VERSLAGEN JO11-1

E1 wint Voetbal Talenten Toernooi!

Zondag 5 april werd het Voetbal Talenten Toernooi district Oost georganiseerd door de KNVB op de voetbalvelden van AWC. Het toernooi stond in het teken van de gezonde voeding in de voetbalkantine. Dit betekende dat de snoep, vette hap en cola plaats hadden gemaakt voor de broodjes gezond, fruit en smoothies…

Totaal waren er 16 voetbalteams aanwezig op De Wychert tijdens deze 1e paasdag: 8 C- en 8 E- teams (9 tegen 9). De wedstrijden duurden slechts 2 x 11 minuten. De E1 begon moeizaam in de groepsfase. In de eerste wedstrijd was het team duidelijk sterker dan tegenstander VVO E1 uit Velp. De laatste wedstrijden komt de E1 echter niet gemakkelijk tot scoren. De vele kansen blijven vaak onbenut, waardoor de resultaten wat minder zijn.
Zo liep het team een dag eerder nog geheel onnodig tegen een  2-0 nederlaag aan in de Halve Finale van de beker tegen het zwakke Berkum E1. Toch wist de E1 in het openingsduel eenmaal het doel te vinden en werd een belangrijke 1-0 zege behaald. Ook de tweede wedstrijd was AWC veruit de beste ploeg, maar verzanden de aanvallen in de trechter voor het doel van tegenstander Lemelerveld E1. Ook in deze wedstrijd viel één bal wel binnen, waardoor de E1 al na twee wedstrijden verzekerd was van een plaats in de Halve Finales.
De derde groepswedstrijd werd gevoetbald tegen Tubantia E1 uit Hengelo. Ook dit team had de eerste twee wedstrijden winnend weten af te sluiten. Een pittige tegenstander dus!  Invalcoach Bjorn van de Groes jutte zijn jongens echter flink op, waardoor het spelniveau tot grote hoogte steeg.
Tubantia werd volledig van de mat gespeeld met snel combinatievoetbal. Ook de doelpunten vielen ineens als rijpe appelen en met een ruime 5-0 overwinning ging het team vol zelfvertrouwen door naar de Halve Finale. 
In het team van Holten E1 stonden enkele grote jongens en het team was met slechts één doelpunt verschil op een tweede plaats geëindigd in de poule. De E1 voetbalde echter wederom een prima wedstrijd! Fraaie driehoekjes, goede opbouw van achteruit, verzorgd aanvallend voetbal en volop strijd om de bal kreeg het publiek voorgeschoteld! Holten was kansloos, AWC toonde zich heer en meester op het veld en met een duidelijke 4-0 zege werd een Finaleplaats bereikt! 

De Finale tegen OBW E1 uit Zevenaar werd een fraaie happening. De teams kwamen het veld op als ware het een echte Champions League wedstrijd. Drie officials gingen de teams voor op weg naar de middenstip. De vele toeschouwers zagen een mooi plaatje begeleid door de officiële Champions League muziek welke uit de luidsprekers schalde.
Ook in deze Finale controleerden de jongens van de E1 de wedstrijd. Al voor de rust was er een comfortabele  2-0 voorsprong! Die voorsprong werd niet meer uit handen gegeven in de tweede helft zodat AWC E1 als kampioen juichend het veld afstapte! Met dit resultaat heeft de E1 zich geplaatst voor het NK voor E-pupillen 9 tegen 9 op zaterdag 23 mei a.s. in Holten!


Boven vlnr: Julian Marrink, Luca van de Groes, Remon Verbeeten, Jurre van Houten, Kalle van Kuetsum en invaller Leroy.
Onder vlnr: Daan Oomen, Rico Duin, Mitch Albers en Pepijn Schuurkes.
Jesper Weitenberg en Shawn Ebot waren verhinderd op deze dag.

Door Ritchy, papa van Rico         
 

14-03-2015: 

AWC E1 – Bennekom E1 2 – 1

Cupfighters!!

E1 door naar de Halve Finale Beker!

Het was alweer een tijdje terug dat jullie de teams van Be Quick ’28 uit Zwolle en daarna Sparta Nijkerk uit de beker hebben gekegeld. Maar zaterdag 14 maart jl. stond er eindelijk weer een cupwedstrijd gepland: de kwartfinale! Wauw! Geen onbekende tegenstander, want Bennekom kenden jullie ook uit de competitie. Een erg goed team, eerder werd het tegen hun met moeite een 2-2 gelijkspel! Zou het weer zo spannend gaan worden?
Wanneer Eric, de papa van Daan, op het fluitje blaast kan de wedstrijd beginnen. Goed wordt de bal rondgespeeld, jullie zetten de eerste aanval op. De bal komt mooi voor het doel van Bennekom, maar het is erg druk in het doelgebied. Kalle ziet kans om uit te halen, maar de bal strand in de drukte. De spelers van Bennekom komen er dan razendsnel uit. Binnen enkele seconden volgt er een voorzet op de andere helft van het veld. De bal komt gevaarlijk voor ons doel. Wordt weggewerkt en dan lijkt het gevaar over. Maar een aanvaller van Bennekom kan de bal oppikken en meteen op de slof nemen. Bammm!! De bal vliegt met veel vaart richting ons doel… Keeper Rico springt hoog op, maar kan niet meer voorkomen dat de bal precies onder de lat tegen het net vliegt. 0 – 1, Balen! “Kom op AWC!!” roepen de fans langs de lijn. Opnieuw proberen jullie druk te zetten. Strijden om iedere bal, klasse! Een mooie voorzet van Mitch. Precies op maat voor Kalle, die speelt zijn tegenstander uit. Een schot… maar de keeper van Bennekom stopt de bal.. Jammer! Bij een volgende voorzet van Mitch staat Pepijn op de juiste plek. Die heeft ook altijd een hard schot met links.
Pepijn aarzelt geen moment, maar de bal zeilt net over het doel van Bennekom. Ohhh… Even daarna haalt Mitch opnieuw de achterlijn, een scherpe en harde voorzet, maar de bal schiet voorlangs het doel van Bennekom.. Julian en Jesper kunnen er net niet bij… Oefff..! Een mooie pass van Luca op Jesper. Jesper legt aan voor een geplaatst schot, maar de bal gaat net naast het doel over de achterlijn.. Wat een pech!! Nog steeds die achterstand, zou het nog goed komen?
Julian neemt de bal goed mee. Twee verdedigers van Bennekom in zijn nek. Kappen, draaien en uithalen… De bal vliegt hoog over de keeper van Bennekom maar nog onder de lat tegen de touwen… Super, 1 – 1! Eindelijk, de fans juichen en klappen langs de lijn.. 
In de tweede helft gaan jullie er weer flink tegenaan! Maar ook de jongens van Bennekom willen natuurlijk winnen en strijden om iedere bal. Vanuit een hoekschop komt de bal bij Kalle. Kalle geeft hem hoog voor. Precies op maat voor Julian. Die kopt de bal snoeihard richting het doel van Bennekom. Maar de bal raakt de lat en schiet dan over het doel. Oehhh…!  Wat een fraaie combinaties zijn er nu te zien. Jurre geeft de bal terug op Rico. Rico speelt snel Luca strak in, meteen gaat de bal door naar Daan. Via Remon en Jesper belandt de bal dan bij Shawn. Een tikkie op Mitch, die kaatst weer terug op Shawn. Afleggen op de inkomende Pepijn.
Pepijn neemt de bal vol op zijn linker. Maar de bal raakt de paal… Oefff…!! Het is duidelijk dat jullie sterker zijn en de wedstrijd onder controle hebben, maar waar blijft de winnende treffer? Een mooie voorzet van Pepijn. De keeper van Bennekom tikt de bal op tijd weg. Daar staat Shawn. Die raakt de bal niet helemaal goed, maar met een vreemde curve hobbelt de bal richting het doel van Bennekom. De keeper kan er niet bij en ziet de bal langs zich in het doel rollen.. Yesss, 2 – 1! Shawn glundert, jullie feliciteren hem allemaal, wat een feest!
Maar het is nog niet voorbij. Blijven opletten jongens! Toch zijn daarna ook de beste kansen voor jullie. Een schot van Julian gaat maar net over het doel van Bennekom. Remon krijgt een schietkans die door de keeper wordt gepakt en opnieuw is het Julian die de bal dan net naast schiet. Nog even proberen de jongens van Bennekom er door te komen. Hoe lang duurt het nog? Dan klinkt eindelijk het fluitje voor het einde van de wedstrijd! 
Fantastisch jullie zijn door naar de halve finale! De spelers van Bennekom kijken een beetje sip, maar natuurlijk worden er nog sportief even handjes geschud en bedanken jullie hand in hand alle fans voor de steun!


