VERSLAGEN JO13-1

AWC D1 Kampioen!!!
 
Afgelopen zaterdag heeft de D1 het kampioenschap behaald in de 1e klasse! De D1 heeft aangetoond dat het verreweg de meest stabiele ploeg in deze klasse heeft. Er werd niet altijd mooi gevoetbald – veel wedstrijden werden maar met 1 doelpunt verschil gewonnen – maar de D1 bleek niet te kloppen door de concurrenten, de enige verloren wedstrijd was nota bene op de allereerste wedstrijddag van de competitie, uit tegen SCE.
Verder waren er 5 gelijke spelen en maar liefst 15 gewonnen wedstrijden. Het doelsaldo is ook veelzeggend, in vergelijking met de concurrenten werd er relatief weinig gescoord, 42x wist de D1 het net te vinden, maar daar tegenover hoefde het team slechts 15 tegentreffers te incasseren, een ongekend laag aantal en een compliment voor het gehele team! Het was een competitie waar de onderlinge verschillen klein zijn gebleken, iedereen bleek van iedereen te kunnen winnen en geen enkele wedstrijd was een zekerheid voor de overwinning. De D1 wist hier goed mee om te gaan, iedereen wilde voor elkaar door het vuur gaan en er was een goede klik tussen de spelers! Het wegvallen van aanvoerder Jorn (na de 6e wedstrijd kreeg hij een zware liesblessure) bleek te kunnen worden opgevangen en Chiel bleek een meer dan voortreffelijke vervanger.
De kampioenswedstrijd tegen SCE van afgelopen zaterdag was een echte kampioenswedstijd, geen oogstrelend voetbal maar gelukkig wel veel strijd, het kenmerk van de D1. AWC had in de 1e helft een overwicht maar kon toch moeilijk kansen creëren. Het hoogtepunt in de 1e helft was een fantastisch afstandschot van Nick, helaas spatte de knal uiteen op de kruising! 0-0 bij rust. Tijdens de rust werd aan alle nervositeit (daar bleken de toeschouwers meer last van te hebben dan de spelers) een eind gemaakt, concurrent Juliana had namelijk punten verspeeld en bleek het kampioenschap al een feit. De AWC spelers kregen dit nieuws ook mee en konden dus met een gerust hart de wedstrijd uitspelen! De tweede helft was een copie van de eerste, AWC was beter zonder echt gevaarlijk te worden en SCE was niet echt bij machte om het de AWC verdediging echt moeilijk te maken.
Na ongeveer 20 minuten werd Janoah op rechts weggestuurd en gaf een mooie voorzet richting Senna, die gaf zijn tegenstander een slim duwtje waardoor er hands gemaakt werd en de overtreding over het hoofd werd gezien, penalty!! Om het feestje alvast te beginnen mocht keeper Bob de pingel benutten, hij bleef ijskoud en liet de SCE keeper kansloos, 1-0 en nog een kleine 10 min te gaan! Er gebeurde niet veel meer in de laatste minuten, enige hoogtepunt was dat Jorn na maanden weer zijn rentree mocht maken, erg leuk voor hem!
De wedstrijd werd uitgespeeld en na het laatste fluitsignaal kon het feest losbarsten! Confetti, luchthoorns, (kinder) champagne, (alcoholvrij) bier, aan alles was gedacht! Na het uitdelen van de kampioensshirts mochten de jongens de platte kar op en verdwenen ze richting vv Alverna en Woezik om te laten weten wie er kampioen was geworden!!!!! Daarna de huldiging in het clubhuis met een hapje en een drankje en het feest was compleet! AWC D1 proficiat!