VERSLAGEN JO11-2

17-02-2018

SCP JO11-2 - A.W.C. JO11-2


De eerste competitiewedstrijd na de winterstop, was direct een vroege en koude uitwedstrijd tegen SCP. AWC was een beetje op een aparte manier gepromoveerd, omdat ze weliswaar als derde geëindigd was, maar met slechts 8 teams in de competitie, was dit ook geen buitengewone prestatie. Voor de winterstop werd er in de 2e klasse gewonnen van SCP JO11-1 en nu stond de JO11-2 op het programma in de 1e klasse. Dit lijkt vrij vreemd, maar kennelijk zijn de eerstejaars van Puiflijk meer getalenteerd dan de tweedejaars. En dat was na 1 minuut al duidelijk.
AWC startte op het nog witte kunstgrasveld met Lars in de goal, Milan en Leroy achterin, Tijs en Yves op het middenveld en Mitch, Naut, Chris en aanvoerder Derk voorin. Tom was helaas ziek (beterschap!) en werd node gemist. In de eerste paar minuten probeerde AWC te voetballen en kwam het vaak tot de laatste linie, waarna de laatste pass onzorgvuldig was. Daarna pakte de thuisploeg het initiatief met uitstekend combinatievoetbal. Tel daar een aantal uitzonderlijke talenten bij op en ze hebben dus niet alleen een mooi collectief, maar ook individuele klasse. Waar vooraf getraind en gewezen was op de omschakeling, liet AWC dit juist collectief achterwege. Keer op keer was de tegenstander handiger en gretiger. Dat ze dit niet uitdrukten in goals, was gedeeltelijk te wijten aan een matige afronding en gedeeltelijk met de uitkomende kwaliteiten van keeper Lars. Het vervolg in balbezit was echter onrustig, waarbij de ploeggenoten direct in de problemen kwamen. Vervolgens werd er meer en meer de lange bal gehanteerd, wat direct voor de eerste treffer zorgde. Een korte aanname en knap schot van Chris was voldoende voor een onterechte 0-1. Daarna bleef het spelbeeld hetzelfde. AWC bleek niet in staat om van achteruit op te bouwen en de duels na de lange ballen werden verloren, of in sommige gevallen niet eens aangegaan. Het was dan ook een klein wonder dat het met de rust slechts 1-1 stond.
Na de rust leek het even iets beter te gaan. Via een ingooi van Mitch op Tijs of Naut, bereikte (één van hen) vervolgens met een knappe pass de vrijstaande Derk, die met een mooie voetbeweging cool binnenschoot. Toen vervolgens de 1-3 viel klampte AWC ook even kwalitatief aan bij de thuisploeg. Met een hoge assist van Tijs bereikte hij de mee opgekomen Leroy, die prachtig binnen knikte en hiermee zijn eerste goal voor de E2 maakte. Toch was “the flow” daarna weer helemaal weg en was het lijdzaam toekijken hoe SCP eindelijk het doel meermaals wist te vinden, vaak met prachtig combinatievoetbal, maar toch ook vooral door niet of matig ingrijpen van groen-witte zijde. De enigen die op deze dag nog een beetje hun eigen niveau haalden, waren Lars, Milan en Yves. Zij zorgden ervoor dat SCP niet naar een monsterscore uitliep en de schade “beperkt” bleef tot 7-3. 

Aanwezig: Chris Eijkenboom, Derk Venema©, Lars Renkens, Leroy de Vries, Milan Bos, Mitch van Rossum, Naut Pentier, Tijs Janssen en Yves de Haan
Afwezig: Tom Gubbels

25-11-2017 A.W.C. JO11-2 – Woezik JO11-2
Na een niet al te prettige bekerwedstrijd tegen de dorpsgenoot, was AWC extra gebrand op een goed resultaat tegen kampioenskandidaat nr 1. Met Derk in de goal, Milan, Yves en Tom achterin, Naut en Tijs op het middenveld en Ties, Mitch, aanvoerder Chris en Lars voorin werd de strijd aangegaan.
Direct bij aanvang zat de thuisploeg er goed kort op en kreeg het 2 levensgrote kansen om de score te openen. Lars had toen echter het vizier nog niet op scherp staan. Aan de andere kant werd Woezik ook gevaarlijk en hadden zij aanvankelijk ook weinig geluk in de afronding. Deze impasse werd pas in de 20e minuut doorbroken. Met iets te veel mensen voor de bal was AWC achterin kansloos tegen het aanvalstrio, wat de situatie goed uitspeelde. Direct daarna kwam echter al weer het antwoord van de groenwitten.
Van achteruit stuurde Yves langs de zijlijn Mitch weg, die de achterlijn haalde. Met een prachtige trekbal bereikte hij de ingekomen Lars, die hard en zuiver binnenschoot, 1-1. Een aanval rechtstreeks uit het boekje. AWC had op voorsprong kunnen komen, toen Lars werd weggestuurd door Naut. Lars schoot wederom hard en zuiver, echter deze keer had hij pech en raakte vol de paal. De laatste 4 minuten in de eerste helft stonden in het teken van een wederkerend probleem bij de thuisploeg, de omschakeling van balbezit naar balverlies. Met te veel mensen voor de bal, allemaal gefocust op de voorwaartse bal, was AWC niet in staat om het prachtige catenaccio voetbal van Woezik af te stoppen. Met name de goal van 1 van de 2 meiden van Woezik was van grote schoonheid. Zo was de ruststand 1-4, terwijl het 5 minuten daarvoor nog 0-0 stond.

