begon AWC het spel wat meer naar zich toe te trekken. 

In de 39e minuut nam Twan Franken een corner en legde de bal bij de 2e paal. Guus Verharen steeg, volgens mij voor het eerst in z’n leven, boven de meute uit en kopte de bal diagonaal onhoudbaar in, 1-1. 

Na de rust tapte AWC, ondanks de hitte, uit een ander vaatje. Er werd directe en sneller gecombineerd. In de 51e minuut liet Patrick Sanders een heerlijke voorzet los en Twan Franken liet dit buitenkansje niet liggen en kopte fraai binnen, 2-1. Even later, in de 58e minuut ziet Twan Loy Vos geheel vrij staan en bedient hem op maat. Loy wilde de bal op de borst controleren maar dat had net zo goed een pigmee van 30cm kunnen proberen.  De bal schoot een eind naar voren en het enige wat hij kon doen was er hard achteraan hollen, maar het schot wat daar op volgde lag heerlijk in de hoek, 3-1.

Heino probeerde wel bij het doel van Dennis Peerenboom te komen maar dat lukte maar zelden. In de 81e minuut was daar weer de koning (nee nee niet Dennis) van de assist, Patrick die de bal panklaar legde voor onze Jair Roos, 4-1. In de 88e minuut besloot Twan Franken om Heino definitief de nekslag te geven en bekroonde een goede wedstrijd met een doelpunt, 5-1.

Volgende week alweer de laatste wedstrijd van het seizoen, een uitwedstrijd in Oldenzaal tegen de plaatselijke Quick’20. 

Opstelling AWC: Dennis Peerenboom, Loy Vos, Joris Derks, Guus Verharen, Joost Achterberg, Jaap Jansen (71. Mark Kanselaar), Justin Vos (71. Max de Bruin), Niek Jaspers, Jair Roos (81. Niels van Kolck), Patrick Sanders, Twan Franken. 

 
01-04-2016:

AWC2 verovert periodetitel


AWC2 – HSC2   6-0


AWC mocht vandaag aantreden tegen het altijd lastige HSC uit Haaksbergen. De eerste 10 minuten waren zeer onrustig en had zelfs HSC meer balbezit. Niet dat ze er veel mee deden maar toch. Na een klein kwartier begon AWC te voetballen zoals we gewend zijn. Dit resulteerde in wat kleine kansjes maar echt gevaarlijk werden we ook niet. In de 31e minuut wordt Jair Roos  op maat bediend door Dennis Straten. Eenmaal op snelheid is onze “speedy” niet meer te houden en zijn voorzet wordt prachtig ingeschoten door Floyd Schoenaker, 1-0. AWC bleef drukken en in de 34e minuut kregen we een corner. Jaap Jansen zou deze wel even voor de goal slingeren. Het werd uiteindelijk een pupillen corner die al stuiterend, de 1e paal haalde. Een verdediger van HSC had waarschijnlijk een beetje medelijden met Jaap en besloot om de bal dan maar in eigen doel te trappen, 2-0.

Na de rust hetzelfde spelbeeld. Een goed voetballend AWC met slechts een verdedigend HSC. Na 5 minuten weer een goede aanval van AWC welke bekwaam afgerond werd door Jair Roos, 3-0. Kon HSC dan helemaal niet gevaarlijk worden vandaag? Met een beetje hulp wel. Dennis de Koning wilde iedereen eens laten zien waarom sommige voetballers in een doel gezet worden. Met de bal aan de voet probeerde hij een aanvaller van HSC te slim af te zijn. Met hulp van Joris Derks en Guus Verharen werd een doelpunt voorkomen. In de 64e minuut sneed AWC weer door de verdediging van HSC en Jaap Jansen raakt de bal nu wel goed, 4-0. Direct vanaf de aftrap werd de bal veroverd en werd Twan Franken op snelheid weggestuurd. Met een fantastische voetbeweging liet hij de keeper van HSC staan alsof hij er niet was, 5-0. In de 83e minuut was er weer een goede aanval van AWC en het schot werd in de 16 geblokkeerd door een HSC-er maar hij deed dit met de hand en dat schijnt alleen voorbehouden te zijn voor een keeper. Een penalty dus. Dennis Straten ging achter de bal staan en schoot onhoudbaar binnen, 6-0. Een zeer goede overwinning waarmee niet alleen de 3e plaats op de ranglijst werd veilig gesteld maar ook nog eens de 3e periodetitel  werd veroverd. Een prachtige prestatie mannen.

Oh ja, voordat ik het vergeet: een woord van dank naar het bestuur voor de vele felicitaties, handen schudden, kado’s etc. Het was teveel.

Opstelling AWC: Dennis de Koning, Joris Dersk, Guus Verharen, Jeffrey Tangerink (65. Niek Jaspers), Joost Achterberg, Justin Vos, Dennis Straten, Jaap Jansen, Jair Roos (65. Nino Christodoulides), Twan Franken (65. Patrick Sanders), Floyd Schoenaker (75. Laurens Loenen).

 
24-04-2016:

AWC2 pakt volle winst 

Stevo2 – AWC2    0-1


Op deze zeer vroege zondagochtend stonden we allereerst tevergeefs te wachten op Ozan. Blijkbaar had hij commentaar gehad op Erdogan en was daardoor niet in de gelegenheid om bij het 2e aan te sluiten. 

Om 09.00 uur in Geesteren zijn is geen lolletje maar het zonnetje scheen en het veld lag er vrij goed bij. Dan de wedstrijd zelf; niet om aan te gluren. Een zeer slechte wedstrijd van beide partijen. Stevo had nog als excuus dat ze gewoon niet beter kunnen. AWC kan veel beter maar het vroege opstaan was de heren blijkbaar niet goed bevallen. 

Ondanks een zeer matige 1e helft werd er toch gescoord. In de 44e minuut verstuurde Dennis Straten een pass op Jair Roos. Deze ontdeed zich van zijn tegenstander en zag Patrick Sanders in de 16 staan. De aanname was niet helemaal zoals het hoort maar het diagonale schot was strak in de hoek, 0-1.

In de rust heeft tussenpaus Alfredo (Alfred Verwaayen, red.) getracht de mannen wat scherper te krijgen maar echt veel hielp dat niet. 

Om kort te zijn, de 2e helft was wat beter maar nog steeds niet geweldig. Stevo probeerde met lange ballen voor enig gevaar te zorgen maar slaagde daar niet echt in en anders vonden ze Dennis de Koning wel op hun weg.

Al met al wel een verdiende overwinning maar het veldspel zal wat beter moeten tegen onze volgende tegenstander Heino. Zondag op ons sportpark moeten we dan definitief de 3e plaats veilig stellen.

