VERSLAGEN JO11-1

12-05-2018

A.W.C. JO11-1 – A.W.C. JO11-2


Nadat er 2 weken geen competitiewedstrijd gespeeld was vanwege de bekerronde en meivakantie, werd het wel weer tijd om lekker de wei in te gaan. Het was direct ook een beetje vreemde, maar interessante wedstrijd voor de E2. Ze moesten aantreden tegen de eigen E1 (in het zwart) en speelden dus als het ware een uitwedstrijd op sportpark de Wijchert. Beide teams hoefde je dus vooraf niet te motiveren. De temperatuur begon al lekker op te lopen, waardoor er behoorlijk gezweet kon worden. Helaas kon Tom er i.v.m. vakantie niet bij zijn. 
De E2 startte met Lars in de goal, Milan en Leroy achterin. Op het middenveld stond aanvoerder Yves en voorin mochten Mitch, Tijs, Derk en later Naut en Chris de strijd aangaan met hun clubgenoten. Direct vanaf de start van de wedstrijd, zette de E1 de backs vast, waardoor de E2 niet kon opbouwen en te vaak de lange bal moest hanteren. Deze vaak moeilijke hoge ballen waren meestal een prooi voor de verdedigers van de E1. Bovendien konden Yves en later Tijs niet op het middenveld voetballen, omdat de E1 met een diepe spits speelde. Na een paar minuten was de eerste de beste aanval raak en was de vroege voorsprong voor de E1 een feit. Het spel golfde op en neer, waarbij de E2 goed combineerde, maar het Jayden niet vaak moeilijk kon maken. In de omschakeling was de E1 met een mooie aanval erg doeltreffend, 2-0. Daarop volgde een aantal mooie aanvallen van de E2, waarbij uiteindelijk Chris een uitstekende aanval keurig afrondde, door de bal in de verre hoek te plaatsen. Even leek het of de E2 een vuist kon maken, maar snel was de hoop alweer vervlogen, door 3 snelle goals, waarbij de kopgoal van Jort de mooiste was. Niet alleen de goal zelf was mooi, ook de voorzet was uit het boekje. De goal van Jesse in de korte hoek had eigenlijk voorkomen moeten worden als er iets steviger was ingegrepen. Hierdoor was de ruststand 5-1.
In de rust werd er aangegeven dat het voetballende niveau prima was, maar dat in de duels vaak iets slimmer gehandeld moest worden, met name de kleine duwtjes in de duels. De spanning leek even terug te komen, toen Leroy (tegen zijn voormalige teamgenoten) van grote afstand de bal hard achter Jayden schoot. Kort daarom werd de achterstand nog verder verkleind, toen Tijs uit een vrije trap de bal in de verre bovenhoek achter zijn klasgenoot had geplaatst. Toen zette de E1 een tandje bij en deed precies waarvoor er in de rust gewaarschuwd was.
Kleine duwtjes tijdens duels, waardoor de daaropvolgende handsbal werd afgefloten. Een razendsnelle spelhervatting toen de E2 nog niet klaar stond, een (op het oog) vrijwillige buiteling van Jesse, waarop een penalty volgde en Job die strak tegen doelman Lars aan ging staan tijdens corners, waardoor het voor laatstgenoemde lastiger was om uit te komen. De E2 liet echter nooit de koppies hangen en bleef vechten voor een maximaal resultaat en toen de scheidsrechter voor het einde van de wedstrijd, kwam de leiding van de E2 tot een 10-3 stand, echter de (goede) scheidsrechter had een stand van 11-3 genoteerd. De penalty’s werden wél gewonnen door de E2, waarbij de goal achter het standbeen van Derk de mooiste was. Al met al was het een terechte overwinning van de E1 en hopelijk kunnen ze dit niveau ook in het vervolg van de competitie voortzetten. De E2 heeft een prima wedstrijd gespeeld, maar moest helaas toegeven dat de E1 vandaag te sterk en te slim was. Woensdag tegen de Woezik zal de E2 moeten proberen de rode lantaarn weer over te geven aan de dorpsgenoot.

