VERSLAGEN AWC 1

28-10-2018:

AWC - Silvolde

In een wedstrijd met liefst negen treffers heeft AWC weten te winnen van tegenstander Silvolde. Mede dankzij drie doelpunten van spits Safa Kizir werd met 6-3 gewonnen. Bij de rust stond het nog 3-3, maar in de tweede helft wisten de mannen van coach Camiel Jager afstand te nemen.

Voordat er gevoetbald werd, was er eerst een minuut stilte voor de vorige week overleden AWC-er in hart en nieren, Theo van Deelen.

Al in de eerste minuut was het raak, maar voor AWC wel aan de verkeerde kant. Uit een hoekschop wist Silvolde op voorsprong te komen. Het antwoord van de Wijchenaren kwam snel, doordat Safa Kizir na een mooie actie de bal langs doelman Marco Olthuis wist te schuiven. Na negentien minuten maakte de aanvaller zijn tweede, toen hij de bal in de verre hoek schoof. Opnieuw volgde het antwoord snel, maar ditmaal van Silvolde; Evert Römer schoot de bal via de onderkant van de lat achter keeper Jarik Veltmaat. De negenentwintigste minuut leverde zelfs twee goals op. Eerst schoorde Römer weer, ditmaal uit een hoekschop. Freek Thoone zorgde direct hierop voor de gelijkmaker, na een mooie solo. Met de 3-3 werd de kleedkamer opgezocht.

In de rust was het duidelijk trainer Jager zijn mannen goed op scherp had gezet. Eerst redde Olthuis nog goed op een inzet van Boy Visser, maar de aanvallende middenvelder scoorde tien minuten na rust alsnog. Na een diepe pass tikte hij de bal eerst langs de doelman, om vervolgens in een praktisch leeg doel te scoren. Twee minuten erna tekende Kizir voor zijn derde treffer; hij kreeg een steekpass van Thoone en completeerde zijn hattrick. Na 66 minuten maakte Visser ook nog zijn tweede. Een hoekschop kwam voor zijn voeten en vanaf de rand van het zestienmetergebied schoot hij de bal binnen. De slotfase leverde aan beide kanten geen grote kansen meer op, waarmee AWC uiteindelijk de 6-3 over de streep kon trekken.

Opstelling: Jarik Veltmaat; Rico Timmermans, Nicky van de Groes (c), Idar Kramer, Sven Jansen; Youri Hubers, Boy Visser, Daan Pauwels (’73 Joost Loeffen); Freek Thoone, Safa Kizir, Fren Stevens (’79 Laurens Loenen)
21-10-2018

AWC verliest thuis van Be Quick 1887


In eigen huis heeft AWC met 0-1 verloren van Be Quick 1887. Beide teams hoopten met het duel vandaag een 5-0-nederlaag goed te maken, maar dat lukte alleen de Groningse bezoekers.

Al snel in de wedstrijd wisten de Groningers de voorsprong te pakken. Na elf minuten kreeg Toufik Faraouni een diepe pass en hij wist doelman Jarik Veltmaat te verschalken. Drie minuten daarna hoopte Be Quick op voorsprong te komen, maar de grensrechter vlagde voor buitenspel. Hierna leek AWC sterker te worden maar een schot van Fren Stevens werd gekeerd door doelman Robert Smit. Net voor rust kreeg AWC weer een kans, maar Idar Kramer kopte de bal over het doel.

Net na de rust redde Smit uitstekend op een schot van Freek Thoone. Even later was het Safa Kizir die de bal in de handen van de keeper kopte. In de rest van de wedstrijd probeerde AWC aan te zetten maar het spel was te slordig om veel te kunnen creëren. Invaller Daan Pauwels schoot net naast en uiteindelijk was het Veltmaat die nog attent reageerde op een goede inzet van Be Quick. Beide teams wisten in het restant van de wedstrijd niet meer tot scoren te komen.

Opstelling: Jarik Veltmaat; Sven Jansen, Nicky van de Groes ©, Idar Kramer, Dennis Straten; Youri Hubers, Boy Visser, Joost Loeffen (’55 Daan Pauwels); Fren Stevens (’62 Laurens Loenen), Safa Kizir, Freek Thoone.

 

14-10-2018 

AWC lijdt forse nederlaag  in Bussum bij SDO.

