VERSLAGEN

03-10-2016 

ONDANKS STROEVE START ECLATANTE ZEGE VOOR AWC 11

De laatste weken komt AWC 11 al uit tegen lager geklasseerde tegenstanders en van achtereenvolgens Batavia 3 (0-11), Lienden 2 (1-3) en Valburg 2 (4-0) werd gewonnen. Ook de vierde wedstrijd eindigde in een zege. De start van de wedstrijd was moeizaam, maar na negentig minuten stapten de Wijchenaren toch met een zeer ruime zege van het veld: 0-12.

De eerste minuten van de wedstrijd waren erg rommelig. Het Elfde wist niet echt grip te krijgen op het middenveld van de thuisploeg uit Heteren en het wist geen kansen te creëren. De redding was het feit dat SDOO geenszins sterk genoeg was om met de bal aan de andere kant van het veld te geraken. Ondanks een zeer vaardige nummer 10 lukten diverse combinaties van de thuisploeg niet. De eerste kansen kwamen uiteindelijk ook van Wijchense kant, maar vaak werd voorin de verkeerde keuzes gemaakt, waardoor kansen om zeep geholpen werden. Rick tekende dan toch voor de 0-1, op aangeven van Rens. Zijn eerste kans leverde geen goal op, maar de aanvaller benutte wel de rebound. Hierna werd de score uitgebreid door toedoen van twee invallers. Lars en clubtopscorer Thomas Arts kwamen het veld in en waar die eerste na een pass van Nils de 0-2 maakte, tekende Thomas na assists van Steffen en Nils voor de derde en vierde treffer van het duel. Zo gingen de bezoekers toch met een comfortabele 0-4 voorsprong de theepauze in, ondanks een stroeve start.

Na de rust schoot het Elfde uit de startblokken en Thomas had niet lang nodig om zijn hattrick te voltooien, nadat hij de bal van de tegenstander ontving en zijn kans verzilverde. Hierna scoorde ook Rens nog, die de bal had gekregen van Lars. Nadat de spelers van SDOO doorhadden dat dit niet hun wedstrijd zou worden, viel het team door de ondergrens. Wat zeker niet meehielp was een gele kaart voor de aanvoerder, die zichzelf de tien daarop volgende minuten aan de zijlijn terugvond. Het duurde even om hem uit het veld te krijgen (citaat: 'Scheids, ga lekker zelf zitten'), maar uiteindelijk moest de thuisploeg tien minuten door zien te komen met een numerieke minderheid. Dit bleek een uitdaging, want al snel werd het 0-7. Steffen kwam vanaf de zijkant naar binnen, na een pass van Thomas Arts, en toen hij zag dat de doelman naar de zijkant van zijn goal rende, tikte hij de bal simpel in het lege doel. Nils wist hierna twee keer doel te treffen, eerst op aangeven van Cas en daarna na een schitterend afstandsschot over de doelman, die verbouwereerd achterbleef. Vanaf deze 0-9 werd de reservebank gek en onder de belofte op een kannetje van Harrie werd de score nog even opgeschroefd. Nils gaf achtereen aan bij doelpunten van Thomas Arts (zijn vierde) en Rick (zijn tweede). Die laatste speler besliste uiteindelijk de uitslag ook nog op 0-12 en Thomas was ditmaal aangever.

Na vier wedstrijden mag het Elfde trots zijn op het doelsaldo. Liefst dertig doelpunten werden gemaakt en alleen Lienden 2 wist éénmaal te scoren tegen de Wijchense succesformatie. Met deze cijfers neemt AWC 11 de eerste plek in op de ranglijst, waar Bataven 8 in potentie nog boven de Wijchenaren kan komen. Aanstaande zondag is DIO ’30 4 de tegenstander op sportpark De Wijchert. Zij staan op een derde plaats met tien punten uit vier duels. Dat belooft een spannende ontmoeting te worden. De aftrap is om 12.30 uur. Hopelijk zien we iedereen daar!

