AWC JO13-3

13-10-2018

A.W.C. JO13-3 – Juliana ’31 JO13-2

Na de uitstekende oefenwedstrijd van vorige week, mochten de mannen bewijzen dat ze het ook in de competitie niet voor spek en bonen waren ingedeeld. Het was echter vooraf wel een hele puzzel, aangezien het Herfstvakantie was en er gaandeweg steeds meer afwezigen bekend werden. Rik was op vakantie, Jarno was nog geblesseerd (maar kwam wel aanmoedigen), Tom was ziek en Stan had nieuwe huisdierverplichtingen. Gelukkig kon het team aangevuld worden met Joep en Tijs van de D2 en Joey van de D4. Hierdoor was helaas de bank ook slechts gevuld met 2 man, waardoor iedereen dus veel minuten moest maken. Op veld 6 was oorspronkelijk sprake van een jonge scheidsrechter, maar toen deze niet op kwam dagen, kwam de iets oudere Joost (vader van Wouter) het fluitje ophalen. En door het wegvallen van Tom, viel ook de grensrechter weg, waardoor Stefan de vlag in de hand nam. Omdat de meesten mogelijk niet al te vroeg naar bed waren gegaan i.v.m. de vakantie, werd er toch een beetje angstig gekeken naar de warming-up. Gelukkig verliep de warming-up anders dan de wedstrijd. Met Lars in de goal, Milan, Yves, Jan en Maurits was de laatste linie compleet. Op het middenveld startten Joey, Wouter en aanvoerder Mitch en voorin waren Tijs, Chris en de jarige Willem opgesteld. Vanaf de eerste seconde was duidelijk dat A.W.C. geconcentreerd was en veel druk naar voren zette. In de eerste 10 minuten had het dan ook al 3-0 moeten staan, waarbij de ene kans nog groter was dan de andere. Toch was de afronding het enige verbeterpuntje op dat moment. Vlak voor rust was het dan eindelijk toch zo ver, Tijs had de afgelopen weken goed naar Willem gekeken en met een “vlammend” schot de bal tegen het net laten verdwijnen. De ban leek gebroken en niets zou een grotere overwinning meer in de weg kunnen staan, althans zo dacht het overgrote deel van het publiek. Niets was mindere waar. In de daaropvolgende aanval kwam Juliana een keer over de middenlijn en bleek plots ook te kunnen drukken. Uit een scrimmage kwam de bal 2 keer tegen de hand van Jan, waardoor Joost niets anders kon doen dan een penalty toekennen aan de bezoekers. De tot dan toe foutloze keeper Lars, kon helaas niet verhinderen dat de tegenstander op gelijke hoogte kwam.
In de rust werd er aangegeven dat de snelheid van Chris en Jere beter benut moest worden en dat er geprobeerd moest worden iets meer controle over de bal te krijgen, waardoor er iets meer rust in het spel zou komen. Het team pikte dit uitstekend op en met name aanvoerder Mitch, Joep, Joey, Wouter en Maurits pakten alle ballen af om ze vervolgens weer keurig bij een volgende medespeler te deponeren. Maurits was mogelijk zelfs de man van de wedstrijd, zo sterk speelde hij. Een aanval over de rechterkant via Yves bereikte Chris die op snelheid zijn tegenstander voorbijliep en de bal strak en zuiver teruglegde op de ingekomen Jere, die heel beheerst de bal in het dak van de goal binnenschoot, een aanval uit het boekje. Met nog een minuut of 6 te spelen had Joost er mogelijk al genoeg van en gaf aan dat het nog maar 1 minuut spelen was. Dat was het enige momentje van kritiek vanuit beide dug-outs. Juliana dacht natuurlijk nog de gelijkmaker te kunnen maken, maar daarvan was geen sprake. Milan veroverde de bal in de laatste linie, gaf de bal aan Wouter, die de diepgaande Jere zag. Met een schitterende actie doorkruiste hij de verdediging en schoot strak in de verre hoek. Eindelijk was daar de eerste overwinning van het seizoen en meer dan terecht ook. Er was al vaker goed voetbal getoond, maar ze hadden zichzelf nog niet beloond, tot deze wedstrijd. Graag hadden ze dit met z’n allen (en de verjaardag van Willem) willen vieren, echter 6 spelers moesten direct weer weg om de JO13-2 in Huissen te completeren. Allemaal een hele fijne vakantie... en tot maandag ;-)

