VERSLAGEN AWC 1

14-05-2017:

Afscheid met overwinning


AWC heeft ook in de laatste wedstrijd van het seizoen met een viertal doelpunten het verblijf in de 1e klasse veilig gesteld. Wederom werden er, tegen RKTVV, 4 doelpunten gescoord, evenzo als de twee wedstrijden ervoor tegen Marvilde en MOC ‘17. Een ongekende weelde omdat het de ploeg van trainer Remko Bicentini dit in eerdere wedstrijden niet lukte. Met deze 9 punten eindigde de Wijchense ploeg op de 9e plaats en omdat Brabantia won bleef deelname aan de nacompetitie voor promotie net buiten bereik.

Voor de wedstrijd werd er afscheid genomen van enkele spelers, die al jarenlang voor AWC hebben gespeeld en het afgelopen decennium van veel waarde waren voor de vereniging.
Lennart Nieuwenhuis speelde uiteindelijk 287 wedstrijden voor AWC en maakte 72 doelpunten. Vanmiddag maakte hij uit een vrije trap de laatste.
Aanvoerder Jorrit Giesbers kwam tot 276 wedstrijden en 44 doelpunten. Helaas moest hij vanmiddag al na 20 minuten wegens een blessure worden gewisseld. Zijn zoontje Senn is al klaar om hem op te volgen.
Dennis de Koning speelde deze middag zijn 180e wedstrijd. Hij wist vanmiddag het doel schoon te houden.
Floyd Watson speelde 158 wedstrijden. Vanmiddag scoorde hij zijn 57e doelpunt uit een strafschop.
Stijn Verharen was een waardige reserve en er werd de laatste jaren regelmatig opgesteld. Hij kwam tot 41 wedstrijden.

Allen stoppen op het hoogste niveau bij AWC. Sommigen gaan eerst lekker uitrusten, anderen zien we terug in lagere elftallen.

En bovenal was het ook het afscheid van trainer Remko Bicentini. Hij gaat na een vijftal jaren als trainer zijn kunsten etaleren bij Juliana in Malden. AWC Wijchen.

De eerste helft ging gelijk op. Optisch waren de bezoekers sterker, doordat ze wat meer aan de bal waren, maar de kansen waren echter voor de thuisclub. Fren Stevens liet in de eerste minuten al zien dat AWC alleen maar voor de winst ging. De Tilburgse doelman lag echter tweemaal in de weg. Maar ook de Tilburgse bezoekers kregen kansen. Een schot van Miquel ten Brink ging rakelings langs. Gijs de Kleyn was de volgende die een grote kans kreeg, maar ook toen was doelman Aldrick Susanna de winnaar. Toen was er nog maar 7 minuten gespeeld. Ook daarna bleven beide ploegen voor de winst gaan. Uiteindelijk kwam AWC in de 43e minuut op voorsprong. Fren Stevens bediende Gijs de Kleyn met een voorzet over de gehele breedte van het veld, waarna De Kleyn onhoudbaar inschoot. Een mooi opsteker voor de thuisclub zo kort voor de rust.

Na rust kregen beide ploegen enige kansjes, maar de grootste was voor Gijs de Kleyn. In de 57e minuut veroverde hij de bal en schoot de bal tegen de linker paal, die echter caramboleerde naar de rechter paal en toen weer het veld in rolde. Samir Medic testte Dennis de Koning nog een keer.
In de 74e minuut werd Fren Stevens, na een indrukwekkende solo, in het strafschopgebied gevloerd. Floyd Watson, net in het veld gekomen voor Gijs de Kleyn, scoorde hierna vanaf de elfmeterstip 2-0.
Jaap Jansen scoorde twee minuten later op aangeven van Rico Timmermans de 3-0, waarna Lennart Nieuwenhuis weer 2 minuten later uit een vrije trap voor de eindstand van 4-0 zorgde.
Floyd Watson kopte op aangeven van Fren Stevens nog tegen de paal, waardoor de stand 4-0 bleef.

Voor AWC wordt het nu verder afscheid nemen van een aantal spelers, het verwelkomen van een aantal nieuwelingen, maar ook het inpassen van de aanstormende jeugd. Er wordt nu al uitgekeken naar het nieuwe seizoen.

Opstelling: Dennis de Koning, Nicky van de Groes, Idar Kramer, Wiebe Veltmaat, Joost Loeffen, Fren Stevens, Jorrit Giesbers ( 20. Rico Timmermans), Daan Paau ( 46. Lennart Nieuwenhuis), Jaap Jansen, Jim Toonen, Gijs de Kleyn ( 71. Floyd Watson)
07-05-2017:

AWC toont veerkracht!


Marvilde en AWC hebben er een verrassende wedstrijd van gemaakt. AWC speelde in de eerste helft matig, om er maar geen andere kwalificatie van te maken. 2-1 Was de ruststand en daarmede mocht AWC in de handjes knijpen. Toen het in de 51e minuut zelfs 3-1 werd door een eigen doelpunt, was AWC gebroken. Leek het, want in het laatste kwartier ontwaakten de bezoekers pas. Door doelpunten van Jorrit Giesbers, Jaap Jansen en Fren Stevens trok de elf van trainer Remko Bicentini toch nog aan het langste end.

Beide ploegen wisten wat ze in Veldhoven moesten doen: winnen! De thuisclub moest van de laatste (degradatie)plaats af, terwijl AWC van de nacompetitieplaats af wilde. Marvilde deed er in de eerste helft alles aan om dit waar te maken, terwijl de bezoekers grossierden foute passes, verloren duels, kortom: het leek nergens naar. In de 34e minuut kwam de thuisclub op voorsprong. Daarvoor waren er al diverse kansjes geweest, maar zonder resultaat. Rick van den Bogaard zag de Wijchense goalie Mark ter Haar te ver voor zijn doel staan en wist met een listige boogbal het net te vinden.

Het leek of AWC even wakker schrok. Dit resulteerde in de 38 e minuut in de gelijkmaker. Lennart Nieuwenhuis bediende Fren Stevens, die van afstand fraai scoorde. Een minuut later kwam de thuisclub al weer op voorsprong. Uit een klutsbal pegelde Danny Das strak in de bovenhoek. Hierna was het voor de bezoekers weer armoe-troef. En dat zette zich voort in de tweede helft. De 3-1 was derhalve een logisch gevolg. Treuzelen in de achterhoede leverde een kans voor Marvilde op, die echter tegen de paal belandde. De terugspringende bal kwam precies tegen het been van Jim Toonen aan, die het leder in het eigen doel zag rollen. Daarna sukkelde wedstrijd maar voort. Ties Bazelmans kreeg voor de thuisclub nog een prima kans om de score te verhogen, maar Mark ter Haar redde goed.

In de 77e minuut kreeg AWC de geest.  Uit een vrije trap van Jorrit Giesbers stond Jaap Jansen alleen voor de Veldhovense keeper. Die redde echter voortreffelijk. Maar een minuut later was hij kansloos op de inzet van Jorrit Giesbers, die bekwaam door Jair Roos werd bediend. In de 85e minuut werd het zelfs gelijk. Fren Stevens stuurde Jaap Jansen de diepte in, die nu wel de keeper het nakijken gaf. AWC kwam zelfs op voorsprong in de blessuretijd. Lennart Nieuwenhuis zette Fren Stevens aan het werk en dat deed deze uitzonderlijk mooi, om het ook perfect af te maken. En dat was dan ook direct de eindstand.

Uren daarna waren de meegereisde supporters nog vol verwondering over de herrijzenis van hun team en de curieuze omwenteling van de score.

Zondag a.s. speelt AWC de laatste wedstrijd voor de competitie op de Wijchert tegen RKTVV, dat op een 8e plaats staat met slechts 2 punten meer dan AWC, dat zich nu 10e mag zien. Alle mogelijkheden zijn nog open.

Het mooiste: AWC wint en Brabantia (tegen Marvilde) verliest, dan is AWC nog winnaar van de 3e periode (want Baronie en Goes hebben al een titel) en doet AWC nog mee voor promotie naar de hoofdklasse.

Het slechtste: AWC verliest en Beerse Boys wint (tegen Moerse Boys) dan doet AWC voor de nacompetitie mee voor degradatie naar de tweede klasse.

Scoreverloop: 34. Rick van den Bogaard 1-0, 38. Fren Stevens 1-1, 39. Danny Das 2-1, 51. Jim Toonen 3-1 (eigen doel), 78. Jorrit Giesbers 3-2, 85. Jaap Jansen 3-3, 90 +2. Fren Stevens 3-4

Opstelling: Mark ter Haar, Nicky van de Groes, Idar Kramer, Joost Loeffen, Jaap Jansen, Fren Stevens, Lennart Nieuwenhuis, Jorrit Giesbers, Jeffrey Tangerink ( 72. Jair Roos ), Floyd Watson ( 60. Jorn Reuvers), Jim Toonen.

30-04-2017:

Verdiende overwinning AWC


Voor zowel AWC als het bezoekende MOC’17 stond er veel op het spel. Beide ploegen verkeren in de gevarenzone. AWC stond met drie punten meer op een nacompetitieplaats , terwijl de bezoekers met de huidige stand zouden degraderen.
MOC heeft de laatste twee wedstrijden gewonnen en verkeerden in een flow, maar ook bij AWC waren de laatste wedstrijden het aanzien waard geweest. De bezoekers kwamen kort voor rust op voorsprong, maar AWC trok de wedstrijd naar zich toe in twee minuten. De thuisploeg liep daarna uit tot 3-1, waarna MOC het nog even spannend maakte. Uiteindelijk gaf Lennart Nieuwenhuis de bezoekers de genadeklap.De eerste helft was aantrekkelijk om te zien. Niet dat  het allemaal hoogstaand was, maar er werd gestreden om elke bal en dat maakte de wedstrijd ook spannend. Na 10 minuten krulde Brian Kruf de bal net naast en in de tegenstoot deed Joost Loeffen hetzelfde, ook net naast. Hierna waren er twee goede kansen voor Gijs de Kleyn en Daan Paau, maar beiden troffen geen doel.
Na bijna een half uur spelen moest trainer Remko Bicentini al wisselen. Wiebe Veltmaat kon met een hamstring-blessure niet meer verder en even daarna moest ook Daan Paau al gewisseld worden. Robin Hansler bracht de bezoekers kort voor de rust op voorsprong. Een pegel in de uiterste hoek was Mark ter Haar ter machtig. 
AWC begon de tweede helft furieus en dat resulteerde dan ook in de gelijkmaker. Lennart Nieuwenhuis zette voor, waarna Jaap Jansen met een hakbal zijn eerste doelpunt in de hoofdmacht van AWC maakte. En AWC ging door. Gijs de Kleyn werd onreglementair gestopt op de rand van het strafschopgebied, waarna Fren Stevens de vrije trap uitermate listig in de uiterste hoek plaatste. Binnen de minuut had AWC de stand volledig omgedraaid.
Gijs de Kleyn moest in de 60e minuut geblesseerd het veld verlaten. Jorn Reuvers was zijn vervanger en deze mocht twee minuten later van Lennart Nieuwenhuis het derde doelpunt voor AWC maken. Voor deze 17 jarige was het ook zijn eerste doelpunt in de hoofdmacht van AWC. Een kwartier voor tijd kwam MOC nog terug tot 3-2 door een inkoppertje van Brian Krul. De bezoekers wilden meer en Antoin van Mechelen was dichtbij, maar hij schoot in het zijnet. AWC daarentegen kwam nog levensgevaarlijk uit. Tweemaal verscheen Lennart Nieuwenhuis alleen voor de keeper, maar deze redde de eerste keer nog met de voet, maar de tweede maal was hij kansloos. 
AWC heeft nog twee wedstrijden te gaan. a.s. zondag gaat de reis naar Veldhoven. Het op de laatste plaats staande Marvilde is de tegenstander, die hierbij voor de laatste kans strijd om degradatie te ontlopen. De wedstrijd begint om 14.30 uur.