 


11-09-2016:

ELF DOELPUNTEN VOOR HET ELFDE

Een appelboomgaard aan de ene kant en aan de andere een kinderboerderij, het is exact wat je van tevoren verwacht als je een uitwedstrijd speelt in Batenburg, bij Batavia 3. En dat was dan ook exact wat de situatie was. Lekker kort gras, lekker nat ook nog. Het bleken de perfecte omstandigheden voor de wedstrijd, zeker voor het Elfde. Dat wist namelijk met 0-11 te winnen, eigenlijk de perfecte uitslag.

In de eerste helft begonnen de teams enthousiast aan de wedstrijd. Het werd al duidelijk dat de Wijchense bezoekers een stuk jonger waren, want naar eigen zeggen was de pijp al na tien minuten leeg bij de spelers van Batavia. Na veertien minuten kwam de wedstrijd ook los, toen Steffen een hoekschop kort nam. Hij ging de combinatie aan met Nils, die de bal schitterend in het doel werkte. Tien minuten later was zwervende spits Steffen opnieuw aangever, maar nu was het niet Nils, maar Lars die tot scoren kwam. Na twee assists vond Steffen het wel prima en hierop besloot hij een dieptepass van Lars maar zelf achter de doelman te werken. Na de 0-3 werd het spel wat slordiger en de concentratie leek even te verdwijnen bij het Elfde. Het team wist zich echter mooi te herstellen en Thomas Arts tekende in de zesendertigste en de tweeënveertigste minuut voor doelpunten, beiden op aangeven van Rens. De eerste helft werd besloten met een treffer van Nils, die dat opnieuw deed met een assist van Steffen.

In de theepauze werden de puntjes op de i gezet, zodat de tweede helft geen mindere zou worden dan de eerste. Dat lukte wel aardig, want binnen twee minuten werd de voorsprong uitgebreid naar 0-7. Rechtsback Roel gaf een hoge dieptepass op Thomas Arts, die daarna niet faalde oog in oog met de Batenburgse doelman. Zeven minuten later lukte het de defensie van de thuisploeg niet om de bal weg te krijgen en Steffen kon het leer van de verdedigers afpakken. Vervolgens liep hij zelf naar het doel en tekende hij voor zijn tweede treffer. Roel gaf hierna zijn tweede assist, toen Lars een hoge voorzet van de vleugelverdediger in het doel kopte. In de zesenzestigste minuut werd de voorsprong er een van de dubbele cijfers, toen Thomas Arts Rick wist te vinden, die scoorde. Zeven minuten voor het einde van het duel tekende Thomas zelf voor de elfde en laatste goal. De andere eenentwintig spelers dachten dat het spel stillag vanwege een blessuregeval, maar de scheidsrechter had niet gefloten. Thomas liep hierop naar het doel en maakte zijn vierde doelpunt.

Door deze overwinning staat AWC 11 op een tweede plek in de competitie. Alleen Blauw-Wit 10 neemt een hogere plek in, aangezien dat team met 13-1 wist te winnen van SDOO 4. Volgende week speelt Het Elfde op bezoek bij Lienden 2, dat de eerste speelronde rust had. Aftrap is om 10.30 uur op sportpark De Abdijhof.


Fiets voor Mohamed.

Mohamed is een vluchteling uit Somalië. Hij is samen met zijn moeder, broertjes en zusjes vanuit dat land gevlucht omdat het te gevaarlijk is om daar nog langer te blijven. Zijn vader is helaas overleden en als oudste van het gezin heeft hij een beetje de verantwoordelijkheid op zich genomen.

Hij is ook een groot liefhebber van voetbal en is sinds kort lid van AWC en ingedeeld in het nieuwe 11e team. Op wedstrijddagen en de trainingsavonden komt hij te voet naar AWC of hij pakt bij slecht weer de bus. Af en toe mag hij de fiets van een van zijn jongere zusjes lenen.

Op vrijdag 25 september is hij 19 jaar geworden en de overige leden van AWC 11 hebben wat geld ingezameld en hem ter gelegenheid van zijn verjaardag een fiets cadeau gedaan. 

Een stevige fiets waarmee hij ook de sporttas kan vervoeren.