Aanwezig: Chris Eijkenboom, Jan Erinkveld, Jere Heijsen, Joep Janssen, Joey Willems, Lars Renkens, Maurits Minderhoud, Milan Bos, Mitch van Rossum©, Tijs Janssen, Willem Machielse, Wouter Rosmalen en Yves de Haan
Niet inzetbaar: Jarno Burgers, Rik van Doorn, Stan van der Horst en Tom Gubbels


06-10-2018

Achilles Reek JO13-1 - A.W.C. JO13-3


Omdat OSC JO13-2 zich teruggetrokken had, om 2 klassen lager ingedeeld te kunnen worden, was de JO13-3 eigenlijk een weekje vrij. Gelukkig kwam er een uitnodiging van Achilles Reek om een oefenwedstrijd te spelen. Niet iedereen was hiervan helemaal direct doordrongen en dacht dat het de (ex-) club van Eric Meijers betrof. Voor velen was het de eerste keer dat ze mochten aantreden tegen de club over de Maas. Helaas kon Jarno i.v.m. een griepje er niet bij zijn (beterschap), waardoor er een beroep op Tijs Janssen werd gedaan.
In een prachtig oktoberzonnetje leek niets een mooie wedstrijd in de weg te staan. De opa van Milan was zelfs meegekomen om als huisfotograaf te dienen. Toch leek de uitvoering van de warming-up roet in het eten te gooien, aangezien de concentratie heel ver te zoeken was. Daarnaast was Lars zijn voetbalschoenen vergeten. Mogelijk lagen deze nog in Groesbeek? ;-) En tot slot leken de grensrechters aan de verkeerde kant van het veld te willen beginnen. Gelukkig lag de fout niet bij Bas, maar bij de grensrechter van de tegenstander. Meestal zijn dit voorbodes voor de kwaliteit van de wedstrijd, maar gelukkig was niets minder waar. Bovendien kon er een aantal wisseling van posities uitgeprobeerd worden. Aanvoerder Rik stond in de goal, Mitch, Jan, Stan en Maurits begonnen in de laatste linie. Milan, Wouter en Tom waren de middenvelders en voorin mochten Chris, Jere en Willem proberen de verdediging te slechten. De duels (met name door Mitch, Jan, Tom en Wouter) werden in het begin direct gewonnen en er kon lekker gevoetbald worden. Het was alleen de eindpass die net niet nauwkeurig was of snel genoeg gegeven werd. Bovendien had Achilles Reek ook een razendsnelle verdediging, waardoor met name Jere en Chris uit een ander vaatje moesten gaan tappen dan gewoonlijk, oftewel duels aangaan. Hierdoor wist Jere met een uiterste poging (wat hij met een lichte polsblessure moest bekopen) de bal bij Willem te krijgen, die net als een week eerder met een “vlammend” schot de 0-1 op het scorebord wist te krijgen. Kennelijk schiet Willem de ballen met zo veel effect, dat keepers dan automatisch foutjes gaan maken. Daarna was er heel even sprake van verslapping bij A.W.C. Rik pakte een terugspeelbal op en had zelf direct door dat hij zich vergist had. Uit de vrije trap kwam een corner voort, die de gelijkmaker inleidde. De Brabanders waren net iets scherper voor de goal, waardoor het kopduel gewonnen kon worden. De groenwitten zetten daarna een tandje bij en er werd bij vlagen geweldig voetbal geëtaleerd. Tijs, Stan en Maurits groeiden langzaam in de wedstrijd en Yves pakte bij alle ballen af, van zijn tegenstander die ongeveer 1,5 kop groter was. Mitch was lekker in zijn element en stond vaak aan de basis van een nieuwe aanval.
Na de doping in de rust, leek deze aanvankelijk even niet te werken. Een aantal risicovolle passes achterin zorgde voor een onrustig begin. Wederom uit een corner, wist de thuisclub te scoren en wederom was de tegenstander net iets scherper voor de goal. Daarna volgde de beste periode van het seizoen, tot nu toe. De opbouw van achteruit werd uitstekend verzorgd en de aanvallen reikten steeds verder en verder. De mooiste aanval werd ook nog een bekroond met een schitterende goal van Tijs. Tom, Wouter en Willem stonden aan het begin van de aanval en uiteindelijk belandde een prachtige assist van Chris bij Tijs, die de bal strak in de kruising schoot, 2-2. Het spel ging daarna op en neer, waarbij Rik met een aantal geweldige reddingen een nederlaag leek te voorkomen. Echter in de allerlaatste seconde was het dan toch raak voor de thuisploeg. Nadat A.W.C. net dacht gevaarlijk te kunnen worden aan de andere kant, stond het in de omschakeling iets te ver naar voren, waardoor de linksbuiten vrij voor Rik kwam en hoog in de bovenhoek raak schoot. Zo werd de beste wedstrijd van het seizoen helaas toch (onterecht) verloren, maar waren de complimenten na de wedstrijd meer dan terecht. Bovendien was het een hele leuke, sportieve tegenstander, waardoor de lach toch weer snel op gezichten was te zien. Dat het met de teamspirit wel goed zit, lieten ze ’s middags zien, toen een deel van het team, Yves kwam aanmoedigen bij de finale van de Wijchense Tennis Kampioenschappen… Klasse mannen, ga zo door!!!