 
07-03-2015:

AWC E1 – Woezik E1  2 – 1

Winst in de derby!

Zaterdag 7 maart jl. kwamen de jongens van Woezik E1 op bezoek in De Wychert. De volgende sterke tegenstander, want zij hadden gewonnen van AFC Arnhem. Dat was het team waar jullie van verloren hadden. Pepijn, Kalle en Julian waren afgelopen week geblesseerd. Gelukkig konden ze nu wel mee voetballen. Deze derby wilden ze natuurlijk niet missen! Julian was nog niet 100% topfit, maar ging zijn uiterste best doen.
In de eerste helft zetten jullie de tegenstander goed onder druk. Mooie combinaties, driehoekjes, strakke passes. Jullie waren duidelijk de betere en fellere ploeg. Dat kwam ook tot uiting in de score. Yes! Een snelle 1-0 en ook de 2-0 volgde niet lang daarna.
In de tweede helft ging er van Woezik wat meer dreiging uit. Bij jullie werd de concentratie juist wat minder. Dat was jammer! Er kwamen kansen voor Woezik. Gelukkig wilden de ballen er niet in. Steeds wist keeper Rico de ballen tegen te houden. Maar een keer ging het mis en verdween de bal in de uiterste hoek van ons doel. Rico was kwaad en sloeg met zijn hand hard op het veld.
Er volgden nog genoeg mogelijkheden om de voorsprong te vergroten. Mooie voorzetten van Mitch, een hardwerkende Daan, meedogenloze verdedigers Luca en Jurre.  Remon, de rots in de branding, bleef fier overeind. De versnellingen met grote passen van Jesper. Steeds weer de dreiging van Kalle en Julian. Een hard schot van Shawn raakte de lat en een uithaal van Pepijn vloog maar net over het doel van Woezik.

Na de wedstrijd bedanken jullie natuurlijk ook nog even alle fans! Super!
Goed gevoetbald jongens!

 
28-02-2015:

Zaterdag 28 februari jl. was er een uitwedstrijd in Malden tegen Union E1. Wat was het koud in de vroege ochtend! Brrrr… Jullie hadden wel wat geleerd van de vorige wedstrijd die op strijdlust onnodig verloren ging.
Vanaf de aftrap werd er meteen druk gezet, tegenstanders opgejaagd en waren jullie sterker in de duels. Al na een minuut spelen lag de bal in het doel van Union.
Een teken aan de wand voor een doelpuntrijke wedstrijd…  De spelers van Union kwamen er niet aan te pas. Toch was het duidelijk dat ook zij voorin erg behendige en gevaarlijke voetballers hadden rondlopen.  Daarbij lieten jullie wat steekjes vallen op het middenveld en achterin. Een enkele kans bleek voldoende om te scoren. Zo stonden er met de rust al dubbele cijfers op het scorebord: 3 – 11!
Vooral Shawn bleek deze wedstrijd een neusje voor de goal te hebben. Hij scoorde maar liefst 7 keer! Uiteraard werd dat ook een enkele keer gevierd met een heuse salto. In de tweede helft leek Union nog wat recht te willen zetten. Tweemaal achter elkaar moest keeper Rico  de bal uit het doel vissen. Maar gelukkig waren ook jullie nog trefzeker. De eindstand van 6 – 16 was uiteindelijk overduidelijk.
Een monsterscore en daarmee lieten jullie zien ook fanatiek en fel maar wel sportief de strijd aan te kunnen gaan.
Klasse jongens! Door Ritchy, papa van Rico

 

21-02-2015:

AWC E1 – AFC Arnhem E1  4 – 6

Geen leuke wedstrijd!

Op zaterdag 21 februari komt AFC Arnhem E1 op bezoek. Een sterk team dat is leuk want dan wordt het vast een leuke en spannende wedstrijd…   Jullie spelen in mooie zwarte shirts omdat de tegenstanders ook shirts met groen witte strepen hebben. Helaas kan trainer Joost er niet bij zijn, gelukkig is trainer Guus er wel. Ook Kalle is nog op vakantie. Leroy van de E2 doet met jullie mee. Wat fijn!

AFC Arnhem heeft maar liefst zes coaches die op verschillende plekken langs de lijn luid aanwijzingen roepen! Nou nou…  Jullie hebben een goede start van de wedstrijd.
De spelers van AFC worden gemakkelijk afgetroefd en jullie zetten goed druk. Het wordt 1-0 en snel daarna is het  al 2-0! Wauw, dat gaat lekker! De tegenstander voetbalt niet goed genoeg. Jullie zijn voetballend beter.
Maar plotseling verandert er dan van alles. Het mooie spel raakt ontregeld. Er zit geen lijn meer in. AFC speelt hard, is razendsnel in de omschakeling en is zeer effectief. Een keihard diagonaal schot en de bal zit strak in de kruising… Een aanvaller volledig vrij voor ons doel, een volley en Bammmm… 2-2! Een ongelukkige terugspeelbal en nog voor de rust is het zomaar 2-3… Balen!
Kom op jongens! 
Maar in de tweede helft gaat het niet veel beter. Wie is dat? Daar is Kalle toch nog! Super, nou kan hij de tweede helft nog mee voetballen! Jullie hebben het zwaar te verduren. Fysiek moeten veel van jullie het afleggen tegen deze ploeg. Scheidsrechter Marcel, de papa van Pepijn, fluit steeds weer  voor een overtreding.
Zo kunnen jullie niet echt lekker voetballen! Daar ligt de 2-4 in het doel… Nee hè! Leroy is wel op dreef en maakt maar liefst drie doelpunten! Klasse! Maar ook AFC scoort nog twee keer. Wat jammer! De kopjes gaan hangen. Toch is er nog een doelpunt en dan is 4-6 de eindstand. 
Verloren, jammer hoor en het was ook nog eens geen leuke wedstrijd! De volgende keer jullie eigen spel proberen te blijven spelen en dan gaat het vast beter!

Door Ritchy.


               

 
01-01-2015

E1wint kerstzaalvoetbaltoernooi!


In de kerstvakantie deden jullie weer mee met het jaarlijkse kerstzaalvoetbaltoernooi in Olympic. Supergaaf! Helaas konden Jurre en Pepijn er niet bij zijn.
Eerst moesten jullie op zondag 28 december jl. in de sterke Piekklasse poule 4 wedstrijden zaalvoetballen! Er was niet voor getraind. Het was dus wel even wennen in het begin, maar het ging steeds beter! Met goed resultaat want er waren hele spannende wedstrijden en er werd niet één keer verloren: AWC E1 - Union E1 1-1, AWC E1 - NEC E1 2-2, AWC E1 - SCE E1 3-0, Woezik E1 - AWC E1 1-1. Een tweede plaats in de poule en dus door naar de Halve Finale!

In de Halve Finale op dinsdag 30 december jl. waren jullie veel te sterk voor de nummer 1 uit de andere poule Blauw Wit E1: 2-0! Door naar de Finale! 
Nog een keer tegen NEC E1...
Iedereen is super gemotiveerd en allemaal willen jullie er voor knokken! Er staat een hecht team! Ongelooflijk veel supporters op de tribune! Spanning ook bij de trainers Joost en Guus. Wat zijn ze al trots op jullie finaleplaats!

Wat is het een spannende wedstrijd, het spel gaat op en neer. Kansen voor jullie! Een terechte voorsprong dankzij een goal van Kalle! Uitzinnige vreugde! Oei, een tijdstraf van 2 minuten voor Jesper! Balen! NEC maakt er dankbaar gebruik van en scoort tegen na een fraaie combinatie. NEC wil de wedstrijd beslissen, maar dat lukt ze niet zomaar. Rico houdt de bal netjes uit zijn doel en met één speler minder strijden jullie voor iedere bal.

Maar dan... ook nog een tijdstraf voor NEC! Jullie zetten NEC zwaar onder druk, veel kansen op een treffer, maar steeds net niet! Dan is het Shawn die vlak voor tijd de bal in de uiterste hoek van het doel van NEC schiet! Fantastisch! 2-1 gewonnen!! Kanjers! Een grote beker en medailles voor jullie allemaal! Klasse jongens, goed gedaan!

 

20-12-2014:

Eldenia E1 – AWC E1 1 – 5

Derde plaats bereikt!

De laatste wedstrijd van dit jaar speelden jullie tegen Eldenia E1 in Arnhem. Met een overwinning zou de derde plaats zeker zijn. Jullie stonden al lang klaar op het veld, maar de tegenstander had geen haast. Waren ze bang? In de wedstrijd waren jullie de betere ploeg, dat was duidelijk! Duels werden gewonnen, tegenstanders uitgetikt en kansen waren er  genoeg! Een snelle voorspong, 0-1 klasse! Een fraaie vrije trap van Kalle verdwijnt daarna zo in de kruising, 0-2 super! Toch sluipt er dan wat slordigheid in het spel. Slechte passes, balverlies… Het zat er aan te komen, die tegentreffer…  1-2!

