VERSLAGEN JO11-2

16-09-2017

A.W.C. JO11-2 – Woezik JO11-2


Na een weekje rust (Overasseltse Boys had zich teruggetrokken uit angst voor een te groot klasseverschil), mochten de groen-witten weer aantreden tegen Woezik. Woezik had met ruime cijfers van SCP gewonnen (4-1), terwijl AWC juist weer met ruime cijfers van SCP verloren had (1-6). Vooraf was Woezik dus huizenhoog favoriet voor deze 2e bekerwedstrijd. Echter vanaf het eerste moment was het een gelijkwaardige wedstrijd. Over en weer werd er uitstekend verzorgd gevoetbald. De 2 meiden van Woezik waren erg sterk en soms net even wat slimmer dan alle jongens. Lars mocht na een uitstapje bij de E1 weer het doel verdedigen, waardoor Derk in het veld zijn speelminuten kon maken en ook nog eens als aanvoerder. Achterin stonden Milan, Yves, Mitch en Tom, het middenveld werd belopen door Derk en Tijs en voorin mochten Ties, Chris en Naut het de tegenstander lastig maken. Het spel ging over en weer, maar het was toch Woezik dat de eerste treffer maakte. Met een lange hoge bal werd Lars verschalkt. Over een jaartje zullen dit soort ballen er echter niet meer ingaan, omdat het letterlijke groeiproces de jongens dan groot genoeg heeft gemaakt. Vele mooie aanvallen volgden, waarbij de thuisploeg zeker een doelpuntje verdiende, maar de ballen er weer eens niet in wilden gaan. Aan de andere kant was Lars ook een aantal keren de reddende engel bij A.W.C. Met name de bal in de rechter verre hoek, werd door de meesten al geteld. Het enige smetje op de wedstrijd was de gemeenheid van een paar spelers bij de bezoekers. Ruststand 0-1. 
Na rust werden paar spelers van Woezik nog gemener en/ of gefrustreerder. Een wissel werd bijvoorbeeld met veel commentaar begeleid. Maar ook de duels werden eenzijdig harder en de sfeer daardoor ook grimmiger. Veelvuldig volgde er een blessurebehandeling voor iemand van A.W.C. De voorsprong werd door Woezik verdubbeld, door een prachtige aanval uit het boekje. Daarna volgden er weer over en weer mooie aanvallen. De spanning werd teruggebracht door een prachtige snelle aanval over meerdere schijven, waarbij Naut prachtig binnenschoot. Even leek de 2-2 in de maak, maar het afronden, is nog een verbeterpuntje. Aan de andere kant lukte het Woezik wel om 2 keer te scoren, waarbij 1 doelpunt wel heel zuur was, aangezien een eigen goal hier debet aan was. Toch lukte het A.W.C om zich te herpakken en nog een mooie treffer te maken. Chris rondde een prachtige aanval even mooi af, maar ook hij moest dit met een (lichte) blessure bekopen. Op het verzoek aan de leiding van Woezik om bij het eigen team in te grijpen, werd niet al te positief gereageerd. Ook op het verzoek om de volgende keer niet meer de warming-up 2 aan 2 te doen, i.v.m. slijtage van de velden, werd gereageerd alsof ze water hadden zien branden. Enorm zonde, want dit team heeft het helemaal niet nodig. Er mag ook best een beetje rivaliteit zijn tussen 2 verenigingen uit Wijchen, maar dit was te ver over het randje van het toelaatbare. De 2-4 nederlaag was gelukkig weer snel vergeten, toen het grootste gedeelte van A.W.C. gezamenlijk de Kermis over ging.

  
Aanwezig: Chris Eijkenboom, Derk Venema©, Lars Renkens, Milan Bos, Mitch van Rossum, Naut Pentier, Ties Verheijen, Tijs Janssen, Tom Gubbels en Yves de Haan
Afwezig: -
02-09-2017 A.W.C.

JO11-2 – SCP JO11-1

Na een lange vakantie, oefenwedstrijd met de JO11-1 en een toernooi bij AWC, mochten de jongens weer voor het eerst een officiële wedstrijd spelen. De bekerwedstrijd thuis tegen SCP leek vooraf een hele kluif te worden, want de warming-up van de bezoekers leek wel gekopieerd van een profclub. Met vele pionnen en dribbels, werd in ieder geval de intentie getoond van SCP. AWC startte echter voetballend vele malen beter met Derk in de goal, Milan, Mitch, Yves en Tom achterin. Op het middenveld liep Tijs en voorin waren aanvoerder Chris, Ties en Naut te vinden. Met prachtige 1-2-tjes liet AWC zien dat het vooral voetballend iets moois wou laten zien deze ochtend. Vele malen werd de laatste persoon voor de keeper (en soms zelfs een leeg goal) gezet met een voorzet, splijtende pass of met een mooie actie. Helaas was de afronding meestal niet van dezelfde kwaliteit. Hierdoor bleef het vrij lang 0-0. Geheel volgens de traditie van de oude voetbalwet, viel het doelpunt dan ook aan de andere kant. Er werd net even minder met zijn allen verdedigd, waardoor Derk met een verwoestend schot werd verslagen. AWC bleef met schitterende aanvallen komen, maar het (eind)doel werd niet gevonden. Ook nu weer was SCP slagvaardig en uiterst doeltreffend, waardoor het 0-2 met de rust op het scorebord stond. 
In de rust waren beide coaches dan ook uiterst tevreden over het vertoonde spel, waarbij nog kleine verbeterpuntjes (sneller aansluiten van achteruit en direct omschakelen van balbezit naar balverlies) werden aangegeven. Toch werd er na rust voetballend iets minder vaak de beste, eenvoudigste oplossing gezocht/ gevonden. Eerlijkheidshalve moet er ook bij gezegd worden dat de mid-mid van de tegenstander (Suwash?) wel een hele goede voetballer was. Positioneel vaak op de juiste plaats, veelal direct spel en rust aan de bal, waren slechts enkele van zijn kwaliteiten. Hierdoor was het lastig om de opbouw net zo goed te verzorgen als in de eerste helft. Toch werd hier door het team wel zelf een oplossing voor gevonden en iets sneller de diepte gezocht. Chris werd dan op snelheid gezocht, Ties en Tijs meer in de voeten, door de vele mooie steek- en dieptepassjes van Tom, Milan, Mitch Naut en Yves. Wederom kwamen de groen-witten vaak oog in oog met de keeper van SCP. Bijna net zo vaak werd echter de keeper of de boarding geraakt. In de omschakeling waren de bezoekers sterk en de schoten op de goal van Derk waren met timmermansprecisie uiterst effectief. Binnen de kortste keren was het 0-5. Nog even deed aanvoerder Chris nog iets terug, door gebruik te maken van zijn kwaliteit, zijn enorme snelheid en doelgerichtheid. Het had niet bij de ene goal hoeven te blijven, als er daarna iets vaker en sneller de medespelers was gezocht en met iets meer rust was afgewerkt. Het slotakkoord was weer voor SCP, waardoor uitslag op het wedstrijdformulier 1-6 was, terwijl de echte verhoudingen in het veld totaal anders waren. Er is door iedereen uitstekend gevoetbald, alleen had het team zich meer moeten belonen, door vaker het net van de tegenstander te raken.
 
Aanwezig: Derk Venema, Chris Eijkenboom©, Milan Bos, Mitch van Rossum, Naut Pentier, Ties Verheijen, Tijs Janssen, Tom Gubbels en Yves de Haan
Afwezig: Lars Renkens (i.v.m. Airborne)