Aanwezig: Chris Eijkenboom, Jan Erinkveld, Jere Heijsen, Lars Renkens, Maurits Minderhoud, Milan Bos, Mitch van Rossum, Rik van Doorn©, Stan van der Horst, Tijs Janssen, Tom Gubbels, Willem Machielse, Wouter Rosmalen en Yves de Haan
29-09-2018

A.W.C. JO13-3 – Orion JO13-2


Na een weekje rust (omdat 2 teams zich uit de competitie hebben teruggetrokken), kon er eindelijk de eerste competitiewedstrijd gespeeld worden. De voorbereiding was wel wat ongebruikelijker, aangezien er eerst elftalfoto’s (bedankt Eric Cobussen) gemaakt moesten worden in de prachtige nieuwe truien (bedankt anonieme sponsor). Daarnaast was een aantal spelers diverse essentiële kledingstukken vergeten, waardoor vaders noodgedwongen weer op pad werden gestuurd. Laten we het er maar op houden, dat dit onderdeel is van een leerproces.
Tegenstander Orion had een week eerder veel indruk gemaakt met een 7-1 uitslag tegen Juliana ’31, dus onze jongens waren gewaarschuwd. Rik stond in de goal, achterin begonnen Jarno, Stan, Yves en Tom. Op het middenveld waren Mitch, Wouter en Maurits opgesteld en voorin startten Chris, Willem en Lars. Tijdens de warming-up werd al wel duidelijk dat de ochtenddauw lastig was met het doorschieten van de ballen op het kunstgrasveld. Orion begon sterk aan de wedstrijd en drukte de thuisploeg ver naar achteren.
Diverse keren moesten met name Tom, Jan, Jarno en Yves ingrijpen bij de 2 handige buitenspelers. Bovendien waren voor Rik de ballen in het begin mogelijk “iets te heet”. Later herstelde Rik zich uitstekend en hield hij zijn goal in de eerste helft brandschoon. Langzaam gedurende de eerste helft kwam er ook meer geloof bij de groenwitten en werd er meer en meer naar voren gespeeld. De duels voorin werden helaas niet altijd gewonnen, maar er kwam wel meer ruimte.
Met een geoefende ingooi, zette Wouter sterk door (Wouter speelde sowieso een erg sterke wedstrijd) en via Lars belandde de bal bij Willem, die “verwoestend hard” uithaalde en de doelman van Orion kansloos liet, althans dat was de bedoeling. Feitelijk schoot Willem door het midden van de goal en ging er een foutje van de keeper vooraf aan het doelpunt van AWC, 1-0. Daarna won AWC de meeste duels (met name Wouter, maar ook voorin met Chris en aanvoerder Jere) en had met iets meer nauwkeurigheid nog een paar extra grote kansen kunnen creëren. De uitstekende scheidsrechter Jurgen floot daarna af voor de rust. Vlak daarvoor had hij zijn eigen grensrechter Joost nog terecht overruled bij een ingooi.
In de rust werden de puntjes op de i gezet en zou voorzetting van de speelwijze mogelijk leiden tot een goed resultaat. Trainer-coach Patrice was echter de doping (Dextro Energy) vergeten en mogelijk was dat de oorzaak van een mindere start aan de 2e helft. AWC speelde onnauwkeuriger en in de duels werd Orion sterker. Waar het team in de eerste helft elkaar constant goed rugdekking gaf, werd er nu door een aantal spelers vanuit gegaan dat de teamgenoot het wel kon oplossen.
De gelijkmaker kon dan ook niet op zich laten wachten en was dan ook gezien het spelbeeld terecht. Daarna bleef Orion het betere van het spel houden en AWC kwam nog maar moeizaam onder de druk uit. Een kleine onoplettendheid 10 minuten voor tijd, zorgde ervoor dat de linksbuiten op snelheid op de goal kon aflopen en hoog kon inschieten. Vanaf dat moment draaide de wedstrijd weer om en was het Orion dat alle zeilen bij moest zetten om de voorsprong vast te houden. Een paar halve en hele kansen voor Jere, Lars en Chris zorgden nog bijna voor de gelijkmaker. In blessuretijd kreeg AWC nog een corner waarbij zelfs Rik nog mee naar voren ging.
Helaas werd de scrimmage verloren en werd de uiterst sportieve wedstrijd afgefloten. Het was een spannende wedstrijd, waarbij er hard gewerkt werd. Als er nog iets meer geloof in eigen kunnen en rust in het spel komt, kunnen er ook daadwerkelijk punten vergaard gaan worden.