Opstelling AWC: Dennis de Koning, Joris Derks, Guus Verharen, Joost Achterberg, Loy Vos, Niek Jaspers (69. Mark Kanselaar), Dennis Straten, Jaap Jansen, Jair Roos, Patrick Sanders, Twan Franken.

 
10-04-2016:

Weer gelijkspel voor AWC2

AWC2 – Leones2    1-1


Laat ik, voordat we het gaan hebben over de wedstrijd, eerst even wat vertellen over het geweldige voetbalveld in Beneden-Leeuwen. Voor aanvang van de wedstrijd heb ik in een naburig weiland een koe geleend van een boer en geprobeerd deze op het veld te krijgen. De koe wierp één blik op het voetbalveld en reageerde zwaar beledigd. De koe zette haar hoeven in de grond en kwam niet meer van haar plaats. Natuurlijk hebben beide partijen last van zo’n voetbalveld maar als je daar iedere 14 dagen op speelt is het toch even wat anders. Het beeld zal eenieder wel duidelijk zijn nu.

Ondanks dit begint AWC goed aan de wedstrijd. In de 2e minuut is er een goede pass op Jair Roos welke onderuit gelopen wordt in de 16 meter. Penalty dus. Dennis Straten ging achter de bal staan en leek ineens slechts 80cm lang. Later bleek dat dit door een kuil in het veld kwam. Helaas voor AWC werd de penalty gestopt door de keepr van Leones en bleef een snelle voorsprong uit. Vanaf dat moment was het geploeter in het veld compleet. Leones leverde alleen maar strijd en aangezien AWC het moet hebben van verzorgd voetbal, wat op dit veld echt niet mogelijk was, volgde een wedstrijd die wel spannend was maar absoluut niet goed. De beste kansen waren toch wel voor AWC maar steeds als één van onze spelers wilde schieten bikkelde de bal steeds op tot kniehoogte. Schoten gingen hierdoor naast of zo hoog over dat uiteindelijk de burgermeester een vliegverbod boven Beneden-Leeuwen instelde. 

In de 29e minuut komt Leones opzetten via de linkerkant en de voorzet wordt wonderbaarlijk genoeg ingetikt, 0-1. Dit was gelijk ook de ruststand.

Na de thee voetbalde AWC met wat meer passie en werden er meer duels gewonnen. In de 53e minuut levert Dennis Straten een perfecte voorzet af welke door Floyd Watson op waarde werd geschat. Via de lat en de keeper kopt Floyd de verdiende gelijkmaker binnen, 1-1.

Het spelletje van Leones was simpel, de bal naar voren en als een kudde stieren (hoe toepasselijk op dit veld) er achteraan hollen. Maar veel konden ze er niet mee. Om een voorbeeld te geven, de rechtsbuiten van Leones heeft de bal alleen maar geraakt zodra het spel stil lag. Zijn bijdrage bestond dan uit het wegtrappen van de bal. AWC probeerde van alles en dat leverde nog een prachtige doelpoging op. Een voorzet op Twan Franken welke de bal ineens op de schoen nam, zijn schot spatte helaas op de kruising uiteen. 

Al met al een slechte wedstrijd  tegen een slechte tegenstander op een nog slechter veld. Achteraf gezien moeten we eigenlijk nog blij zijn met een punt.

Volgende wedstrijd in Geesteren tegen Stevo, aanvang 10.00 uur.

Opstelling AWC: Dennis de Koning, Guus Verharen, Joris Derks, Roel van Eeuwijk (45. Jeffrey Tangerink), Joost Achterberg, Justin Vos, Dennis Straten, Jaap Jansen (64. Patrick Sanders), Floyd Watson (80. Niek Jaspers), Floyd Schoenaker (55. Twan Franken), Jair Roos


3-04-2016

Woelziek 2 - AWC 2  0 - 0

Doelpuntloos gelijkspel in derby


Op deze prachtige zondagmorgen stond de derby weer eens op het programma. Het weer was goed, de grasmat lag er prachtig bij dus niets stond een lekkere wedstrijd in de weg. Hoe anders dachten onze spelers daarover. Tijdens de warming up was al te zien dat er een bepaalde bevlogenheid ontbrak maar we hadden nog steeds de hoop dat dit na het 1e fluitsignaal zou veranderen.

Niets was helaas minder waar. AWC begon slecht aan deze wedstrijd. Veel balverlies en veel slordige passes. We mochten van geluk spreken dat Woezik er niet veel van bakte anders had het heel anders af kunnen lopen. Tot aan de rust viel er dus bar weinig te genieten. Een logische 0-0 was dan ook het gevolg.

Na enig gemopper in de rust werd er in de 2e helft beter gevoetbald. Het was nog steeds niet wat we gewend zijn van deze ploeg maar er waren teveel spelers met wat anders bezig vandaag. Je zou toch zeggen dat, als je voor de 4e keer in een tegenstander draait, je dat dan voor de 5e keer anders zou doen. Nope, gewoon blijven proberen. Eigenlijk is dat hetzelfde als bij een bevalling. De pasgeborene moet je eens proberen terug te stoppen, gaat echt niet mannen!

Af en toe bedachten de heren toch wel iets aardigs en hadden we misschien ook wel moeten scoren maar dan stond “de heer Veltmaat”weer in de weg. Je zou hem tekort doen als je niet zou zeggen dat hij wel heel goed stond te keepen. Hoogtepunt van de 2e helft was 10 minuten voor tijd een aanval van Woezik. Joris Derks stapte wel, maar helaas te laat en 2 spelers gingen alleen op Dennis de Koning af. De bal werd breed gelegd en in het doel geschoten. Onze assistent scheidsrechter kreeg een “Marcel Janssen”aanval en zijn rechterarm schoot omhoog. De scheidsrechter nam het vlagsignaal over en keurde het doelpunt af. Ik kan je vertellen dat de vocabulair Wijchens sinds zondag wat uitgebreid is.

In de laatste 10 minuten gebeurde er vrij weinig waardoor de brilstand intact bleef. Voor de mensen welke nieuwsgierig zijn welke capriolen onze mannen zondag weer uit gaan halen, er staat een uitwedstrijd bij Leones gepland, aanvang 11.00 uur.

Opstelling AWC: Dennis de Koning, Joris Derks, Roel van Eeuwijk, Joost Achterberg, Guus Verharen, Dennis Straten, Jaap Jansen, Jeffrey Tangerink (83. Luuk de Groot), Dennis Straten (58. Niek Jaspers), Twan Franken (90. Coen Martens), Jair Roos, Floyd Schoenaker (53. Floyd Watson)
20-03-2016

AWC 2 scoort 3 keer

Schalkhaar2 – AWC2   1-2

Vandaag de wedstrijd tegen ”angstgegner” Schalkhaar.  Nog nooit hadden wij gewonnen van Schalkhaar dus vandaag moest het maar eens gebeuren.  Na de 1e kennismaking met de scheidsrechter van vandaag, welke een soort van pseudo dictator was, konden we aftrappen.

