VERSLAGEN JO9-1

30-05-2017:

JO9-1 dubbel kampioen!!


De jongens van JO9-1 waren dit najaar in een supervorm! Onder de bezielende leiding van de trainers Mark, Hans, Hanno en Gerard brachten ze de oefenstof ieder week beter in de praktijk, waardoor ze de koppositie in de Hoofdklasse 3 ook na 8 speelrondes nog steeds in handen hadden. Na de meivakantie moest de kroon op het harde werken gezet worden met de laatste 3 wedstrijden in 8 dagen tijd. 

De jongens roken het kampioenschap en met enorme inzet en prachtig voetbal werden Bemmel (7-1 ) en Juliana '31 (9-2) opzij geschoven. Op naar de kampioenswedstrijd. In alle vroegte werd er verzameld in Lent en onder het toeziend oog van veel publiek (met spandoek en toeters!!) moest de titel worden veiliggesteld tegen DVOL. De jongens begonnen wat zenuwachtig, maar de 1-0 na 10 minuten leek spanning wat te verminderen. Helaas scoorde DVOL vlak voor rust, wat vooral bij het publiek voor de nodige zweetdruppels zorgde. 

Na de nodige instructies (doe in Lent waar je zo goed in bent!) waren de mannen in de tweede helft weer helemaal bij de les en liepen ze snel uit naar 5-2; het kampioenschap was binnen! (omdat medekoploper Orion die dag verloor, was het doelsaldo niet meer van belang). Wat een prachtig resultaat! Felicitaties en complimenten voor deze echte teamprestatie!! 

Een week later stond het 43ste AVIKO internationale toernooi in Cuijk op het programma. De vorm van jongens leek met de wedstrijd beter te worden en met combinatievoetbal waar Barcelona zich niet voor zou schamen werden in 2 snikhete dagen alle tegenstanders opgerold; 10 uit 10 gewonnen, 53 voor, 1 tegen! Vooral de vechtlust en prachtige doelpunten waarmee JVC Cuijk werd verslagen brachten een brede grijns op het gezicht van de trainers. 

De uitreiking van de AVIKO CUP, compleet met confettikanon en Queens klassieker "We are the Champions" zorgde voor een passende afsluiting van dit mooie seizoen. 
13-05-2017:

Van AWC naar PSV


Trots zette Daniël Vermaes (AWC speler van J09-1) zaterdag 13 mei 2017 zijn handtekening onder het contract van PSV om de komende 4 jaar deel te nemen aan het PSV/FUNdament jeugdplan.
Hieraan vooraf gingen vele trainingen op de Herdgang vanaf september 2016. Na diverse selectierondes mocht Daniël vanaf december 2016 meetrainen met het FUNdament in Nijmegen op het terrein van Orion (satellietvereniging).
Nu, heel wat trainingen later, is het dan zover. Daniël gaat afscheid nemen van AWC en gaat na de zomervakantie starten aan zijn vooropleiding tot profvoetballer bij PSV. De trainingen vinden in Nijmegen plaats en de thuiswedstrijden worden op de Herdgang in Eindhoven gespeeld. Hoewel Daniël het jammer vindt dat hij de kinderen uit zijn huidige team minder zal zien, heeft hij er vooral ook erg veel zin in en wil hij proberen om zijn droom om als profvoetballer op TV te komen waar te maken. 
AWC wenst Daniël veel succes en plezier bij PSV en wij zullen hem blijven volgen in z’n ‘carriere’.

 
02-03-2016:

Mitch & Lasse in de picture


Dat de verschillende prof clubs uit de regio steeds jongere spelers gaan scouten hebben zowel Mitch als Lasse uit de F1 ondervonden, als eerste jaars F spelers hebben beide spelers dit seizoen alweer 11 stagetrainingen achter de rug bij voetbalacademie NEC/FC Oss in samenwerking met PSV (zogenoemde FUNdament Nijmegen activiteiten).
Mitch heeft zelfs vorig jaar – als mini F speler – al verschillende stagetrainingen bij PSV mee mogen doen! Het FUNdament is een initiatief van PSV waarbij de spelers vier jaar, dicht bij huis training krijgen van een door PSV aangestelde trainer (zie ook http://www.psv.nl/fundament/vooropleiding-tot-profvoetballer.htm).
Mitch en Lasse zijn daar echter niet mee bezig, als ze kunnen voetballen dan is het goed en ze kijken niet te ver vooruit. De trainingen bij NEC zijn erg leuk van opzet en zijn meestal op de zondag morgen. Ook mogen de jongens af en toe omkleden in het stadion, iets wat natuurlijk erg leuk voor ze is.
De trainingen worden verzorgd door een mix van trainers, meestal door de huidige trainer van NEC F1, de trainer van NEC/FC Oss E1 en de trainers van het huidige FUNdament Nijmegen. De training duurt zo’n anderhalf uur en naast een stukje techniek (kappen, draaien, schaarbeweging etc) worden er vooral veel partijtjes gespeeld.
Leuk om te zien is de verschillende mix van spelers die allemaal bloedfanatiek zijn en allemaal wel hun specifieke eigenschappen hebben. Mitch heeft een goed overzicht, een goede passeerbeweging en een erg krachtig linkerschot, Lasse is fysiek nog niet zo sterk maar compenseert veel door zijn verfijnde techniek, inzicht en handigheid.
Afgelopen zondag was de 11e training waarbij er nog 24 kinderen ‘in de race’ zijn voor nog zo’n 6 FUNdament plekken en zo’n 7/8 plekken voor het aankomende NEC F1 team….. Het is lastig in te schatten wat de kansen van Mitch en Lasse zijn, je weet nooit precies waar ze naar zoeken maar een positief signaal is dat zowel Mitch als Lasse een uitnodiging hebben gekregen van PSV om een tweetal trainingen (wo 2/3 en zo 6/3) te mogen doen in Eindhoven op de Herdgang.
De jongens vinden het vooral hartstikke leuk en genieten gewoon van het feit dat ze lekker mogen voetballen (en zo hoort het ook)……..we zien wel waar het schip strandt…..