Aanwezig: Chris Eijkenboom, Jan Erinkveld, Jarno Burgers, Jere Heijsen©, Lars Renkens, Maurits Minderhoud, Milan Bos, Mitch van Rossum, Rik van Doorn, Stan van der Horst, Tom Gubbels, Willem Machielse, Wouter Rosmalen en Yves de Haan.
15-09-2018

A.W.C. JO13-3 – Redichem JO13-1


Na een goede trainingsweek, moest er een dag voor de wedstrijd toch nog flink gecommuniceerd en geïmproviseerd worden samen met de JO13-2. Ondanks 4 keepers over 2 teams uitgesmeerd, moest uiteindelijk om diverse redenen, toch een speler (Melle Peters) het doel verdedigen bij de D2. Toch is de samenwerking tussen beide teams uitstekend te noemen, aangezien Wouter en Milan met de D2 mee mochten doen en Melle Peters en Tijn Koopsen de D3 mochten completeren (bedankt hiervoor). Voor Wouter was het misschien wel extra vroeg opstaan omdat hij de avond ervoor in het Signal Iduna Park Stadion Dortmund had zien winnen. Anderen zoals Melle en Yves waren veel dichterbij gebleven en waren getuigen van een spectaculaire wedstrijd van NEC geweest. Alleen Willem was niet inzetbaar omdat hij op Papendal aan de gezamenlijke training van het CP voetbal mocht deelnemen. Super stoer natuurlijk, want daarbij wordt de officiële kleding van het Nederlands elftal gedragen. 
Vooraf werd er een beetje huiverig gekeken naar de uitslagen van de tegenstander, aangezien deze nog alles gewonnen had en A.W.C. juist het tegenovergestelde, beide wedstrijden verloren. Rik, die een weekendje weg was met de familie, maar voor de wedstrijd toch terug kwam, mocht het doel verdedigen. Jarno, Yves, Jan en Tom startten achterin.
Op het middenveld waren Mitch, Stan en Maurits geposteerd en voorin mochten Chris, Jere en Lars in de basis elf starten. Waar Hermen Bos vorige week nog voor niks zijn trainingspak had aangetrokken, mocht hij nu wel de honneurs waarnemen als scheidsrechter. Tot slot werd het arbitrale trio aangevuld met Maarten van Rossum, die het inmiddels wel gewend zou moeten zijn om langs de lijn op te stuiven. 
Van meet af aan, was zichtbaar dat het bij Redichem om slecht 3 spelers draaide. De mid-mid was erg sterk en slim, waardoor hij telkens de goede kant op draaide. De rechtshalf, die ook veelvuldig een linie dieper opdook en de kleine spits, die technisch ver boven iedereen uitsteek. Met name met de laatste speler had de verdediging van AWC de handen meer dan vol aan.