15-04-2017: 

HVCH KLOPT AWC

Op Paaszaterdag speelden de Heesche Voetbal Club Heesch en de Alverna Wijchen Combinatie de uitgestelde wedstrijd van 12 februari in de 16e ronde van de competitie. Voor beide ploegen stond er nog veel op het spel. De thuisclub strijd nog voor een promotie-nacompetitieplaats , terwijl AWC strak naar beneden moet kijken, daar zij op een 12e plaats staan en bij het einde van het seizoen daardoor degradatie wedstrijden moet spelen. De thuisclub liet zien waar het om ging, terwijl de bezoekers, leek het, heel andere zaken aan hun hoofd hadden. Uiteindelijk won de thuisclub met miniem verschil. Invaller Stijn van den Hurk strafte een aarzelend uitkomende doelman af. Ondanks dat HVCH het laatste kwartier met 10 man verder moest , bracht het de winst over de streep.

Over de eerste helft is weinig te vertellen. Binnen 1 minuut schoot Floyd Watson over, terwijl kort voor rust Fren Stevens zijn inzet geblokt zag worden. Beide keepers kregen in deze eerste helft geen enkele bal rechtstreeks op doel geschoten. Voorzichtigheid was bij beide ploegen het motto. Natuurlijk speelde hierbij het slechte veld een rol.

Het moet in beide kleedkamers flink gedonderd hebben, want niemand kon tevreden zijn over het vertoonde spel van beide ploegen. De thuisclub begon de tweede helft fel en dat leidde dan ook tot het eerste en naar later bleek enige doelpunt. Na een corner en wat heen en weer getrap belandde de bal pardoes in het 5 meter doelgebied van AWC. Doelman Mark ter Haar aarzelde met uitkomen, waarna invaller Stijn van den Hurk hier listig gebruik van maakte en de score opende. AWC stapelde hierna fout op fout, waardoor het wonderlijk was dat de score niet werd verdubbeld. Mede daardoor werd het nog leuk en spannend. Justin Vos kopte in de handen van de doelman, waarna aan de andere kant Lars van Lee Mark ter Haar testte. In de 72e minuut werd Tom Hekerman van de thuisclub bestraft voor een overtreding. Uit woede trapte hij de bal weg. Na de terechte gele kaart uitte hij zijn ongenoegen tegen de scheidsrechter en dat was teveel voor de leidsman, die hem daarna nog een gele kaart gaf en daarna dus rood. Trainer Remko Bicentini gooide hierna alles op de gelijkmaker. AWC trok massaal ten aanval, maar tot scoren kwam het niet, omdat de keeper in enkele hachelijke momenten zijn waarde voor de thuisploeg etaleerde. 

Floyd Watson en Daan Paau waren nog het dichtste bij een treffer, maar of de doelman of rakelings naast waren het resultaat.

Met nog 4 wedstrijden te gaan wordt het echt spannend. Zondag moet AWC uit naar Brabantia, dat 7e staat met 7 punten meer.

Scoreverloop: 49. Stijn van den Hurk 1-0

Opstelling: Mark ter Haar, Nicky van de Groes, Wiebe Veltmaat, Joost Loeffen, Justin Vos ( 71. Daan Paau), Fren Stevens, Floyd Watson, Jair Roos, Jorrit Giesbers ( 61. Rico Timmermans), Jeffrey Tangerink, Jim Toonen ( 80. Gijs de Kleyn)

 


 

09-04-2017: 

AWC BLIJFT TWAALFDE

Na driemaal 1-1 en éénmaal winst, wilde AWC een sprongetje naar boven maken, om zodoende weg te komen van die kwalijke nacompetitieplaats. Vol goede moed trok de selectie van Remko Bicentini naar het Brabantse Haaren om daar de degens te kruizen met de plaatselijke trots , Nemelaer. Tevens speelde revanche gevoelens mee, de thuiswedstrijd was immers geflatteerd met 1-4 verloren. Het werd echter een deceptie. Met de staart tussen de benen kwamen de groen-witten weer huiswaarts. Een nederlaag van 4-2 was een goede afspiegeling van de doelmatigheid die de thuisclub aan de dag legde. Doordat 6 van de 7 laaggeplaatsten in de eerste klasse C, Zuid 1, verloren veranderde er niet veel in de stand. Met nog 5 wedstrijden te gaan wordt het tijd dat AWC punten gaat halen om niet verder op de ranglijst te zakken.

AWC begon gehandicapt aan de wedstrijd. In de blessurebank zaten Jaap Jansen, Gijs de Kleyn, Hamdi Tasci, Stijn Verharen en Lennart Nieuwenhuis, terwijl Ato Cardna al geruime tijd afwezig is. AW

C dacht in eerste instantie van het mooie weer te kunnen genieten, want na 18 minuten stond het al 2-0 voor de thuisclub. Eerst was Joeri Vugts voor de thuisclub doeltreffend, nadat hij in zijn eentje de defensie van AWC omspeelde en doelman Mark ter Haar het nakijken gaf. Na ruim een kwartier kopte Daan van den Brand de 2-0 binnen. AWC leek rijp voor de sloop, maar gelukkig herpakte de ploeg zich en dat resulteerde in de 34e minuut in de aansluitende treffer. Idar Kramer kopte prefect in. Kort voor rust had AWC nog een tweetal goede kansen om zelfs langszij te komen, maar de inzetten van Idar Kramer en Wiebe Veltmaat werden tenietgedaan door de voortreffelijke keeper van de thuisclub, Kamile de Jong.

Na de rust kwam de thuisclub weer het beste uit de startblokken.De gehele achterhoede van AWC was niet fel genoeg om Joeri Vugts het score te beletten. AWC gooide hierna alles op de aanval. En kwam in de 77minuut op 3-2. Jorrit Giesbers veroverde op het middenveld de bal en en maakte zijn solo ook voortreffelijk af. Drie minuten later had invaller Floyd Watson kunnen en moeten scoren, maar tweemaal was zijn lob over de uitlopende keeper net iets te laag, waardoor de doelman er ook tweemaal een vinger tussen had. Weer drie minuten later deed Joeri Vugts het aan de andere kant beter en scoorde zijn derde doelpunt deze middag. En weer drie minuten later kreeg AWC nog een strafschop, omdat Floyd Watson in het strafschopgebied werd vastgehouden. Nicky van de Groes zag zijn inzet door doelman De Jong gestopt. AWC kreeg hierna nog wel enige mogelijkheden , maar het geloof was er niet meer en dus ook de doeltreffendheid niet.

a.s Zaterdag ( Paaszaterdag) 15 april speelt AWC de inhaalwedstrijd tegen HVCH. De wedstrijd in Heesch begint om 18.00 uur.

Scoreverloop: 4. Joeri Vugts 1-0, 18. Daan van den Brand 2-0, 34. Idar Kramer 2-1, 50. Joeri Vugts 3-1, 77. Jorrit Giesbers 3-2, 83. Joeri Vugts 4-2

Opstelling: Mark ter Haar, Nicky van de Groes, Idar Kramer, Wiebe Veltmaat, Joost Loeffen, Fren Stevens, Jair Roos, Jorrit Giesbers, Rico Timmermans, Laurens Loenen ( 46. Daan Paau), Jim Toonen ( 74. Floyd Watson)

 

 

 


02-04-2017:

TELEURSTELLEND GELIJKSPEL VAN AWC


De wedstrijd tussen de nummer 12 en 10 op de ranglijst,  AWC en Moerse Boys was, leek het een kopie van de wedstrijd tussen beide ploegen in Zundert. Toen stond de thuisclub met 1-0 voor en kwamen de bezoekers in blessuretijd nog op gelijke hoogte. Nu was het in Wijchen zo, dat AWC met 1-0 voorstond en de Moerse Boys in de laatste minuten nog op gelijke hoogte kwam. In beide gevallen was de teleurstelling op de gezichten van de thuisploegen duidelijk af te lezen.

De eerste helft bracht weinig opwinding. Beide doelmannen kregen geen enkel schot op doel. De wedstrijd ging gelijk op, met als hoogtepunt een gele kaart voor een speler van de bezoekers.  De tweede helft bracht wat meer beleving. Roy Jacobs probeerde eerst doelman Mark ter Haar met een kopballetje te verschalken, maar dat was voor de Wijchense doelman geen probleem. In de 54e minuut werd het pas aantrekkelijk. Fren Stevens gaf vanaf links met de buitenkant rechts een perfecte voorzet op Jair Roos, die echter doelman Marcel van der Meulen voortreffelijk zag keepen, waarna Laurens Loenen zijn inzet door drie verdedigers zag geblokt. 
AWC kwam in de 64e minuut verdiend op voorsprong. In de dekking werd Jorrit Giesbers aangespeeld, maar deze zag ondanks een overtreding kans de bal breed te leggen, waarna Jair Roos in twee keer kon scoren. Drie minuten later stelde Jair Roos , rand strafschopgebied Jaap Jansen in staat, om loeihard net over te schieten.
In de 79e minuut kwam AWC met 10 man te staan. Niels Ceelen werd door Roy Jacobs gevloerd en op de grond vastgehouden. De reactie van Ceelen  was niet goed. Een slaande beweging en dat betekende rood. De voorgaande overtreding werd niet bestraft !
De bezoekers roken hierna nog puntenwinst en gingen massaal ten aanval. Met een prachtige omhaal kon Mitchel van Overveld de Boys nog op gelijke hoogte brengen.

a.s Zondag gaan de elf van trainer Remko Bicentini naar Haaren. Tegen Nemelaer wordt om 14.30 uur afgetrapt.

 
26-03-2017:

AWC neemt punt mee uit Goes


Door een pechgeval met de auto van de scheidsrechter begint de wedstrijd om kwart voor 3.
Onder leiding van Alex Koutsocheras,door afwezigheid van hoofdcoach Remko Bicentini, wordt  de rust bereikt met 0-0.  Goes heeft meer balbezit en enkele goede kansen, maar de verdediging met onze keeper Mark ter Haar kan alles keren.  Veel corners aan beide zijden worden weggegeven om de stand in evenwicht te houden. Na de rust is Rico Timmermans in het veld gekomen voor Daan Pau.
De 2e helft zet Goes direct aan en AWC komt onder druk te staan. Dat resulteert in de 57e minuut in de 1-0 voor Goes door Mart de Kroo.
AWC herstelt zich snel en weet in de 63e minuut door Jorrit Giesbers de 1-1 te scoren. Met nog 2 wissels, Jeffrey Tangerink voor Lennart Nieuwenhuis en Niels Ceelen voor Jorrit Giesbers, blijft Goes proberen nog de winst op te eisen, maar de verdediging van AWC houdt goed stand. Een punt tegen de nr 2 in de competitie is een bonuspunt en  geeft vertrouwen voor de volgende wedstrijden, waar AWC van de onderste plaatsen afstand moet nemen. De verschillen zijn erg klein en bieden nog alle mogelijkheden, te beginnen met Moerse Boys as zondag op de Wijchert om 14.00 uur.