Aanwezig: Chris Eijkenboom, Derk Venema, Lars Renkens, Leroy de Vries, Milan Bos, Mitch van Rossum, Naut Pentier, Tijs Janssen en Yves de Haan©
Afwezig: Tom Gubbels
10-09-2017

Oranje blauw JO11-1 - AWC JO11-1 (Bekerwedstrijd)


Op een natte zaterdagochtend, veel regen
verzamelde we ons op sportpark de Wijchert. We gingen weer een 1ste officiële  bekerwedstrijd spelen uit tegen Oranje Blauw.
In de voorbereiding in Augustus een aantal trainingen achter de rug, Oefenwedstrijdje Met JO11-2, en een fantastisch eigen AWC toernooi, konden de jongens vandaag weer lekker gaan voetballen.

Voor sommige ouders was het nog te vroeg om de velden van Oranje blauw te vinden, maar verder we begonnen compleet aan de aftrap,

Op een nat natuurgrasveld klonk het  fluitje voor het begin van de 1ste helft, 
Vandaag mocht Lars van de JO11-2 keepen bij ons ivm met afwezigheid van Jayden.
AWC begon fel aan de wedstrijd zorgde voor gelijk de druk om vooruit te voetballen en de tegenstander onder druk te zetten. Vanuit achteruit begon Lars in goal verdediging met Melle, Douwe, Leroy, Niek

Vanuit de aanval werden Job, Jort, Jesse, Pepijn genoemd op proberen voor de doelpunten te zorgen. 

Dat werd in de 1ste minuten van de wedstrijd duidelijk dat resulteerde in een doelpunt van AWC. Via achteruit werd er goed getikt via Douwe naar Melle, 
Melle speelde Pepijn vrij, en zette Jesse vrij voor de goal. En schoot in de hoek. 0-1

Er werd goed de vrije man gezocht met bal. Waardoor de tegenstander het even niet meer wist, ondanks af en toe een bal verkeerd werd ingespeeld, had er ook veel mee te maken dat het veld erg nat was en op sommige delen waren de plassen al zichtbaar. 
 In de tegenaanval kwam oranje blauw paar keer goed eruit, maar Lars hield zich staande en keepte sterk. 
Na veel mislukte corners was het nu wel raak voor AWC, Pepijn gaf een goede voorzet op het hoofd van Jesse en kon daardoor de bal in het hoekje knikken en de score op 0-2 bracht voor AWC. 
Na de 0-2 was het weer even onrustig aan de kant van AWC verdediging werd meer onder druk gezet en dat resulteerde in fout met de communicatie achterin waardoor de tegenstander de bal in het doel kon werken. Ruststand 1-2 in het voordeel van AWC. Ondanks de tegengoal werd door de coach gezegd dat jullie zo goed stonden te voetballen met elkaar, de opdracht voor de 2de helft was elkaar nog makkelijker maken door de bal over te spelen, veld groot houden verder naar voren te staan en de tegenstander onder druk te zetten , balverlies direct mee omschakelen. 
inmiddels was al wat gewisseld in de 1ste helft, direct na de rust was het dan al raak weer voor AWC Job kreeg de bal aangespeeld op de linkerkant net over de middenlijn, hij zag de keeper als iets te ver uit zijn goal en schoot hem vanaf 20 meter over de keeper in de goal, super mooie goal. Was ook te merken bij de mee gereisde ouders langs de kant, waardoor stand op het scorebord werd uitgebreid naar 1-3. Daarna het ging het weer gelijk op tegen elkaar. Waardoor Oranje blauw probeerde er door heen te komen stond de verdediging steeds meer weer op de goeie plek. Dankzij goed keeperswerk van Lars hield hij AWC op de been. Voorin kwam Pepijn er weer in op Linksvoor Job verhuisde naar de spits, en Jort ging naar rechts,
Paar fraaie combinaties met mooie acties van het trio, de resulteerde weer in doelpunt Niek gaf een mooie pass op Pepijn, kwam naar binnen met rechts en schoot hard de bal tegen de touwen 1-4.

Slotakkoord was nog voor de statistieken oranje blauw deed nog wat terug waardoor de eindstand 2-4 werd in het voordeel van AWC.

Door iedereen uitstekend gevoetbald, alleen had AWC zich meer kunnen belonen door nog meer de vrije man op de te zoeken en kansen te benutten. 

Aanwezig vandaag:
Lars Renkens, Leroy de Vries, Douwe van de Pol, Melle van den Barg, Niek Jongsma, Jort Graat, Job Cobussen, Pepijn Rijntjes, Jesse Rodil Swarbrick.