Het duurde dan ook slechts 4 minuten voor dat de eerste bal het net aan de binnenkant van de goal toucheerde. Een rebound werd van dichtbij binnengetikt. Het is een ongeschreven wet binnen de voetballerij, dat na een doelpunt 1 van de teams vaak aan concentratieverlies lijdt, waardoor er direct nog een doelpunt valt. Dit was echter niet het geval in deze wedstrijd, want het doelpunt viel weliswaar direct na de eerste goal, maar dit was geen concentratieverlies van de tegenstander. Dit was namelijk een geweldige goal uit het boekje van AWC. Het boekje waarop de hele week al was getraind door de D3. Volledig van achteruit, werd de aanval opgebouwd, die bij Lars op linksbuiten belandde. Met een prachtige run, zag hij de mee opgekomen Jere en Chris vrijlopen. Jere tikte de bal al dan niet bewust licht door naar Chris, die hierdoor eenvoudig kon binnentikken. Dat dit niet altijd eenvoudig is, werd ’s avonds door Viergever van PSV wel aangetoond.
Hierna werd Redichem wel sterker en was het vooral het uitstekende verdediging van de thuisploeg dat iedere keer een voetje ertussen had zitten. En was de verdediging dan uiteindelijk toch verslagen, volgde er wel een schitterende redding van Rik.
In de rust werd er gehamerd op de 3 goede spelers en de mogelijkheid om op snelheid de tegenstander achterin te verrassen. Toch was het Redichem dat beter uit de kleedkamer kwam en kon AWC met Jarno, Tom, Jan, Stand, Yves en aanvoerder Milan alleen maar uit alle macht verdedigen en werd Rik langzaam de man of the match met de ene na de andere knappe redding. Dat de goal dan uiteindelijk toch viel, lag in de lijn der verwachtingen. Maurits en Chris moesten kort daarna helaas voortijdig de wedstrijd verlaten met op het oog gelukkig lichte blessures. In ieder geval beterschap!
De groen-witten herstelden zich daarna heel langzaam. Metertje voor metertje werd er gewonnen en werd het spel verplaatst naar de helft van de bezoekers. Tien minuten voor tijd, was het zelfs lang op de helft van Redichem en heel dichtbij de gelijkmaker. Een schot vanuit de 2e lijn van Mitch belandde schuin voor de goal, waar Lars net niet kon binnentikken. Uit de corner volgde een lange scrimmage, waarbij Tijn en Jere dichtbij waren, maar er net iedere keer een teentje van de tegenstander tussen zat. Hierdoor was de terechte uitslag van 1-2 een feit, maar kon er wel met een goed gevoel van het veld gestapt worden, om vervolgens vrijwel direct door te gaan naar de Wijchense Kermis. Normaal gesproken mag je je daar alleen vertonen bij een gewonnen wedstrijd, maar in dit geval mocht AWC zich de morele winnaar noemen.

Aanwezig: Chris Eijkenboom, Jan Erinkveld, Jarno Burgers, Jere Heijsen, Lars Renkens, Maurits Minderhoud, Melle Peters, Milan Bos©, Mitch van Rossum, Rik van Doorn, Stan van der Horst, Tijn Koopsen, Tom Gubbels, Wouter Rosmalen en Yves de Haan
Niet inzetbaar: Willem Machielse