Na de rust begon AWC iets moeizamer aan het vervolg. De gelijkwaardigheid voor rust, werd na rust in het voordeel van de bezoekers beslist, met pak ‘m beet 40-60% balbezit. Qua kansenverhouding liep dit ook op in het voordeel van Woezik. Derk was echter weer fantastisch aan het keepen en kwam nagenoeg iedere keer perfect uit om weer een diepe bal te onderscheppen, want dat was toch wel een beetje het spelletje van de bezoekers. Het balbezit van AWC was daarna iets onrustiger. Normaal wordt de opbouw van achteruit gezocht, nu werd te snel de voorste linie gezocht en ging AWC een beetje mee in het spel van Woezik. Met iets meer fysieke kracht is dat juist het spelletje wat Woezik graag speelt. Met name de spits en de aanvoerder zochten het randje op en gingen er met enige regelmaat overheen. De goed leidende scheidsrechter (Erik, vader van Tom) hield het bij een waarschuwing voor die jongens. Op de momenten dat de opbouw wel goed verzorgd werd en de ballen via Tom, Yves (beiden erg sterk) of Naut naar de voorste linie werd gespeeld, werd AWC ook direct kansrijk.
Waar de laatste paar weken de goals als rijpe appels vielen, was het deze keer lastig voorin. Dit kwam ook omdat Woezik achterin ook weinig zwakke punten heeft. Met nog 3 goals wisten de bezoekers verder weg te lopen van AWC. Hierdoor liep de stand op tot maar liefst 1-7, wat uiterst geflatteerd was, gezien het spelbeeld van de gehele wedstrijd. De overwinning was zeker terecht voor de gasten, maar met een 3-5 of 4-5 was betere weergave van de werkelijk geschetst. Toch kon AWC uiterst trots zijn op de prestatie, want er was weer een uitstekende wedstrijd op de mat gelegd tegen de aanstaande kampioen. Helaas kunnen niet dezelfde complimenten uitgedeeld worden aan de KNVB, aangezien het nu al winterstop is voor de JO11-2 van AWC. Met maar 8 teams in de poule (4 teams zijn heringedeeld), zou er eigenlijk contributie teruggevraagd moeten worden. Het lijkt op deze manier haast wel een hockeyseizoen. De overige tegenstanders spelen nog 1 of 2 wedstrijden, dus de huidige 3e plaats in de 2e klasse zou nog wel eens in gevaar kunnen komen. Normaal gesproken zal er dus na de winterstop wederom in de 2e klasse aangetreden moeten worden.

Aanwezig: Chris Eijkenboom©, Derk Venema, Lars Renkens, Milan Bos, Mitch van Rossum, Naut Pentier, Ties Verheijen, Tijs Janssen, Tom Gubbels en Yves de Haan.


 

18-11-2017:

A.W.C. JO11-2 - SC Fortuna Bonn 1904/50 e.V. JO11

Op de verjaardag van onze Benjamin, Milan (nu zijn alle jongens tiener), mocht de E2 een echte internationale wedstrijd gaan spelen tegen een team uit Duitsland. Het contact was via de moeder van Kalle (JO13-2) gelegd. Beide teams hadden vrij weinig competitiewedstrijden, waardoor een “Freundschaftsspiel” georganiseerd werd. De hele week werd er al over gesproken, want dit maken de jongens natuurlijk niet iedere dag mee. Voor de wedstrijd werd er eerst een aantal groepsfoto’s gemaakt, waarbij Milan gelukkig wel even aanwezig kon zijn. Coach Bob had het voor de verandering weer eens te druk bij Umberto, dus die teamfoto gaan we nog een keer over doen.
Vooraf kon er natuurlijk totaal niet ingeschat worden wat het niveau van de tegenstander was, waardoor er voor de zondag in eerste instantie getracht werd om 2 teams stand-by te hebben. Helaas lukte het niet op de dag dat Sinterklaas in Wijchen aankwam. Gelukkig stond de JO11-3 wel te trappelen van ongeduld, zodat de gasten uit Duitsland lekker 2 wedstrijden kon spelen. Nadat de vaantjes heel onwennig waren uitgewisseld kon de wedstrijd beginnen. De aanvoerders waren er zich niet van bewust dat dit een fotomomentje is en dat ze dit niet binnen 0.3 seconden hoefden te overhandigen. Daarnaast kregen we als team nog een grote doos snoep.
Bij aanvang stond Lars in de goal, alleskunner Derk rechtsback, Tom linksback, Tijs centraal op het middenveld en Ties, Chris en Mitch voorin. Aanvoerder Yves begon als eerste wissel. Naut baalde als 10 stekkers, want hij kon alleen geblesseerd toekijken. Onder leiding van de uitstekende scheidsrechter Mees Peters, was direct bij aanvang duidelijk dat de teams mooi aan elkaar gewaagd waren. Doorgaans speelt Fortuna Bonn op een kwart veld en moest dus even wennen. De eerste (grote) kansen waren derhalve voor de groen-witten. Met mooie uitgespeelde aanvallen werd de voorste linie veelvuldig in stelling gebracht. Alleen was de afwerking weliswaar vaak “op doel”, maar was de Duitse doelman niet eenvoudig te passeren. Met meer precisie en/ of snelheid was dit mogelijk wel gelukt. De eerste de beste aanval aan de andere kant was wel raak. Na een prachtige individuele actie van de spits was ook keeper Lars kansloos. Vervolgens ging het spel op en neer, waarbij de krachtsverhouding ongeveer 55-45 was. De thuisploeg was iets sterker en had met Chris natuurlijk een wapen op snelheid. Uit een prachtige aanval rondde hij met een (on)bewust lobje schitterend af.
Nu waren de tegenstanders weer aan de beurt en met een frommelgoal namen zij weer de leiding. Ties moest daarna helaas geblesseerd afhaken. Zijn voeten (mogelijk groeipijnen???) een langer verblijf op het veld in de weg. Vele kansen volgden voor AWC en uiteindelijk was het Tijs die gelijkmaker binnenschoot in de verre hoek. Constant scoorden eerst de bezoekers en vervolgens maakte de thuisploeg dan weer gelijk. Dit bleef tot de 4-4 doorgaan, waarbij Chris nog 2 goals voor zijn rekening nam om aangeven van Mitch en Tijs. Gedurende de 2e helft werd AWC wel sterker. Mogelijk omdat Fortuna Bonn bleef doorwisselen. Ze hadden 14 spelertjes meegenomen en moesten natuurlijk allemaal aan spelen toekomen. Bij AWC was er geen wissel meer, na het wegvallen van Ties, waardoor ze wel vermoeid werden, maar ook in dezelfde opstelling konden blijven spelen. Het vertrouwen werd groter en groter, waardoor Yves steeds vaker en verder doorschoof naar voren. Vervolgens kon hij daardoor al vroeg de bal onderscheppen en de voorhoede aanspelen. Met een splijtende pass vond hij Tijs, die knap binnenschoot. Het was de eerste voorsprong van de wedstrijd.
AWC bleef vervolgens op de helft van Fortuna Bonn spelen en die enkele keren dat de tegenstander eruit kwam, waren Tom, Derk of Lars er als de kippen bij, om stevig maar fair in te grijpen. Met gevaar voor eigen leven werden er de meest mooie slidings uitgegooid, die effectief en technisch perfect waren. Een aantal keren was de thuisploeg dichtbij een definitieve beslissing van de wedstrijd. Als Chris iets meer de nog vrijere Mitch of Tijs had gezocht, was dit mogelijk al eerder gelukt. Kort voor tijd lukte dit alsnog, na een prachtige aanval over nagenoeg alle schijven. Via Lars op Derk en Derk op Mitch belandde de bal bij Tijs die de vrijstaande Chris vond. Deze keer rondde Chris uiterst koel en mooi af, eindstand 6-4. Het was een juiste afspiegeling van de krachtsverhoudingen van een zéér aantrekkelijk, goede en uiterst sportieve wedstrijd van beide partijen. Dit smaakt absoluut naar meer. De verdiende cola en chips na de wedstrijd werd aan de bar genuttigd, waardoor een superleuke, spannende dag beëindigd werd. Bij dezen willen we iedereen bedanken die eraan mee geholpen hebben (Gerhard, Mees, Rebecca, Eef, Jurgen, Guus, Harrie, Annie, barpersoneel en moeder van Kalle)!!!

Aanwezig: Chris Eijkenboom, Derk Venema, Lars Renkens, Mitch van Rossum, Ties Verheijen, Tijs Janssen, Tom Gubbels© en Yves de Haan


