VERSLAGEN AWC 1

05-11-2017:

AWC terug in kopgroep

 
In de eerste 20 minuten was Best Vooruit de betere ploeg met kansen voor Buijs en Hendriksen.
Na ongeveer een half uur kopte Youri Hubers de 0-1 binnen maar uit buitenspel positie. Daarna kregen beide ploegen de kans om op voorsprong te komen. Er waren kansen voor Fren Stevens, Jaap Jansen en Rico Timmermans aan AWC-zijde. Voor Best-Vooruit waren het vooral Buijs en Hendriksen die kleine kansjes kregen.
De 2e helft was vanaf het begin voor AWC maar pas na het inbrengen van Safa Kizir voor Jorn Reuvers maakte AWC het verschil. Nog geen 5 minuten nadat Safa Kizir was ingebracht scoorde hij de 1-0. Een zeldzame counter van Best-Vooruit werd direct verzilverd door Hendriksen: 1-1. Uiteindelijk was het pas in de 86 minuut dat Safa Kizir de winnende 2-1 scoorde na een goede voorbereidende actie van Freek Thoone. De spanning in de 1ste klasse Zuid is weer helemaal terug met de eerste 5 ploegen binnen 3 punten.
29-10-2017:

AWC ten onder tegen ’t Zand


In de zesde wedstrijd van het seizoen wist AWC niet te winnen van SC ’t Zand. Na een wedstrijd zonder al te veel hoogtepunten stond een 1-2-eindstand op het scorebord. Dit betekende de eerste thuisnederlaag van Camiel Jager als hoofdtrainer van AWC.

De dag werd afgetrapt als een groot feest. Bestuurslid Frans Derks, tevens oud-voorzitter, nam na vele jaren dienst voor de club afscheid en werd vandaag geëerd. Ondanks dat werd de eerste helft niet afgesloten met een voorsprong. In eerste instantie kwam AWC nog wel op een voorsprong. Jefferson Miquel Vegas Morales maakte een overtreding op een doorgebroken spelen. Hij kwam weg met geel en daarop volgde een strafschop, die door Freek Thoone werd omgezet in een doelpunt. Nog voor de rust wist SC ’t Zand toch op gelijke hoogte te komen. Een lange bal werd verkeerd ingeschat door Nicky van de Groes en Armin Alibasic wist doelman Mark ter Haar te verschalken en de stand gelijk te trekken.

Met een gelijke stand leken beide ploegen op zoek te gaan naar een winnende treffer, maar helaas bleek ’t Zand sterker in het tweede bedrijf. Beide ploegen werden erg slordig en bleken niet in staat grote kansen te creëeren. Zo’n vijf minuten voor het einde van de wedstrijd waren de bezoekers alsnog trefzeker; Alibasic, goed voor de eerste goal, tikte de bal uit een rebound binnen. In de minuten die nog resteerden, drukte AWC door voor een voorsprong. Invaller Laurens Loenen was nog dichtbij na een voorzet van Fren Stevens, maar de bal ging net langs het doel. Helaas wisten de mannen van Camiel Jager niet meer te scoren, waarmee hij voor het eerst thuis verloor.

Opstelling: Mark ter Haar; Rico Timmermans, Nicky van de Groes, Idar Kramer, Wiebe Veltmaat; Jaap Jansen (’83 Mike Lemmers), Youri Hubers (’68 Job van de Groes), Dennis Straten; Freek Thoone, Jorn Reuvers (’74 Laurens Loenen), Fren Stevens
22-10-2017

AWC komt in laatste minuut langszij


In een zeer spannende ontmoeting met koploper DESO heeft AWC een punt weten te pakken. In een zinderende slotfase wisten de bezoekers langszij te komen: 3-3.
Het was koud en rond het open veld had de harde wind vrij spel. Die had dan ook effect op het spel van beide ploegen. Na vijf minuten werd de ban al gebroken. Esmat Shanwary omspeelde enkele AWC-verdedigers waarna hij neergehaald werd door Idar Kramer. De daarop gegeven strafschop werd benut door aanvaller Jeroen van Schoonhoven. AWC herstelde zich goed van deze tegenslag en creëerde enkele kansjes voor bijvoorbeeld Kramer en Freek Thoone. Diezelfde Thoone zette na vijfentwintig minuten een goede aanval op door zijn back te omspelen. Na een goede voorzet kon Kramer revanche nemen voor de veroorzaakte penalty en hij trok de stand gelijk. In het restant van de eerste helft bleef het een tactisch steekspel maar er kwamen geen grote kansen meer.