 
08-09-2018

A.W.C. JO13-3 – Bennekom JO13-3


Na een goede trainingsweek, waarin ook Michel nog ondersteund heeft, mochten de mannen al vroeg de wei in. Voor het eerst dit seizoen werd er (in een heerlijk zonnetje) op kunstgras gevoetbald en dat was wel een beetje te merken. Al bij de warming-up vlogen de ballen alle kanten op, behalve in de voeten van de medespelers.
De tegenstanders waren weliswaar voornamelijk eerstejaars, maar waren wel het talententeam van de vereniging, oftewel vorig seizoen de E1. Bovendien is Bennekom een veel grotere club dan A.W.C. waardoor de talentenvijver vaak net iets groter en beter gevuld is. Ze waren dan ook technisch verder dan de groen-witten en waren mogelijk ook meer het kunstgras gewend. 
A.W.C. startte met Rik in de goal, Milan, Jan, Yves en Tom achterin, Tijs, Melle en Wouter op het middenveld en Chris, Willem en aanvoerder Lars voorin. Stan, Mitch (welkom terug) en Maurits werden respectievelijk achterin en op het middenveld ingebracht. Melle en Tijs werden evenals een week geleden, geleend van de D2, omdat Jarno en Jere niet inzetbaar waren.
Het bleek al snel lastig voetballen en daardoor moest er vooral veel achter de bal aangerend worden. De koppies werden dan ook in een rap tempo roder en roder. De opbouw van achteruit werd wel gedaan, maar nog iets te plichtmatig en nog net niet snel genoeg, waardoor het soms gevaarlijk werd. Hierdoor moesten de verdedigende kwaliteiten flink aangeboord worden, terwijl je eigenlijk de aanval had willen kiezen. Jan speelde een uitstekende wedstrijd en was nagenoeg iedere keer het extra slot op de deur, waardoor er toch verassend met 0-0 de rust in werd gegaan.
Ook na de rust bleef het spelbeeld hetzelfde, Bennekom viel aan, zonder al te veel hele grote open kansen te krijgen. A.W.C. moest daardoor wel alle zeilen bijzetten en met man en macht verdedigen, in de hoop, met een snelle uitval toch nog voor gevaar te kunnen zorgen. Na een minuut of 10 in de tweede helft was het echter wel raak. Even was er een moment waarbij verdediging en Rik naar elkaar keken en waardoor de tegenstander van dichtbij kon binnentikken.
Er volgde nog een aantal halve kansen waarbij Rik een paar keer goede reflexen had en Wouter de bal van de lijn haalde. Daarna werd de thuisploeg eindelijk wat gevaarlijker en kon het via een aantal uitbraken een paar plaagstootjes uitdelen. Lars was met een schot voorlangs misschien nog wel het dichtstbij de gelijkmaker. Andere uitbraken werden helaas vroegtijdig in de kiem gesmoord, omdat de pass niet hard genoeg was, of er net niet snel genoeg in de diepte werd gespeeld of gelopen.
Na de wedstrijd kwam Milan met een grote smile vertellen dat hij niet gewisseld was… De eerste reserve van volgende week is dus hiermee bekend ;-) 
Al met al een verdiende (kleine) nederlaag, waarbij er wel erg hard gewerkt is en daardoor het team nog op iets lekker werd getrakteerd. Helaas waren Melle, Tijs en Yves toen al weg om de winnende JO13-2 te completeren. 
 
Aanwezig: Chris Eijkenboom, Jan Erinkveld, Lars Renkens©, Maurits Minderhoud, Melle Peters, Milan Bos, Mitch van Rossum, Rik van Doorn, Stan van der Horst, Tijs Janssen, Tom Gubbels, Willem Machielse, Wouter Rosmalen en Yves de Haan
Niet inzetbaar: Jarno Burgers en Jere Heijsen
01-09-2018