11-11-2017

A.W.C. JO11-2 – Beuningse Boys JO11-2


Op een herfstachtige dag met motregen en een gure wind moest al weer de een na laatste wedstrijd voor de winterstop aangetreden worden tegen het altijd lastige Beuningse Boys. Op de ranglijst deden ze al weinig voor elkaar onder, dit werd tijdens de wedstrijd alleen maar bevestigd. Keeper Derk was vooraf nog een vraagteken, want hij had zijn hoofd een dag eerder hard gestoten. Achteraf kunnen we stellen dat hij zijn hoofd maar vaker moet stoten ;-). Achterin stonden Milan, Yves, Lars en aanvoerder Tom… We zijn blij dat je er weer bij bent, Tom! Op het middenveld Naut en voorin Ties, Chris, Tijs en Mitch. Vanaf de start ging het spel op en neer, waarbij goed verzorgd spel van beide kanten de boventoon voerde. Scheidsrechter Patrick (vader van Naut) hoefde nauwelijks in te grijpen, mede vanwege de stevige maar altijd faire duels. Al diverse keren probeerde AWC met combinatievoetbal de spits in stelling te brengen, maar net de laatste pass en de afwerking waren net niet zorgvuldig genoeg. Toch kwamen de groenwitten op voorsprong na een prachtige aanval van Ties op Mitch. Mitch passte op Naut en vervolgens belandde de bal bij Chris die zijn snelheid volledig kon benutten en prachtig in de verre hoek afrondde. Beuningse Boys liet vervolgens ook prachtige aanvallen op de mat zien, maar telkens was het Derk die formidabel stond te keepen. En was er een keer een afvallende bal, dan was het wel Naut of Milan die uitstekend uitverdedigden. Vlak voor rust waren de bezoekers nog dichtbij de gelijkmaker, maar de bal belandde boven op het dak van de goal.
Na rust werd AWC voetballend nog sterker en reeg het de aanvallen aaneen. Alle spelers groeiden met de minuut en er werd prachtig overgespeeld. De spelers gunden elkaar de bal en bewogen vaak goed door, zodat ze ook weer vrij kwamen te lopen. Omdat het zo lekker liep, werd er misschien af en toe iets te veel voor de bal gelopen, waardoor in de omschakeling Beuningen gevaarlijk werd. Gelukkig was daar iedere keer weer Derk, die perfect uitkwam. Twee keer hield hij het nog spannend door de ballen in de voeten van de tegenstander te leggen, maar kennelijk deed hij dat met opzet zodat hij zijn klasse kon tonen en de ballen uit alle hoeken en gaten kon pakken. Opbouwend was het ook geweldig om te zien hoe zowel Milan (onze kleine stofzuiger), als Yves (met zijn mooie overzicht) en Tom (snelheid en duelkracht) de ballen zuiver naar het middenveld of voorhoede. Met de duelkwaliteiten en werklust van Naut, de snelheid van Chris, de steekballen van Tijs, de passeerbewegingen van Ties, het kaatsen van Mitch en de onvoorspelbaarheid en van Lars, werd ook ieder aanval direct gevaarlijk. Met 2 uitstekende goals van Tijs, was de wedstrijd qua resultaat wel gespeeld, maar gingen de kopjes van de bezoekers niet hangen en bleef het flink tegengas geven. Een vrije trap op een meter of 12 werd nog door Derk uit de kruising geplukt. Daarna had met name Chris de wedstrijd definitief kunnen beslissen, als hij iets meer oog gehad had voor zijn medespelers. Vlak voor tijd werd dit weer vanaf de kant geroepen, maar deze keer schoot hij uit een moeilijke hoek de bal strak in de verre kruising, 4-0. Dit was ook de einduitslag. Het was een uitstekende, maar enigszins geflatteerde overwinning op een zeer sportieve, goed voetballende ploeg. Het was een prachtige teamprestatie, waar iedereen zijn steen (bewust geen verkleinwoord) had bijgedragen en waarbij Derk er nog een beetje bovenuit stak met een wereldpot. De warme chocomel in de kantine, was dan ook dik en dik verdiend, om lekker weer een beetje warm te worden, want ze kwamen toch wel een beetje verkleumd van het veld.  
 
Aanwezig: Chris Eijkenboom, Derk Venema, Lars Renkens, Milan Bos, Mitch van Rossum, Naut Pentier, Ties Verheijen, Tijs Janssen, Tom Gubbels© en Yves de Haan
Afwezig: -
04-11-2017

A.W.C. JO11-2 - Orion JO11-3


De sterren leken voorafgaande aan de wedstrijd minder goed te staan voor de JO11-2. Tom was afwezig i.v.m. het overlijden van zijn opa... namens iedereen heel veel sterkte voor jou en je familie! Daarnaast was de generale repetitie op woensdag tegen de JO11-3 qua uitslag voor het eerst niet positief uitgevallen. Dat ze daarna de hand in eigen boezem staken, i.p.v. naar anderen te wijzen, was wel weer positief. Orion had een aantal wisselende resultaten gehaald, waardoor het toch lastig in te schatten was, hoeveel tegenstand de groenwitten zouden krijgen.
De voorbereiding van de bezoekers was echter ook verre van ideaal, aangezien een groot deel pas 3 minuten voor aanvang arriveerde. Lars was deze week de sluitpost, Achterin stonden Milan en Derk, op het middenveld Yves en Naut en voorin Ties, aanvoerder Tijs, Chris en Mitch. Direct bij aanvang was het duidelijk dat A.W.C. veel ruimte kreeg om een bal aan te nemen. Het was dus zaak om de bal snel rond te laten gaan. Dit werd grotendeels uitstekend gedaan. Met een aantal mooie 1-2-tjes van Tijs, Mitch en Ties werden al speldenprikjes uitgedeeld. Het was uiteindelijk Ties, die met een prachtig schot met links de ban brak. Nog even leek het alsof Orion iets terug kon doen via de goede linksbuiten van de Nijmegenaren, maar Lars en in tweede instantie Derk hielden de goal vooralsnog schoon. Daarna volgden de goals in een rap tempo.
De aanvallen waren vaak uit het boekje, de afronding meestal ook, maar soms werden ze geholpen door de keeper, die briljante reddingen afwisselde met een paar kleine foutjes. Derk (2x), Chris (2x) en Tijs zorgden voor een 6-0 ruststand. Hierbij zorgden vaak Mitch en Tijs voor de assists. Mitch speelde sowieso een sterke wedstrijd, mogelijk omdat vader Maarten de scheidsrechter was en hij zich extra wilde bewijzen. Een enkele keer dat Orion over de middenlijn kwam, werd door de uitkomende Lars tenietgedaan.
In de rust werd er vooral gehamerd op “samen blijven voetballen”. Het maakt niet uit wie de goals maakt, want ze worden namelijk altijd gemaakt door het hele team. De eerste 10 minuten werd hier nog volledig gehoor aan gegeven en wist Chris al snel 2 goals te maken, na uitstekend voorbereidend werk van Naut en Yves. Daarna werd er door een enkeling toch iets te veel gezocht naar eigen succes, waardoor Yves, Tijs, Naut en Ties in betere posities werden overgeslagen. Veelal werden die pogingen gekeerd door de keeper en in de omschakeling werd dit ook direct afgestraft. Met te veel mensen voor de bal, moest Lars 2 keer de bal uit zijn eigen net halen.
Vervolgens schakelde iedereen een tandje bij, met name Naut, die de man van de wedstrijd werd. En het hele team gaf aan dat de vrije man meer gezocht moest worden. Omdat Yves een linie naar voren was geschoven, werd hij hierdoor 3 keer prachtig in stelling gebracht. Zoals zo vaak, was 3 maal scheepsrecht, nadat bij de eerste 2 pogingen nog net een teen van de doelman ertussen zat. De jongens zelf hadden vervolgens als doel gesteld om iedereen te laten scoren en dus werd een aantal posities geruild. Helaas lukte dit niet meer en kwamen alleen Chris (2x) en Tijs nog tot score, waardoor de eindstand 12-2 was. Tijdens de penaltyserie scoorden Lars, Milan, Mitch en Naut op zéér overtuigende wijze, waardoor toch iedereen zijn goaltje meegepikt had. Dit werd ook door het hele team gevierd en dat was misschien wel de grootste winst van de dag. De tegenstander was niet de allersterkste opponent, maar er is als team goed gevoetbald en ze hebben elkaar onderling goed gecorrigeerd. Met de overwinning valt een top 3 klassering nog binnen de mogelijkheden en dat zou uitstekend zijn. 