AWC start de wedstrijd tegen een geroutineerde ploeg in de Hoofdklasse in de vertrouwde formatie van de afgelopen wedstrijden met goed verzorgd voetbal. De grootste kansen komen van de zijde van AWC met mogelijkheden voor het aanvalstrio van AWC. De eerste 35 minuten is AWC heer en meester en de schaarse uitvallen van SDO worden vakkundig gepareerd door keeper Yarik Veltmaat. De laatste 10 minuten wordt het spel van AWC slordiger en dat resulteert nog net voor de rust, na een scrimmage voor het doel, in de 1-0 voor SDO. Snel daarna stuurt de goed leidende scheids-rechter beide teams,een beetje  tegen de verhouding in,  met de voorsprong voor SDO de rust in.
Na de theepauze komt SDO beter uit de startblokken en na een klein kansje voor AWC komt SDO snel op 2-0 door een strakke schuiver van de verdediger van SDO  Roweil van der Meer.  AWC is de grip volledig op de wedstrijd kwijt en na 2 wissels  en  het spelen met 3 verdedigers, wilt de trainer van AWC het tij nog keren. Het pakt volledig anders dan gedacht uit en AWC geeft veel te veel ruimte weg in de verdediging dat leidt tot nog 3 doelpunten aan de zijde van SDO. De eindstand is dan ook  5-0 in het voordeel van SDO en op basis van de tweede helft een verdiende overwinning. Veel spelers bleven in de 2e helft ver onder de maat. Toch kan de volgende thuiswedstrijd tegen Be Quick a.s. zondag met vertrouwen tegemoet worden getreden, gezien het vertoonde spel in de eerste helft. 


 

 07-10-2018

AWC wint subtopwedstrijd en stijgt naar derde plaats.

In een duel met de nummer drie Achilles 1894 heeft AWC met 3-1 weten te winnen. Door de overwinning schuift AWC ook wat op op de ranglijst, van de vijfde naar de derde plek. De achterstand op koploper Hoogeveen bedraagt nu twee punten. AWC legde al in de eerste helft de basis voor de winst.


Tegenstander Achilles leek wat feller aan de wedstrijd te beginnen en de eerste kans was dan ook voor de Assenaars. Remy Klaassens haalde uit na een pass van Rick Wiersma, maar zijn schot werd geblokt. Op een kwart van de wedstrijd liet AWC voor het eerst van zich horen; na een steekpass van Safa Kizir op Boy Visser moest doelman Morten Otto redding brengen. Vier minuten later was het wel raak. Visser slingerde een vrije trap voor het doel en verdediger Idar Kramer kopte de bal bij de tweede paal binnen. Uit een nieuwe vrije trap was Visser hierna weer gevaarlijk maar zijn inzet ging via de onderkant van de lat het doel weer uit. Hierop kon Youri Hubers de bal op doel koppen, maar Otto bracht redding voor Achilles. Voor rust werd de voorsprong verdubbeld. Visser kon de bal inschieten nadat Kizir deze voor hem had klaargelegd: 2-0.

De tweede helft begon zoals de eerste eindigde, met een aanvallend sterk AWC. In de vijftigste minuut viel dan ook de 3-0. Freek Thoone maakte een actie aan de rand van het zestienmetergebied en hij schoot de bal bij de tweede paal binnen. Visser liet ook in de tweede helft zien dat hij sterk is in het nemen van vrije trappen. Doelman Otto kon nog net zijn hand tegen een inzet van de middenvelder krijgen om deze over te tikken. Fren Stevens probeerde het later van afstand, maar hij zag zijn schot net langs het doel vliegen. Twaalf minuten voor tijd konden de meegereisde fans van Achilles 1894 ook juichen. Invaller Jean Pierre N’ Gouan zette een mooie combinatie op, waarvan hij zelf het eindstation was: 3-1. Het laatste wapenfeit was voor Stevens, maar ditmaal vond hij het zijnet.

Opstelling: Jarik Veltmaat; Sven Jansen, Nicky van de Groes, Idar Kramer, Dennis Straten; Youri Hubers, Daan Pauwels, Boy Visser; Freek Thoone (’52 Laurens Loenen), Safa Kizir (’73 Jaap Jansen), Fren Stevens 
(Foto's: Peter van der Hoeven)


01-10-2018

AWC neemt 3 punten mee uit Meppel.


Drie dagen na de verloren bekerwedstrijd van Alcides tegen AZ Alkmaar zien de supporters een eerste helft met vele doelrijpe kansen aan beide zijden. Dat het tot de 44e minuut voor de rust 0-0 bleef was een klein wondertje. Toch kwam AWC op 0-1 door een geplaatste vrije trap van Boy Visser in de rechter bovenhoek , ver buiten bereik van de keeper van Alcides.
Na de rust komt AWC al snel op 0-2 wederom door Boy Visser die een zelf gecreëerde mogelijkheid prima afrondt. Daarna blijft AWC de bovenliggende ploeg en wat opvalt is het geweldige keeperswerk van Jarik  Veltmaat. Hij weet enkele prima kansen van Alcides op vakkundige wijze te pareren. In de 65e minuut komt AWC op 0-3 door een benutte penalty van Dennis Straten., na een onreglementaire actie op Boy Visser in het strafschopgebied.
Snel daarna scoort Alcides toch de aansluitingstreffer 1-3 door Frank Fokke, maar verder komt Alcides niet en AWC weet de rest van de wedstrijd op vakkundige wijze uit te spelen. Een slotakkoord had erin gezeten, maar Dennis Straten schiet slechts op de lat na een precieze pass van Freek Thoone. Een terechte overwinning, mede door de man van de wedstrijd:  Jarik Veltmaat.