De bal gaat over en weer en dan is het toch geheel onverwacht een lastige wedstrijd! Een bevrijdend schot van Pepijn zorgt voor een 1-3 ruststand, fantastisch! In de tweede helft hebben jullie weer veel balbezit. Mooie combinaties, driehoekjes, voorzetten en dan strand het vaak in het volle doelgebied van Eldenia. Ballen vliegen net naast of over het doel van Eldenia. Pfffttt…  Rico hoeft in de tweede helft weinig te doen, af en toe een sprintje om een doorgeschoten bal onschadelijk te maken en weer in het spel te brengen.
Opnieuw proberen jullie de score op te voeren. De spelers van Eldenia komen steeds een stapje te laat. Dan lukt het toch en gaat de bal er in: 1-4 en ook wordt het nog 1-5! Een mooie en verdiende overwinning! De derde plaats is bereikt en dat is een hele goede prestatie in de hoofdklasse. Iets om trots op te zijn.

Goed gedaan!

Eindstand hoofdklasse E-pupillen 9 tegen 9:
1. OSC E1 35
2. NEC E1 34
3. AWC E1 32
4. Bennekom E1 31
5. Woezik E1 27
6. Orion E1 22
Totaal 14 teams.
Door Ritchy, papa van Rico  


     

 

6-12-2014:

AWC E1 – Woezik E1: 4 – 1

Winnaars in een boeiende derby!

Het feest van Sinterklaas was maar net voorbij en jullie mochten alweer vol aan de bak om een mooie wedstrijd te voetballen. Een echte derby, tegen een sterke tegenstander. Dat was Woezik E1 zeker, want zij hadden al heel veel wedstrijden gemakkelijk gewonnen. Ook was het een speciale wedstrijd, want iedereen kende wel één of meer spelers van het team van Woezik. Bijvoorbeeld Haiko en Niklas, die voetbalden een paar jaar terug nog bij AWC. Iedereen had er veel zin in en natuurlijk waren er ook weer veel papa´s, mama´s, opa´s, oma´s, broertjes, zusjes en andere fans naar De Wychert gekomen. Deze wedstrijden zijn altijd bijzonder spannend. Zelfs zo spannend dat sommige papa´s en mama´s er een week lang voor de wedstrijd niet van kunnen slapen!

De jongens van Woezik waren al snel de kleedkamer uit en fanatiek aan het inspelen. Dat zag er professioneel uit!  Ook jullie gingen  het veld op, maar waar was Shawn? Die was nog nergens te bekennen! Hij zou toch niet mee naar Spanje zijn…? Leider Marcel werd best wel een beetje zenuwachtig  en met de telefoon aan zijn oor liep hij heen en weer langs het veld. Shawn was al onderweg met zijn opa en even later rende Shawn het veld op en was nog net op tijd voordat de wedstrijd zou beginnen. Gelukkig maar!

Nog even een luide Yell en dan fluit scheidsrechter Marcel, de papa van Pepijn, voor het begin van de wedstrijd. Snel wordt de bal rondgespeeld. Van Luca naar Remon en dan door naar Daan. Dat gaat prima zo! Maar ook de Woezik-spelers jagen op de bal. Jurre moet zich strekken om de bal te stoppen, maar verstapt zich . Aiii pijnlijk, Jurre valt en blijft op het kunstgras liggen. Gelukkig kan hij wel  verder. Het spel gaat heen en weer, maar jullie zijn meer in balbezit. Mitch maakt het veld goed breed en  krijgt de bal mee van achteruit door een goede pass van Luca. Mitch stoomt dan op langs de lijn en geeft de bal naar binnen. Jesper pikt de bal op en meteen door naar Julian. Julian schiet de bal met een hoge boog naar het doel van Woezik.

De keeper kan er niet meer bij, de bal zeilt in het doel van Woezik. Yesss, 1-0! Julian viert zijn feestje met jullie in het veld. Gejuich langs de lijn, wat een doelpunt!  De voorsprong is fijn maar de strijd is nog lang niet gestreden. Af en toe is het wat rommelig. Veel balverlies van beide teams. Maar ook hard spel. Daar gaat Daan kermend naar de grond. Geraakt door een tegenstander. Ook Daan kan gelukkig weer verder. Een fraaie actie van Kalle! Daar gaat ie met de bal langs één, twee, drie spelers. Maar dan kan hij net niet uithalen…  jammer! Daan geeft een mooie bal op Shawn. Shawn haalt op rechts de achterlijn en geeft de bal goed voor. In het doelgebied staan Julian en Daan, maar die krijgen de bal niet in het doel van Woezik. De jongens van Woezik stropen de mouwen nog eens op. Een hoekschop en de bal komt gevaarlijk voor ons doel. Die wordt met moeite weggewerkt, maar dan een hard afstandsschot van Woezik. De bal vliegt maar net over ons doel.. Pffftttt! Nog eens een gevaarlijk schot. Keeper Rico ziet de bal aankomen en kan hem fraai uit de lucht plukken. Goed gedaan! Maar de supporters zijn er niet gerust op. Het gaat niet goed zo. Opnieuw een aanval van Woezik over rechts. Een Woezik aanvaller heeft vrije doortocht naar ons doel, gaat langs Rico en dan is het zomaar gelijk. Balen! De Woezik storm is nog niet uitgeraasd.

Woezik wordt sterker, een hard afstandsschot…  de bal vliegt voorlangs ons doel en gaat dan over de achterlijn. Oeiiii… Kom op nou jongens! Kalle heeft de bal en met een paar reuzenpassen nadert hij het doelgebied van Woezik.  Nu kan hij wel flink uithalen maar de keeper van Woezik staat op de goede plek om de bal te stoppen. Een schietkans voor Julian, maar de bal wordt naast het doel van Woezik getikt. Mitch neemt de hoekschop. De bal komt strak en laag voor het doel van Woezik. Kalle glijdt in, maar mist de bal net… Ohhhhh… 
In de rust geven trainers Joost en Guus nog wat aanwijzingen. Wat gaat er goed en wat niet? Kort erop zitten, alles geven, de vrije man inspelen, de bal willen hebben…
In de tweede helft wordt er meteen goed druk gezet. Julian ziet goed dat Pepijn op links vrij staat. Daar gaat de bal ook naar toe. Pepijn schiet de bal hard naar het doel van Woezik, maar de keeper pakt de bal knap. Dan is het weer Julian die het doel van Woezik zoekt. Kappen, draaien, veel Woezik verdedigers om hem heen. Toch ziet hij kans om uit te halen. De bal vliegt naar de verre hoek van het doel. De keeper kan er niet bij! Geweldig, 2-1!

Een Woezik-speler wordt hard afgestopt. Vrije schop! Rico zet de verdedigers op de juiste plek. De Woezik-speler achter de bal neemt een lange aanloop. Bammm! De bal zeilt hard en hoog naar ons doel. Pok.. de bal schampt de lat en vliegt over ons doel… Oeffff..! Dat scheelde weinig! Opnieuw draait Julian voorbij zijn directe tegenstander. Een mooie voorzet. Voor het doel staat Mitch vrij en die tikt de bal langs de keeper in het doel van Woezik. Fantastisch, 3-1! Met een volgende actie probeert Julian in het doelgebied van Woezik weer langs twee verdedigers te komen. Dat lukt en ook nog een schoen tegen de bal, maar die rolt net naast het doel over de achterlijn… Aaahhh! Ook de jongens van Woezik proberen het nog. Een schot vanuit de tweede lijn op ons doel. Rico springt hoog op en pakt de bal klemvast. Daarna nog een keer een gevaarlijk schot van een Woezik-speler…  Rico duikt naar de bal en weet hem fraai uit zijn doel te houden. Klasse! Rico geeft de bal snel mee aan Luca.

Dan door naar Remon, via Daan naar de vrijstaande Kalle. Kalle heeft met de bal vrije doortocht naar het doel van Woezik. Met een prachtige trap krult Kalle de bal om de keeper van Woezik in het doel. Magnifique, 4-1! De wedstrijd is gespeeld en Woezik komt er niet meer aan te pas. Remon speelt sterk van achteruit en op het middenveld en laat er geen tegenstander meer door. Ook Jurre en Luca winnen hun duels en zorgen voor een goede opbouw.  Jesper zorgt ervoor dat de Woezik-spelers geen tijd krijgen om een bal rustig aan te nemen.Een schot van Julian gaat maar net over het doel van Woezik en even later is het Kalle die weer bijna doel treft. Dan klinkt het fluitje voor het einde van de wedstrijd! Natuurlijk worden er nog handjes geschud met de tegenstanders en uiteraard bedanken jullie nog even hand in hand het publiek! Super!