Brakkenstein JO13-1 - A.W.C. JO13-3


Na twee oefenwedstrijden met zéér wisselende resultaten en spelvertoning, mocht er eindelijk een officiële wedstrijd gespeeld worden door de D3. Ze moesten dan ook direct vol aan de bak tegen de D1 van het Nijmeegse Brakkenstein.
De voorbereiding verliep evenals afgelopen week verre van ideaal. Milan, Mitch en Jere was niet inzetbaar, waardoor er in de laatste paar dagen veelvuldig contact was met de (tijdelijke) leiding van de JO13-2. Bob en John claimden uiteindelijk Tom en Wouter op voor de bekerwedstrijd tegen Woezik JO13-1 en vice versa gebeurde met Melle en Tijs. Omdat de wedstrijden vrij kort na elkaar gespeeld werden, was er ook de medewerking nodig van Brakkenstein en de scheidsrechter (dank hiervoor!) om een paar minuten later te starten.
Zonder al te veel instructies en met een hele wedstrijd in de benen moesten Wouter en Melle ook nog eens direct starten. Lars mocht voor het eerst in een grote goal plaatsnemen, Jarno, Jan, Stan en Melle begonnen achterin. Yves, Wouter en aanvoerder Maurits kregen de taak om het eventuele tiki-taka voetbal van de tegenstander te ontregelen en daarnaast nog de aanval te ondersteunen en Chris, Rik en Willem moesten proberen de doelpuntenproductie op zich te nemen. Vanaf minuut 1 was wel duidelijk de thuisploeg de bovenliggende partij zou zijn.
Toch gaven de groen-witten weinig tot geen ruimte weg, door als een zwerm bijen met heel veel inzet iedere keer een voetje ertussen te prikken. Net op het moment dat er voor de eerste keer gedacht werd aan aanvallen, sloeg Brakkenstein koel toe, door het centrum.
Daarna bleef het spelbeeld hetzelfde, Brakkenstein viel aan, AWC liep zich het snot voor de ogen en moest met regelmaat spelers wisselen omdat de lucht uit de longen was weggezogen en Lars hield de ene na de andere bal op voortreffelijke wijze tegen. Vlak voor rust werd het verschil toch verdubbeld, wederom op het moment dat AWC er met meerdere spelers uit probeerde te komen. Een bal hoog in de korte hoek, was onhoudbaar voor Lars.
Na de complimenten en de verbeterpuntjes (de ingooi naar een snelle speler naar voren en iets minder diep staan van de voorhoede) in de korte(re) rust, mochten de mannen weer het kunstgras op. Door het zonnetje was het erg aangenaam voor het meegereisde publiek. En ondanks dat Brakkenstein de betere ploeg was en bleef, zette alle spelers van AWC er toch nog een tandje bij. Als rode tomaatjes liepen ze allemaal op het veld en werd er met hand en tand verdedigd.
Op een prachtige lob, een eigen goal en een mooie passeerbeweging waren de Wijchenaren echter kansloos. Andersom kwam AWC wel steeds vaker op de helft van Brakkenstein en kreeg het meer en meer halve en hele kansen. Zo waren gelegenheidsspits Stan, Rik en Maurits nog een keer heel dichtbij na prima opgezette aanvallen via Tijs, Melle, Wouter en Willem.
Maar ook de defensie van AWC verdiende een groot compliment, kortom een duidelijke en terechte nederlaag tegen een beter team, was dan ook helemaal geen schande. Nu de weegschaal weer naar de goede kant uitslaat qua goede wedstrijden, kan er hierop verder geborduurd worden.

Aanwezig: Chris Eijkenboom, Jan Erinkveld, Jarno Burgers, Lars Renkens, Maurits Minderhoud©, Melle Peters, Rik van Doorn, Stan van der Horst, Tijs Janssen, Tom Gubbels, Willem Machielse, Wouter Rosmalen en Yves de Haan
Niet inzetbaar: Jere Heijsen, Milan Bos en Mitch van Rossum

 
28-08-2018

Woezik JO13-3 - A.W.C. JO13-3
 

Na een lange vakantie en de eerste 4,5 training, stond de eerste oefenwedstrijd in en tegen Woezik op het programma. De laatste keer dat een deel van dit team tegen dorpsgenoten op het veld stond, werd er na jaren van verlies eindelijk een gelijkspel behaald.
Nu het team uitgebreid is van 10 naar 14 spelers en het veld 2x zo groot voor de eerstejaars is geworden, was het weer een mooie, nieuwe krachtmeting. De nieuwe JO13-3 is samengesteld uit vele teams, te weten JO13-3, JO13-5, JO11-2 en JO11-5. Daarnaast is Jere tijdens het schoolvoetballen weer verliefd op de bal geworden en heeft zijn voetbalschoenen weer uit de wilgen weten te pakken. Kortom, een mooie samenstelling met een enorme uitdaging voor de boeg.