De eerste 20 minuten leek het wel of AWC het voetballen verleerd was. Veel te onrustig en onzuiver werd de bal  rondgespeeld. Hierdoor had Schalkhaar veel balbezit zonder echt gevaarlijk te worden. 

Na 10 minuten werd het allemaal teveel voor toverballenman Roel. Zijn gespierde torso was waarschijnlijk te zwaar voor zijn knieën en hij moest het veld ruimen voor Luuk de Groot.

Na een minuut of 20 ging AWC wat beter voetballen en had zelfs moeten scoren. Dit lukte helaas niet. AWC bleef toch nog enigzins slordig voetballen maar Schalkhaar stelde daar niet echt veel tegenover.  Een kopbal op de lat was het enige wapenfeit van de gastheren.

Wat ik nog even wil vermelden is een actie in de 1e helft van  Guus Verharen. In een ultieme poging om Jaap Stam te imiteren was het resultaat: een vrije trap tegen, een gele kaart voor Guus en een pijnlijke voet. Zijn tegenstander lag echter ook goed in de kreukels. Nadat de verzorger van Schalkhaar zijn been weer gemonteerd had konden we verder. De rust werd dus gehaald met 0-0.

Na de thee een wat beter AWC. In de 50e minuut een zeer goede aanval van AWC, de bal komt bij Luuk de Groot en deze ziet Jaap Jansen helemaal vrij staan op de rand 16. Jaap gaf de keeper geen schijn van kans, 0-1. Gezien het spel was deze voorsprong ook verdiend. Hoe anders dacht Patrick Sanders daar over. Nog geen 5 minuten later is daar een voorzet van Schalkhaar, Dennis Peerenboom tikt de bal naar de zijkant. Een middenvelder van Schalkhaar, waar Patrick de nodige amoureuze contacten mee had gehad deze ochtend, wilde de bal intikken. Patrick, niet van enige jaloezie verstoken , dacht maar jij scoort niet en tikte de bal er vervolgens zelf maar in, 1-1.

Schalkhaar kreeg hoop maar het enige wat zij deze was steeds de lange bal hanteren. Daar wist de verdediging van AWC wel raad mee. AWC bleef net als in voorgaande wedstrijden gewoon voetballen en kreeg ook weer kansen om de 2-1 aan te laten tekenen. In de 70e minuut wordt Jair Roos weggestuurd en zijn voorzet wordt hard en onhoudbaar ingeschoten door Twan Franken, 1-2.

Schalkhaar probeerde van alles maar de verdedging stond als een huis en de overwinning was een feit.

Volgend weekend gaan we eieren zoeken en de week erna mogen we op bezoek bij  onze dorpsgenoten in de Woezik.

Opstelling AWC: Dennis Peerenboom, Guus Verharen, Roel van Eeuwijk (10. Luuk de Groot),  Joost Achterberg, Loy Vos, Dennis Straten, Justin Vos, Jaap Jansen, Jair Roos, Patrick Sanders, Twan Franken (79. Coen Martens).
13-03-2016:

AWC2 komt niet tot winst

AWC2 – Rohda Raalte2    2-2


Op deze prachtige zondagmorgen mochten wij het altijd lastige Rohda ontvangen. De uitwedstrijd hebben we met een doelpuntloze 0-0 afgesloten dus hadden we wat goed te maken.  Zoals altijd start AWC2 met veel balbezit en goed voetbal. Rohda beperkte zich tot verdedigen en af en toe een plaagstoot via hun buitenspelers.  In de 19e minuut kreeg Patrick Sanders een bevlieging en gaf een schitterende steekbal op Jair Roos.  Jair zette de bal perfect voor en Jaap Jansen gaf het laatste tikje, 1-0. Dit beloofde weer eens een wedstrijd te worden met veel doelpunten. De kansen waren er zeker, alleen onze voorwaartsen hadden waarschijnlijk steeds de zon in de ogen. Gescoord werd er niet meer behalve door onze toverballen man Roel van Eeuwijk. Hij wist nog een gele kaart te scoren in de 1e helft. 

Na de rust was AWC het een minuut of 20 even kwijt. Het was Rohda dat aan het voetballen was. Een tegendoelpunt hing in de lucht en in de 63e minuut werd het 1-1 door een mooie volley.  Hierna begon AWC weer te voetballen en werd het weer een wedstrijd. AWC kreeg weer goede kansen maar geen doelpunten.  Rohda bleef loeren op een counter maar echt grote kansen kregen zij niet. Gelukkig maar dat iedereen tegen de scheidsrechter aan het praten was in de 2e helft want anders had het kaarten geregend. Er schijnt een nieuwe regel te zijn waarvan Twan Franken niet op de hoogte was. Als je niets zegt krijg je geel. Dus Twan, kom op, in de volgende wedstrijd laat je horen.

De wedstrijd leek op 1-1 te eindigen. Tot de 86e minuut. Dennis Peerenboom besloot zijn doel eens te verlaten  en liep bijna bij de kantine toen een speler van Rohda de bal langs hem opschoot, 1-2.
Een flinke tegenvaller maar AWC toonde karakter en in de allerlaatste seconden van de wedstrijd schoot Twan Franken hard en onhoudbaar in, 2-2.

Winst was op z’n plaats geweest maar in het voetbal tellen alleen de doelpunten en niet de gemiste kansen. Volgende week een nieuwe kans op 3 punten uit bij Schalkhaar.

Opstelling AWC: Dennis Peerenboom, Joris Derks (64. Guus Verharen), Roel van Eeuwijk, Loy Vos, Joost Achterberg, Justin Vos, Jaap Jansen, Patrick Sanders, Jair Roos (77. Luuk de Groot), Twan Franken, Oguzhan Ozturk (77. Max de Bruijn). 

 
06-03-2016:

AWC2 blijft scoren

Achilles’12  2- AWC2      3-7


Toen wij om 09.45 de kantine binnen liepen van Achilles’12 was het feest al in volle gang. Tenminste, er zat al iemand aan een biertje.  En hij had er geen moeite mee, maar ja ze slikken dan ook alles in daar, zelfs de woorden.

Aangezien het hoofdveld in Hengelo afgekeurd was mochten we aantreden op een “prachtig” kunstgrasveld. Direct vanaf het begin werd er druk gezet op de tegenstander en dat resulteerde in de 6e minuut al in een doelpunt. Luuk de Groot schoot in eerste instantie op de paal maar de rebound werd door Twan Franken beheerst binnen geschoten, 0-1. 