Aanwezig: Chris Eijkenboom, Derk Venema, Lars Renkens, Milan Bos, Mitch van Rossum, Naut Pentier, Ties Verheijen, Tijs Janssen© en Yves de Haan
Afwezig: Tom Gubbels
28-10-2017

SCP JO11-1 - A.W.C. JO11-2


Nadat er afgelopen week uitstekend getraind was, waren de verwachtingen hooggespannen. Toen er eenmaal aan de warming-up begonnen moest worden, konden die verwachtingen weer naar beneden bijgesteld worden, want de voorbereiding op de wedstrijd leek nergens op. Waar doorgaans iedereen geconcentreerd de oefenen doet, werd er nu nagenoeg alleen maar lol gemaakt en getracht de bal zo vervelend mogelijk naar elkaar toe te spelen (op enkele spelers na).
Dat terwijl we in de beker nog met 1-6 verloren hadden van een team met een aantal erg goede spelers. Het even streng toespreken door de trainer hielp echter wel, waardoor er toch geconcentreerd aan de wedstrijd begonnen kon worden.
Milan was er wel bij, maar niet inzetbaar door een blessure aan de heup. Gelukkig kon hij wel goed aanmoedigen. Derk was de keeper, Mitch, Yves, en Tom stonden veelal in de laatste linie, Tijs en Naut op het middenveld en voorin waren Chris, aanvoerder Ties en Lars opgesteld. De eerste paar ballen waren lastig, omdat het gras zo hoog was, dat sommigen er maar net bovenuit staken. Bovendien zette SCP direct hoog vast, zoals dat tegenwoordig heet. Hierdoor moest Derk meer dan gewend, de lange bal hanteren en dat bleek vervolgens wel lastig, omdat SCP wel met een diepe spits speelde. Tijs twijfelde hierdoor om op het middenveld te spelen, dan wel achterin mee te helpen. Toch kwam AWC op voorsprong, omdat het er vaak voetballend uit kwam, door de ballen diep in de hoeken te spelen. Uit een corner van Tijs, buikte Tom de bal mooi binnen. De goal op zich was niet van grote schoonheid, wel van grote klasse, omdat Tom scherp reageerde. Aan de andere kant was SCP ook regelmatig gevaarlijk, meestal omdat een bal te zacht werd ingepasst, mede door het te hoge gras. Gelukkig was Derk in topvorm en hield hij zijn goal heel lang schoon met de ene redding na de andere. Waar SCP in de thuiswedstrijd nog dodelijk was in de afronding, was AWC dit in deze wedstrijd. Lars verdubbelde de voorsprong, door droog binnen te schieten.
Daarna was het een mooie steekpass van Tijs op Chris, die de bal schitterend aannam in de loop en beheerst rechts binnenschoot. De 4e goal was een technisch hoogstandje van Lars, die de bal met buitenkant links in de verre hoek neerlegde. Dezelfde Lars werd door de scheidsrechter even op zijn vingers getikt, na commentaar op de scheids, vanwege een vermeende overtreding. In werkelijkheid was het een uitstekende sliding van de verdediger, waardoor Lars net niet meer aan de bal kon komen. Vlak voor rust lukte het de thuisploeg dan toch om een keer te scoren. Deze keer was Derk kansloos.
Na de rust werd er beter en eenvoudiger gevoetbald door AWC. De bal ging simpel rond en bij bijna iedere aanval was het hele team betrokken. De 0-5 was wederom van grote klasse. Deze keer werd Chris op snelheid weggestuurd. Hij kapte de bal af voor zijn rechtervoet, waarna hij hard en zuiver binnenschoot. Even leek er arrogantie in de ploeg te sluipen, maar dit werd vervolgens keihard afgestraft uit een snelle counter. Hierop volgde een aantal minuten waarop SCP weer even de betere ploeg was en mogelijk de 3-5 had kunnen en moeten maken. Derk was echter meerdere keren onpasseerbaar. Hij werd hier wel 2 keer geholpen door de lat.
Daarna pakte AWC de draad weer op, met name omdat Naut en Tom het team aan de hand meenamen. Hierdoor werd er weer ruimte gecreëerd en kwam iedereen weer heerlijk aan voetballen toe. Tijs legde in 2e instantie uit een corner de bal terug op Ties, die beheerst, maar strak in de kruising binnenschoot. Mitch en Yves waren ook nog dichtbij een treffer, maar ook de keeper van SCP liet zien, dat hij een uitstekende doelman was. Nog even kwam SCP eruit met een snelle counter en een goed schot, waardoor het 3-6 werd. Met goede positionering voor een onderschepping, een snelle dribbel en keihard schot, wist ook Naut zich als doelpuntenmaker te laten gelden. Het slotakkoord was voor Tom die een uitstekende pass van achteruit, droog binnen wist te werken.
De overwinning was wel verdiend, maar de grote uitslag (3-8) was enigszins een beetje geflatteerd, maar aangezien dat andersom in de bekerwedstrijd ook zo was, is dat in ieder geval weer gelijkgetrokken. Het was een goede, leuke en sportieve wedstrijd tussen twee voetballende ploegen. Op naar Halloween!!!     
 