23-09-2018

Eerste thuisoverwinning voor AWC dit seizoen

AWC heeft in eigen huis af weten te rekenen met MSC/Amslod. De bezoekers uit Meppel verloren beide helften en druipten uiteindelijk af met een 4-1 nederlaag. Voor AWC betekende dit de eerste overwinning in eigen huis van dit seizoen.

De eerste helft begon aftastend en beide ploegen keken eerst waar ze zouden staan in de wedstrijd. Pas na een halfuur creëerde AWC de eerste kans van het duel. Fren Stevens zette een aanval op en stuurde Boy Visser diep. De middenvelder trok de bal terug naar het doel, waar Laurens Loenen klaar stond om de score te openen. Hierna kopte Camiel Fidom van MSC de bal over na een goede voorzet. De voorsprong van AWC werd verdubbeld door opnieuw Loenen, die na een scrimmage voor het doel zijn voet tegen de bal kon zetten. Toch ging MSC met het goede gevoel van een doelpunt de rust in, toen verdediger Danny Bijlsma de bal na een (onterecht gegeven) corner achter Jarik Veltmaat kopte.

Na de theepauze moest Veltmaat reddend in actie komen, maar hij hield nog een tegengoal tegen met een goede redding. MSC werd sterker en de mannen van AWC-coach Camiel Jager wisten achterin de boel goed dicht te houden. Een kwartier voor tijd breidde AWC de voorsprong opnieuw uit. Na een goede actie van invaller Safa Kizir op de rechterflank kwam de bal bij Freek Thoone, die doelman Mohammed Ali Pour Asli wist te verschalken. Het slotakkoord was voor Kizir zelf. Op de rechterflank kreeg hij de bal mee en hij wist met een goede schuiver de 4-1 in het doel te krijgen.

Opstelling: Jarik Veltmaat; Sven Jansen, Nicky van de Groes, Idar Kramer, Dennis Straten (’66 Rico Timmermans); Boy Visser (’81 Jaap Jansen), Youri Hubers, Joost Loeffen; Freek Thoone, Laurens Loenen (’71 Safa Kizir), Fren Stevens 

16-09-2018

RKHVV 1 - AWC 1

AWC was deze zondag te gast op sportpark Blauwenburcht in Huissen waar het aantrad tegen de plaatselijke RKHVV. Al in de 2e minuut keek A.W.C. tegen een 1-0 achterstand aan. Via een aanval over rechts kon Pelkman in het strafschopgebied de bal hoog in het doel buiten bereik van keeper Veltmaat schieten.
Na die treffer heeft A.W.C. het meeste balbezit maar creëert nog weinig kansen. RKHVV is vooral vanuit de counter gevaarlijk. Het vele balbezit van A.W.C. leidt in de 24e minuut tot de gelijkmaker. Na een vlotte combinatie tussen Freek Thoone en Boy Visser scoort laatstgenoemde de 1-1.

In de 30e minuut bedient Boy Visser met een splijtende pass Safa Kizir die zijn tegenstander behendig uitkapt en beheerst binnenschiet. A.W.C. gaat de rust in met een 2-1 voorsprong.

Na de rust komen beide teams ongewijzigd uit de kleedkamers. In de 50e minuut vergroot AWC echter de voorsprong doordat Fren Stevens Youri Hubers op maat bedient die de 3-1 voor zijn rekening neemt.
Vervolgens veel duels op het middenveld met soms wat rommelig spel waarna in de 89e minuut RKHVV de spanning terugbrengt in de wedstrijd door een doelpunt van Lars Smeenk. Hij kopt een van richting veranderde vrije trap achter keeper Veltmaat.

In blessuretijd maakt Freek Thoone echter aan alle onzekerheid een einde. Na een individuele actie over rechts kapt hij naar binnen en schiet met links in de verre hoek. AWC behaalt zo de eerste overwinning van het seizoen in de hoofdklasse.