AWC bleef gewoon goed combineren en de tegenstanders kwamen er niet aan te pas. In de 13e minuut kapte Luuk de Groot zijn directe tegenstander uit en schoot beheerst binnen, 0-2.
4 minuten later was daar een prachtige combinatie van AWC welke fraai afgewerkt werd door Twan Franken, 0-3. Zodra Achilles de bal had was het een kwestie van seconden en dan waren ze die al weer kwijt aan AWC. In de 29e minuut was er weer een prachtige aanval te bewonderen. Jair Roos passeerde de verdediging van Achilles en schoot goed in. De keeper kon de bal nog net tegenhouden maar Luuk de Groot was er als de kippen bij om met een goed stifje het net te vinden,  0-4.

Het leek uit te lopen op een monsterscore voor AWC maar hoe anders liep het in de 2e helft. We kregen in de 50e min alweer een goede kans om te scoren maar in tegenstelling tot de 1e helft was de scherpte even ver te zoeken. Uit de tegenaanval scoorde Achilles, de 1-4 lag binnen.

In de 58e minuut was er weer een goede aanval en werd de marge door Jaap Jansen hersteld, 1-5.  Je zou verwachten dat AWC nu weer een beetje wakker zou zijn maar niets was minder waar. Een slechte fase in de wedstrijd had tot gevolg dat Achilles nog 2x scoorde, in de 64e en 68e minuut, 3-5.

Het zou toch niet gebeuren dat we hier gelijk zouden gaan spelen. AWC herpakte zich en begon weer te voetballen zoals in de 1e helft. In de 72e minuut kapte Dennis Straten zich vrij op de rand 16 en schoot onhoudbaar binnen, 3-6.

In de 83e minuut onderschepte Coen Martens de bal, Jaap Jansen zag zijn kans schoon om ook zijn 2e van vandaag binnen te knallen, eindstand 3-7.

Een goede wedstrijd met helaas 3 tegendoelpunt maar als je er zelf 7 inschiet is dat op zich geen probleem. Eens kijken welke score de heren zondag tegen  Rohda Raalte uit de hoge hoed kunnen toveren.

Opstelling AWC: Dennis Peerenboom, Joris Derks, Roel van Eeuwijk, Joost Achterberg (57. Coen Martens), Loy Vos, Guus Verharen, Dennis Straten, Jaap Jansen, Luuk de Groot (69. Nino Christodoulides), Twan Franken, Jair Roos (78. Max de Bruijn).
21-02-2016

AWC2 – PH2   6-5


De dag begon wat minder toen we met de auto vol materiaal niet weg konden omdat er een zekere Koos (nee niet die van wegmisbruikers) de poort geblokkeerd had met zijn auto terwijl er toch echt “verboden te parkeren “staat. Zijn hond hebben we trouwens ook niet terug gevonden. Ach nee, dat was vorige week, vandaag speelden we thuis.
Als de uitslag van de uitwedstrijd een voorbode was voor deze thuiswedstrijd zou het een doelpuntrijke wedstrijd moeten worden.  
Dat werd het ook alleen dit scenario had de beste scriptschrijver niet kunnen bedenken.
Al in de 4e minuut een goede aanval van AWC en Jair Roos wordt onderuit gehaald in de 16 meter en dat betekende een penalty.
Patrick Sanders schoot de bal onberispelijk in het doel 1-0. Direct vanaf de aftrap scoort PH de gelijkmaker na slecht verdedigen van AWC.  AWC was de beter ploeg maar door balverlies van onze toverballen man (RvE) staat PH na 17 minuten op een voorsprong, 1-2.
AWC bleef goed combineren en in de 23e minuut schoot Patrick, ja hij weer, de verdiende 2-2 binnen. Dit deed de ploeg zichtbaar goed want nog geen 8 minuten later was daar een goede voorzet van Guus Verharen. Twan Franken zette goed door en schoot de bal hard binnen, 3-2. PH bleef loeren op de counter en in de 43e minuut dacht Roel met een sliding redding te brengen maar helaas, de man werd geraakt i.p.v. de bal en de 3-3 lag binnen.
Na de thee begon AWC goed maar het was PH die scoorde. In de 55e minuut werd een vrije trap zeer effectief benut, 3-4. Hierna was AWC even de kluts kwijt en  PH maakte daar dankbaar gebruik van. Na balverlies word de bal door PH ingeschoten, Dennis  Peerenboom was al verslagen maar onze volleyballer Patrick niet. Gevolg: rode kaart en een pingel tegen, ofwel 3-5 voor PH en met 10 man verder. 
AWC bleef,  ondanks een mannetje minder, knokken en goed voetballen. In de 80e minuut gaf Luuk de Groot een schitterende pass op Twan Franken. Deze bleef koel en passeerde de keeper en schoof de bal in het lege doel, 4-5. Nog geen 2 minuten later klonk er weer muziek uit de speakers toen Guus Verharen de 5-5 maakte. Zou er dan toch nog een overwinning  mogelijk zijn vandaag. In de 89e minuut kreeg AWC een corner. Luuk de Groot slingerde de bal voor het doel en als een duveltje sprong Joris Derks op. Als die met dat voorhoofd tegen een bal slaat ben je kansloos hoor. En dat was de keeper van PH dan ook, 6-5.
Een fantastische wedstrijd die verdiend gewonnen is. Op naar de volgende pot, 6 maart in Hengelo (OV) tegen Achilles’12.
Opstelling AWC: Dennis Peerenboom, Joris Derks, Roel van Eeuwijk (66. Laurens Loenen),  Joost Achterberg, Yoeri Schep (56. Loy Vos), Jaap Jansen, Patrick Sanders, Guus Verharen, Jair Roos (75. Luuk de Groot), Twan Franken, Floyd Schoenaker (75. Coen Martens).

 
13-12-2015:

AWC2 blijft op koers

AWC2 – Stevo2    2-0


Vandaag moesten onze “Piraten” het opnemen tegen de “Geesten”. Vanaf de aftrap werd duidelijk dat AWC geen genoegen nam met minder dan een overwinning. Stevo kwam er niet aan te pas. In de 9e minuut nam piraat Dennis Straten een heerlijke corner. Jammer was dat de overige piraten alleen maar toekeken hoe de bal door Stevo klungelig weggewerkt werd in de 16 meter.

In de 11e minuut was er een goede pass van, Daddy to be, Roel van Eeuwijk op Jair Roos. Jammer genoeg deed de laatste er niet al teveel mee. Twee minuten later was Jair beter op dreef en gunde piraat Jeffrey Tangerink een niet te missen kans. Tenminste dat dacht iedereen. De bal werd zo slap ingeschoten dat Stevo deze nog ruim voor de lijn kon wegtrappen.

Nog geen minuut later werd piraat Patrick Sanders wakker en bediende Jair op maat. 1-0 voor AWC maar helaas voor ons werd er gevlagd en gefloten voor buitenspel.

In de 21e minuut stoomde Roel op en loste een lekker schot. Zelf was hij blijkbaar niet zo tevreden daarover want er klonk, niet voor de 1e keer deze dag, een kreet die eindigde op mooi. Ik weet het exacte woord niet meer maar neem van mij aan Roel, zodra de bevalling begint zie je er meer dan genoeg van!