 
19-03-2017:

AWC VERSLAAT NEC IN 9 MINUTEN


Door drie doelpunten in de 21e tot 30e minuut kreeg AWC het bezoekende NEC direct op de knieen. De Nijmegenaren kwamen nog voor de rust terug tot 3-1, maar konden in het tweede bedrijf geen vuist meer maken. Het verschil op de ranglijst werd hierdoor tussen beide ploegen verkleind tot 2 punten. AWC stijgt hierdoor naar een 11e plaats . Toch zullen de Wijchenaren nog aan de bak moeten, want dit is nog steeds een nacompetitieplaats.

NEC overrompelde AWC in den beginne volkomen. Binnen 2 minuten stond de Nijmeegse spits oog in oog met de Wijchense doelman. Alex Kwieman lopte de bal perfect over de Mark ter Haar, maar de bal viel gelukkig voor AWC op de bovenlat. De tweede kans was ook voor NEC. Bob Rossen zag zijn vrije trap uitstekend tot corner verwerkt door Ter Haar.
In de 21e minuut kwam AWC op voorsprong. Een klutsbal kwam wat gelukkig bij Daan Paau , die geen moment aarzelde en Fren Stevens in de diepte aanspeelde. Met een strak schot wist hij doelman Ton van Doorn te verschalken. In de 28e minuut verdubbelde de thuisploeg de voorsprong. Fren Stevens wist zijn solo af te ronden met een prima pas op Lennart Nieuwenhuis. Deze kapte zijn tegenstander uit en schoot onhoudbaar in. Een minuut later was Nieuwenhuis weer doeltreffend, ditmaal op aangeven van een weer voortreffelijk spelende Joost Loeffen. NEC bleef hierna zoeken naar een tegentreffer. Nadat eerst de paal en daarna de lat werd geraakt, kon Alex Kwieman uiteindelijk de 3-1 op zijn naam brengen.
In de tweede helft kon NEC geen vuist meer maken om het AWC nog moeilijk te maken. De beste kansen waren nog voor AWC. Nieuwenhuis was in de 78e minuut nog dicht bij zijn derde treffer, maar daar stak Ton van Doorn nog een stokje voor. Een paar minuten later was hij echter kansloos toen Niels Ceelen van dichtbij raak schoot. Van Doorn had hiervoor een poeier van Rico Timmermans nog gekeerd. Younes Corty beroerde in de 90e minuut nog de Wijchense lat, maar verder kwam NEC niet meer.
Een verdiende overwinning van AWC, in een wedstrijd waarin het scoren nu eindelijk wel lukte.

Komende zondag gaat AWC op reis. In Goes moet blijken of de doeltreffendheid nog meer vorm kan krijgen. Goes staat op afstand  van Baronie op de tweede plaats. De tweede periode hebben ze al in het bezit. De wedstrijd begint om 14.30 uur.

Scoreverloop: 21. Fren Stevens 1-0, 28.Lennart Nieuwenhuis 2-0, 29. Lennart Nieuwenhuis 3-0, 43. Alex Kwieman 3-1, 82. Niels Ceelen 4-1

Opstelling: Mark ter Haar, Nicky van de Groes, Idar Kramer, Wiebe Veltmaat, Joost Loeffen, Fren Stevens, Jaap Jansen ( 84. Jeffrey Tangerink), Lennart Nieuwenhuis, Jorrit Giesbers ( 64. Rico Timmermans), Daan Paau ( 51. Niels Ceelen), Jim Toonen
12-03-2017:

GEDEELTELIJK HERSTEL AWC

AWC heeft zich gedeeltelijk hersteld van een reeks nederlagen deze week. Afgelopen zondag werd verloren van koploper Baronie. AWC bood toen goed tegenspel , maar was net iets minder dan de Bredase ploeg. Afgelopen dinsdag kreeg AWC een pak slaag van hoofdklasser Sparta Nijkerk in de beker. ( 5-0 ).
Tegen sc ‘t Zand zou het anders moeten en dat gebeurde ook. Een verdienstelijk gelijkspel werd er in Tilburg behaald. En ware de voorwaartsen van trainer Remko Bicentini wat doeltreffender geweest dan had men met de rust al op rozen gezeten, maar het was echter maar 0-1. ‘t Zand had in de tweede helft een strafschop nodig om op gelijke hoogte te komen.

AWC begon gehandicapt aan de wedstrijd. Topscoorder Gijs de Kleyn bleef met een blessure langs de lijn, terwijl ook de vaste man in de achterhoede, Idar Kramer, niet van de partij was. Tijdens de bekerwedstrijd liep hij tegen een 4e gele kaart aan en dat betekende een schorsing.
Het eerste half uur gebeurde er heel weinig in Tilburg. De thuisclub had het meeste balbezit, maar daar kwam helemaal niets uit. Ook AWC bracht niet veel. Mede oorzaak van het povere spel was de zeer slechte grasmat. ‘t Zand probeerde dit op te lossen door veelvuldig de lange bal te hanteren, terwijl AWC de techniek prevaleerde. Beide spelstijlen kwamen echter niet tot hun recht.
In de 29e minuut kwam AWC op voorsprong. Een snelle ingooi van Jeffrey Tangerink, werd behendig door Lennart Nieuwenhuis verlengd naar de in de diepte sprintende Fren Stevens, die eerst nog tegen de paal schoot, waarna hij de bal in tweede instantie wel in het doel schoot. Nog voor de rust kreeg AWC hierna twee uitgelezen kansen om de wedstrijd volledig naar zich toe te trekken. Eerst kreeg Fren Stevens de kans op aangeven van Daan Paau. Vervolgens kopte Paau, op aangeven van Lennart Nieuwenhuis, kansrijk op doel. Maar beide keren stond de Tilburgse doelman op de juiste plaats. In de blessuretijd kroop AWC nog door het oog van de naald, toen de leidsman niet voor een strafschop voor de thuisclub wilde fluiten.
Na de thee ging ‘t Zand nadrukkelijk op zoek naar de gelijkmaker. Maar het zag ook Fren Stevens na een prima counter rakelings naast schieten. Kevin van Assouw schoot in de 65e minuut rakelings naast, maar in de 70e minuut werd de druk te groot. Van Assouw werd in het strafschopgebied door doelman Mark ter Haar ten val gebracht en nu gaf de scheidsrechter wel een een strafschop. Daan van Hal was hier na de scherprechter en liet Ter Haar geen schijn van kans. De thuisclub rook meer, maar AWC hielt het hoofd koel, zodat er geen verandering meer in de stand kwam.

a.s. Zondag moet AWC het opnemen tegen het op de achtste plaats staande NEC. De Nijmegenaren wonnen thuis met 2-1 van AWC. De wedstrijd op de Wijchert begint om 14.00 uur.

Scoreverloop: 29. Fren Stevens 0-1, 70. Daan van Hal 1-1 ( strafschop)

Opstelling: Mark ter Haar, Nicky van de Groes, Wiebe Veltmaat, Joost Loeffen, Fren Stevens, Jaap Jansen, Lennart Nieuwenhuis (79. Jorn Reuvers), Jorrit Giesbers ( 55. Niels Ceelen), Jeffrey Tangerink, Daan Paau ( 46. Rico Timmermans), Jim Toonen.

 
05-03-2017:

BARONIE WEDEROM TE STERK VOOR AWC


Net als in de eerste wedstrijd van het seizoen hebben AWC en het bezoekende Baronie er een spannende en aantrekkelijke wedstrijd van gemaakt. Baronie had het betere van het spel, maar AWC creeerde wel meer kansen en had kort na de rust een aantal goede kansen. Toen deze niet werden benut sloeg de koploper, net als in de eerste wedstrijd, genadeloos toe. In de 67e minuut scoorde Dennis Peragon. Volgens de assistent scheidsrechter in buitenspel, maar scheidsrechter J. Senders negeerde het vlagsignaal volkomen. Hij keurde zijn assistent geen blik waardig. Een voorbeeld zoals je niet met elkaar moet omgaan.

In de 66e minuut maakte Jorrit Giesbers na bijna 15 maanden blessureleed zijn rentree en daar was iedereen heel blij mee. Zijn laatste competitiewedstrijd speelde hij op 13 december 2015 tegen TVC. Zijn wedstrijdteller staat op 267 officiele wedstrijden in AWC 1. Aantal doelpunten 40.

Beide ploegen begonnen heel sterk aan de wedstrijd. In de tweede minuut kopte Jamie Kankam uit een vrije trap goed in , maar de Wijchense goalie Mark ter Haar reageerde voortreffelijk. Nauwelijks een minuut later schoot Gijs de Kleyn op aangeven van Lennart Nieuwenhuis snoeihard op de paal. Daarna ging het gelijk op. Baronie had weliswaar het meeste balbezit, maar AWC counterde gevaarlijk. De beste kansen waren voor de bezoekers , maar Mark ter Haar stond zijn mannetje en liet niets aan zich voorbijgaan. Daarentegen moest Moustafa Mohammad ten koste van een gele kaart aan de noodrem trekken om Fren Stevens de doorgang te versperren.
AWC kwam na de thee het beste uit de kleedkamer. Fren Stevens werd door Lennart Nieuwenhuis aan het werk gezet, maar werd gestuit door de Bredase doelman Robbert van Oorschot. Daarna schoot Gijs de Kleyn nog rakelings over. De Kleyn , kreeg, op aangeven van Rico Timmermans nog een kans, maar toen was van Oorschot attent. In de 67e minuut kwamen de bezoekers op voorsprong. Dennis Peragon profiteerde. AWC zette hierna alles op alles om een gelijkspel uit de wedstrijd te halen. Van de ontstane ruimte profiteerde  Moustafa Mohammad in de 85e minuut door , na driemaal kappen, de bal in de uiterste hoek neer te leggen.
Over het spel van de elf van trainer Remko Bicentini was iedereen tevreden, over  de uitslag echter niemand aan Wijchense zijde.

AWC moet na het bekerduel a.s. dinsdag in Nijkerk tegen Sparta Nijkerk (aanvang 20.00 uur ) het a.s. zondag opnemen tegen SC ‘t Zand. De wedstrijd in Tilburg op 12 maart begint om 14.30 uur.

Scoreverloop:  67. Dennis Peragon 0-1, 85. Moustafa Mohammad 0-2

Opstelling: Mark ter Haar, Nicky van de Groes, Idar Kramer, Wiebe Veltmaat, Joost Loeffen, Fren Stevens, Jaap Jansen ( 80. Jeffrey Tangerink), Lennart Nieuwenhuis ( 56. Niels Ceelen), Rico Timmermans (66. Jorrit Giesbers), Jim Toonen, Gijs de Kleyn.

 
19-02-2017:

AWC overtuigend langs Beerse Boys


De plekken op de ranglijst verraden anders, maar AWC was zondagmiddag heer en meester over Beerse Boys. Onder meer door twee doelpunten van Gijs de Kleyn was de Wijchense ploeg met 4-1 te sterk voor de bezoekers. Hierdoor stijgt AWC twee plekken.