Wat was het een boeiende voetbalwedstrijd tegen Woezik! Met kansen over en weer, maar in de tweede helft lieten jullie zien de terechte winnaar te zijn van deze derby. Een fraaie 4-1 overwinning! Goed gevoetbald jongens! Wat een mooie klassering! Met nog twee wedstrijden te gaan een gedeelde tweede plaats (met NEC) en slechts één punt achter de koploper OSC.


 

 

29-11-2014: 

Orion E1 – AWC E1 3 – 4

Vechtersmentaliteit!

Het ging helemaal mis zaterdag 29 november jl. in de eerste helft uit tegen Orion E1. Teveel balverlies, te weinig inzet, teveel spelers wilden de bal helemaal niet hebben, te vaak kwam er zomaar een speler van Orion met de bal vrij voor ons doel! Al snel stonden jullie met 3-0 achter… Aiiii…hopeloos! De fans langs de lijn wisten niet wat ze zagen. Een eigen doelpunt van Orion was dan ook mooi meegenomen! Maar de tweede helft was het heel anders! De preek van trainers Joost en Guus had een goede uitwerking. Willen winnen, meer beleving, meer strijd!

Er werd meteen druk gezet. Pepijn ging voorop in de strijd en met een strak schot werd het 3-2! Er was weer hoop! Het werd zelfs 3-3, wie had dat kunnen denken? En toen vloog het afstandsschot van Jurre keihard tegen het doelnet van Orion. 3-4, geweldig! Daarna waren er zelfs nog meer supergrote kansen om de score op te voeren, maar de bal wilde er gewoon niet meer in. Wat goed dat jullie zijn teruggekomen in de wedstrijd! Echte vechtersmentaliteit in de tweede helft. Hopelijk zien we dat de volgende wedstrijd al vanaf het begin! Klasse!

Met nog drie wedstrijden voor de boeg staat de E1 op een keurige 3e plaats. Slechts één punt achter koploper OSC en met evenveel matchpunten als NEC! Volgende week de thriller en derby thuis tegen Woezik E1! 


 

Sportiviteit wint altijd!

Zaterdag 8 november voetbalden jullie een wedstrijd in Malden tegen Union E1. Er was nog wat bijzonders. Het was een speciale dag. Het was namelijk de dag van de ouders langs de lijn! Dat kwam goed uit, want natuurlijk waren er weer veel mama´s, papa´s, maar ook opa´s, oma´s, broertjes, zusjes en andere fans meegekomen om jullie aan te moedigen. Alle kinderen mochten een flyer aan hun ouders geven. Daar stond in hoe ze zich moeten gedragen langs de lijn. Wat fijn want nou zou het zeker een leuke wedstrijd gaan worden!

Een groot meisje met een lange paardenstaart is vandaag de scheidsrechter. Ze heeft een echt scheidsrechterstenue aan, met een felgeel shirt. Wat leuk! Na het fluitsignaal kan de wedstrijd beginnen. In het begin golft het spel heen en weer. De ene keer is Union in de aanval, de andere keer voetballen jullie vooruit. Boeiend! Jesper komt dan in een kansrijke positie voor het doel van Union. Hij haalt flink uit, maar de grote keeper van Union stopt de bal goed. Julian is rap in de buurt, maar kan er net niet bij. Daarna is het nog eens Jesper die het probeert met een hard schot. Maar de bal gaat naast het doel van Union.

Er wordt goed druk gezet. Maar ook Union weet met handig combinatievoetbal gevaarlijk te worden. Daar glipt een Union aanvaller met de bal langs onze verdediging. Een schot… de bal gaat richting ons doel, maar keeper Rico staat op de goede plek. Klasse! Dan is het weer de beurt aan AWC. Mitch schiet de bal over het doel van Union, Kalle raakt de bal perfect, maar de keeper van Union redt knap! Jurre knalt de bal richting de verre hoek van het doel van Union, daar komt Kalle en die glijdt de bal met zijn schoen net tegen het zijnet.. Ohhh… Jammer! Maar dan, na 7 minuten voetballen, een schot van Julian. De bal vliegt naar de verre hoek van het doel van Union. De keeper kan er alleen maar naar kijken. Yes, 0-1! Meteen na de aftrap zetten de jongens van Union een aanval op. Snel gaat de bal van de ene naar de andere voet. Vrij voor ons doel. Bammm.. daar vliegt de bal langs keeper Rico tegen ons doelnet. Balen! Opnieuw kan Union gevaarlijk worden. De bal vliegt maar net voorlangs ons doel.. Pffftttt… Wat is het spannend!
Snel weer omschakelen. Julian geeft de bal naar links op Pepijn. Met zijn linker schiet Pepijn de bal richting de korte hoek van het doel. Maar de keeper van Union zit er goed bij. Daarna weer een goede opbouw van achteruit. Rico speelt de bal snel opzij naar Luca. Luca geeft de bal naar Remon. Remon schiet de bal door naar Julian. Julian ziet goed dat Pepijn helemaal vrij staat. Pepijn raakt de bal goed met rechts (!). De bal vliegt in de lege hoek van het doel van Union. Wauw, 1-2! Weer reageert Union als een speer.

De bal in ons doelgebied, een schoen er tegenaan. Nee hè… weer gelijk: 2-2! Kom op jongens! Blijven opletten! Julian snelt met de bal aan de voet langs de Union verdedigers. De keeper van Union komt uitlopen. Een slim balletje opzij. Daar komt Jesper inlopen. Een klein tikkie en de bal verdwijnt in het lege doel! Geweldig, 2-3! Even later belandt de bal opnieuw in het doelgebied van Union. Het is er erg druk. Pepijn weet de bal te ontfutselen en schiet meteen. Weer is het raak! Mooi, 2-4! Dan is het Jesper die de achterlijn haalt. Een fraaie voorzet. Shawn staat helemaal vrij en zet zijn schoen tegen de bal. De bal kletst tegen het doelnet. Super, 2-5! Is dit de beslissende genadeslag voor Union? Nee, want de spelers van Union stropen de mouwen nog eens op.

Behendig spelen ze de bal van de ene naar de andere speler. Een scherpe pass binnendoor. Daar ontsnapt er weer één en die duikt helemaal vrij op voor Rico. Een hard schot  volgt.. Rico werpt zich in de baan van het schot en stopt de bal knap. Maar de bal stuitert wel weer terug het veld in en dan is het toch nog raak. Oeiii… 3-5. Nog een aantal keer krijgen jullie de bal maar moeilijk weg van ons doel. Maar dan een mooie bal van Daan naar Kalle. Kalle laat alle verdedigers achter zich en haalt dan venijnig uit. Wat een actie! Onhoudbaar zeilt de bal hoog in het doel van Union. Grandioos, 3-6!
In de rust zegt trainer Joost dat het best goed gaat, veel mooie combinaties, maar ook gaat er veel fout. Dat is niet erg, want daar kan je weer van leren. Na de spelhervatting is er vrijwel meteen een hoekschop voor Union. De bal komt hoog voor ons doel. Bammm.. een ferme kopbal en de bal vliegt hard in ons doel. Arghhh… zou het dan toch nog verkeerd gaan aflopen? 

Een hoge voorzet van Pepijn. De bal gaat over alles en iedereen heen voor het doel van Union. Mitch pikt hem op en past naar Julian. Die aarzelt geen moment en schiet de bal meteen uit stand. Prachtig, 4-7! Daarna komt Kalle met veel dreiging met de bal naar voren. Weer loopt Julian goed vrij. Daar gaat de bal ook naar toe. De keeper van Union is kansloos! Magnifique, 4-8! Wanneer Pepijn de bal daarna strak in de verre hoek van het doel van Union schiet staat het zomaar 4-9! Maar nog steeds geven de jongens van Union zich niet gewonnen en blijven strijden voor iedere bal. Een doorgebroken aanvaller van Union sprint met de bal aan de voet op ons doel af. Gelukkig is daar Rico die zich razendsnel op de bal werpt en hem als een prooi vast klemt. Een snelle uitgooi naar Jurre. Jurre speelt de bal naar Jesper. Een tikkie opzij naar Daan. Daan haalt flink uit, maar de bal vliegt over het doel van Union… Daarna weer een listige voorzet van Pepijn op links. Of is het een schot op doel? Geen AWC-speler in de buurt, maar de keeper van Union tikt de bal ongelukkig in zijn eigen doel. Dubbele cijfers, 4-10! Wat een goed voetbal!