Het zal de aankomende tijd dus vooral wennen zijn aan elkaar, de grootte van het veld, een zwaardere bal, buitenspel en dat de keeper de bal niet meer in de handen mag pakken na een terugspeelbal. Om zo snel mogelijk te wennen speelt de JO13-3 zo veel mogelijk wedstrijden voorafgaande aan de competitie.

De eerste was dus tegen Woezik, wat voornamelijk uit tweedejaars spelers bestond, die net niet in de selectie terecht waren gekomen. Op de training van woensdag werd er nog even gevreesd dat de wedstrijd misschien afgelast moest worden, aangezien een groot deel van het team, ziek, zwak, misselijk of geblesseerd was.
Milan was door de enkel gegaan, Chris van zijn fiets gevallen, Yves had last van een pees in de knie, Rik van de enkel, Lars van zijn hakken en Jere had hoofdpijn. Hierdoor hield Mitch veel zakjes chips over na het trakteren. Gelukkig kreeg de leiding op vrijdag groen licht van alle spelers. 
Vanaf minuut 1 was duidelijk dat de teams aan elkaar gewaagd zouden zijn en dat het beide voetballende ploegen waren. Rik stond in de goal, achterin stonden Jarno, Milan Stan, aanvoerder Jan Yves en Tom aan de basis van nagenoeg iedere aanval. Op het middenveld waren Mitch, Wouter en Maurits de longen van het team en voorin mochten Chris, Jere, Willem en Lars proberen de achterhoede van de blauw-witten gek te maken. Na een aantal goede pogingen vanuit het middenveld om de voorhoede weg te sturen, was de gevaarlijkste uiteindelijk de bal op Jere, waarbij zijn voorzet geblocked werd. Uit de geweldige corner van Lars bij de 2e paal, kopte Wouter binnen, alsof hij nog nooit iets anders had gedaan. Woezik deed kort daarna meteen iets terug, waarbij de bal van linksbuiten verplaatst werd naar de rechtsbuiten. Of dit helemaal bewust was, moet mogelijk vanavond bij Fox Sports bekeken worden. De bal viel echter tussen Rik en de tegenstander in, waardoor de klutsbal voor de 1-1 zorgde. Beide ploegen bleven verzorgd voetbal spelen, waarbij Woezik iets meer op kracht kon teren en AWC het iets meer van de nauwkeurige passing moest hebben.
In de rust werden de puntjes nog even op de “i” gezet en kon er weer verder gespeeld worden. De bedoeling was om de tegenstanders net iets eerder te storen en te blocken en met de snelle omschakeling de tegenstander te verrassen. Dit lukte met enige regelmaat, waardoor de thuisploeg een aantal keren de terugspeelbal kon oefenen. Met druk op de doelman kon AWC weer snel in balbezit komen. Zo ook bij de 2e voorsprong voor de bezoekers. Een uittrap van de keeper belandde bij Lars, die niet aarzelde en snel en nauwkeurig binnenschoot.
Woezik gaf zich echter niet gewonnen en trachtte z.s.m. weer op gelijke hoogte te komen. In de omschakeling van balverlies naar balbezit, kwam AWC er vaak goed en snel uit, maar was de eindpass meestal net niet hard of nauwkeurig genoeg. De keren dat de ballen wel bij Jere of Chris aankwamen, werd er nipt buitenspel geconstateerd of werd de afronding nog net door een verdediger afgestopt. Woezik bleef echter verdere aandringen en uit een corner werd de bal adequaat binnengeprikt. Daarna moest Rik zich een paar keer flink strekken om een nederlaag te voorkomen. Dit deed hij uitstekend, zodat beide teams met een tevreden gevoel van het veld konden lopen. Ze kregen dan ook allemaal (niemand uitgezonderd) een groot compliment over het vertoonde spel. 
 
Aanwezig: Chris Eijkenboom, Jan Erinkveld©, Jarno Burgers, Jere Heijsen, Lars Renkens, Maurits Minderhoud, Milan Bos, Mitch van Rossum, Rik van Doorn, Stan van der Horst, Tom Gubbels, Willem Machielse, Wouter Rosmalen en Yves de Haan