Al vroeg in de wedstrijd wilde AWC de druk naar voren erop houden. Onder meer een goed schot van Fren Stevens werd gekeerd door keeper Koen van Kollenburg en daarna leverde hij een prima voorzet aan Lennart Nieuwenhuis, die er net niet aan kon komen. In de elfde minuut was het wel raak; De Kleyn kreeg een goede dieptepass van Stevens en mikte de bal in de verre hoek binnen. Drie minuten later verdubbelde hij de AWC-voorsprong, nadat Van Kollenburg een vrije trap van, opnieuw, Stevens pareerde tikte hij de bal makkelijk binnen. Voor rust had ook Idar Kramer met een kopbal nog een goede kans, maar het was wachten op een aansluitingstreffer. Jannes Mulders schoot van dichtbij, maar Mark ter Haar redde. Even later moest Nicky van de Groes de bal van de lijn halen, nadat Ter Haar al geklopt was. Waar de bal aan de ene kant niet viel, scoorde AWC wel nog. Nieuwenhuizen werkte de bal na een counter achter doelman Van Kollenburg na een uitstekende pass van Jaap Jansen.

Na de rust, waarin AWC kon genieten van een 3-0 voorsprong, wilde het die graag uitbreiden. Een paar minuten na rust ging een omhaal van De Kleyn over het vijandelijke doel en daarna werd een doelpunt van hem afgekeurd nadat de grensrechter had gevlagd voor buitenspel. Elf minuten na de rust wist Beerse Boys dan toch te scoren. Een afvallende bal werd door invaller Ronnie Pijnenburg achter Ter Haar geschoten. Tien minuten later wist Stevens de voorsprong weer uit te breiden tot drie doelpunten verschil. Doelman Van Kollenburg raakte zijn geplaatste schot van buiten de zestien wel maar hij kreeg zijn hand er niet goed achter. Daan Mulders van Beerse Boys mistte even later 1-op-1 voor het doel. AWC’er Rico Timmermans kwam later in kansrijke positie, maar hij vond de handen van de keeper op zijn weg. Een minuut voor tijd had de middenvelder nogmaals een kans, maar hij lobde de bal langs de verkeerde kant van de paal. Daardoor bleef het 4-1, de eindstand.

Opstelling: Mark ter Haar; Wiebe Veltmaat, Idar Kramer, Nicky van de Groes, Joost Loeffen; Jaap Janssen, Jim Toonen (79. Jeffrey Tangerink), Rico Timmermans; Fren Stevens, Lennart Nieuwenhuis (68. Niels Ceelen), Gijs de Kleyn (64. Daan Paau)

 
05-02-2017:

AWC komt fysiek tekort tegen TOP Oss

 
Met voor het eerst Jaap Jansen in de basis startte AWC voortvarend hetgeen resulteerde in een kopbal op de lat van Laurens Loenen in de 2e minuut. Met kansen over en weer was het uiteindelijk toch TOP Ossdat via aanvoerder Guus Peters in de 44 minuut voor 1-0 zorgde.
In de 2e helft werd het fysieke overwicht van TOP Oss steeds duidelijker alhoewel dat aan beide kanten niet tot veel opgelegde kansen leidde. Uiteindelijk maakte de fysiek sterke spits Armin Alibasic in de 75 minuut de 2-0. AWC drong nog wel aan maar kon geen vuist maken tegen de sterke verdediging van TOP Oss.
17-11-2016:

BEKERWINST AWC TEGEN BENNEKOM


AWC heeft het jaar voor de beker ook voortreffelijk afgesloten. Het bezoekende Bennekom kon een helft goed meegaan, maar werd in de tweede helft overspeeld. Mede oorzaak was het wegsturen van Emran Barakzai in de 40e minuut. Na tweemaal geel mocht hij voortijdig gaan douchen. Na de 1-0 met de rust, wist AWC pas in de 70e minuut toe te slaan, maar toen overrompelde de thuisploeg zijn tegenstander geheel. Uiteindelijk werd het 5-0.
Beide ploegen hadden er hun zinnen op gezet om er een aantrekkelijk duel van te maken. Weliswaar misten beide ploegen een viertal spelers , die anders normaal in de basis zouden staan. Het eerste kwartier was het van beide kanten: aftastten! Beide keepers kregen dan ook nagenoeg niets te doen. Pas in de 15e minuut deed zich de eerste kans voor. Rico Timmermans gaf uit een corner Idar Kramer een goede kans, maar de solide verdediger kopte over. AWC nam hiermede het heft in handen. Hamdi Tasci snelde op het middenveld menig tegenstander voorbij, maar werd onreglementair de voet dwars gezet door Barakzai. Het gevolg was een vrije trap en een gele kaart voor de boosdoener. Uit de vrije trap schoot Lennart Nieuwenhuis langs de muur in de uiterste hoek, maar dat had ook de doelman Johan van der Wekken gezien en tikte de bal  tot corner. AWC bleef hierna aandringen en kreeg loon naar werken. Vanaf de middenlijn begon Fren Stevens aan een indrukwekkende solo, die hij ook nog doeltreffend afsloot. De keeper leek kansloos. Hierna kreeg AWC nog enige kansen, maar zonder resultaat. Ook Just Berends wilde Dennis de Koning testten, maar zijn schot ging over. In de 37 e minuut een tegenvaller voor AWC. Lennart Nieuwenhuis moest geblesseerd uitvallen. Jorn Reuvers, 17 jaar, maakte zijn debuut.
In de 40e minuut een bijna identieke actie van Hamdi Tasci als in de 16e minuut. Wederom liet hij zijn tegenstander Barakzai zijn hielen zien en wederom maakte deze eenzelfde overtreding. De leidsman moest weer de gele kaart geven, maar nu kreeg deze een vervolg door een rode.
In de tweede helft nam AWC het heft in handen. Het kreeg ook kansen, maar Wiebe Veltmaat (schoot een meter over ) en Jorn Reuvers (keeper redt, zelfs tweemaal) konden het net nog niet vinden.
In de 70e minuut verdubbelde AWC de voorsprong. Op aangeven van Rico Timmermans schoot Fren Stevens zijn tweede binnen. Hij bracht hiermede zijn totaal aantal doelpunten in de beker op 9. Bennekom leek geknakt. Eerst had Jair Roos al moeten scoren, maar in de 75e minuut rondde Wiebe Veltmaat op aangeven van Fren Stevens een prima actie af. De aanvoeder van AWC bekroonde hiermede zijn sterke optreden in de laatste weken. Zijn doelpunt was ook uniek. Nog niet had hij in het eerste team van AWC gescoord. Wel wisten diverse toeschouwers ons te herinneren, dat hij dit wel in "A "deed. Invaller Tim van den Ham wilde nog iets terug doen, maar vond een solide Dennis de Koning op zijn weg. De 4-0 was nog noemenswaardig. De 17 jarige Job van de Groes was net even iets eerder bij de bal dan de doelman en liet daarna beheerst Jorn Reuvers scoren. Op aangeven van Fren Stevens zorgde Hamdi Tasci door attent reageren voor de eindstand van 5-0.
De selectie van trainer Remko Bicentini mag nu Kerst gaan vieren en de jaarwisseling op gepaste wijze ervaren. Op 29 januari 2017 wacht de zware thuiswedstrijd tegen de Baronie. In Breda werd met 3-1 verloren en dat zegt genoeg. Waarschijnlijk speelt AWC voor de beker een week eerder. De tegenstander is nog niet bekend.
scoreverloop: 18. Fren Stevens 1-0, 70. Fren Stevens 2-0, 75. Wiebe Veltmaat 3-0, 83. Jorn Reuvers 4-0, 86 Hamdi Tasci 5-0
opstelling: Dennis de Koning, Idar Kramer, Wiebe Veltmaat, Niels Ceelen, Fren Stevens, Hamdi Tasci, Lennart Nieuwenhuis ( 37. Jorn Reuvers), Rico Timmermans (77. Job van de Groes), Jair Roos, Justin Vos ( 60. Nicky van de Groes), Jim Toonen

 
11-12-2016:

AWC SLUIT EERSTE HELFT COMPETITIE GOED AF


AWC moest op bezoek bij de Rooms Katholieke Tilburgse Voetbal Verening. Deze ploeg stond, met een punt meer, net boven de Wijchenaren, maar twee wedstrijden minder gespeeld. En allebei in de bedreigde zone, dus was ook dit duel van belang voor bezetting van de degradatie c.q. nacompetitieplaatsen. In de eerste helft ging het gelijk op. RKTVV kwam na 8 minuten op voorsprong en had daarna een levensgrote kans om deze voorsprong te verdubbelen. De tweede helft was duidelijk voor AWC en het team van trainer Remko Bicentini kreeg dan ook loon naar werken. De 1-3 eindstand was meer dan verdiend.
RKTVV kwam het beste uit de startblokken en kwam al na 8 minuten op voorsprong. Mathew Wanner kon gehinderd door Hamdi Tasci toch nog inkoppen en gaf doelman Stijn Verharen geen schijn van kans. Een minuut later was Rico Timmermans uit een vrije trap dicht bij de gelijkmaker, maar de bal scheerde langs de verkeerde kant van de paal. Weer een paar minuten later was RKTVV dicht bij verdubbeling van de score. Spits Murat Er mocht alleen op de keeper afgaan, maar Stijn Verharen reageerde voortreffelijk. Daarna ging het spel gelijk op zonder dat beide ploegen nog tot doelrijpe kansen kwamen. Pas 5 minuten voor het rustsignaal testte Lennart Nieuwenhuis nog de Tilburgse keeper. Ook Bob Vroom, uitblinker aan Tilburgse zijde, deed dat aan de andere kant, terwijl Nieuwenhuis nog een keer rakelings voorlangs schoot.
De tweede helft was geheel voor AWC. De gelijkmaker liet dan ook niet lang op zich wachten. Fren Stevens zette voor, Lennart Nieuwenhuis mistte half, waarna Jair Roos, gelegenheidsspits, bij blessureafwezigheid van Gijs de Kleyn, goed afrondde. In de 56e minuut kwam AWC op voorsprong. Een vrije trap van Lennart Nieuwenhuis passeerde iedereen. Spits Murat Er  schoot voor de thuisclub nog een keer over, maar dat was nog het enige wapenfeit van de Tilburgers. In de 77e minuut schoot Fren Stevens op aangeven van Jair Roos de uiteindelijke eindstand op het scorebord. Debutant bij AWC, Max de Bruijn, mocht in de laatste minuten zijn opwachting maken. Hij had nog bijna een assist op zijn naam gekregen, maar zijn voorzet werd door Job van de Groes, net naast gekopt. AWC sluit hiermede de eerste helft van de competitie goed af, met eerst twee gelijke spelen en daarna 2 overwinningen!
A.s. zaterdag 17 december om 16.00 uur wordt nog voor de beker tegen Bennekom gespeeld.  Daarna gaat de winterstop in. De competitie begint weer op 29 januari 2017. Het Bredase Baronie komt dan op bezoek.
Scoreverloop: 8. Mathew Wanner 1-0, 49. Jair Roos 1-1, 56. Lennart Nieuwenhuis 1-2, 77. Fren Stevens 1-3
Opstelling:  Stijn Verharen, Nicky van de Groes, Idar Kramer, Wiebe Veltmaat, Fren Stevens, Hamdi Tasci ( 89. Job van de Groes), Lennart Nieuwenhuis ( 86. Max de Bruijn), Rico Timmermans (81. Jaap Jansen), Jair Roos, Justin Vos, JIm Toonen.