Het enige wat Stevo in de 1e helft liet zien was een vrije trap welke bekwaam door Dennis Peerenboom tot corner werd verwerkt.

Direct na de rust een goede crosspass van Dennis Straten op Jair Roos die de meegelopen Joost Achterberg de bal precies in de loop meegaf. Joost aarzelde geen moment en leverde een perfecte voorzet af welke door Jaap Jansen schitterend werd binnen geschoten, 1-0.

In de 54e minuut gaf Joost een heerlijke bal op Jaap die een evenzo heerlijke voorzet gaf op Nino Christodoulides, 2-0.

Hierna wisselde Stevo een aantal spelers en begon het alles of niets spelletje en kwamen we af en toe toch nog onder druk te staan. Maar ondanks dit offensief kwamen we niet in de problemen en werd de overwinning over de streep getrokken.

Een prima wedstrijd die een prima vervolg verdient aanstaande dinsdag thuis tegen Leones.

Opstelling AWC: Dennis Peerenboom, Guus Verharen, Dennis Straten, Roel van Eeuwijk, Joost Achterberg, Jeffrey Tangerink (45. Joris Derks), Justin Vos (45. Nino Christodoulides), Jim Toonen, Patrick Sanders (81. Niek Jaspers), Jair Roos (85. Loy Vos), Jaap Jansen.


09-12-2015:

Heino 2 - AWC2    2-2


In dit Sinterklaas weekend nog geen Kertsman met hohoho,
Maar gewoon op bezoek bij vv Heino.

Al in de 3e minuut een pass van Niek en Jair kon gaan,
Hijzelf, Patrick en Floyd hadden hun vizier niet op scherp staan.

Hierdoor hield Heino de nul,
En was AWC de spreekwoordelijke …

In de 10e minuut gaf Niek weer een mooie bal,
Jair er snel vandoor, helaas zonder bal.

In de 21e minuut een actie tussen Joost en Dennis, met veel kabaal
Een goede voorzet en Niek kopt tegen de paal.

Deed Heino dan helemaal niets vandaag,
Jawel, na 39 minuten was daar de plaag.

Joris schoot tegen de bal tegen een aanvaller aan en die was niet boos,
Hij nam het cadeau aan en schoot ook nog eens in de roos. (1-0)

Na de thee hetzelfde beeld,
AWC de bal, we werden er steeds mee verveeld.

Veel creëerden we niet meer,
Net zomin als onze gastheer.

Tot de 73e minuut, onze vlagpiet liet ze gaan,
2 man sterk en het was gedaan. (2-0)

Roel naar voren gestuurd, het interesseert de trainer ook geen fluit,,
Maar het betaalde zich in uiteindelijk toch uit.

In de 86e minuut moest iemand het doen,
Ja ja, de bal ging erin via Roel zijn schoen. (2-1)

Vince zou ook een goede strooipiet zijn geweest,
Op het jaarlijkse Sinterklaas feest,

In de 90e minuut, een voorzet zo straks als de staf van Sinterklaas,
Vanaf de bank zien we iemand springen, het leek wel een haas.

Het was de toverballenman Roel,
En na het koppen had hij een grijns op z’n smoel. (2-2)

Opstelling AWC: Dennis Peerenboom, Joris Derks (45. Yoeri Schep), Roel van Eeuwijk, Guus Verharen, Joost Achterberg, Jim Toonen, Niek Jaspers (76. Vince Louvet), Dennis Straten, Jair Roos (55. Jaap Jansen), Patrick Sanders, Floyd Schoenaker (76. Mark Kanselaar)
29-11-2015:

AWC2 morst punten


AWC2- Quick’20 2    2-2

De plannen van AWC2 werden in de 1e minuut al duidelijk. Winnen was het enige dat telde vandaag. Een hele goede aanval via Jeffrey Tangerink en Patrick Sanders werd in de 1e minuut keurig afgerond door Joost Achterberg, 1-0. Dat was een Quicky!

AWC bepaalde wat er in het veld gebeurde. In de 9e minuut onderschept Patrick een slechte pass van de verdediging van Quick. Pech had hij dat de bal door een verdediger nog net van de doellijn gehaald werd. 

In de 21e minuut was er weer een goede aanval en alweer via Jeffrey en Patrick. Het leek erop dat Wilma van As al aan de moezel met ijs had gezeten want zij gaf het doelpunt aan Patrick maar het was toch echt Jair Roos die de 2-0 binnen schoot. Ik begrijp de verwarring volledig aangezien beide spelers nogal op elkaar lijken.

Helaas voor AWC had de trainer Sinterklaas opgesteld en deze begon kadootjes uit te delen. Hierdoor werd het in de 26e minuut 2-1. 

Na de thee bleef AWC aandringen om een 3e doelpunt te maken maar de scherpte was er enigszins vanaf. Quick kwam er af en toe gevaarlijk uit maar kreeg ook geen grote kansen. 

De grootste kans was voor AWC, na een goede aanval en een goede actie van Floyd Schoenaker schoot Patrick fantastisch in. De keeper van Quick had in de rust ipv thee een blikje Red Bull op want hij had vleugels en tikte op schitterende wijze de bal uit het doel.

Het leek erop dat de wedstrijd in een 2-1 overwinning zou eindigen maar 5 minuten voor tijd kwam Sinterklaas weer in beeld. Een bal in de 16 van AWC wordt door alles en iedereen slecht verwerkt en uiteindelijk kan een speler van Quick de bal over de doellijn werken. Voor het 3e jaar op rij een 2-2 tegen deze tegenstander. 

Een teleurstellend resultaat dat aankomende zondag maar goed gemaakt moet worden tegen Heino.

Opstelling AWC: Stijn Verharen, Joris Derks (60. Roel van Eeuwijk), Dennis Straten, Guus Verharen, Joost Achterberg, Justin Vos, Jim Toonen, Niek Jaspers (67. Jaap Jansen), Jeffrey Tangerink (53. Floyd Schoenaker), Jair Roos (79. Laurens Loenen), Patrick Sanders.
08-11-2015

AWC2 wint weer de derby!!

AWC2 - Woezik2   5-1

Vandaag stond de altijd beladen derby tegen de Woezik op het programma.  AWC wilde winnen, dat was vanaf het begin duidelijk. Al in de 2e minuut kreeg Justin Vos vanuit een corner een grote kans. Hij schoot hard in maar helaas stond de doelman van Woezik in de weg. Direct hierna in de 3e minuut een goede pass van Jaap Jansen op Jair Roos die de bal keurig breed legde op Laurens Loenen. Jammer genoeg dacht Laurens dat het doel wat breder was vandaag. 