Aanwezig: Chris Eijkenboom, Derk Venema, Lars Renkens, Mitch van Rossum, Naut Pentier, Ties Verheijen©, Tijs Janssen, Tom Gubbels en Yves de Haan
Afwezig: Milan Bos
14-10-2017

A.W.C. JO11-2 – Leones JO11-1


Na de matige wedstrijd van afgelopen week, hadden de jongens aangegeven iets recht te willen zetten. Tom kon er helaas niet bij zijn, omdat het niet zo goed gaat met zijn opa. Het hele team wenst Tom en zijn familie heel veel sterkte toe. Door het gemis aan Tom, moest het team een klein beetje omgezet worden. Lars (onze keeper van deze week) had een splinternieuw tenue gekregen en was helemaal in zijn nopjes. Achterin stonden Mitch, Milan en Derk. Op het middenveld startte Tijs en voorin mochten Ties, aanvoerder Naut, Chris en Yves voor het gevaar zorgen. Vanaf de eerste minuut werd er heel verzorgd gevoetbald. Met diverse mooie aanvallen wist de thuisploeg het doel van Leones te bereiken. Een schot uit de 2e lijn van Tijs, werd een beetje grabbelend in eigen doel gewerkt door de keeper. De keeper die overigens de rest van de wedstrijd uitstekend zijn doel verdedigde.
Diverse keren kwamen de groenwitten met mooi combinatievoetbal aan de overkant, alleen vergaten ze zichzelf en het team te belonen. Met name Derk en Naut speelden een erg sterkte wedstrijd. Ties, Chris, Naut en Yves waren met diversen pogingen overigens wel dichtbij een tweede goal. De oude voetbalwet kwam hierdoor weer om de hoek kijken. Een misverstandje met keeper Lars, werd keihard afgestraft, waardoor de stand weer in evenwicht was. In de rust werden er complimenten uitgedeeld voor het vertoonde spel en dat ze moesten proberen om iets rustiger in de afwerking te zijn.
Helaas werd het spel na de rust onrustiger en kwam de tegenstander meer in het spel voor. De voorste linie werd nog steeds met grote regelmaat bereikt, maar meestal niet meer via de normale, goede opbouw. De kansen bleven zich ook nog steeds opstapelen, waardoor Chris (op aangeven van Mitch) ook zijn goaltje mee kon pikken.
Opnieuw kwam Leones terug in de wedstrijd, omdat er te veel spelers voor de bal waren, de omschakeling minder scherp was en het instappen van de verdediging net iets te happig verliep. Daarna was het een spannend spektakel, waarbij er niet heel goed gevoetbald werd, maar waar aan beide kanten wel veel strijd was. Over en weer was vaak de laatste pass of de afronding net niet nauwkeurig genoeg. Met nog een paar minuten te gaan besloot Milan van ver hard in te schieten. Met een schot in het uiterste hoekje verraste hij daarmee vriend en vijand en scoorde Milan zijn eerste goal van het seizoen. De volle 3 punten leken toen binnen handbereik en gelukkig was Lars met een aantal onorthodoxe reddingen heel belangrijk in de slotfase.
Het was een erg leuke, spannende wedstrijd, tegen een zeer sportieve tegenstander. De complimenten hiervoor aan Leones, want de wedstrijd na deze bewees, dat dit niet altijd vanzelfsprekend is.
Met 2 gewonnen en 2 verloren wedstrijden, staat de JO11-2 keurig in de middenmoot en kan er heerlijk herfstvakantie gevierd worden.
 