 

04-12-2016

BEGINNEND HERSTEL VAN AWC


Het lijkt erop dat AWC zich herstelt van een zeer moeizame start in de competitie. Marvilde was het slachtoffer. Ware de twee voorgaande wedstrijden een begin van een betere periode (tegen Brabantia en MOC '17 telkens 1-1), maar de winst hadden de Groen-Witten van Remko Bicentini voor het laatst gezien op 11 september, toen TOP met 3-1 werd verslagen. Weliswaar werd er tussendoor wel in de beker winst geboekt, maar toen kwamen de tegenstanders uit de 4e klasse. ( Brakkenstein en MASV respectievelijk 2-1 en 12-0 ). In de tweede helft scoorde Gijs de Kleyn tweemaal en ook tweemaal was Fren Stevens de aangever.

AWC begon sterk tegen het ook laag geplaatste Marvilde. Het leek de bezoekers in de eerste 20 minuten te overrompelen. Gijs de Kleyn en Fren Stevens waren dichtbij , maar de goed keepende Sten Otter stak daar nog een voet en een vuist voor. Daarnaast werd een doelpunt van AWC afgekeurd voor vermeend buitenspel, dat in vele ogen een foute beslissing was.
Hierna vervlakte de wedstrijd enigszins en kwam de ploegen in evenwicht. Niels Ceelen kopte na een vrije trap van Rico Timmermans net naast, maar verder waren er geen wapenfeiten meer te berichten.
De eerste 20 minuten van de tweede helft waren voor de bezoekers. AWC kwam er niet meer aan te pas en het wachten was op een doelpunt. Marvilde heerste , maar tot daadwerkelijke kansen kwam het niet.
In de 67e minuut kon AWC eindelijk onder de druk uitkomen. Fren Stevens bracht na een indrukwekkende solo Gijs de Kleyn in stelling, die geen moment aarzelde en AWC op voorsprong zette. Even daarna bracht Daan Paau De Kleyn wederom in stelling , waarna de Veldhovense keeper met gevaar voor eigen leven zich op de voeten van De Kleyn stortte. Hij voorkwam een zeker doelpunt, maar moest daarna vervangen worden door Richard Prinsen. In de 79e minuut was Hamdi Tasci de Veldhovense doelman te slim af, maar zijn lob verdween naast het doel. Vijf minuten later verdubbelde AWC zijn voorsprong. Hamdi Tasci bediende op links Fren Stevens op maat, die op zijn beurt Gijs de Kleyn vrij zette. Voor hem was het toen een koud kunstje om de eindstand op het scorebord te zetten. Marvilde drong nog wel aan voor een tegentreffer, maar die kwam er niet meer, omdat AWC vakkundig de boel op slot gooide. Volgende week gaat AWC voor de laatste wedstrijd van de eerste helft van de competitie op bezoek bij RKTVV. De wedstrijd in Tilburg begint 14.15 uur. Op zaterdag 17 december om (waarschijnlijk) 16.00 uur speelt AWC voor het laatst dit jaar. Voor de beker komt Bennekom op bezoek. Een mooie affiche !

Scoreverloop: 67. Gijs de Kleyn 1-0, 84. Gijs de Kleyn 2-0
Opstelling: Stijn Verharen, Nicky van de Groes, Idar Kramer, Wiebe Veltmaat, Niels Ceelen, Fren Stevens, Hamdi Tasci, Lennart Nieuwenhuis ( 61. Daan Paau ( 88. Dennis Straten)), Rico Timmermans, Jim Toonen, Gijs de Kleyn.


27-11-2016:

AWC LAAT 2 PUNTEN ACHTER IN BERGEN OP ZOOM TEGEN MOC ‘17

 
De competitiewedstrijd tussen de 2 laagst geplaatste teams is na 90 minuten in 1-1 geeindigd.
Al na 1 minuut werd de stand op 1-0 gebracht door een snelle aanval van MOC ‘17. Een domper voor de ploeg uit Wijchen, dat om de laatste plaats te verlaten niet mag verliezen.
Na 20 minuten rommelig spel, komt AWC steeds wat beter in het spel en ontstaan er kansjes over en weer. AWC probeert met technische spel de ban te doorbreken, terwijl MOC ‘17 de benodigde strijd levert. AWC krijgt nu steeds meer de overhand en enkel door goed keeperswerk aan MOC zijde blijft de stand tot aan de rust onveranderd.
Na de pauze krijgt AWC direct een grote kans om de stand gelijk te trekken, maar de spits van AWC komt net te laat om de bal in het doel te schuiven. AWC wordt nu steeds sterker en het is wachten op de gelijkmaker en die komt in de 62e minuut als verdediger Jim Toonen in de rebound het net weet te vinden.
Moc ‘17 wordt regelmatig met de rug tegen de muur gezet, maar de voorwaartsen van AWC weten het net niet meer te vinden, ondanks het grote veldoverwicht.
Vermeldenswaard is nog dat in de 82e minuut Job van de Groes wordt ingebracht voor de doelpuntmaker Jim Toonen. Deze laatste krijgt een bedankapplaus en Job wordt als debutant op zijn 17 jarige leeftijd bejubeld door de meegereisde, trouwe supporters op de tribune.
Een aantrekkelijke wedstrijd dat al de kenmerken van een degradatieduel in zich had, kreeg geen winnaar, waar vooral AWC gemengde gevoelens aan over heeft gehouden. AWC blijft vooralsnog de rode lantaarn dragen, maar houdt zicht op de plaatsen boven de gevreesde rode streep.
17-11-2016:

AWC MAAKT HET DOZIJN VOL


Op een onvoorspelbare herfst-avond in november deed AWC weer eens in positieve zin van zich spreken. De tegenstander voor de beker was het Arnhemse MASV. AWC begon nagenoeg compleet aan de wedstrijd. De tegenstander leek in zekere zin geen gemakkelijke  tegenstander. In de vorige bekerronde  werd Rood Wit met 0-6 van de mat gespeeld. En zeker verdiend werd door iedereen verteld. Maar het liep als een trein bij de elf van interim trainer Alex Koutsocheras. Bijna elke aanval werd doelgericht afgerond. De 0-12 werd zelfs door meerderen als minimaal beschouwd, want er waren nog meer kansen. Maar de selectie  kan tevreden zijn, want in de competitie werd er pas 10 maal gescoord.
AWC begon goed tegen de vierde klasser, die in de competitie aardig in de top meedraait. Gijs de Kleyn was in de 2e minuut al dichtbij een doelpunt. Zijn schot werd echter door de paal gekeerd. Ook Niels Ceelen schoot net naast, maar daar zat een Arnhems been tussen.
In de 16e minuut ging Idar Kramer mee naar voren en bediende Hamdi Tasci op maat, waardoor hij keeper Dylan Beatse voor de eerste maal passeerde. Jim Toonen schoot vervolgens rakelings naast. Na een half uur spelen kreeg Michel Serfilia, vrijstaand een geweldige kans, maar in plaats van om op doel te schieten koos hij voor een voorzet, die werd gemist. Kort erop zette Gijs de Kleyn Fren Stevens geheel vrij, waarna zijn verwoestend schot teveel was voor de doelman. Voor rust bepaalde Rico Timmermans op aangeven van Wiebe Veltmaat , met een weergaloze solo de ruststand op 0-3.
In de tweede helft is uw verslaggever alleen maar bezig geweest met het noteren van de doelpunten van AWC. De tegenstander had er  geen antwoord op. Na 50 minuten soleerden Hamdi Tasci en Niels Ceelen perfect met driemaal 1-2-tjes door de achterhoede van Masv, waarna de laatste mocht intikken.`Drie minuten later passeerde Fren Stevens zijn directe tegenstander op zijn eigen manier en stelde Gijs de Kleyn in staat 0-5 in te tikken. Weer drie minuten later gaf Niels Ceelen een goede voorzet, die in eerste instantie werd weggekopt, maar precies voor de voeten van Jim Toonen kwam, die met een prachtige volley het halve dozijn volmaakte. Weer 2 minuten later schoot Raoul Leenders voor de thuisclub net naast.
AWC leek even wat gas terug te nemen. Maar dat was maar kort. Na ruim een uur schoot Hamdi Tasci een vrije trap ineens in . De 7e ! De doelpunten honger van AWC was nog niet geweken. Hamdi bediende Fren Stevens, die zijn 2e doelpunt scoorde.
Voor de thuisclub kopte Henk Minnebreuker op de lat, waarna de regen aan doelpunten voor AWC weer op gang kwam. Rico Timmermans liet Fren Stevens scoren, waarna op aangeven van Nicky van de Groes Stevens de 10e liet noteren. Luuk Poos nam de laatste twee doelpunten voor zijn rekening. Eerst gaf Hemdi Tasci hem de gelegenheid, waarna Fren Stevens de aangever was voor het 12 e doelpunt.
Een overwinning die vooral belangrijk was voor het zelfvertrouwen van de ploeg en tevens het bewijs dat AWC ook nog  kan scoren.  Op 27 november speelt AWC in Bergen op Zoom tegen de mede(degradatie)kandidaat MOC '17.
Scoreverloop: 16. Hamdi Tasci 0-1, 33. Fren Stevens 0-2,42. Rico Timmermans 0-3, 50. Niels Ceelen 0-4, 53. Gijs de Kleyn 0-5, 56. Jim Toonen 0-6, 64. Hamdi Tasci 0-7, 68.Fren Stevens 0-8, 84. Fren Stevens 0-9, 85. Fren Stevens 0-10, 87. Luuk Poos 0-11, 89. Luuk Poos 0-12
Opstelling: Dennis de Koning, Nicky van de Groes, Idar Kramer (71. Dennis Straten), Wiebe Veltmaat, Niels Ceelen ( 65. Justin Vos ), Fren Stevens, Hamdi Tasci, Jeffrey Tangerink, Rico Timmermans, Jim Toonen, Gijs de Kleyn (57. Luuk Poos)

 
13-11-2016:

AWC KRIJGT TE WEINIG


AWC heeft zich tegen het bezoekende Brabantia van de goed kant laten zien. Dit in tegenstelling tot de wedstrijd van vorige week tegen 't Zand. Trainer Remko Bicentini had enige wisselingen aangebracht en dat pakte voortreffelijk uit. Wel kan de ploeg zichzelf verwijten, dat het met de rust maar 1-0 stond. De kansen waren er volop. Pas in de 83e minuut kwamen de bezoekers uit Eindhoven langszij, maar toen hadden de Groen-Witten al lang afstand moeten nemen. In de laatste minuten ontstonden er er nog hachelijke momenten voor beide doelen, maar er werd niet meer gescoord.
Bicentini had enige wijzigingen in de opstelling aangebracht. Gijs de Kleyn kwam in de spits te staan, terwijl Nicky van de Groes in de laatste lijn werd geposteerd. Ook Jeffrey Tangerink was na een blessure weer terug.
AWC begon overrompelend. Op aangeven van Hamdi Tasci kon Fren Stevens in de verste hoek schieten, maar de uitstekende doelman,Jesse Renders, kon de bal met zijn vingertoppen nog net corner tikken. AWC bleef drukken en er kwamen kansen voor Gijs de Kleyn en Jeffrey Tangerink.
In de 18e minuut kreeg de thuisclub loon naar werken. Hamdi Tasci zette voor en na een misser van een der Eindhovenaren kon Gijs de Kleyn bekeken inschieten. Vijf minuten later verichte doelman Renders zijn tweede uitzonderlijke redding. Lennart Nieuwenhuis kapte en schoot vanaf rechts met zijn linker in de uiterste hoek, maar ook nu brachten vingertoppen redding voor de bezoekers. Deze probeerden een vuist te maken, door met verre cross-ballen de snelle buitenspelers aan het werk te zetten, maar echt gevaarlijk werden ze voor doelman Dennis de Koning niet.
Ook na de rust bleef AWC het heft in handen houden. Nic ky van de Groes testte de keeper, waarna een van de bezoekers  Ferry Aerts, ook Dennis de Koning aan het werk zette. Vervolgens ontstonden er kansen over en weer. Fren Stevens zette de doelman weeer aan het werk, waarna Florian Ross uit een vrije trap Dennis de Koning liet bewijzen ,dat het een goede keeper is. Na ruim een uur spelen was Niels Ceelen dichtbij verdubbeling van de score, maar zijn inzet belandde in het zijnet.  In de 83e minuut liep AWC onnodig balverlies op het middenveld, waardoor Brabantia de aanval zocht en invaller Rai Maxwell met het hoofd Dennis de Koning het nakijken gaf. Brabantia wilde meer en zocht nog meer de verre dieptepass en had dit nog bijna gekregen ook. Luuk de Roos verscheen alleen voor De Koning, maar die reageerde subliem. In blessuretijd had ook Fren Stevens nog een goede kans, maar schoot net over.
Beide ploegen leverden een aantrekkelijke wedstrijd, waardoor de toeschouwer de winnaar werd.
AWC gaat a.s. donderdag 17 november voor de beker naar Arnhem.
De wedstrijd tegen MASV begint om 20.00 uur.
Zondag 27 november gaat AWC voor de competitie op bezoek in Bergen op Zoom bij MOC '17. De wedstrijd tussen de nummers 13 en 14 van de ranglijst begint om 14.30 uur.
Scoreverloop: 18. Gijs de Kleyn 1-0, 83. Rai Maxwell 1-1
Opstelling: Dennis de Koning, Nicky van de Groes, Idar Kramer, Wiebe Veltmaat, Niels Ceelen, Fren Stevens, Hamdi Tasci, Lennart Nieuwenhuis ( 79. Rico Timmermans), Jim Toonen, Gijs de Kleyn, Jeffrey Tangerink ( 82. Justin Vos ) 

 
06-11-2016:

AWC KOMT NIET TOT SCOREN


AWC zit op dit moment in de hoek waar de klappen vallen. Drie kansen kreeg de thuiscub, maar driemaal was het ook mis. De bezoekers uit Tlburg deden het beter. Driemaal kreeg 't Zand een kans en ook driemaal was het raak.
Het eerste wapenfeit diende zich na 6 minuten aan. Lennart Nieuwenhuis schoot voor het eerst in de wedstrijd op doel, maar zijn inzet was geen probleem voor doelman Wouter Kogels. Het ging daarna gelijk op, waarbij beide ploegen niet echt gevaarlijk konden worden. Na een kwartier kregen de bezoekers de eerste kans en was het gelijk raak. AWC was in de verdediging niet fel genoeg, waarna Yannick Burleson 0-1 kon intikken.
Ook daarna waren beide ploegen aan elkaar gewaagd, maar kansen kwamen er voorlopig niet. Pas in de 37e minuut verdubbelde de bezoekers de score. Een perfect uitgespeelde counter werd doeltreffend afgerond door topscoorder Daan van Hal. Kort erop had Fren Stevens de stand wat dragelijker kunnen maken, maar zijn schot ging 2 meter naast.
Na de rust begon AWC fel. Het creerde enige kansjes, maar zonder resultaat. Dat deed Tresor Mbiavanga beter. Na onnodig balverlies op het middenveld passeerde hij met een snelle solo enige Wijchenaren om daarna, de aarzelend uitkomende Dennis de Koning, het nakijken te geven. Zodoende was de wedstrijd na 63 minuten eigenlijk gespeeld, omdat AWC ook in de resterende minuten geen echte vuist meer kon maken.
AWC krijgt a.s. zondag thuis een nieuwe kans om de stand op de ranglijst wat aangenamer te maken. Het Eindhovense Brabantia komt op bezoek. De wedstrijd begint om 14.00 uur.
Scoreverloop: 15. Yannick Burleson 0-1, 37. Daan van Hal 0-2, 63. Tresor Mbiavanga 0-3
Opstelling: Dennis de Koning, Nicky van de Groes, Idar Kramer, Wiebe Veltmaat, Niels Ceelen, Fren Stevens, Lennart Nieuwenhuis, Rico Timmermans ( 81. Luuk Poos ), Dennis Straten, Justin Vos ( 57.Hamdi Tasci), Gijs de Kleyn

 
30-10-2016:

DENNIS STRATEN REDT PUNT VOOR AWC


De gevierde man bij AWC was Dennis Straten. Niet alleen was hij een van de beteren bij AWC, maar hij redde diep in blessuretijd ook nog een punt voor AWC.
Moerse Boys en AWC hebben er voor de neutrale toeschouwer een spannende partij voetbal van gemaakt. Beide ploegen wisten ook wat er te doen was. Ze verkeerden ook beide in de onderste helft van de ranglijst. Het was niet altijd even mooi , maar er werd volop strijd geleverd.
De thuisclub begon sterk. In de 8e minuut soleerde Daan van den Broek simpel, leek het , drie tegenstanders voorbij. Zijn voorzet was ook op maat, maar geen van zijn medespelers was erbij om de bal het beslissende tikje te geven.  De eerste tegenslag  kreeg Moerse Boys toen bij Jochem Kennes, bij een onschuldig duel, de schouder uit de kom schoot. Per brancard moest hij het veld verlaten. De tweede tegenslag kwam na 35 minuten, toen ook Roy Jacobs met een enkelblessure de douches kon opzoeken. Toch bleek de Moerse Boys het overwicht behouden.Joris Goossens mikte echter te hoog, waarna ook de bezoekers van zich lieten spreken. Fren Stevens was dichtbij een doelpunt , maar zijn inzet werd prima verwerkt door Tom Magielse. In de 7 minuten blessuretijd gebeurde er nog veel. Daan Paau viel uit met een hamstring-blessure, Gijs de Kleyn maaide geheel vrijstaand over de bal heen, Pim Goossens van de thuisclub kopte met behulp van een AWC-hoofd tegen de lat en tenslotte schoot Fren Stevens uit kansrijke positie nog een keer hoog over.
Moerse Boys begon sterk aan de tweede helft. Na 3 minuten was Pim Goossens de achterhoede van AWC te slim af, Idar Kramer kruiste achterlangs, maar raakte zijn tegenstander. Slechts geel was de "beloning" en een vrije trap randje strafschopgebied. De vrije trap van uitblinker Daan van de Broek ging rakelings naast. Even daarna kreeg Van den Broek nog een mooie kans, maar ook deze ging over. In de 75e minuut kon Van den Broek eindelijk scoren. Hier gingen een aantal halve missers van de AWC achterhoede aan vooraf.
AWC gaf zich niet gewonnen en speelde va banque. In blessuretijd kopte Gijs de Kleyn in het strafschopgebied de bal precies voor de voeten van Dennis Straten, die niet aarzelde en zijn eerste doelpunt in AWC één scoorde. AWC vierde dit als een overwinning, terwijl de thuisclub bedroefd de kleedkamers opzocht. Het was de derde wedstrijd in dit seizoen dat men nog punten in de laatste minuten weggaf.
AWC speelt zondag op de Wijchert tegen het op de 9e plaats staande SC 't Zand. De Tilburgers hebben, evenals AWC de punten nog hard nodig. De wedstrijd begint, zoals gebruikelijk, om 14.00 uur.
Scoreverloop: 75. Daan van den Broek 1-0, 90+2 Dennis Straten 1-1
Opstelling: Dennis de Koning, Nicky van de Groes, Idar Kramer, Wiebe Veltmaat, Niels Ceelen, Fren Stevens, Hamdi Tasci ( 46. Rico Timmermans), Daan Paau ( 45. Laurens Loenen), Dennis Straten, Justin Vos ( 80.Lennart Nieuwenhuis), Gijs de Kleyn
16-10-2016:

OOK NEMELAER TE STERK VOOR AWC


AWC bleef ook zondag met lege handen. Kansen kreeg de thuisploeg, tegen het Haarense Nemelaer voldoende, maar een echte afmaker ontbrak ook vanmiddag . Nemelaer had deze wel. Uit de twee kansen die de bezoekers in de eerste helft kregen, was ook tweemaal raak. Even leek het of AWC nog terug in de wedstrijd te komen, door Gijs de Kleyn, maar 5 minuten later was de marge al weer twee. Uiteindelijk gingen de bezoekers met een 1-4 terug met de bus.
AWC begon voortvarend aan het duel. In de 6e minuut testte Justin Vos de vijandelijke keeper met een striemend schot. Maar de doelman, Kamile de Jong, gaf geen krimp. Kort erop zag de keeper aan de grond genageld een kopbal van Daan Paau net naast gaan.
Na een kwartier kwamen de bezoekers op voorsprong. In nota bene de eerste gevaarlijke aanval speelde Wesley Diepens zich vakkundig vrij , om daarna Gijs van Baast in stelling te brengen. Deze kroop behendig voor zijn bewaker en gad Dennis de Koning geen schijn van kans. Na ruim een half uur spelen schoot Daan Paau nog eens recht op de keeper af., waarna een minuut later Joeri Vugts profiteerde van een inschattingsfout van Wiebe Veltmaat, waarna hij regelrecht naar het doel snelde om met een verwoestende pegel De Koning geen schijn van kans te geven.
Justin Vos scoorde vlak voor de rust nog tegen, maar zijn doelpunt werd onterecht afgekeurd wegens buitenspel.
AWC bleef ook na de rust in een beter resultaat geloven. Er waren kansen voor Lennart Nieuwenhuis, zelfs tweemaal, maar beide keren zocht hij het doel te hoog. In de 65e minuut  kwam AWC toch dichterbij. Nadat Lennart Nieuwenhuis tegen de paal had geschoten, kwam de bal in een kluwe van spelers voor de voeten van Gijs de Kleyn, die van dichtbij raak schoot. Nemelaer nam daarna direct het heft in handen en zette AWC onder druk. Dit resulteerde al na 5 minuten in een doelpunt Gijs de Baast bediende Kevin van Kempen op maat, die de bal alleen nog maar behoefde in te tikken. Het geloof op een beter resultaat begon bij AWC weg te ebben. Uiteindelijk wist Van Kempen in blessuretijd de uitslag nog op 1-4 te brengen. AWC eindigde de wedstrijd met 10 man. In de 79e minuut werd Joost Loeffen op een lelijke manier neergehaald. Zijn knieblessure zag er niet best uit. De boosdoener kwam er met een vrije trap vanaf. Trainer Bicentini had toen al driemaal gewisseld. 
AWC staat nu 13e, een degradatieplaats. Over 14 dagen gaat de ploeg van trainer Remko Bicentini naar Zundert. Moerse Boys is dan de gastheer. De wedstrijd begint om 14.30 uur. Maar eerst zal er donderdag 20 oktober nog voor de beker gespeeld moeten worden. Koploper in de 4e klasse, Brakkenstein, is de tegenstander. De wedstrijd op de Wijchert begint om 20 uur.