Woezik kwam totaal niet aan voetballen toe en dat was de verdienste van AWC. 
Fel in de duels en elkaar makkelijk vindend bleef AWC maar aanvallen.  In de 23e minuut steekt Dennis Straten het middenveld over en zijn harde afstandsschot gaat maar net naast. 

In de 35e minuut was daar de zeer verdiende voorsprong. Lennart Nieuwenhuis passeert de achterhoede van Woezik en zijn strakke voorzet wordt door Jaap Jansen binnen geschoten, 1-0.

In de 43e minuut kreeg het publiek een schitterende aanval voorgeschoteld via Lennart Nieuwenhuis, Laurens Loenen en Jair Roos. De laatste zorgde ervoor dat de ruststand 2-0 werd.

Na de thee hetzelfde spelbeeld, AWC veel en veel sterker dan Woezik. Het was wachten op nog meer doelpunten. AWC bleef aanvallen en Jair Roos raakte in de 51e minuut de lat. Twee minuten later zet Lennart Nieuwenhuis weer een aanval op samen met Laurens Loenen. Laurens legt de bal keurig terug op de rand 16 en het schot van Lennart is te machtig voor de keeper van Woezik, 3-0.

In de 59e minuut krijgt AWC een vrije trap net buiten de 16 meter. De bal ligt perfect voor een “linkspoot” en Jaap Jansen twijfelt ook geen moment. Met een schitterende krul legt hij de bal in de bovenhoek, 4-0.

Woezik trapt maar weer eens af en AWC dacht dat ze even rustig aan konden doen. Door slecht verdedigen komt Woezik in de 62e minuut ook nog eens tot scoren, 4-1.

Hierna zijn de mannen weer bij de les en 6 minuten later is er een uitstekende combinatie met onze hordeloper, Guus Verharen, aan de basis. Zijn mooie pass wordt door Jaap Jansen goed doorgetikt naar Jair Roos die op zijn beurt Lennart Nieuwenhuis bedient. Lennart bedenkt zich geen moment en schiet de bal prachtig in de kruising, 5-1.

Na een corner in de 81e minuut kreeg Jair Roos nog een vrije schietkans in de 16 meter. Met zijn, letterlijk en figuurlijk, chocoladebeen schoot hij de bal niet eens richting doel.

AWC was vandaag een paar maten te groot voor de Woezik en is met deze overwinning weer gestegen tot een 2e plaats.

Opstelling AWC:

Dennis Peerenboom, Guus Verharen, Joris Derks, Dennis Straten, Roel van Eeuwijk, Jaap Jansen (69. Floyd Schoenaker), Jim Toonen (79. Coen Martens), Justin Vos (70. Joost Achterberg), Laurens Loenen (69. Niek Jaspers), Lennart Nieuwenhuis (70. Patrick Sanders), Jair Roos.

 
01-11-2015

AWC2 laat de punten aan Schalkhaar

AWC2 - Schalkhaar2   0-4

AWC begon deze wedstrijd met goed spel en had binnen een kwartier al op een voorsprong moeten staan. Maar helaas was dat niet het geval. In de 16e minuut nam Dennis Straten een goede vrije trap wat resulteerde in een soort flipperkast in de 16 meter van Schalkhaar. Maar ook deze bal was niet besteed aan onze aanvallers. AWC was de betere ploeg. Dit bleek ook uit een goede aanval via Jair Roos welke de bal bij Laurens Loenen neerlegde. Deze zag Niek Jaspers in een goede schietpositie staan maar hij mikte te hoog.

Schalkhaar loerde op de counter en zoals zo vaak in het voetbal….als je zelf niet scoort doet de tegenstander het. En dat gebeurde dus ook in de 25e minuut, 0-1. Na de aftrap was er weer knullig balverlies van AWC en Schalkhaar was uiterst effectief, 0-2. AWC had nog wat redelijke aanvallen maar ieder schot was onzuiver en leverde dus geen enkel gevaar op voor Schalkhaar.

Na de rust was er direct druk van AWC en in de 47e minuut werd de bal in de 16 door een speler van Schalkhaar met de hand geraakt. AWC schreeuwde om een penalty maar de scheidsrechter was van mening dat hij de bal niet klemvast had.

In de 49e minuut kreeg AWC een vrije trap. Dennis Straten ging achter de bal staan en direct hierna hoorden we iemand schreeuwen bij LTC De Grootven. Blijkbaar was deze door de bal geraakt.

In de 71e minuut probeerde Roel van Eeuwijk één van zijn toverballen over het veld te strooien. Helaas was de magie deze week uitgewerkt. Ik moet wel bekennen dat hij als een speer achter zijn tegenstander aanging. En ja hoor, in de 16 meter had hij hem ingehaald. Jammer genoeg miste hij de bal waarna het alsnog feest was voor Schalkhaar, 0-3.

Na dit doelpunt was het duidelijk, er viel vandaag voor AWC niets te halen. Dat het in de 83e minuut nog 0-4 werd was leuk voor de statistieken. 

Wat de meesten onder jullie niet weten is dat Guus Verharen naast voetballer ook een atleet is (specialiteit hordelopen). Dit verklaart zijn prachtige sprong in de 75e minuut over de reclameborden en zijn sprint naar de kleedkamer. Hij had blijkbaar nog een wedstrijdje staan bij AVW en begon alvast aan de warming up.

Volgende week de derby tegen Woezik. Wedden dat de 3 punten in Wijchen blijven!!

Opstelling AWC: Dennis Peerenboom, Roel van Eeuwijk, Joris Derks (53. Floyd Schoenaker), Guus Verharen (75. Joost Achterberg), Dennis Straten, Niek Jaspers, Justin Vos, Jim Toonen, Patrick Sanders( 53. Jaap Jansen), Laurens Loenen (64. Nino Christodoulides), Jair Roos (77. Luuk de Groot).
25-10-2015

AWC2 bekert verder.


AWC2 - Angeren 1    4-2

Vandaag stonden er bekerwedstrijden op het programma en AWC mocht aantreden tegen het 1e elftal uit Angeren.

AWC begon zoals altijd sterk aan de wedstrijd met veel balbezit en goede aanvallen. In de 20e minuut was daar weer een goede aanval met goed doorzetten van Guus Verharen en Justin Vos die de bal er uiteindelijk maar in schoot, 1-0.

Angeren kreeg ook een paar kleine kansjes maar dat was meer door slordigheid van de defensie van AWC .  Scoren deden de gasten echter niet. In de 35e minuut zette Twan Franken goed door en sneed voor zijn tegenstander de 16m in (lees dit even 2x goed door Jair). Het enige wat de verdediger van Angeren kon doen was Twan aantikken met een penalty tot gevolg. Normaal gesproken is Dennis Straten de aangewezen man voor dit soort klusjes maar blijkbaar vond hij het te ver lopen naar de penalty stip. Jim Toonen ging achter de bal staan en schoot deze onberispelijk in, 2-0.