Aanwezig: Chris Eijkenboom , Derk Venema, Lars Renkens, Milan Bos, Mitch van Rossum, Naut Pentier©, Ties Verheijen, Tijs Janssen en Yves de Haan
Afwezig: Tom Gubbels
30-09-2017

Oranje Blauw JO11-2 – A.W.C. JO11-2


In het donker moesten de jongens (en ouders) verzamelen bij AWC voor een vroege uitwedstrijd bij Oranje Blauw. Gelukkig was het Oranje Blauw en niet Bennekom of zo, want dan had het verzamelmoment bijna midden in de nacht gelegen. Aangekomen op Staddijk, werden we vriendelijk ontvangen en werd er aangegeven dat we de spullen konden opbergen in de lockers in de kleedkamers. Tijdens de wedstrijdbespreking werd aangegeven dat ze moesten proberen de oefeningen van de trainingen in de wedstrijd te laten zien, o.a. kaatsen en doorbewegen. Lars was vandaag de keeper, achterin stonden Milan, Naut en Tom. Op het middenveld liepen Derk en Tijs en voorin waren Ties, Chris, Yves en Mitch opgesteld. Binnen de kortste keren was Derk al trefzeker. Nagenoeg alles speelde zich af op de helft van de thuisploeg. Er was veel druk, waardoor er weer heel snel balbezit was. Het verschil in kwaliteit was heel groot tussen beide ploegen.
De uitslag van een week geleden was al een indicatie, maar deze keer was het extreem. Met name omdat AWC bleef voetballen en de medespelers bleef zoeken, was de ruststand al 0-12. Na de rust werd het verschil nog groter en was de angst dat alle spelertjes meer zelf op zoek zouden gaan naar eigen succes. Op een enkeling na, gebeurde dat niet en gunden ze elkaar ook de ballen en de goals.
De opstelling werd volledig door elkaar gegooid, maar daar werd het deze keer niet rommeliger van. Uiteindelijk werd er nog 16 keer gescoord en was het 0-28. De doelpuntenmakers waren (Derk 7x, Chris 5x, Tijs 5x, Mitch 3x, Yves 3x, Naut 2x, Tom 1x, Lars 1x en een eigen goal). Zelfs Lars had dus gescoord met een hard afstandsschot in de kruising en Naut en Chris met prachtige kopgoals. Ties en Milan waren ook dichtbij een goal, maar de Nijmeegse doelman redde een aantal keren uitstekend.
De uiterst goede en correcte scheidsrechter kon het niet helemaal goed bijhouden (wat heel begrijpelijk is), waardoor er 0-27 op het wedstrijdformulier is komen te staan. Het is te hopen dat de Oranje Blauw bij de KNVB nog een herindeling kan aanvragen, want dit soort wedstrijden zijn eigenlijk voor niemand leuk en dat is toch het allerbelangrijkste bij de jeugd.

Aanwezig: Chris Eijkenboom, Derk Venema, Lars Renkens, Milan Bos©, Mitch van Rossum, Naut Pentier, Ties Verheijen, Tijs Janssen, Tom Gubbels en Yves de Haan
16-09-2017

A.W.C. JO11-2 – Woezik JO11-2


Na een weekje rust (Overasseltse Boys had zich teruggetrokken uit angst voor een te groot klasseverschil), mochten de groen-witten weer aantreden tegen Woezik. Woezik had met ruime cijfers van SCP gewonnen (4-1), terwijl AWC juist weer met ruime cijfers van SCP verloren had (1-6). Vooraf was Woezik dus huizenhoog favoriet voor deze 2e bekerwedstrijd. Echter vanaf het eerste moment was het een gelijkwaardige wedstrijd. Over en weer werd er uitstekend verzorgd gevoetbald. De 2 meiden van Woezik waren erg sterk en soms net even wat slimmer dan alle jongens. Lars mocht na een uitstapje bij de E1 weer het doel verdedigen, waardoor Derk in het veld zijn speelminuten kon maken en ook nog eens als aanvoerder. Achterin stonden Milan, Yves, Mitch en Tom, het middenveld werd belopen door Derk en Tijs en voorin mochten Ties, Chris en Naut het de tegenstander lastig maken. Het spel ging over en weer, maar het was toch Woezik dat de eerste treffer maakte. Met een lange hoge bal werd Lars verschalkt. Over een jaartje zullen dit soort ballen er echter niet meer ingaan, omdat het letterlijke groeiproces de jongens dan groot genoeg heeft gemaakt. Vele mooie aanvallen volgden, waarbij de thuisploeg zeker een doelpuntje verdiende, maar de ballen er weer eens niet in wilden gaan. Aan de andere kant was Lars ook een aantal keren de reddende engel bij A.W.C. Met name de bal in de rechter verre hoek, werd door de meesten al geteld. Het enige smetje op de wedstrijd was de gemeenheid van een paar spelers bij de bezoekers. Ruststand 0-1. 
Na rust werden paar spelers van Woezik nog gemener en/ of gefrustreerder. Een wissel werd bijvoorbeeld met veel commentaar begeleid. Maar ook de duels werden eenzijdig harder en de sfeer daardoor ook grimmiger. Veelvuldig volgde er een blessurebehandeling voor iemand van A.W.C. De voorsprong werd door Woezik verdubbeld, door een prachtige aanval uit het boekje. Daarna volgden er weer over en weer mooie aanvallen. De spanning werd teruggebracht door een prachtige snelle aanval over meerdere schijven, waarbij Naut prachtig binnenschoot. Even leek de 2-2 in de maak, maar het afronden, is nog een verbeterpuntje. Aan de andere kant lukte het Woezik wel om 2 keer te scoren, waarbij 1 doelpunt wel heel zuur was, aangezien een eigen goal hier debet aan was. Toch lukte het A.W.C om zich te herpakken en nog een mooie treffer te maken. Chris rondde een prachtige aanval even mooi af, maar ook hij moest dit met een (lichte) blessure bekopen. Op het verzoek aan de leiding van Woezik om bij het eigen team in te grijpen, werd niet al te positief gereageerd. Ook op het verzoek om de volgende keer niet meer de warming-up 2 aan 2 te doen, i.v.m. slijtage van de velden, werd gereageerd alsof ze water hadden zien branden. Enorm zonde, want dit team heeft het helemaal niet nodig. Er mag ook best een beetje rivaliteit zijn tussen 2 verenigingen uit Wijchen, maar dit was te ver over het randje van het toelaatbare. De 2-4 nederlaag was gelukkig weer snel vergeten, toen het grootste gedeelte van A.W.C. gezamenlijk de Kermis over ging.

