VERSLAGEN JO13-6

16-05-2016:

BEKERFINALE D6

14 mei was het zover, de bekerfinale voor AWC D6. Na in de halve finale WVW D2 met 3-2 uitgeschakeld te hebben, waar eerder in de competitie met 6-0 van verloren werd, was alleen Orderbos D1 het obstakel richting de beker. De wedstrijd werd om 9:30 gespeeld bij SC Millingen, wat betekende dat het vroeg dag was. Rond de klok van 8:00 reisde iedereen vol goede moed van Wijchen naar Millingen. 

Eenmaal aangekomen bij SC Millingen werden wij vriendelijk begroet en met z'n alle begeleid naar de kleedkamer. De spanning was inmiddels voelbaar, want de jongens waren niet meer stil te krijgen. Om de spanning eruit te halen werd besloten eerst warm te lopen voordat de opstelling bekend werd gemaakt. De belangrijkste boodschap die mee werd gegeven was; genieten! 

Eenmaal de kleedkamer uitgekomen werden de jongens luidkeels onthaald op het veld door de ouders die in grote getale aanwezig waren (inclusief gastoeters). De spanning liep op en het was tijd voor het begin van de wedstrijd. Handjes schudden en klaar voor de aftrap!

We begonnen als team sterk aan de wedstrijd en na 5 minuten werd het verschil snel duidelijk; wij waren de betere partij. We werden verschillende keren gevaarlijk voor de goal, maar het overwicht werd helaas nog niet uitgedrukt op het scorebord. Na ongeveer 20 minuten vond de eerste wissel plaats. Tijn verliet het veld voor Bram v M. Nog redelijk koud in het veld kreeg hij de bal voor zijn voeten, nadat een eerder schot van Daan W gekeerd werd door de keeper, en schoot de bal in de touwen, 1-0! De goal werd zowel door de ouders als de spelers uitbundig gevierd! 

De spanning was ook zichtbaar tijdens de wedstrijd. Na de 1-0 werd Orderbos steeds gevaarlijker en kwamen steeds verder over de middellijn richting onze goal. We hielden goed stand, maar konden een corner vlak voor rust niet voorkomen. De corner van Orderbos vloog over de verdediging heen en bij de tweede paal stond een speler van Orderbos helemaal vrij. De bal werd keurig in het goal geschoten, 1-1. Rust!

De teleurstelling was zichtbaar in de kleedkamer. De hoofden hingen omlaag en er was wat gemor. Desondanks werd de jongens duidelijk gemaakt dat zij prima stonden te voetballen en het overwicht hadden in de wedstrijd. Er werd nog rustig wat gedronken en vol goede moed begonnen we aan de tweede helft. 

De spanning was wederom zichtbaar. De tweede helft begon gelijkwaardig. Zowel Orderbos als AWC probeerde een aanval te forceren. In het begin kwam er weinig dreiging van beide ploegen. Na 10 minuten vonden we het overwicht weer terug en begonnen aanvallender te voetballen. Dat resulteerde zo'n 15 minuten in de tweede helft tot een corner. Jelte stond achter de bal en gaf de bal hard en laag voor bij de eerste paal. De bal werd lichtelijk aangeraakt door een speler van Orderbos en verdween achter de keeper; 2-1 voor AWC! De goal werd nog uitbundiger gevierd dan de eerste door zowel de ouders als spelers. 

Spanning, spanning en spanning. Nog een kwartier tot het eindsignaal. Orderbos begon steeds aanvallender te spelen en kwam vaker over de middellijn. Het resulteerde in enkele gevaarlijke aanvallen, maar door het geweldige keeperswerk van Mick werd de gelijkmaker voorkomen. De laatste paar minuten deden wij het woord 'paniekvoetbal' eer aan. Ballen achterin meteen wegwerken en voorin proberen nog een goal te maken. Na nog een aantal (kleine) kansen te hebben gehad tikte de tijd langzaam weg. Vanaf de zijlijn was het aftellen al begonnen en ook de scheids had de fluit al in zijn mond. Na ruim 60 minuten voetbal klonk het eindsignaal, de beker was binnen! Dol van vreugde vlogen de jongens elkaar in de armen en de ouders kwamen het veld op.