De aanvallers van Union worden nu wel afgetroefd in felheid. Luca onderschept een gevaarlijke bal. Wauw, goed positie genomen! Remon is sterk aan de bal  en speelt uitstekend het middenveld in. Een afstandsschot van Jesper. Maar de bal wordt goed tegen gehouden door de keeper van Union. Vlak voor het einde nog een geweldige pass van Luca op Julian. Die heeft een neusje voor de goal en werkt de bal slim langs de keeper van Union in het doel. Fantastisch, 4-11! Dan fluit de scheidsrechter voor het einde van de wedstrijd.
Wat een mooie en ruime overwinning! Het was een boeiende wedstrijd met kansen over en weer. Met goed combinatievoetbal werd een lastige tegenstander overwonnen. Goed gevoetbald! Klasse! Natuurlijk werden er na afloop ook nog handjes geschud. Het was immers ook best een sportieve wedstrijd!


 

11-10-2014: 

AWC E1 – NEC E1  0 – 5

Rood, groen en zwart verlamt E1!
Zaterdag 11 oktober was het dan zover. De wedstrijd! Toen de competitie-indeling net bekend was werd er al over gesproken. OSC was een goede tegenstander vorige week, maar dit was toch wel even andere koek… NEC E1 kwam op bezoek in De Wychert! Yesss! Natuurlijk was dat een hele goede tegenstander. Die jongens waren allemaal geselecteerd van clubs uit de hele regio. Maar jullie stonden nog steeds bovenaan! Dus misschien wel kans op een mooie uitslag? Op de training vertelden Joost en Guus al dat jullie gewoon lekker moesten voetballen. Niet naar de shirts van de tegenstander kijken. Er is geen rood, groen en zwart… Was het zo gemakkelijk? Remon kon helaas niet meedoen. In de wedstrijd tegen OSC was hij geblesseerd geraakt. Balen! In de kleedkamer voor de wedstrijd werden de schijfjes op het bord in rap tempo verschoven. Dat zijn de looplijnen, daar is de vrije man, zo moet je inspelen… Juist allemaal begrepen jullie hoe het zat. Geen rood, groen en zwart…

Wanneer jullie het veld oplopen, zijn de spelers van NEC al fanatiek bezig met inspelen. Langs de kant van het kunstgrasveld is het natuurlijk druk, veel fans van jullie, maar ook van NEC. En wie roept daar zo hard? Het is Remon! Natuurlijk komt hij jullie aanmoedigen. Klasse! 
Scheidsrechter Stijn, de papa van Kalle, fluit voor het begin van de wedstrijd. Voorzichtig gaat de bal rond. Langzaam komt ie dan toch voorin. Julian kan afleggen op Shawn. Een schot… maar de bal zeilt over het doel van NEC. Jesper houdt de druk er op en snelt met reuzenpassen met de bal aan de voet naar voren. Een mooie steekpass door het midden. De bal gaat tussen de NEC verdedigers door. Julian kan de bal oppikken en legt aan voor een venijnig schot… Maar de keeper van NEC staat in de weg en stopt de bal goed. Jammer! Zo laten jullie toch even zien niet bang te zijn. Natuurlijk laten ook de jongens van NEC zien wat ze kunnen. Al snel volgt er een hoekschop voor NEC. Even later nog één. Dan een gevaarlijk schot van een NEC speler. De bal gaat maar net voorlangs ons doel over de achterlijn. Oefff… Opletten jongens!

Opnieuw een verschrikkelijk harde pegel. De bal vliegt naar de linkerbovenhoek van ons doel. Ooh nee… Rico ziet op tijd het gevaar, zweeft door de lucht en strekt zich helemaal uit. Met de vingertoppen raakt hij de bal en tikt hem naast het doel… Wauw! Er klinkt zelfs applaus van de zijkant. De jongens van NEC zitten kort op de bal. In veel duels komen jullie net tekort. Luca en Jurre hebben hun handen vol aan de technisch vaardige NEC spitsen. Jesper moet alle zeilen bijzetten en gaat voorop in de strijd. Daan, Kalle en Pepijn proberen de bal voorin te krijgen, maar dan is het lastig om gevaarlijk te worden. Julian, Shawn en Mitch zoeken naar openingen in de hechte NEC defensie. Kappen, draaien vaak lukt het dan weer net niet. Daar weer een gevaarlijke aanval van NEC. Twee rood groene shirts duiken ineens op voor keeper Rico. Een schuiver in de uiterste hoek van ons doel… Onhoudbaar, 0-1! “Kom op AWC!” roept trainer Joost luid. “Koppies omhoog, niks aan de hand, blijven voetballen…!”.

Een fraaie bal van Shawn op Mitch. Die komt goed met de bal vrij voor de keeper van NEC. Mitch neemt de bal vol op de schoen, maar weer staat de keeper van NEC goed opgesteld. Jammer! Razendsnel omzeilt er weer een rood groen shirt onze verdediging. Bammm… met een strak schot vliegt de bal weer tegen de touwen. Aiiii… 0-2 achter! Opnieuw gaat de bal in snel tempo van de ene naar de andere NEC speler. Een fraaie passeeractie en weer een schietkans. Maar Rico stopt de bal knap! Een goede opbouw van achteruit. De bal gaat naar Luca en dan door naar Jesper. Jesper weet goed Mitch in te spelen. Lukt het om gevaarlijk te worden? Opnieuw zit er een schoen tussen en gaan de NEC spelers er met de bal vandoor. Wie houdt ze tegen? Weer stormen twee rood groene shirts op ons doel af. Maar net kan Rico zich in de baan van het schot werpen en een doelpunt voorkomen.

In de rust legt trainer Joost uit wat er mis gaat. Meer vechtlust wil hij zien, minder ontzag voor de tegenstander, strijdt om iedere bal! Het lijkt goed te gaan met een mooie aanval, maar dan is er balverlies en een snelle tegenaanval van NEC. Onze verdediging op het verkeerde been. Weer hebben twee NEC aanvallers met de bal vrije doortocht naar ons doel. Rico snelt zijn doel uit, maar is kansloos en de bal verdwijnt achter hem in ons doel. Wat een teleurstelling! 0-3, boos slaat Rico met zijn hand op het kunstgras. Hoe kan dat nou?
Nog maar eens proberen dan. Julian komt gevaarlijk voor het doel van NEC. Maar er zijn genoeg verdedigers in de buurt. De bal gaat naar Shawn. Even draaien, een schot… maar de bal gaat net over het doel van NEC. Ahhhh… Even later kan Julian flink uithalen, de bal mist het doel op een haar na… Oeiiii… De bal wil er echt niet in. Daar heeft NEC geen last van, want als één van hun aanvallers niet wordt afgestopt, volgt er een hard schot en vliegt de bal hoog in ons doel tegen de touwen. Nee hè…
Kalle stroopt de mouwen nog eens op. Met een flinke pegel is het bijna raak, maar kort daarna gaat zijn schot hoog over… Shawn gooit er nog een versnelling in en gaat als een speer voorbij zijn tegenstander. Een mooie voorzet, Julian kan de bal goed aannemen, maar het lukt hem niet om gevaar te stichten. Na een fel duel valt Daan op het kunstgras en grijpt naar zijn been. Auw, dat is pijnlijk! Daan kan niet verder. Wat een pech! Geen wissel dus meer.
Nog een snelle aanval van NEC en weer een gevaarlijke steekpass door onze verdediging. Gelukkig is Rico eerder bij de bal dan de aanvaller en kan hem op tijd wegtrappen. Hoe lang nog? Kunnen jullie nog scoren? Kalle stuit op de keeper, Shawn schiet de bal maar net over en een schot van Julian zeilt naast het doel over de achterlijn. Vlak voor het einde van de wedstrijd nog eens gevaar voor ons doel. De rood groene shirts slaan nog een keer keihard toe, een vrije doortocht... Dan staat er zomaar een stand van 0-5 op het scorebord. Ook Shawn raakt dan nog geblesseerd. Ook hij kan niet meer verder. Gelukkig klinkt dan het eindsignaal en is de wedstrijd afgelopen. Jullie zitten er even helemaal doorheen. De jongens van NEC zijn blij en bedanken juichend hun supporters.

Een terechte nederlaag. De spelers van NEC voetbalden beter, speelden feller, met meer passie en veel rendement voor de goal. Toch was er teveel respect voor de tegenstander, toch was er het rood, groen en zwart dat verlammend werkte. Zo kwamen jullie niet tot het voetbal zoals we het van jullie kennen. Het is wel een goede les. Als je nooit verliest kun je ook niet beter worden. De volgende wedstrijd gewoon weer lekker knallen!
AWC E1 krijgt met een punt net iets te weinig in topper tegen OSC E1

In de 4e competitiewedstrijd van het seizoen mocht AWC E1 op bezoek bij mede koploper OSC E1. Het doelsaldo van AWC was echter veel beter (na drie wedstrijden had de E1 al maar liefst 31x gescoord) maar we wisten dat OSC al tegen een paar zeer lastige tegenstanders had weten te winnen zonder ook maar één tegendoelpunt te hoeven incasseren. Kortom, een topaffiche! Helaas kon Daan er niet bij zijn waardoor er maar één wissel was.