 

Opstelling AWC: Jarik Veltmaat, Sven Jansen, Idar Kramer, Nicky van de Groes, Dennis Straten, Joost Loeffen, Boy Visser, Youri Hubers (86e minuut Jim Toonen), Fren Stevens (67e minuut Jaap Jansen), Freek Thoone en Safa Kizir.


09-09-2018

AWC overklast in eerste thuiswedstrijd


In de eerste thuiswedstrijd van het nieuwe seizoen in de Hoofdklasse heeft AWC het niet kunnen bolwerken tegen Fortuna Wormerveer. Vooral aanvoerder Milan Klopper was een plaag voor de mannen van Camiel Jager. Uiteindelijk liep AWC van het veld met een 2-5-nederlaag.

Al direct in de eerste minuut ging het mis. Na wat onrust in de verdediging kon Fortuna al de openingstreffer voor de rekening nemen. Hierna hadden de bezoekers nog steeds de overhand, maar tot grote kansen kwamen ze een tijd niet. Klopper sloeg echter twee keer achter elkaar toe. In de 33e en 35e minuut kwam hij tot scoren na een diepe pass. Toch was het AWC dat met het goede gevoel van een goal de rust inging. Na een lange bal van Freek Thoone zette invaller Fren Stevens zijn voet tegen de bal, waardoor het 1-3 was bij rust.

Na de rust kwam AWC redelijk sterk uit de startblokken, met onder meer een bal op de paal van Safa Kizir. Toch was het Fortuna Wormerveer dat als eerste tot scoren kwam, weer via Klopper. Na 64 minuten werd het ook nog 1-5. Het leek al eerder 2-5 te worden maar deze treffer werd afgekeurd vanwege buitenspel. Uiteindelijk was het toch AWC dat het laatste doelpunt maakte. Na een rush van Stevens gaf Boy Visser een goed balletje door op Laurens Loenen, die de doelman verschalkte.

Opstelling: Veltmaat; Sven Jansen (Pauwels), Nicky van de Groes, Kramer, Straten; Jaap Jansen (’36 Stevens), Hubers, Loeffen; Thoone, Kizir (’60 Loenen), Visser
02-09-2018

AWC keert zonder punten terug uit Hoogeveen.


In de 1e wedstrijd van de competitie in de Hoofdklasse tussen promovendi Hoogeveen en AWC is de start van AWC veelbelovend.
In de opstelling valt op dat bij AWC een debutant, Sven Jansen (1E JAARS JO19), in de basis staat en Jarik Veltmaat Mark ter Haar vervangt in het doel. In een eerste helft waarin AWC legio doelrijpe kansen laat liggen weet AWC slechts één doelpunt te maken door Safa Kizir na een mooie steekpass van Freek Thoone. AWC weet helaas verder het net van Hoogeveen niet te vinden en wordt de rust bereikt met een stand van 0-1.
Na de rust brengt Hoogeveen enkele wijzigingen door en krijgt, door de 1-1 van Tim Heerkes, de wedstrijd onverwacht een andere wending. Hoogeveen put er de nodige moed uit en ondanks de nodige kansen aan beide zijden komt Hoogeveen op 2-1 door invaller Sadik Spijodic. Snel daarna krijgt AWC de kans om de gelijkmaker aan te tekenen, want na een overtreding op Safa Kizir, geeft de goed leidende scheidsrechter AWC een penalty en een gele kaart voor de speler van Hoogeveen. Freek Thoone weet echter deze grote kans niet te verzilveren en blijft de stand 2-1.  
Na verwoede pogingen van AWC en nog 2 gele kaarten voor spelers van beide partijen blijft de stand tot aan het eind ongewijzigd. Al met al,  ondanks het verlies, geeft deze wedstrijd voldoende vertrouwen voor het vervolg  van de competitie.

 

02-07-2018:

De KNVB heeft de indeling van de Hoofdklasse A bekendgemaakt. 

De indeling ziet er als volgt uit:


AWC, Achilles 1894, Alcides, Be Quick 1887, DEM (Beverwijk), De Bataven (Gendt), Fortuna Wormerveer
Hollandia (Hoorn), Hoogeveen, Hoogland (Amersfoort), MSC, Puremersteijn (Purmerend), RKHVV (Huissen), RKZVC (Zieuwent), SDO (Bussum) en Silvolde.

Het wedstrijdprogramma zal later bekend worden gemaakt.


27-05-2018:

AWC declasseert Gestel voor afgelasting in rust


De grote seizoensafsluiting van AWC is letterlijk in het water gevallen. Door extreme regenval en onweer werd de wedstrijd tegen VV Gestel in de rust stilgelegd. De stand was op dat moment 6-0 in het voordeel van AWC. Ondanks de afgelasting verandert er niks aan de stand: AWC was al kampioen door een opgebouwde voorsprong op achtervolger HVCH was de stand van dit duel niet meer van belang voor de titelstrijd.