Na de wedstrijd vond de huldiging plaats. Orderbos eerst, en vervolgens de kersverse beverkampioenen van AWC D6. De medailles werden uitgereikt aan aanvoerder Ole kreeg de beker in zijn handen. Vol vreugde werd de beker omhoog getild en onder luid applaus en gejuich ontpopte de confetti kanonnen! 

Eenmaal aangekomen bij AWC werden de jongens onder muzikale begeleiding gehuldigd in de kantine waar alle ouders aanwezig waren. Na een woordje van het bestuur en de staf was het tijd voor friet! Tot slot volgde een rit op de platte kar door Wijchen waar nog even gestopt werd bij o.a. de Pataterie (sponsor), de Woezik en Alverna. Onder veel belangstelling werd het rondje Wijchen weer afgesloten bij AWC waarna de jongens huiswaarts gingen. 

Onze dank gaat uit naar de sportiviteit van Orderbos D1, maar ook de geweldige ontvangst en begeleiding van SC Millingen. Een dag om nooit te vergeten!


25-10-2014:

AWC D6 zet monsterscore neer in Nijmegen

NIJMEGEN – De D6 van AWC heeft zaterdag een sprong gemaakt op de ranglijst door een grote overwinning op SCE D4. De thuisploeg uit Nijmegen, die de rode lantaarndrager is in de competitie, keek in de rust al tegen een 0-11 achterstand aan en in de tweede helft werd het doelpuntenaantal door AWC verdubbeld. De D6 was bijna compleet; met Jochem en Nick had het er twee spelers bij ten opzichte van het duel bij DIOSA (6-5 nederlaag), maar het miste nog de geblesseerden Luuk en Stijn.

In de basis begonnen doelman Max, verdedigers Twan, Stephano, Joost en Rogier, middenvelders Stan, Mika en Jarmo en aanvallers Jochem, die terugkeerde van een blessure, Lucas en Timon. Ruben en debutant Nick zaten op de reservebank. Al in de eerste minuten was de D6 de bovenliggende partij. In de derde minuut scoorde Mika en drie minuten later verdubbelde Jochem de score. Tussen de tiende en de negentiende minuut schoot Lucas uit zijn slof door vier doelpunten achtereen te maken. Na een goal van Timon scoorde invaller Ruben tweemaal en ook Stan scoorde nog voor het rustsignaal. Lucas besloot de eerste helft met een doelpunt in blessuretijd.

In de rust werden door de coaches op het veld nog de puntjes op de ‘i’ gezet en Nick kwam in de ploeg om de tweed helft te gaan keepen. Zo redde hij nog tweemaal prima na uitbraken van SCE. Max verhuisde naar de positie linksvoor. Zoals de eerste helft eindigde, begon het tweede bedrijf ook, met een goal van Lucas. Ruben, andermaal Lucas (nummer acht voor hem), Max en nogmaals Ruben schroefden de score op, voordat ook spelmaker Mika zijn tweede goal maakte. Ruben scoorde vervolgens zijn vijfde en via Max en Stan werd het 0-20. In de laatste minuten werd er veel meer risico genomen en na een lichte blessure van Twan en het opschuiven van Joost werd er met twee verdedigers gespeeld. Max maakte vervolgens nog zijn hattrick compleet met een derde goal en Timon besloot het duel met de beslissende 0-22.

Na het duel kreeg SCE D4 nog een blauwe kaart, omdat ze ondanks de flinke nederlaag toch positief bleven en met hun hoofd omhoog door wilden voetballen. Hulde voor hen. Door de overwinning in de dubbele cijfers stijgt AWC D6 van de elfde naar de negende plaats. Het doelsaldo is ook positief geworden (32 tegenover 31). De volgende tegenstander is Beuningse Boys D5D, dat op een vijfde plaats staat. Het verschil tussen de ploegen is vier punten.