Na een goede warming up kon de wedstrijd beginnen, allemaal een stak gezicht, het bewijs dat de mannen geconcentreerd waren. AWC nam gelijk het initiatief en was de beter voetballende ploeg, het combineerde erg goed. Al snel was er een kans, na een keurige opbouw van achteruit werd Kalle op het middenveld ingespeeld die vervolgens goed zag dat Julian uit de rug van de verdediger vertrok, de pass was op maat maar helaas stuitte Julian op de voortreffelijke OSC keeper. Een corner volgde en in de scrimmage kon Kalle bij de 2e paal net niet intikken, de bal belandde op de paal! Er werd van beiden kanten in een erg hoog tempo gespeeld en achterin was het opletten geblazen voor Luca en Jurre want de OSC aanvallers waren snel en handig, loerend op een kansje. Die kans kwam er ook, balverlies op het middenveld resulteerde in een mooie dieptepass op de spits die alleen op Rico af mocht gaan, helaas voor hem is Rico ook een meer dan voortreffelijke goalie en kon Rico door goed uit te komen redding brengen. Weer een kans aan de andere kant, Jesper stoomde door het midden op, omspeelde zijn tegenstander en kon uithalen, net naast! Vervolgens weer een kans aan OSC kant, vanaf de linkerkant trok een aanvaller naar binnen en haalde droog uit, op de paal! Daar kwam AWC goed weg zeg. Toen was het weer AWC die weer via de combinatie de vrijstaande speler vond. Dit keer aan de linkerkant, Mitch werd weggestuurd in de diepte en een voorzet bereikte Julian net niet, hij kwam net een neuslengte te kort om de bal erin te tikken. Wat een kansen voor AWC, het was eigenlijk nog een wonder dat het 0-0 stond. Waar AWC de betere kansen kreeg, opende OSC toch de score. De wat inconsequente scheidsrechter (de ene keer floot hij af voor een schouderduwtje en de andere keer liet hij een wel erg stevige duels gewoon doorspelen) zag niet dat een bal over de zijlijn was waarvan de OSC speler profiteerde, hij kon aanleggen voor een venijnig schot waarmee hij keeper Rico kansloos liet, 1-0 voor OSC.

AWC liet zich echter niet uit het veld slaan en ging gewoon verder waar het al de hele eerste helft mee bezig was, goed voetballen! Voor rust viel nog een goede kans te noteren, de sterke Remon kreeg de bal vanuit achteruit ingespeeld, combineerde met Jesper en die vond Mitch aan de rechterkant, de complete OSC verdediging uitgespeeld - Mitch zag Shawn voor de goal helemaal vrijstaan maar helaas was de eindpass net niet goed genoeg en belandde de bal in het zijnet – wat een mooie aanval! Even op adem komen in de rust, nog wat aanwijzigingen van de trainers Joost en Guus en vol goede moed begon de 2e helft. Het spelbeeld veranderde niet, AWC bouwde elke keer mooi op en slechts zelden werd de lange bal gespeeld, echter werden de kansen wat spaarzamer. Totdat een afgeslagen aanval van OSC tot een goede kans leidde, Pepijn schoot de diepte in en kreeg de bal keurig in de loop aangespeeld, echter oog in oog met de keeper schoot Pepijn rakelings over, dat had de gelijkmaker misschien wel moeten zijn! Na 10 minuten in de tweede helft een overtreding door OSC op bijna 25 meter van de goal, mooie afstand voor Kalle! Voor de goal was het een wirwar van spelers, Kalle nam een aanloop en schoot de bal als een raket naar de kruising, zelfs de goeie OSC keeper stond aan de grond genageld, 1-1! Een dik verdiende gelijkmaker voor AWC.

De jongens voelde dat er meer in zat en gingen voor de winst. OSC verdedigde slecht uit en de bal viel voor de voeten van Julian, hij maakte een actie maar zijn actie leek vast te lopen alvorens Pepijn de bal weer op kon pikken, hij passeerde de tegenstander en dreigde weer oog in oog met de keeper te komen. Zo ver kwam het echter niet want een OSC verdediger haakte Pepijn en werkte hem tegen de vlakte. De scheidsrechter kon zelfs dit niet negeren en wees terecht naar de stip.....penalty! Wie gaat hem nemen? Julian pakte zelfbewust de bal op en ging hem nemen. Iedereen hield zijn adem in….een aanloop……bam, snoeihard in de kruising, wat een penalty zeg! 1-2 voor AWC. Nu de voorsprong vasthouden, iets minder dan een kwartiertje nog. Lang kon AWC echter niet van de voorsprong genieten. Een duel op het middenveld, een goede schouderduw van Remon en de bal leek weer veroverd, maar de scheids blies voor een overtreding, vreemd. Extra zuur was dat de tegenstander van Remon ongelukkig op de enkel van Remon terecht kwam, ai een tegenvaller want hij kon niet meer verder. De vrij trap volgde en Kalle leek makkelijk uit te kunnen verdedigen, schoof  naar Jesper maar er zat een OSC voet tussen. De speler aarzelde geen seconde en haalde gelijk uit, een harde schuiver in de uiterste hoek en helaas kon Rico er net niet bij, 2-2! Wat een tegenvaller was dat zeg…..nog 10 minuten en door het uitvallen van Remon kon er niet meer gewisseld worden.

Effe doorbijten mannen! OSC kreeg vlak voor tijd nog een dot van een kans, een voorzet vanaf recht kwam precies op het hoofd van de spits en met een ongelooflijke reflex ronselde Rico de bal uit de hoek, daar kroop AWC door het oog van de naald. Eindstand 2-2 waarbij OSC toch het meest tevreden was. Wat een ongelooflijk mooie wedstrijd was het, ik denk dat iedereen die langs de lijn stond heeft genoten van het hoge niveau. Volgende week weer een topper, NEC komt namelijk naar sportpark de Wijchert.


27-09-2014: 

DTS Ede E1 – AWC E1  2 – 11

Kermis! Het lijkt wel een schiettent…


Zaterdag 27 september voetbalden jullie een competitiewedstrijd tegen DTS Ede E1. De derde wedstrijd alweer. De eerste twee werden gewonnen. Zou het nu ook weer lukken? Jullie hadden er in ieder geval weer erg veel zin in! Iedereen was er bij. Natuurlijk waren er ook nu weer veel papa`s, mama`s, broertjes, zusjes, opa`s, oma`s en andere fans meegereisd naar Ede. Supertof!
Een grote jongen heeft een mooi scheidsrechterspak aan en hij fluit voor het begin van de wedstrijd. Meteen proberen jullie goed druk te zetten en de aanval te zoeken. Ook zijn jullie lekker fel in de duels. Dus veel balbezit en de bal wordt goed overgespeeld. Jesper komt sterk aan de bal en geeft een mooie steekpass vooruit door het midden.

Daar staat Julian. Julian ziet zijn kans en geeft de bal een flinke trap. De bal vliegt naar de hoek van het doel van Ede. De keeper kan er niet meer bij. Yes, 0-1! 
Ook de jongens van Ede proberen aan te vallen. Luca, Jurre en Pepijn proberen de aanvallers af te stoppen. Dan is er een hoekschop voor Ede. De bal komt hoog voor. Wordt ergens nog aangeraakt door een speler van Ede en draait dan met een boog hoog richting de verre hoek van ons doel. Oei, daar kan niemand meer bij… Doelpunt, jammer!

Kom op jongens! Jullie gaan verder op dezelfde manier. Gelukkig maar! Een mooie combinatie van Daan naar Mitch op rechts en weer terug naar Daan. De verdediging van Ede goed uitgespeeld! Daan schiet de bal, maar die vliegt hard tegen het zijnet van het doel. Oehhhh…
Mitch is snel en behendig. Wat goed! Zo passeert hij zijn directe tegenstander. Heel goed ziet Mitch dat Julian vrij staat voor het doel van Ede. Julian kapt en schiet de bal hard naar het doel van Ede. Maar de keeper staat op de juiste plek en stopt de bal.