Scoreverloop: 15. Gijs de Baast 0-1, 32. Joeri Vugts 0-2, 65. Gijs de Kleyn 1-2, 70. Kevin van Kempen 1-3, 90+2 Kevin van Kempen 1-4

Opstelling: Dennis de Koning, Nicky van de Groes, Idar Kramer, Wiebe Veltmaat, Joost Loeffen, Hamdi Tasci, Lennart Nieuwenhuis, Hesdey Suart, Daan Paau ( 71. Fren Stevens), Justin Vos ( 59. Rico Timmermans), Gijs de Kleyn ( 76. Laurens Loenen)
09-10-2016:

NEC IN DERBY AWC DE BAAS


Tijdens het vorige seizoen waren in de onderlinge wedstrijden de bezoekers steeds met 1-2 de baas. NEC had zich voorgenomen dit te veranderen. In een redelijk op niveau gespeelde wedstrijd kon de thuisclub nu met een 2-1 overwinning met opgeheven hoofd het veld verlaten. AWC mag nu vooral op de ranglijst  naar beneden kijken. De Wijchense ploeg bleef weliswaar 12e , maar de afstand tot de degradatieplaatsen komt nu toch wel dichterbij.
In het eerste half uur was AWC de bovenliggende ploeg. Kansen waren er volop. Maar aanvoerder Ton Van Doorn stond in het doel zijn mannetje. Rico Timmermans stond aan de basis van de eerste kans voor AWC. Zijn vrije schop werd goed doorgekopt door Idar Kramer, maar deze zag de bal in handen van Van Doorn belandden. In de 8e minuut nam Hesdey Suart de vrije trap. Zijn schot ging buiten bereik van de doelman tegen de paal. Tien minuten later testte Nicky van de Groes tweemaal de Nijmeegse keeper, maar die gaf geen krimp. Fren Stevens schoot daarna rakelings voorlangs, waarna een kopbal van Hamdi Tasci weer in de handen van Van Doorn belandde. Fren Stevens testte daarna de keeper nog eens.
Maar toen de thuisclub eindelijk eens voor een goede aanval zorgde was het schot van Paul la Feber doelman Dennis de Koning bijna te machtig, de terugspringende bal kon daarna eenvoudig door Max Ukusare ingetikt worden.  AWC schrok hiervan en liet zich (onnodig) terugdringen. Gerard Smink was zelfs nog heel dicht bij verdubbeling van de voorsprong, maar nu reageerde De Koning attent en werkte de kanonskogel tot corner.
NEC kwam fel uit de kleedkamer terug. Na klungelig optreden van de achterhoede van AWC kon Idar Kramer tenauwernood zijn doelman op de doellijn te hulp schieten. Een tweede doelpunt bleef in de lucht hangen. En die kwam er ook. Een prima actie van Younes Corty werd vakkundig afgemaakt door wederom Max Ukusare.
AWC bleef geloven in een beter resultaat. Fren Stevens probeerde het tweemaal en Nicky van de Groes schoot rakelings naast. NEC begon met tijdrekken. De veters van de Nijmegenaren zaten wel dikwijls los om weer gestrikt te worden. Younes Corty kreeg een gele kaart voor swalbe en was daar zeer ontstemd over, maar had in de eerste helft het geluk aan de zijde, toen hij natrapte. Dit werd niet geconstateerd door het leidende drietal. Van de Groes schoot nog een keer net over en zag een vrije trap weer voortreffelijk gered door Ton van Doorn. Op aangeven van Hesdey Suart kon Hamdi Tasci nog de eer redden, maar de tijd was tekort om AWC nog langszij te brengen.
Zondag komt het Haarense Nemelaer op bezoek bij AWC. De ploeg staat 3e met totaal 9 punten. De doelcijfers spreken voor zich: 8 voor en 6 tegen.
Scoreverloop: 34. Max Ukusare 1-0, 64. Max Ukusare 2-0, 87. Hamdi Tasci 2-1
Opstelling: Dennis de Koning, Nicky van de Groes, Idar Kramer, Wiebe Veltmaat, Joost Loeffen, Fren Stevens, Hamdi Tasci, Hesdey Suart, Justin Vos, Rico Timmermans ( 72. Lennart Nieuwenhuis), Jim Toonen.

 
02-10-2016:

GOES OVERKLAST AWC


Het bezoekende Goes overklaste AWC volledig. In de duels waren de gasten uit Goes de sterkere, maar tactisch, doelgericht, felheid, samenspel en ook op de andere aspecten die het voetbal zo mooi maakten, staken de gasten ver boven de elf van trainer Remko Bicentini uit. De uiteindelijke 0-4 was dan ook een terechte uitslag.

AWC begon dramatisch aan de wedstrijd. Na 1 minuut en 6 seconden hadden de gasten er al een achter doelman Dennis de Koning liggen. Een te zachte terugspeelbal van Idar Kramer was direct een prooi voor de spits van Goes. Steve Schalkwijk wist er wel raad mee. Schalkwijk was 6 minuten later dichtbij een tweede treffer. Balverlies van Idar Kramer bracht de spits , na het omspelen van Dennis de Koning voor een leeg doel. Maar nu faalde de spits volkomen. In de 8e minuut voorkwam Kramer nog een doelpunt, door een ingeschoten bal tot corner te koppen.
Na 10 minuten kreeg AWC de kans om langszij te komen. Jeffrey Tangerink zette Lennart Nieuwenhuis aan het werk. Deze passeerde zeer gemakkelijk zijn tegenstander, maar zijn inzet werd door de Goese doelman in eerste instantie tegengehouden, waarna Fren Stevens net een stap tekort kwam om alsnog te scoren. De bezoekers bleven de betere ploeg en kwamen zodoende nog voor de rust op 2-0. In de 38e minuut kreeg Goes een corner. Een kort tikje op Mart de Kroo, die de bal voortreffelijk verlengde op aanvoerder Teun Rentmeester, die vakkundig afrondde. Vlak voor de rust kreeg AWC nog twee goede kansen om de ruststand wat draaglijker te maken, maar Lennart Nieuwenhuis en Daan Paau hadden hun vizier verkeerd gericht.

Na de rust begon AWC fel. Een schot van Daan Paau ging rakelings over. Maar daarna was het alweer gedaan en namen de gasten het heft weer in handen. Na 7 minuten scoorde Teun Rentmeester voor de tweede maal. Daarna probeerde AWC nog het tij te keren. Gijs de Kleyn testte nog een keer doelman Dennis Uyl.
Ook een eretreffer was AWC niet gegund. Eerst mocht Nicky van de Groes , na een dieptepass van Hesdey Suart alleen op de doelman afgaan, waarna Suart ook nog Hamdi Tasci alleen voor de keeper zette, maar beide malen liet Dennis Uyl zien dat hij best goed kan keepen.
Tussen de bedrijven door zette Francis Kabwe Manengela de eindstand van 0-4 op het scorebord.

Op 9 oktober 2016 speelt AWC op sportpark de Eendracht in Nijmegen tegen de amateurs van NEC. De wedstrijd begint om 14.00 uur.

Scoreverloop: 1. Steve Schalkwijk 0-1, 38. Teun Rentmeester 0-2, 52. Teun Rentmeester 0-3, 86.  Francis Kabwe Manengela 0-4

Opstelling: Dennis de Koning, Nicky van de Groes, Idar Kramer ( 46. Joost Loeffen), Wiebe Veltmaat, Lennart Nieuwenhuis, Fren Stevens (69. Hamdi Tasci), Hesdey Suart, Jeffrey Tangerink, Rico Timmermans, Daan Paau ( 75. Jim Toonen), Gijs de Kleyn
25-09-2016:

AWC DE KANSEN, BEERSE BOYS DE DOELPUNTEN


AWC heeft bij Beerse Boys de drie punten in Middelbeers gelaten. AWC kreeg de beste scoringskansen, zeker een zevental, waaronder Niels Ceelen tweemaal de lat, maar de thuisclub was duidelijk effectiever. Met name spits Jannes Mulders gaf zichzelf en de club een waardig verjaarskadootje. Net 19 jaar geworden en dan twee doelpunten maken en bij het andere doelpunt het voorbereidend werk verrichtend, was hij zonder twijfel de man van de wedstrijd. En daar was niets op af te dingen.

De wedstrijd was aantrekkelijk, zonder dat beide ploegen hoogstaand voetbal etaleerden.
In de 4e minuut tastte de achterhoede van AWC  mis op een dieptepass van de Boys. Jannes Mulders kon alleen op doelman Dennis de Koning sprintten, maar werd licht getouceerd door Joost Loeffen, waardoor deze kans voorbij ging. De hele thuisclub schreeuwde om een strafschop , maar het fluitsignaal bleef uit. Daarna nam AWC het heft in handen. Uit een voorzet van Jim Toonen kopte Niels Ceelen keihard tegen de lat. Hierdoor kroop de thuisclub door het oog van de naald. Twee minuten later wederom een diepte bal op Jannes Mulders. Joost Loeffen toucheerde hem weer licht, maar nu was de arbiter resoluut en toonde Loeffen de gele kaart en gaf een een strafschop. Deze werd onhoudbaar door Mulders ingeschoten.
AWC ging niet bij de pakken neerzitten en begon een waar offensief. Hesdey Suart zag zijn inzet op de doellijn door een te hulp geschoten speler gekeerd, terwijl een schot van Rico Timmermans, richting doel, werd geblokt. Pas in de 30e minuut kwam Beerse Boys pas weer in de aanval. Mulders, ja hij weer, schoot nu echter in vrije positie hoog over. Hesdey Suart testte kort voor de rust nog doelman Koen van Kollenburg.
Na de rust stond AWC op scherp. Binnen de minuut speelde Fren Stevens de bal keurig vrij, paste op Hesdey Suart, die na een aantal schijnbewegingen Rico Timmermans geheel vrij voor het Beerse doel zette. Timmermans schoot echter te slap in om het de Beerse doelman echt moeilijk te maken.
Daarna was het een optelling van kansen voor AWC. Niels Ceelen schiet rakelings naast. Niels Ceelen schiet uiterst hard tegen de lat. Hesdey Suart maakt een schijnbeweging te veel om raak te schieten. Dat doet hij even later nogmaals. Fren Stevens schiet na een indrukwekkende solo nipt naast. Iedereen met Wijchense achtergrond telde hem al ! 
En dan komt de 79e minuut. Een dieptepass op Jannes Mulders, die op zijn beurt Joost Schapendonk aan het werk zet. Deze schiet eerst tegen Dennis de Koning aan, dan tegen de lat, maar dan uiteindelijk toch in het doel. AWC bleef ook daarna nog het overwicht en het balbezit houden. Niels Ceelen zag zijn trap nog net tot corner verwerkt door de doelman, waarna in de 85e minuut Mulders met een verre  maar bekeken trap aan alle illusies van AWC een eind maakte.
AWC zal deze week eens flink moeten gaan werken in het maken van doelpunten, want daar gaat het in het voetbal toch over.
Komende zondag komt Goes op bezoek. De wedstrijd in Wijchen begint om 14.00 uur Goes heeft evenals AWC 4 punten, maar zij hebben een wedstrijd minder gespeeld.