AWC begon zeer voortvarend aan de wedstrijd. Al in de tweede minuut werd de score geopend. Freek Thoone schoot de bal tegendraads binnen. In de achtste minuut was het opnieuw raak, toen Fren Stevens een steekpass van Youri Hubers tot doelpunt promoveerde. De tiende minuut betekende de 3-0: na een actie van Stevens bleef de bal liggen en Laurens Loenen schoot deze binnen voor 3-0. Hubers tekende later voor zijn doelpunt, toen hij na 25 minuten een voorzet van Jeffrey Tangerink in het doel kopte. Loenen maakte tien minuten voor rust zijn tweede goal, na een voorzet van Stevens. Het slotakkoord van de eerste helft (en de wedstrijd dus) kwam van Rico Timmermans, die de 6-0 voor zijn rekening nam.

Voor de wedstrijd werd afscheid genomen van Justin Vos, Daan Paau, Ato Cardna, Jeffrey Tangerink en aanvoerder Wiebe Veltmaat, die allen de selectie van AWC verlaten. Na de afgelasting werden de vele kampioenen van AWC gehuldigd in de kantine.

 
20-05-2018

AWC STELT TITEL VEILIG


Nadat de groene dampen zijn opgetrokken van de massaal meegereisde supporters is AWC DE eerste 10 minuten de bovenliggende partij met 2 grote mogelijkheden, maar door dubieuze beslissingen van de scheidsrechter blijft het 0-0. Daarna wordt  Rood Wit sterker, dat resulteert  in de 1-0 door Angelo Kenze. Tot de rust speelde Rood Wit beter.
Na de rust met Youri Hubers voor Dennis Straten pakte AWC HET ANDERS aan en kon Safa Kizir de gelijkmaker inschieten na een individuele actie en met hulp van het hobbelige strafschopgebied. Niet lang daarna maakte Freek Thoone aan alle   onzekerheid een einde door een wonderschoon doelpunt via lat en binnenkant paal. Rood Wit probeerde daarna nog wel een gelijkspel eruit te slepen, maar AWC gaf geen kansen meer weg en behaalde op eigen kracht het kampioenschap van de 1e klasse Zuid 1.

13-05-2018:

THUISNEDERLAAG 

AWC heeft in eigen huis een nederlaag opgelopen tegen DOSKO. De Brabantse bezoekers waren met 0-4 te sterk. Hierdoor kon AWC niet de titel in de eerste klasse vieren. Bij een overwinning had dat wel gekund, gezien de 0-1-nederlaag van concurrent HVCH.

In de eerste helft begon DOSKO direct sterk en de eerste kansen waren dan ook voor de uitspelende ploeg. Lang bleef het echter zonder doelpunten. Na een halfuur kwam DOSKO dan toch op voorsprong: Bart Dietvorst kopte de bal achter doelman Mark ter Haar. Zeven minuten later verdubbelden de bezoekers hun voorsprong door een goals van Marvin Bedaf.

AWC moest na de rust uit een ander vaatje tappen, maar dat lukte de ploeg van Camiel Jager niet. Dietvorst maakte in de 51e minuut zijn tweede doelpunt, door de bal over Ter Haar heen te stiften. Aan het doelpunt ging wel een overtreding van DOSKO vooraf. AWC probeerde druk vooruit te zetten en ging aanvallend spelen, maar het leverde weinig op. Safa Kizir schoot in het zijnet en Laurens Loenen zag zijn kopbal gered worden door doelman Nick Lodiers. In de slotfase van de wedstrijd werd het ook nog 0-4, toen Brian Kruf de bal over de keeper heen wipte en deze binnenschoot.

Opstelling: Ter Haar; Timmermans, Nicky van de Groes, Kramer, Veltmaat ©; Straten (’51 Hubers), Loeffen, Jansen (’61 Loenen); Thoone, Kizir (’73 Pauwels), Stevens


06-05-2018

AWC komt na winst op Brabantia nog steviger aan kop.