Dan krijgt Kalle de bal. Het is nog best ver tot het doelgebied van Ede. Maar Kalle heeft een goed schot en neemt de bal vol op de slof. Bammmm… De bal vliegt hard onder de lat van het doel van Ede tegen het doelnet. De keeper kan er alleen maar naar kijken. Geweldig, 1-2! Even later gooit Pepijn er een versnelling tegenaan op links. Pepijn is echt snel en de verdedigers hebben het nakijken. Een mooi balletje op Julian. Die staat helemaal vrij voor het doel van Ede. Julian tikt de bal makkelijk langs de keeper van Ede in het doel. Wauw, 1-3! Goed uitgespeeld! De coach van Ede is niet tevreden. “Staan jullie te slapen?” roept hij dan luid naar zijn spelers. Opnieuw een fraaie bal van Daan op Mitch. Mitch duikt met de bal naar de achterlijn.

Een goede voorzet. Voor het doel staat Shawn. Shawn schiet de bal hard naar het doel van Ede. Maar de keeper weet de bal goed te stoppen. Een snelle tegenaanval van Ede. Het wordt een hoekschop. De bal komt gevaarlijk voor ons doel een schoen er tegenaan… Knap weet keeper Rico de bal uit zijn doel te houden. Snel wordt de bal weer in het spel gebracht. Een goede opbouw van achteruit. Met Jurre, Remon en dan gaat de bal op links naar Pepijn. Pepijn neemt de bal weer goed mee en snelt voorbij zijn tegenstander. De bal gaat richting Julian, die staat er goed voor. Julian schiet de bal fraai langs de keeper van Ede tegen de touwen! Prachtig, 1-4!       

Wat gaat het lekker! Soms weten de spelers van Ede het niet meer zo goed. De bal gaat van de verdediger naar de keeper. Snel pakt die de bal in zijn handen en wil hem uittrappen. Maar wat is dat? Het fluitje van de scheidsrechter klinkt schel. Terugspeelbal op de keeper! Een indirecte vrije trap voor jullie! De scheidsrechter legt uit dat de bal niet meteen op het doel mag worden geschoten. Prima! Via Remon stuitert de bal gevaarlijk voor het doel van Ede.

Een schoen van een verdediger raakt de bal, waardoor die met een boog over de keeper van Ede in het eigen doel gaat. Mooi, 1-5! Het fluitje van de scheidsrechter klinkt dan nog een keer. Rust, einde eerste helft! Hoe kan dat nou, dat is wel erg snel. “30 minuten scheids!” schreeuwt leider Marcel snel. De grote jongen kijkt verbaasd maar geeft dan toch aan dat er moet worden doorgespeeld. Dat is maar goed ook want Shawn snelt met de bal aan zijn voet tot aan de achterlijn. De bal komt hoog voor het doel van Ede. Goed gedaan Shawn! Jurre kan de bal koppen en de bal komt opnieuw tegen een speler van Ede aan. Die raakt de bal ongelukkig waardoor de bal zomaar het doel van Ede in rolt! Gaaf, 1-6! Dan is het echt rust.

Trainers Joost en Guus vertellen nog even wat er goed ging en wat nog beter kan.      
In de tweede helft gaan jullie op dezelfde manier verder. Luca ziet goed dat Shawn op rechts vrij staat. Daar gaat de bal ook naar toe. Shawn kan de bal goed en hoog voor het doel van Ede schieten. Kalle hangt ondersteboven in de lucht. Wat gaat hij doen? Komt daar een fraaie omhaal? Op een haar na mist Kalle de bal… Oei… Jammer! Bijna een wereldgoal! Haha.. Maar het is nog lang geen tijd voor Galleryplay! Een snelle tegenaanval van Ede. Een hard schot , maar de bal raakt de kruising van ons doel… oeffff… Opletten jongens! Maar dan komt de bal toch weer gevaarlijk voor ons doel. Vanuit de lucht een schoen er tegenaan. De bal vliegt hard langs Rico in ons doel. Daarna nog eens een aanval van Ede. Een steekpass… Een aanvaller van Ede lijkt snel bij de bal te zijn. Maar daar is plotseling Rico die zich als een tijger op de bal werpt… Klasse!

Tijd voor wat druk en dus ook een mooi driehoekje. Daan stuurt Julian op rechts naar de achterlijn. Julian geeft de bal terug voor het doel van Ede. Daar komt Kalle aangestormd. De bal vol op de wreef… Onhoudbaar voor de keeper van Ede. Fantastisch, 2-7! De spelers van Ede komen er niet meer aan te pas. Steeds is er dreiging. Remon is sterk aan de bal, dan krijgt Jurre een schietkans. De bal vliegt maar net over het doel van Ede. Ook Julian probeert het met een hard schot, maar de keeper van Ede staat opnieuw in de weg. Een één twee van Kalle met Julian. Kalle kan uithalen. Een geplaatst schot, de bal vliegt in de uiterste hoek van het doel! Grandioos, 2-8!

En nog een keer laat Kalle zien dat hij een geweldig schot heeft. Van afstand zeilt de bal hoog in de kruising van het doel van Ede! Wauw, 2-9! 
Het lijkt wel een schiettent. Het kermisbezoek was immers nog niet zo lang geleden! Kalle, Pepijn en Jesper schieten allemaal bijna raak! Soms een snelle uitbraak van Ede. Dan komt de bal gevaarlijk achter onze verdediging. Gelukkig is Rico er op tijd bij om de bal weg te schieten! De kermis gaat door. Remon raakt de lat… Mitch bedient Pepijn op maat. Een volley (dat is een moeilijk woord voor de bal meteen uit de lucht op de schoen nemen), maar de bal vliegt vlak over het doel van Ede. Aiiii… Julian schiet nog eens net naast het doel en Jurre ziet na een geweldige actie de bal in het zijnet belanden. Ede krijgt de bal niet goed weg.

Julian strijdt om de bal met de keeper van Ede. Julian wint en kan de bal met een klein tikje in het doel van Ede werken. Super, 2-10! Dubbele cijfers! Een mooie bal van Kalle op Mitch. Mitch draait goed naar het doel van Ede en krult de bal over de keeper in de verre hoek van het doel. Magnifique, 2-11!
Wat een geweldige wedstrijd hebben jullie gevoetbald! Het bezoek aan de kermis was een goede teamtraining, want soms leek het wel een schiettent! Een fantastische score, waarmee jullie met veel vertrouwen de volgende wedstrijden tegemoet kunnen zien!


SKV E1 – AWC E1  1 – 12

E1 slaat genadeloos toe in eerste competitieduel!

Zaterdag 13 september stond de eerste competitiewedstrijd op het programma. De E1 komt uit in de hoofdklasse 9 tegen 9 competitie. De talentvolle en fanatieke ploeg van de trainers Joost Achterberg en Guus Verharen liet er geen gras over groeien in de uitwedstrijd bij SKV E1 in Wageningen. In het begin van de wedstrijd was het even aftasten en bleef de wedstrijd in evenwicht. AWC kwam na 10 minuten op een voorsprong, maar bijna meteen daarna kon de snelle spits van SKV alleen op keeper Rico af gaan en lag de bal in het andere doel. AWC werd daarna echter veel sterker en speelde met mooi combinatievoetbal de tegenstander van de mat. Steeds werd er goed opgebouwd van achteruit en was de afvallende bal voor AWC. Verdedigers Luca en Jurre hielden de Wageningse aanvallers goed in bedwang en speelden keurig het middenveld in. Remon, Jesper, Kalle en Daan waren hun tegenstanders veelal de baas en bedienden de voorhoede uitstekend. Voorin waren Julian, Shawn, Mitch en Pepijn steeds weer gevaarlijk en in kansrijke positie. Dit zorgde voor een 1 – 6 voorsprong met de rust en ook in de tweede helft toonde AWC zich heer en meester op het veld.

De doelpunten vielen als rijpe appelen uit de lucht en de ene nog mooier dan de andere! De supersnelle Shawn vierde een van zijn doelpunten zelfs met een fraaie salto (of was het een baranie?)! Met een score van maar liefst 1 – 12 konden de jongens na afloop weer huiswaarts keren!

Een uitstekende start van de competitie! Een week eerder wist de E1 zich al te plaatsen voor de tweede ronde van de beker. Ondanks een kleine en onnodige nederlaag in Zwolle tegen Be Quick E1 (6 – 4) ging AWC E1 door naar de volgende ronde, dankzij het resultaat uit de eerste wedstrijd (15 – 3 winst!).        


VLNR: Rico Duin, Mitch Albers, Remon Verbeeten, Daan Oomen, Jesper Weitenberg, Pepijn Schuurkes, Jurre van Houten, Julian Marrink, Luca van de Groes, Kalle van Kuetsum en Shawn Ebot.

Door Ritchy, papa van RicoAWC E1 – Be Quick `28 E1  15 – 3

30-08-2014

Bekersurprise!