Scoreverllop: 10. Jannes Mulders 1-0 ( strafschop), 79. Joost Schapendonk 2-0, 85. Jannes Mulders 3-0

Opstelling: Dennis de Koning, Nicky van de Groes, Idar Kramer, Wiebe Veltmaat, Niels Ceelen, Fren Stevens, Hamdi Tasci ( 46.Lennart Nieuwenhuis), Hesdey Suart, Rico Timmermans, Jim Toonen ( 72. Daan Paau)
18-09-2016:

AWC EN HVCH HOUDEN ELKAAR IN EVENWICHT


AWC en HVCH hebben er een aantrekkelijke wedstrijd van gemaakt. 4 Doelpunten, twee binnen 6 minuten, dan weer een voorsprong voor de gasten en uiteindelijk zorgde Hamdi Tasci voor de verdiende gelijkmaker. Verder waren er veel kansen voor beide ploegen, met voor elke ploeg afwisselende sterke en zwakke periodes. Achteraf was iedereen het er wel over eens, dat een gelijkspel de verhouding het beste weergaf.

Beide ploegen hadden in de competitie eenmaal gewonnen en eenmaal verloren. Koploper Baronie was voor beide ploegen te sterk gebleken.
AWC kwam het beste uit de startblokken. In de 4e minuut werd Laurens Loenen in het strafschopgebied vastgehouden door Willem Roefs, waarna scheidsrechter Mandemakers niets anders kon doen , dan de bal op de stip te leggen. Nicky van de Groes liet die kans niet aan zich voorbij gaan.
2 Minuten later was het alweer gelijk. De bezoekers trokken vanaf de aftrap naar voren en na enige missers in de achterhoede bij de thuisclub kon Tom Hekerman hiervan, via een AWC-been, profiteren. AWC leek hierdoor van slag. Goed 4 minuten later moest Idar Kramer doelman Dennis de Koning op de doellijn te hulp schieten. Daarna herstelde AWC zich goed en kreeg ook nog kansen. In de 41e minuut had Hekerman de bezoekers op voorsprong moeten schieten, maar Dennis de Koning redde bekwaam.

Het begin van de tweede helft leek op de eerste. AWC trok ten strijde, maar nu scoorde HVCH  tegen de verhouding in. Tom Hekerman kon zijn tweede doelpunt bijschrijven. Maar ook de bezoekers konden niet lang van de voorsprong genieten. Precies na een uur spelen zag Hesdey Suart Hamdi Tasci de diepte ingaan. Zijn voorzet was op maat, waarna Tasci ook perfect langs de uitlopende keeper schoot.
Ook hierna bleven beide ploegen voor de winst gaan. Kansen waren er volop, maar geen doelpunten. De beste kansen waren nog voor Fren Stevens, die rakelings overschoot en voor Lars van Lee die voor de bezoekers nog goed in de hoek kopte, maar doelman Dennis de Koning  met een prima safe redde.

AWC gaat a.s. zondag op bezoek bij Beerse Boys, dat met een punt minder op de 9e plaats staat. De wedstrijd in Middelbeers begint om 14.30 uur.

Scoreverloop: 4. Nicky van de Groes 1-0 ( strafschop), 6. Tom Hekerman 1-1, 53. Tom Hekerman 1-2, 60. Hamdi Tasci 2-2

Opstelling: Dennis de Koning, Nicky van de Groes, Idar Kramer, Wiebe Veltmaat, Joost Loeffen, Niels Ceelen, Fren Stevens, Hamdi Tasci, Rico Timmermans, Laurens Loeffen ( 46. Hesdey Suart), Jim Toonen ( 64. Gijs de Kleyn)
11-09-2016:

EERSTE OVERWINNING VOOR AWC

 
AWC en TOP speelde twee jaar geleden ook tegen elkaar in competitieverband. Dat was in de Hoofdklasse. TOP was AWC toen tweemaal de baas. 5-0 en 1-2 waren de uitslagen. Beide ploegen degradeerden en kwam elkaar nu weer tegen in de eerste klasse Zuid 1. Tijden veranderden, maar ook de uitslagen. Nu was AWC duidelijke de betere. Binnen het kwartier zette aanwinst Fren Stevens de thuisploeg op voorsprong, waar, na een leuke en spannende wedstrijd een kwartier voor tijd Hamdi Tasci AWC op 2-0 bracht. In de blessuretijd bepaalden Armin Alibasic (TOP) en Gijs de Kleyn de eindstand op 3-1.
 
Voor de wedstrijd werd er een minuut stilte in acht genomen voor het overlijden van het kaderlid Bert van Thiel. Een terecht eerbetoon voor een ras AWC’er, die veel voor de vereniging heeft gedaan , die node gemist zal worden.
Vanaf de aftrap trok AWC ten aanval. Reeds in de eerste minuut schoot Niels Ceelen rakelings naast. Voor Fren Stevens was de tweede kans. Hij slalomde door de verdediging van de bezoekers, maar werd net op tijd gestopt door een sliding van Aram Pusters. Velen zagen hierin een strafschop, maar scheidsrechter Loontjens was resoluut en hij kon het het beste zien, omdat hij er vlak bij stond. In de 12e minuut kwam AWC terecht op voorsprong. Een afgemeten voorzet van Rico Timmermans nam Fren Stevens perfect op zijn borst mee, om daarna doelman Jeffrey Vendrig te passeren. Kort erop was Stevens weer gevaarlijk, maar zag zijn voorzet met uiterste krachtsinspanning weggewerkt worden.
Het leek of AWC hierna wat gas terug nam, waardoor TOP enige kansen kreeg.Coen van Beljouw schoot in het zijnet en kort erop kwam Armin Alibasic geheel vrijstaand oog in oog met doelman Dennis de Koning. Deze redde echter voortreffelijk. Tasci schoot nog een keer net over, waarna de achterhoede van de thuisclub, net even voor de rust, wankelde. Wiebe Veltmaat en Nicky van de Groes moesten De Koning tweemaal helpen om zijn doel schoon te houden.
 
Het begin van de tweede helft was even kort  voor TOP, maar hun doelpogingen vlogen hoog en naast het doel. In de 76 e minuut verdubbelde AWC de score. Hesdey Suart werd goed in de diepte aangespeeld, zag Hamdi Tasci geheel vrij lopen, waarna deze via de keeper 2-0 kon inschieten. In blessuretijd gaf Armin Alibasic de bezoekers nog even hoop op een goed resultaat, maar dat werd direct tenietgedaan door Gijs de Kleyn, die op aangeven van Hamdi Tasci, de verdiende 3-1 op het scorebord bracht.
 
Zondag 18 september speelt AWC weer thuis. HVCH, dat deze zondag met 1-7 klop kreeg van de Baronie, komt op bezoek. De wedstrijd begint om 14.00 uur.
 
Scoreverloop: 12. Fren Stevens 1-0, 76. Hamdi Tasci 2-0, 90+4 Armin Alibasic 2-1, 90+5 Gijs de Kleyn 3-1
 
Opstelling: Dennis de Koning, Nicky van de Groes, Idar Kramer, Wiebe Veltmaat, Joost Loeffen, Niels Ceelen, Fren Stevens (89. Floyd Schoenaker), Hamdi Tasci, Rico Timmermans ( 86. Gijs de Kleyn), Laurens Loenen ( 38. Hesdey Suart), Jim Toonen.
04-09-2016

GOED SPELEND AWC MOET PUNTEN  IN BREDA LATEN

 
AWC heeft in Breda een voortreffelijk indruk achtergelaten. Tegen de Baronie was het in de eerste helft de meerdere, maar moest uiteindelijk in de tweede helft toch de punten in Breda laten. Keerpunt in de wedstrijd was de 78e minuut, waarin AWC een wel erg zwaar bestrafte strafschop tegen kreeg, maar ook Niels Ceelen met een tweede gele kaart het veld kon ruimen. Totdan was de stand gelijk, maar trok Baronie met twee doelpunten toch aan het kortste eind.
 
De Baronie is favoriet in de eerste klasse C, Zuid 1, voor het kampioenschap. De ploeg uit Breda kan immers blinken met 22 jaar hoofdklasse en zelfs 1 jaar topklasse. De Baronie wil direct terug naar die hoofdklasse.. AWC stelt misschien de doelstelling ietwat lager, maar hoger dan de 7e plek het vorige seizoen, is zeker de doelstelling.
De thuisclub startte voortvarend en voordat we op het bijveld (de nieuwe kunstgrasmat was nog niet klaar) een plaatsje hadden bemachtigd, stond het al 1-0. Een prima voorzet van Jason Tjien-Fooh belandde precies op het hoofd van uitblinker Jonathan Constantia, die doelman Dennis de Koning geen schijn van kans gaf.
AWC leek even van slag. Twee gele kaarten, voor Niels Ceelen en Jim Toonen waren het resultaat . Daarna nam AWC het heft in handen. Rico Timmermans schoot in de 18e minuut, via een Bredaas been, rakelings over. Maar in de 24e minuut kwamen de bezoekers verdiend gelijk. Een vrije trap van Rico Timmermans werd door iedereen gemist en verdween pardoes in het net. AWC behield het overwicht , maar de beste kansen waren toch voor de Baronie. Kort voor de rust kwam Jonathan Constantia tweemaal alleen voor doelman Dennis de Koning, maar ook tweemaal redde de Wijchense doelman voortreffelijk.
Het begin van de tweede helft was weer voor de thuisploeg. Moustafa Mohammad kreeg een uitgelezen kans om Baronie weer op voorsprong te brengen, maar faalde voor open doel. De thuisclub werd in de tweede helft beter. Er waren kansen voor Constantia en Weterings maar zonder resultaat. Het leek erop dat de wedstrijd geen winnaar kreeg tot de 77e minuut. Foutjes in de achterhoede bij AWC kwamen samen bij de doorgebroken Constantia, die echter licht beroerd werd aangeraakt door Niels Ceelen. Professioneel liet deze zich vallen, waarna de scheidsrechter voor strafschop floot tot ontstentenis van de gehele Wijchense kolonie.  Richard Baharila Johannes liet vanaf 11 meter De Koning geen schijn van kans.  Niels Ceelen had al zijn tweede gele kaart ontvangen en kon zodoende vroegtijdig  douchen. Voor de statistiek maakte Jason Tjien-Fooh er nog 3-1 van. Maar de wedstrijd was toen al gespeeld.
 
Scoreverloop: 2. Jonathan Constantia 1-0, 24. Rico Timmermans 1-1, 78. Richard Baharila Johannes 2-1 ( strafschop), 83. Jason Tjien-Fooh 3-1
 
opstelling AWC: Dennis de Koning, Nicky van de Groes (85.Laurens Loenen), Idar Kramer, Wiebe Veltmaat, Niels Ceelen, Fren Stevens, Hamdi Tasci (88.Joost Loeffen), Hesdey Suart, Rico Timmermans, Jim Toonen, Gijs de Kleyn