In een matige 1e helft wordt de stand tot de rust op 1-1 gehouden, nadat in de eerste 10 minuten de bal al aan beide zijden in het doel belandt. AWC opent de score, na een blunder in de defensie van Brabantia, door Safa Kizir. Enkele minuten later scoort Brabantia de 1-1 door een lob over de te ver voor zijn doel staande keeper van AWC. Daarna kenmerkt het spel zich door rommelig spel met veel verkeerde passes. Na de rust pakt AWC het direct beter op en creëert de nodige kansen, wat al in de 48e minuut resulteert in de 1-2, wederom door Safa Kizir.
Het spel wordt merendeels door het team van AWC beheerst en ook na de wissels blijft AWC de betere ploeg.en krijgt zelfs kansen genoeg om de score uit te breiden, maar tot het eind toe blijft een gelijk spel in de lucht hangen. In de 85e minuut wordt er echter een rode kaart voorgehouden aan de spits van Brabantia door een natrapbeweging en komt de winst voor AWC niet meer in gevaar. Zo wint AWC met 1-2 en wordt de positie van AWC nog beter aan kop door de gunstige resultaten op de andere velden. Daardoor kan AWC aanstaande zondag kampioen worden in de thuiswedstrijd tegen DOSKO, als de nummer 2 op de ranglijst HVCH wederom punten verspeelt en AWC zelf de volle winst pakt.
Alle reden dus om zondag de Groen Witten aan te moedigen.

 

29-04-2018 

Fel Nemelaer troeft AWC af in tweede helft

Vijf wedstrijden voor het einde van de competitie heeft AWC in eigen huis verloren van Nemelaer. De Brabantse bezoekers, bivakkerend in de subtop, waren feller en trokken in de tweede helft de overwinning naar zich toe: 2-3. Doordat concurrent en nummer twee HVCH niet in actie kwam blijft het team van coach Camiel Jager op de eerste plaats staan.

Aan het begin van de eerste helft wilde het uitteam het heft in handen nemen en kreeg wat kleine kansen. Doelman Mark ter Haar hield zijn doel echter nog schoon. De eerste serieuze kans van AWC leverde direct een doelpunt op. Een voorzet van Fren Stevens kwam aan bij Safa Kizir. De spits had in eerste instantie een slechte aanname, maar hij herstelde prima en kwam in tweede instantie wel tot scoren. In het restant van het eerste bedrijf liet Nemelaer zien vooral feller te zijn. Hierbij werden overtredingen niet geschuwd. Scheidsrechter Nihat Babat stond echter veel toe en hield zijn kaarten grotendeels op zak.

Na de theepauze vergrootte AWC op gelukkige wijze de voorsprong. Een diepe bal bleef na interventie van de verdediging liggen en hierdoor had Dennis Straten deze voor het inschieten. Doelman Kamile de Jong was kansloos op zijn inzet. Nadat Ter Haar aan de overkant nog goed redding bracht op een halve omhaal van Gijs van Baast, was het in de 57e minuut wel raak. Daan van den Brand werd te vrij gelaten en kon de bal in het doel koppen. Drie minuten later viel de bal tussen de verdediging en het middenveld van AWC waar Joeri Vugts dankbaar gebruik van maakte: 2-2. Het werd hierna nog erger voor de thuisploeg, toen Matthijs de Waal zijn ploeg via de binnenkant van de paal in het doel kreeg. AWC drukte hierna nog aan naar voren en ging zelfs met vijf aanvallers spelen, maar dat mocht niet meer baten.

Opstelling: Ter Haar; Timmermans (’74 Loenen), Nicky van de Groes, Kramer, Veltmaat (c); Jansen (’57 Hubers), Straten, Loeffen (’74 Lemmers); Thoone, Kizir, Stevens--

15-04-2018

s.v. A.W.C. blijft na winst op FC Tilburg op titelkoers.

In een matige wedstrijd weet AWC pas na een rode kaart voor een verdediger van FC Tilburg het verschil te maken.
In de eerste helft kan AWC alleen het eerste kwartier laten zien met welke aspiraties zij naar Tilburg zijn gekomen. Veel balverlies kenmerkt het vervolg en zo werd de rust met een 0-0 stand bereikt. Nog vermeldenswaard zijn de 2 gele kaarten, verdeeld over beide teams.  
in de tweede helft wordt het spelbeeld niet veel beter en tot de 60e minuut is er weinig tot niets te vermelden. Maar dan blesseert de keeper van AWC Mark ter Haar zich en moet vervangen worden door reservekeeper Jarik Veltmaat. Hij zal in het verloop van de wedstrijd zich niet laten verrassen.
Om toch wat meer druk op de tegenstander te zetten, zet de trainer Camiel de Jager Joost Loeffen in voor Youri Hubers. Dat leidt, mede daardoor, tot een rode kaart voor de verdediger van FC Tilburg. Safa Kizir wordt als doorgebroken speler de pas afgesneden. Na de wissel van Laurens Loenen voor Jaap Jansen weet Dennis Straten in de 84e minuut voor de 0-1 te zorgen. Als kers op de taart scoort Safa Kizir de 0-2 en blijft AWC kansrijk voor een kampioenschap, nu HVCH uit Heesch 2 weken moet toekijken hoe AWC de komende 2 (inhaal)wedstrijden gaat volbrengen.
08-04-2018:

AWC wint weer met 2-0 van Oirschot Vooruit

Schitterend weer en veel toeschouwers zouden de ingrediënten moeten zijn voor een mooie voetbalmiddag. Het weer bleek echter mooier dan de wedstrijd. Na de aftrap gingen beide teams goed en gedreven van start om de punten in de eigen respectievelijk eigen ploeg te houden. In de 10e minuut kende de goed leidende scheidsrechter Theelen een strafschop toe aan AWC die door Freek Thoone beheerst in de linkerhoek werd geschoten. Vervolgens golfde het spel op en neer met kansen voor beide teams waarbij Oirschot soms het betere van het spel had, maar ongelukkig was in het afmaken. Mark ter Haar moest in de 24e minuut alles uit de kast halen om een gelijkmaker te voorkomen. Ook in de 42e minuut ging een vrije trap van Oirschot net naast. De tweede helft was bijna een kopie van de eerste helft waarbij Oirschot een licht overwicht had, maar ook in die helft was het geluk niet aan hun zijde. Schoten over, naast of gered door de keeper. In de 59e minuut was het Freek Thoone die een schitterende voorzet gaf die net naast het doel van Menno Kuulkers ging. Jaap Jansen stuurde Safa Kizir weg in de 62e minuut waarbij Koen van Heerebeek alles uit de kast moest halen om een doelpunt te voorkomen. Kort voor tijd kreeg AWC toch loon naar werken. Freek Thoone werd op links weggestuurd en schoot hard in en met behulp van een voet van de tegenstander werd het 2-0 en was de wedstrijd beslist.

Opstelling AWC: Mark ter Haar, Nicky van de Groes, Idar Kramer, Wiebe Veltmaat, Jaap Jansen, Fren Stevens (Job van de Groes), Freek Thoone, Laurens Loenen, Dennis Straten, Jim Toonen, Youri Hubers (Safa Kizir).
01-04-2018:

AWC wint ook tweede dorpsderby


Eerder dit seizoen was AWC in eigen huis met 3-2 te sterk voor dorpsgenoot vv Alverna. Ook de uitwedstrijd werd gewonnen. Na een zeer spannende tweede helft trok AWC aan het langste eind: 1-2.

AWC probeerde vanaf het begin van de eerste helft het initiatief te nemen. Na een paar mislukte aanvallen kregen de mannen van Camiel Jager het deksel op de neus. Uit een counter mikte Cas van der Wal de bal achter doelman Mark ter Haar. Het duurde acht minuten voor AWC langszij kwam. Na een voorzet van Freek Thoone kwam Laurens Loenen goed voor zijn tegenstander en hij tekende voor de gelijkmaker. Vier minuten voor rust kwam AWC op voorsprong, toen Youri Hubers de bal achter doelman Robert Zaalman kopte.

In de tweede helft begon Alverna meer aan te zetten maar AWC hield de tegenstander lang tegen. Thoone schoot na een kwartier de bal op de paal en een voorzet van Fren Stevens werd uit het doel getikt. Rico Timmermans kreeg in de 65e minuut zijn tweede gele kaart en hij moest het veld verlaten. Hierna misten invaller Safa Kizir en Hubers nog kansen oog in oog met de doelman. Mark ter Haar hield zijn doel in de tweede helft schoon door een vrije trap knap uit de onderhoek te tikken. Uiteindelijk hield AWC knap stand en zo werd de overwinning binnengehaald. 

Opstelling: Ter Haar; Timmermans, Nicky van de Groes, Kramer, Wiebe Veltmaat (c); Jansen, Hubers ('78 Loeffen), Straten; Thoone, Loenen ('54 Kizir), Stevens ('89 Toonen)

18-03-2018

Het ging weer mis tegen ’t Zand.


AWC was naar Tilburg gekomen om revanche te nemen op thuis geleden nederlaag (2-1) van de 11 van ’t Zand. Het liep echter allemaal anders. De spelers van trainer Jan de Hoon gingen kort na het beginsignaal fel en gedegen van start, wonnen veel persoonlijke duels en speelden het eerste kwartier hoofdzakelijk op de helft van AWC. Na 20 minuten herpakte AWC zich en creëerde zowaar enkele kansen. Het schot van Safa Kizir in de 38e minuut ging maar net over het doel van keeper Wouter Kogels. In de 42e minuut was het Michael Boelen van ’t Zand die de score opende na een toegekende vrije trap. Het schot ging dwars door de muur en liet keeper Mark ter Haar kansloos. Enkele minuten later was het dezelfde Safa Kizir die in het strafschop gebied onderuit werd gehaald. Freek Thoone maakte uit die toegekende penalty de gelijkmaker. Na de rust bleef ’t Zand gedegen voetballen en in de 55e minuut scoorde Armin Alibasic op aangeven van Mathew Wanner de 2-1. Uit een spaarzame kans van AWC werd er nog wel gescoord, maar scheidsrechter Uitterhoeve keurde dit doelpunt onterecht, volgens de vele meeste toeschouwers, af. Na een ongelukkige terugspeelbal van AWC was het de attent reagerende Jordy van der Minne die de 3-1 aantekende. AWC kwam door een doelpunt van Mike Lemmers nog wel op 3-2, maar de wedstrijd was gespeeld en zonder punten keerde het team van Camiel Jager terug naar Wijchen.