  
Aanwezig: Chris Eijkenboom, Derk Venema©, Lars Renkens, Milan Bos, Mitch van Rossum, Naut Pentier, Ties Verheijen, Tijs Janssen, Tom Gubbels en Yves de Haan
Afwezig: -
02-09-2017 A.W.C.

JO11-2 – SCP JO11-1

Na een lange vakantie, oefenwedstrijd met de JO11-1 en een toernooi bij AWC, mochten de jongens weer voor het eerst een officiële wedstrijd spelen. De bekerwedstrijd thuis tegen SCP leek vooraf een hele kluif te worden, want de warming-up van de bezoekers leek wel gekopieerd van een profclub. Met vele pionnen en dribbels, werd in ieder geval de intentie getoond van SCP. AWC startte echter voetballend vele malen beter met Derk in de goal, Milan, Mitch, Yves en Tom achterin. Op het middenveld liep Tijs en voorin waren aanvoerder Chris, Ties en Naut te vinden. Met prachtige 1-2-tjes liet AWC zien dat het vooral voetballend iets moois wou laten zien deze ochtend. Vele malen werd de laatste persoon voor de keeper (en soms zelfs een leeg goal) gezet met een voorzet, splijtende pass of met een mooie actie. Helaas was de afronding meestal niet van dezelfde kwaliteit. Hierdoor bleef het vrij lang 0-0. Geheel volgens de traditie van de oude voetbalwet, viel het doelpunt dan ook aan de andere kant. Er werd net even minder met zijn allen verdedigd, waardoor Derk met een verwoestend schot werd verslagen. AWC bleef met schitterende aanvallen komen, maar het (eind)doel werd niet gevonden. Ook nu weer was SCP slagvaardig en uiterst doeltreffend, waardoor het 0-2 met de rust op het scorebord stond. 
In de rust waren beide coaches dan ook uiterst tevreden over het vertoonde spel, waarbij nog kleine verbeterpuntjes (sneller aansluiten van achteruit en direct omschakelen van balbezit naar balverlies) werden aangegeven. Toch werd er na rust voetballend iets minder vaak de beste, eenvoudigste oplossing gezocht/ gevonden. Eerlijkheidshalve moet er ook bij gezegd worden dat de mid-mid van de tegenstander (Suwash?) wel een hele goede voetballer was. Positioneel vaak op de juiste plaats, veelal direct spel en rust aan de bal, waren slechts enkele van zijn kwaliteiten. Hierdoor was het lastig om de opbouw net zo goed te verzorgen als in de eerste helft. Toch werd hier door het team wel zelf een oplossing voor gevonden en iets sneller de diepte gezocht. Chris werd dan op snelheid gezocht, Ties en Tijs meer in de voeten, door de vele mooie steek- en dieptepassjes van Tom, Milan, Mitch Naut en Yves. Wederom kwamen de groen-witten vaak oog in oog met de keeper van SCP. Bijna net zo vaak werd echter de keeper of de boarding geraakt. In de omschakeling waren de bezoekers sterk en de schoten op de goal van Derk waren met timmermansprecisie uiterst effectief. Binnen de kortste keren was het 0-5. Nog even deed aanvoerder Chris nog iets terug, door gebruik te maken van zijn kwaliteit, zijn enorme snelheid en doelgerichtheid. Het had niet bij de ene goal hoeven te blijven, als er daarna iets vaker en sneller de medespelers was gezocht en met iets meer rust was afgewerkt. Het slotakkoord was weer voor SCP, waardoor uitslag op het wedstrijdformulier 1-6 was, terwijl de echte verhoudingen in het veld totaal anders waren. Er is door iedereen uitstekend gevoetbald, alleen had het team zich meer moeten belonen, door vaker het net van de tegenstander te raken.
 
Aanwezig: Derk Venema, Chris Eijkenboom©, Milan Bos, Mitch van Rossum, Naut Pentier, Ties Verheijen, Tijs Janssen, Tom Gubbels en Yves de Haan
Afwezig: Lars Renkens (i.v.m. Airborne)