Na de rust schoten beide teams uit de startblokken en er ontvouwde zich een spannend schouwspel. In het eerste halve uur van de tweede helft waren de mogelijkheden voor de thuisploeg. Shanwary kopte naast op een voorzet van Irey Sadal, Roy van Ottele schoot een vrije trap naast en Van Schoonhoven mikte te hoog. De voorsprong werd echter genomen aan de overkant; Thoone zag zijn schot van richting veranderd worden en de bal viel achter doelman Stijn van der Donk. Nog geen minuut later was het alweer gelijk. De lange Van Schoonhoven kopte de bal strak in de kruising. Vier minuten erna was het weer raak voor DESO. Aanvoerder Angelo Simone gaf de bal voor en Quincy Broers kopte tegendraads achter Mike ter Haar. AWC ging knokken voor een punt en wilde minimaal nog één doelpunt maken. Invaller Mike Lemmers kopte een hoekschop van Thoone naast. Bij de corner erna was het wel raak. Er ontstond een scrimmage voor het doel en uiteindelijk was het aanvoerder Wiebe Veltmaat die de bal achter Van den Donk schoot. Voor de vleugelverdediger betekende dit zijn eerste competitietreffer ooit voor het eerste elftal van AWC. Hierdoor nemen de Wijchenaren toch een punt mee uit Oss en het scoorde driemaal tegen de ploeg die nog geen tegentreffer had gehad in de eerste vier wedstrijden.

Opstelling: Ter Haar; Veltmaat, Kramer, Nicky van de Groes, Timmermans; Jansen, Hubers (‘86 Lemmers), Straten; Stevens, Reuvers (‘90 Job van de Groes), Thoone

 
15-10-2017

AWC knokt zich naar drie punten


Op bezoek bij RKSV Nemelaer in het Brabantse Haaren heeft AWC drie punten mee naar huis kunnen nemen. De wedstrijd ging lange tijd gelijk op, maar de bezoekers waren zeer effectief en wisten de overwinning binnen te halen.

Beide ploegen begonnen zeer aftastend aan het duel en veel kansen werden er niet echt gecreëerd. Nemelaer had de grootste kansen, maar vanaf de rand van het zestienmetergebied schoot Joeri Vugts naast en later vond Jorg Schapendonk het zijnet. Een grote kans voor AWC deed zich na een kwartier voor; Idar Kramer kopte een corner terug het doelgebied in en Laurens Loenen kopte hierna over het doel. AWC-doelman Mark ter Haar was hierna belangrijk met twee reddingen, waarmee hij achtereenvolgens Bram Bergmans en Giel van der Ven van scoren hield. Zes minuten voor de rust kwam AWC op voorsprong. Een voorzet van Dennis Straten werd matig weggewerkt door keeper Kamile de Jong, Loenen reageerde attent en schoot de bal binnen.

In de tweede helft gingen beide ploegen meer voor de punten knokken. Het beste voetbal leverde het niet op, maar spannend was het wel. AWC had wat moeite de bal achterin weg te krijgen en een van de spelers van de thuisploeg mocht vrij uithalen. Ter Haar pareerde de bal nog, maar in de rebound was het invaller Bart van Esch die voor de gelijkmaker tekende. Hierop waren de kansen aan beide kanten schaars maar de strijd was duidelijk te zien. Daan Paau schoot van afstand net langs het vijandelijke doel en Ter Haar hield nog een verraderlijke vrije trap tegen met zijn voeten. In alle spanning wist AWC wel de wedstrijd naar zich toe te trekken. In een combinatie met Kramer kwam Fren Stevens vrij voor het doel en hij schoot de bal hard en laag achter doelman De Jong. In de slotfase moesten de Wijchenaren vooral tegenhouden, maar dat deden ze goed en de drie punten werden mee in de bus naar Wijchen genomen.