Opstelling: Mark ter Haar, Nickey van de Groes, Idar Kramer, Wiebe Veltmaat, Jaap Jansen (Laurens Loenen), Fren Stevens, Rico Timmermans (Joost Loeffen), Freek Thoone (Mike Lemmers), Safa Kizir, Dennis Straten, Youri Hubers.


11-03-2018: 

AWC wint opnieuw van Best Vooruit

In de thuiswedstrijd tegen Best Vooruit heeft AWC de tegenstander verslag. Op bezoek in Best werd het 1-2 en in het thuisduel waren de bezoekers kansloos: de score eindige op 3-0. Door deze uitslag blijft het team van coach Camiel Jager op de eerste plaats staan.

De eerste helft ging rustig van start en beide teams gingen op zoek naar een gaatje in de verdediging van de tegenstander. Na een kwartier wist AWC de score te openen. Een schot van Fren Stevens werd nog gekeerd door doelman Denny Witjes, maar Laurens Loenen maakte dankbaar gebruik van zijn kans om de 1-0 te maken. Later werd een schot van Jaap Jansen over de lat getikt door Witjes. Uiteindelijk wist Jansen nog wel de voorsprong te verdubbelen. Uit een voorzet van Stevens schoot hij de bal achter Witjes.

Net na de rust was de eerste kans ook voor Jansen, die te hoog mikte, opnieuw op een voorzet van Stevens. Safa Kizir schoot even later op de doelman en kon de voorsprong niet uitbreiden. Youri Hubers viel tien minuten na rust in en was direct gevaarlijk, maar Witjes werkte de bal langs het doel. Uit de daarop volgende hoekschop mikte Jansen de bal naast. Nadat een schot van Kizir nog voorlangs was gegaan, tekende de aanvaller wel voor de derde treffer. Na een mooie solo schoot hij de bal knap in het doel. Pas in de laatste minuten van de wedstrijd wist Best Vooruit gevaarlijk te worden. Daan van Kessel schoot op doel, maar hij vond doelman Mark ter Haar op zijn weg. Het bleef bij 3-0 en AWC blijft daarmee op de eerste plaats staan.

Opstelling: Ter Haar; Timmermans, Nicky van de Groes, Kramer, Veltmaat ©; Jansen, Thoone (’77 Franken), Straten; Kizir, Loenen (’77 Toonen), Stevens (’55 Hubers)


 
18-03-2018

AWC kroont zich tot periodekampioen


AWC heeft zich ontdaan van hekkensluiter vv Gestel. Op bezoek in Brabant werd het 0-3. Door een nederlaag van concurrent HVCH pakt AWC met deze zege ook de periode. 

In de eerste helft lukte het beide teams niet om het heft in handen te nemen. Het spel was onrustig en het doelpunt kwam ook uit zo'n situatie voort. Een lange bal van Idar Kramer werd door Rick Brugmans verlengd en hij scoorde hiermee in eigen doel. Vijf minuten voor de rust verdubbelde AWC de voorsprong. Een hoekschop ging richting doelman Efekan Aydin, maar Laurens Loenen torende boven hem uit en kopte de bal in het doel.

Na de theepauze drukte Gestel meer door en de eerste grote kans was dan ook voor de thuisploeg. Aanvoerder Henny Noijen schoot een vrije trap richting de kruising maar doelman Mark ter Haar tikte de bal uit de kruising. Vijf minuten voor tijd werd de wedstrijd definitief in het slot gegooid. Opnieuw kwam het na een corner, die door invaller Jim Toonen tegen de touwen werd gekopt. Hierna eindigde de wedstrijd wel met een domper voor AWC; Youri Hubers kwam tot een botsing met de doelman en viel geblesseerd uit.

Opstelling: Ter Haar; Timmermans, Nicky van de Groes, Kramer, Wiebe Veltmaat (c); Jansen ('80 Toonen), Hubers, Straten; Kizir, Loenen ('68 Lemmers), Stevens ('81 Franken)