Op slag van rust gebeurde er iets in het veld waardoor ik nu nog steeds van slag ben. Roel van Eeuwijk ziet Twan Franken vertrekken en met een wereldpass bereikt hij onze linksbuiten. Ik ben maandag nog in het dorp bij Jamin geweest, maar deze konden mij dit soort toverballen niet leveren. 
Twan maakte geen fout en de ruststand werd bepaald op 3-0.

Na de rust werd er door AWC slecht gevoetbald. Hierdoor kwam Angeren een beetje terug in de wedstrijd en al vrij snel scoorde de gasten, 3-1.

Echt wakker werden onze mennekes daar niet van want in de 53e minuut kreeg Angeren een corner en deze kon ongehinderd ingekopt worden, 3-2. De spanning was weer volledig terug en Angeren ging geloven in een stuntje. 

Gelukkig herpakte AWC zich en in de 67e minuut liet Dennis Straten een mooie crossbal vertrekken van zijn schoen. Jair Roos nam de bal attent aan maar produceerde daarna een niet al te beste voorzet. Twan Franken was echter scherp in deze wedstrijd en veroverde de bal in de 16 en liet daarna ook nog eens de keeper kansloos, 4-2.

Een verdiende overwinning voor AWC2 en hiermee zijn wij het enige 2e elftal dat nog in deze groep zit.

Op naar de volgende wedstrijd tegen Schalkhaar, zondag 1-11-’15 aanvang 10.30 uur op ons sportpark te Wijchen.

Opstelling AWC: Dennis Peerenboom, Guus Verharen, Roel van Eeuwijk (80. Loy Vos), Dennis Straten, Joost Achterberg, Jim Toonen, Justin Vos, Niek Jaspers (57. Jaap Jansen), Twan Franken (68. Nino Christodoulides), Patrick Sanders, Jair Roos.
 

18-10-2015:

Rohda Raalte 2 - AWC 2: 0 - 0

AWC komt niet tot scoren in Raalte.

Vroeg in de ochtend reden we in de mist naar Raalte om het tegen Rohda op te nemen.  Traditioneel een lastige tegenstander en vandaag was dit niet anders. Vanaf het 1e fluitsignaal waren de bedoelingen van Rohda duidelijk, de wedstrijd ontregelen, hoe dan ook. AWC had wel 80% balbezit maar vooral in het begin deed men er te weinig mee. 

Makkelijk was het ook niet, Rohda trok een muur op rond de eigen 16 meter en liet AWC voetballen. Het duurde dan ook tot de 25e minuut eer er iets te beleven viel. Jim Toonen zette goed door in een duel en zag dat de keeper van Rohda iets te ver voor zijn doel stond. Jim besloot te bal te lobben en de imitatie Jeroen Verhoeven van Rohda werd gepasseerd. Helaas voor ons verdween de bal over het doel.

In de 43e minuut nam Dennis Straten een vrije trap welke door Patrick Sanders via de lat overgeschoten werd. 

Behalve de paraplu’s die door Rens Loenen uitgedeeld zijn waren dit de hoogtepunten gedurende de 1e helft.

Na de rust werd er door AWC veel beter gevoetbald. Er werd weer goed bewogen en de combinatie werd weer gezocht. Rohda wankelde een paar keer maar bleef overeind, mede dankzij hun “neutrale”assistent scheidsrechter. Ik heb het nog nagevraagd en het is mij bevestigd. Op een zondag als Rohda thuis speelt landen er gemiddeld 200 vliegtuigen.

AWC probeerde van alles maar het mocht niet baten.  We kwamen niet door deze handbal verdediging heen. Terug naar huis dus met slechts 1 punt op zak. 

Op naar de volgende wedstrijd, een bekerduel tegen Angeren 1, zondag 25-10-2015. Aanvang 11.00 uur op ons sportpark De Wijchert.

Opstelling AWC: Dennis Peerenboom, Guus Verharen, Joris Derks, Dennis Straten, Joost Achterberg, Jim Toonen, Justin Vos, Niek Jaspers (60. Jaap Jansen), Jair Roos (78. Jorrit Ruten), Laurens Loenen (75. Nino Christodoulides), Patrick Sanders.

11-10-2015:

AWC 2 - Achilles'12: 6 - 0

AWC pakt weer de volle winst.

Op deze zonnige maar ook koude zondagochtend ontvingen wij Achilles’12. De bezoekers hadden nog geen wedstrijd verloren dus aan ons de eer. Vanaf de aftrap waren de plannen van AWC duidelijk, winnen! Dit resulteerde in de 2e minuut in een corner welke door Dennis Straten hard in de 5 meter geplaatst werd. Patrick Sanders stond op de goede plaats en reageerde als snelste, 1-0.
AWC was heer en meester op het veld en de ene na de andere vloeiende aanval volgden elkaar op. Kansen waren er voor Laurens Loenen, Jair Roos, Niek Jaspers met een bekeken schot dat net voorlangs ging. Ja ja, zelfs Roel van Eeuwijk kwam in scoringspositie, maar zoals verwacht….naast.

In de 31e minuut onderschept Patrick Sanders een terugspeelbal van Achilles. Hij komt alleen voor de keeper en probeert deze met een lob te passeren. Op zich een goede poging maar de keeper van Achilles was een afgekeurde basketbalspeler van ongeveer 3 meter, dus dat ging niet lukken. Ondanks de mislukte lob kreeg hij de bal toch weer voor zijn voeten en aangezien het doel leeg was stond de 2-0 op het bord. 

In de 35e minuut is Jair Roos er als een speer vandoor aan de rechterkant. Zijn strakke voorzet wordt door alles en iedereen verkeerd ingeschat en na ongeveer 10 pogingen was Patrick het zat. Hij schoot de bal er zelf maar in, 3-0. Ik heb begrepen dat maandagochtend op het gemeentehuis zijn naam is gewijzigd naar Hattrick Sanders. 

Na de rust gebeurt er niet al teveel op het veld. Er was niet alleen voor de toeschouwers niet zoveel te beleven maar Stijn Verharen dacht er net zo over. Om de verveling tegen te gaan besloot hij maar eens om een spelletje te gaan spelen. Hij koos uiteindelijk voor 4 op een rij. We moeten Stijn nog wel vertellen dat dit niets te maken heeft met het uittrappen van een bal. In de 68e minuut werd het toch weer leuk in het veld. Jair Roos kreeg na een goede aanval de bal maar mikt slecht, hij raakte de lat. In dezelfde minuut geeft Laurens Loenen een prachtige pass op Jair, hij omspeelt de keeper en hoppa, 4-0. In de 75e minuut zien we een schitterende aanval via Laurens Loenen en Joost Achterberg. De laatste zet vanaf de achterlijn voor en Dave Bekers loopt binnen, 5-0.