Opstelling: Ter Haar; Tangerink (’78 Reuvers), Kramer, Van de Groes, Timmermans; Hubers, Straten, Jansen (’63 Paau); Stevens (’90 Lemmers), Loenen, Thoone

 
1-10-2017

Verdiende overwinning voor AWC


In een energieke openingsperiode laat de selectie van  AWC zien wat de bedoelingen zijn voor deze middag.  Al in de 2e minuut schiet Freek Thoone de bal rakelings diagonaal langs het doel van Oirschot Vooruit.
Na een bal op de paal van Fren Stevens, weet Laurens Loenen het net wel te vinden in de 8e  minuut en scoort beheerst de 0-1. Na ruim een kwartier laat AWC de touwtjes wat vieren en komt er meer evenwicht in de wedstrijd, alhoewel AWC nog steeds de mooiste kansen onbenut laat. Na 25 minuten schiet de aanvaller van Oirschot Vooruit voor het eerst op het doel van AWC. Het blijkt één van de schaarse aanvallen van Oirschot Vooruit te zijn, alhoewel de thuis spelende ploeg een kwartier voor rust wat meer druk weet te zetten op het doel van AWC. De rust wordt, na het fluitsignaal van de goed leidende scheidsrechter, bereikt met 0-1.
Na de rust pakt AWC de draad weer goed op en komen er wederom veel mooie kansen, maar het tweede doelpunt blijft voorlopig uit. Na enkele wissels aan beide zijden schiet Fren Stevens tegen de onderkant van de lat. Pas in de 80e minuut beloont AWC zichzelf met 0-2. Vermeldenswaard is dat pal voor het einde Oirschot Vooruit nog de bal via de 2 palen uit het doel ziet gaan.
Een dik verdiende uitoverwinning van AWC tegen de promovendus in de 1e klasse zuid 1.

 
24-09-2017

Mindere start AWC in de competitie.


Na een goede voorbereidingsperiode met 3x winst in de bekercompetitie ging de selectie van AWC met veel vertrouwen de eerste competitiewedstrijd van het seizoen in tegen HVCH Uit Heesch.
In het eerste half uur was er sprake van weinig krachtsverschil en vooral veel onrust aan de bal bij beide partijen. Veel kansen waren er niet te noteren. Vermeldingswaard was daarna de gele kaart voor Jaap Jansen en 2 goede kansen voor HVCH, die uitstekend door keeper  Mark Terhaar van AWC werden gepareerd. Met 0-0 werd de rust ingegaan met voor beide teams de opdracht om dreigender te worden en minder verkeerde passes af te leveren.
Na de rust kwam AWC met een wissel terug op het veld. Mike Lemmers was vervangen door Laurens Loenen in de spits. Helaas ging de wedstrijd door op dezelfde wijze als de eerste 45  minuten. Na wissels rond de 60e minuut kreeg HVCH pas in de 70e minuut weer een grote kans. Nu keerde Nicky van de Groes de inzet ten koste van een hoekschop. Niets leek er echter op dat deze wedstrijd een winnaar zou krijgen, totdat in de 75e minuut de rechtsbuiten van HVCH van ver genadeloos uithaalde en via de lat passeerde de bal de doellijn, 0-1. In het laatste kwartier zette AWC nog flink aan, nadat ook Daan Paau was ingevallen, maar de keeper van HVCH, in samenwerking met zijn defensie, liet geen tegendoelpunt meer toe. Zo heeft de eerste wedstrijd de verwachting niet ingelost en zal de selectie volgende week uit tegen Oorschot Vooruit uit een ander vaatje moeten trappen.