Zaterdag 30 augustus was het de dag van de bekerwedstrijd. Eindelijk na de zomerstop een echte wedstrijd. Niet zomaar een vriendschappelijk potje. Daar hadden jullie er al een paar van gespeeld. Nee, nu ging het er om! Be Quick `28 E1 kwam helemaal uit Zwolle gereisd om tegen jullie te voetballen. En volgende week de tweede ontmoeting tegen hetzelfde team, maar dan in Zwolle! Wauw! Die jongens waren vast heel goed. Dat kwam goed uit, want ook jullie kunnen heel goed voetballen en dan werd het zeker een spannende wedstrijd!

Gelukkig is het team voor deze belangrijke wedstrijd  helemaal compleet. Iedereen is weer terug van vakantie en Rico kan toch keepen. Wat fijn! De pijnlijke vinger is er nog steeds, maar deze wedstrijd gaat hij echt niet laten schieten. In de kleedkamer staat een groot bord met tekenpapier. De trainers Joost en Guus leggen uit wat de bedoeling is. Op het papier tekent Guus een voetbalveld. Joost roept de spelers één voor één naar voren om de positie op het veld te tekenen. Dat gaat goed, al snel staan er negen kruisjes op het veld. Joost legt uit hoe jullie moeten opbouwen. Zoek de vrije man, wees aanspeelbaar, aanvallen doen we met zijn allen als team en dat begint van achteruit. Iedereen knikt en het ziet er logisch uit. Zo moet het goed gaan, maar gaat het ook op het veld lukken?

Eerst wordt er nog een teamfoto gemaakt. Allemaal in de nieuwe trainingspakken. Toppie! Dat ziet er professioneel uit!

De wedstrijd is op het hoofdveld. Daar zijn dug-outs en er is een grote overdekte tribune. Handig want het regent behoorlijk en zo kunnen alle ouders, broertjes, zusjes, opa`s, oma`s en alle andere fans lekker droog zitten.

Het fluitje van scheidsrechter Marcel, de papa van Pepijn, klinkt en dan kan de wedstrijd beginnen. De spelers van Be Quick voetballen in rode shirts. De keeper is heel groot, poe hey, die passeren wordt lastig…

Meteen trekken jullie ten aanval. De bal gaat snel van schoen tot schoen. Daar vliegt Shawn met de bal aan de voet voorbij zijn tegenstander, wat een snelheid! Shawn legt de bal voor het doel. Daar staat Julian. Een schot… maar de bal vliegt net naast het doel over de achterlijn… Oefff!  Snel daarna maakt Shawn opnieuw een mooie actie. De bal komt bij Remon, die haalt flink uit, maar de bal suist net over het doel. Bijna! Daan neemt een hoekschop. Het is druk voor het doel van Be Quick. De bal komt voor, daar is Mitch hij kan de bal een tikkie geven zodat die langs de grote keeper het doel in gaat!  Yes, 1-0! Dat gaat goed, een snelle voorsprong! Het  lukt de jongens van Be Quick nog niet om erg gevaarlijk te worden. Jurre en Luca weten de aanvallers goed te stoppen. Daar troeft Luca weer een speler van Be Quick af in felheid. Sterk schudt hij zijn tegenstander van zich af en geeft een strakke bal naar Shawn. Die sprint met de bal aan de voet, alsof zijn leven ervan af hangt, richting het doel van Be Quick. Een mooie kans… Shawn neemt de bal vol op de schoen, maar de grote keeper weet de bal te stoppen. Wat wordt er goed gevoetbald! Mooie driehoekjes, veel balbezit, daar weer een mooie combinatie. Daan schiet de bal naar Mitch, dan weer terug naar Daan die aanlegt voor een venijnig schot, maar de keeper stompt de bal uit zijn doel, die weer terug het  veld in rolt . Mitch is er meteen bij en knalt de bal maar net naast het doel.. Ohhhh..! Nog eens een hoekschop van Daan. De bal komt bij Pepijn en die raakt hem vol met zijn sterke linker. De bal vliegt onhoudbaar in de verre bovenhoek van het doel! Prachtig, 2-0!

Maar de jongens van  Be Quick laten zich niet zomaar van het veld spelen. Voorin lopen een paar goede voetballers. De bal  wordt niet goed weggewerkt, een hard schot, Rico duikt maar kan de bal niet meer stoppen. Balen!

Gelukkig weet Jurre dan met een goed geplaatste schuiver precies de hoek van het doel te vinden. Fantastisch, 3-1! Mitch dolt zijn tegenstander en dan een voorzet of is het een doelpoging, in ieder geval gaat de bal rakelings langs de buitenkant van de doelpaal over de achterlijn. Nog eens een mooie combinatie. Luca schiet de bal naar Daan, die komt gevaarlijk voor het doel van Be Quick. Maar als de bal dan niet goed wordt weggewerkt grijpt Julian zijn kans en schiet de bal snoeihard tegen de touwen! Geweldig, 4-1! Jesper geeft de bal goed mee aan Remon. Remon houdt het overzicht, een dieptebal richting het doel van Be Quick. Daar staat Kalle die de bal makkelijk kan intikken. Super, 5-1! 

De jongens van Be Quick kijken niet meer zo blij. Een gevaarlijk schot op ons doel, maar Rico kan er nog net bij en tikt de bal knap over zijn doel.  Luca krijgt de bal van achteruit lekker mee en ziet goed dat Pepijn vrij loopt op links. Pepijn neemt de bal goed mee in de loop en haalt nog maar eens flink uit met links. De bal scheert opnieuw hoog in de uiterste bovenhoek van het doel. Sensationeel, 6-1! Remon stuurt Shawn op rechts de diepte in. Eén, twee, nee drie tegenstanders passeert hij op snelheid en haalt de achterlijn. Hij krijgt de bal nog mooi voor het doel. Daar staat Pepijn vrij en is het opnieuw raak. Grandioos, 7-1! Kalle werkt ook keihard en geeft een mooie bal op Julian. Julian ziet Jesper komen aanstormen en legt de bal slim opzij. Jesper geeft de bal een flinke trap. De bal vliegt met veel vaart langs de keeper het doel in. Machtig, 8-1! Wat een voetballes! Nog een keer een mooie bal van Shawn naar Kalle, maar die mist de bal volledig… oeiiii… Een tegenaanval van Be Quick lijkt gevaarlijk. Jurre en Luca kunnen de bal niet onderscheppen, een schot op doel, maar Rico vangt de bal netjes.

In de tweede helft gaan jullie op dezelfde manier door. Goed zo! Een schot van Shawn gaat maar net naast het doel. Snel daarna komt Julian gevaarlijk met de bal voor het doel van Be Quick. Draaien, kappen, verdedigers ontwijken, schietkans… Fantastisch, 9-1! Nog eens stuurt Luca Pepijn op links naar voren. Een mooie pass, Pepijn legt de bal er weer prachtig in. Magnifique, 10-1! Wanneer Pepijn de bal op links vanaf de achterlijn goed kan voorgeven staat Kalle op de juiste plek. Wat is dat? Kalle raakt de bal met links vanachter zijn standbeen en tikt de bal fraai in het doel. Galleryplay, 11-1! De grote keeper van Be Quick schopt boos tegen de doelpaal en de andere spelers kijken teleurgesteld naar de juichende jongens van AWC. Nog eens stropen ze de mouwen op in de stromende regen. Opletten jongens! Gevaarlijk komen er een paar vrij voor ons doel. Een enorme kans maar Rico keert het harde schot. Opnieuw een doelpoging, maar nog eens stopt Rico de bal. Applaus van de tribune! Toch lijkt de concentratie dan wat te verslappen. De snelle aanvallers van Be Quick maken er handig gebruik van en scoren zelfs twee keer achter elkaar.  Oeiiii!

Tijd weer voor de snelle Shawn! Daar komt de bal in het doelgebied, Kalle staat vrij. Een strak schot. Lekker, 12-3! Weer een hoekschop van Daan, de bal komt voor, maar Daan krijgt hem dan weer terug. Met een fraaie curve krult de bal in de verre bovenhoek van het doel! Gaaf, 13-3! Voor het einde van de wedstrijd weet Mitch de bal nog twee keer handig langs de keeper van Be Quick in het doel te werken. Wat een uitslag, wat een afstraffing, wat een voetballes, wat een bekersurprise:    15-3! Applaus van de tribune, trainer Joost en trainer Guus kijken blij en ook leider Marcel en leider Bjorn zijn dik tevreden! De jongens van Be Quick druipen van het veld af, hen wacht nog een hele lange rit naar huis.

De tactische bespreking voor de wedstrijd was niet voor niets geweest!  Een hele goede uitgangspositie voor de uitwedstrijd volgende week in Zwolle. Goed gevoetbald jongens!                                   

Door Ritchy, papa van Rico