In de 89e minuut stuurt Jim Toonen de inmiddels ingevallen Jaap Jansen weg. Zoals we gewend zijn van onze eigen mini bokito, maakt hij geen fout en de eindstand wordt bepaald op 6-0.

Een fantastische score en een hele goede wedstrijd van AWC2.  Op naar de volgende 3 punten die we dan zondag 18-10-2015 mee moeten nemen uit Raalte.

Opstelling AWC:  Stijn Verharen, Guus Verharen, Joris Derks, Roel van Eeuwijk, Dennis Straten (72. Mark Kanselaar), Niek Jaspers (63. Dave Vekers), Jim Toonen, Justin Vos (63. Joost Achterberg), Jair Roos (72. Jowin Roos), Laurens Loenen (76. Jaap Jansen), Hattrick Sanders.

 
04-10-2015:

AWC pakt koppositie.


PH2 - AWC2  1-6

Na een slechte wedstrijd tegen Orion mochten we vandaag naar Almelo om tegen de plaatselijke zuurgraad (PH) aan te treden.

Na een zenuwachtig begin trok AWC na een paar minuten het spel al naar zicht toe. Dit resulteerde direct al in een 2-tal corners. De 2e werd door Twan Franken goed genomen en Joris Derks  deed een soort Heitingaatje in de 10e minuut, 0-1.

Hierna kwam er veel druk van PH. Zij gingen duidelijk op zoek naar de gelijkmaker. In de 25e minuut kwam Dennis Straten goed voor zijn tegenstander en leverde direct een goede steekpass af op Jair. Helaas kwam hij net een voetje tekort om dit af te straffen.

 In de 30e minuut kreeg AWC een vrije trap welke genomen werd door Joost Achterberg.  Geen idee of hij voor de wedstrijd woorden heeft gehad met Dennis Peerenboom, maar als je zo een vrije trap op je keeper inspeelt is het meer een poging tot doodslag. 

In de 35e minuut krijgt AWC halverwege de helft van PH een vrije trap. Dennis Straten legt deze bal met een heerlijke krul buiten bereik van de keeper in de 16 meter. Guus Verharen komt inlopen en de 0-2 staat op het bord. Na de wedstrijd heb ik de directe tegenstander van Guus gesproken en deze heeft Guus niet geduwd of zoiets, dus was het een bewuste actie.

Een paar minuten later staat geheel AWC te slapen en plotseling is daar dan de 1-2 voor PH. 

Na de rust begon PH direct met druk zetten en hadden wij het even moeilijk om het spel weer te maken. Na een kwartier kreeg AWC weer grip op de wedstrijd. In de 70e minuut was er een snelle inworp van AWC. De bal kwam bij Twan Franken en deze had een goede pass in huis welke door Jair Roos op waarde werd geschat, 1-3.

Direct vanaf de aftrap werd de bal veroverd door AWC en werd Jim Toonen in stelling gebracht. Je gelooft of niet maar PH mocht weer aftrappen, 1-4.

In de 77e minuut zet Twan Franken goed door op de achterlijn en na enig gerommel komt de bal bij Jair Roos terecht. Het leek erop dat deze even aarzelde wat te doen maar uiteindelijk tikte hij de bal over de doellijn, 1-5. Dave Bekers stond nog geen minuut in het veld toen hij op maat bediend werd door Jim Toonen. Dave maakte geen fout en de eindstand van 1-6 stond vast.

Wat kan een week een verschil maken. Een zeer goede prestatie van AWC2 . Nu de lijn doortrekken in onze thuiswedstrijd op 11-10-2015 tegen Achilles’12, aanvang 10.30 uur.

Opstelling AWC: Dennis Peerenboom, Joost Achterberg (75.  Loy Vos), Joris Derks, Dennis Straten, Guus Verharen, Niek Jaspers, Justin Vos, Jim Toonen, Twan Franken (85. Jowin Roos), Patrick Sanders (79. Mark Kanselaar), Jair Roos (85. Dave Bekers).

 
20-09-2015:

AWC laat teletubbies huilend achter!

TVC’28   2- AWC 2: 0-3

Deze zondagmorgen mochten we als trotse medekoploper aantreden in Tubbergen tegen de plaatselijke club TVC’28.

Vanaf het 1e fluitsignaal had AWC veelvuldig balbezit. Het enige wat TVC kon doen was veel achter de bal aanrennen. In de 8e minuut al was daar een prachtige aanval via Dennis Straten, Jim Toonen en Patrick Sanders welke Jair Roos vrij voor de keeper zette. Blijkbaar schrok Jair van al die ruimte en aarzelde hij te lang waardoor de keeper van TVC nog kon ingrijpen. Maar de toon was gezet, AWC wilde deze wedstrijd winnen, hoe dan ook!

AWC bleef doorgaan met goed positiespel en in de 32e minuut was daar dan een schitterende steekpass van Jim Toonen. Nu aarzelde Jair Roos geen moment en de 0-1 lag binnen.

In de 45e minuut had ik het idee dat ik bij Madame Tussauds was beland. Alles en iedereen stond stil in de 16 van TVC. Twan Franken had de prijs van best stilstaande voetballer bijna binnen tot hij een stuipje kreeg in z’n rechterbeen en daarmee de bal net voorlangs schoot. Geen doelpunt en ook geen prijs.

In de 47e minuut trok AWC nog maar een keer ten aanval. Joost Achterberg was stiekem mee naar voren gelopen en haalde droog maar zeer doeltreffend uit na weer een mooi aanval, 0-2.

Na de thee bleef het spelbeeld hetzelfde. AWC had de bal en creëerde kansen, TVC mocht doorgaan met hun wekelijkse duurloop. In de 58e minuut een schitterende actie van Jair welke door Floyd Schoenaker op weergaloze wijze werd afgemaakt, 0-3.
De kansen volgden elkaar snel op, 60e minuut, prima pass van Dennis op Joost, goed schot maar een evenzo goede redding van de keeper van TVC. 65e minuut, weer een prima aanval met een schot van Niek Jaspers dat op de lat eindigde. 
Dat AWC de voorsprong niet vergroot heeft lag meer aan ons zelf dan aan TVC. Terugkijkend, een fantastische 1e helft en een zeer goede 2e. 
Door deze prachtige overwinning staat AWC alleen aan kop en staat aankomende zondag de topper tegen de nummer 2 op het programma. 

Zondag 27-09-2015 AWC 2 - Orion 2, 10.30 uur.
Opstelling AWC: Dennis Peerenboom, Joris Derks, Dennis Straten, Guus Verharen, Joost Achterberg, Jim Toonen, Justin Vos (71. Jorrit Rutten), Niek Jaspers, Jaïr Roos (71. Nino Christodoulides), Twan Franken (82. Luuk de Groot), Patrick Sanders (82. Coen Martens).