VERSLAGEN JO19-2

08-04-2017: 

Juliana JO19-2  -  AWC JO19-2  1-3

Op Zaterdag 8-4-2017 stond de uitwedstrijd tegen Juliana op het programma.
Onder een heerlijk voorjaar zonnetje mochten onze jongens om 15:00 uur aftrappen.
Het is een wedstrijd waar niet meer dan de eer op het spel stond gezien het feit dat beide partijen niet meer mee doen om het kampioenschap.

Vanaf de aftrap heeft AWC meteen het overwicht. En speelt het spel zich voornamelijk op de helft van Juliana af.
Toch duurde het tot de 15e min voordat Timo de bal in het doel schoot.
Dit kwam tot stand uit de zoveelste corner die AWC kreeg. Joris gooide de bal voor waarna Juliana de bal niet lekker weg kreeg. Roel kon de bal opnieuw inbrengen op Timo die verwoestend uithaalde en zo de keeper kansloos liet.
0-1.

Dit kwam tot stand uit de zoveelste corner die AWC kreeg. Joris gooide de bal voor waarna Juliana de bal niet lekker weg kreeg. Roel kon de bal opnieuw inbrengen op Timo die verwoestend uithaalde en zo de keeper kansloos liet.
0-1.

2e helft
Juliana kwam een stukje fanatieker uit de kleedkamer en begon zelfs wat druk uit te voeren op AWC. Uit een vrijetrap van Juliana ontstond achterin wat miscommunicatie en zo verdween de bal plotseling in het doel. 1-1.
Nu was het AWC wat de draad weer op moest pakken en de aanval weer zoeken.
Na een half uur spelen was er een vrije trap op rechtbij de middenlijn.
Rik gooit de bal hoog voor de pot waar Joris bij de 2e paal kon oppakken en met een perfecte voorzet Timo met de kop laat scoren. 1-2

Nog geen3 min. later is er een snel genomen vrije trap door Sil die Joris de diepte in stuurde. Juliana stond nog in de vooruit en zo  kon Joris richting het vijandige doel.
Met een slim balletje op de inkomende Timo was het succes verzekerd. 1-3.

Al met al een verdiende overwinning.
 

20-03-2017:

AWC O19-2 – Ewijk O19-1

 
Op deze regenachtige namiddag mochten we aantreden tegen het sterke Ewijk. Tevens is dit de tegenstander in de bekerfinale, dus er stond nogal wat op het spel. Zo begonnen we niet, slap en te traag in de duels lieten we ons aftroeven door Ewijk. Al gauw stond de 0-1 op het bord. Onze achterhoede keek naar elkaar wie de tegenstander met bal zou pakken. En zo ging het door, na 20 minuten stond de 0-2 op het bord na wederom matig verdedigen. Hierna kwamen we iets beter in de wedstrijd en kreeg Timo een mooie kans om vanaf de zestien binnen te schieten. Maar de bal ging net naast. Daarna was het Martijn die een pracht kans kreeg maar ook hij faalde voor de keeper. Het bleef ook maar regenen en de jongens waren drijfnat. Na de rust een ander spelbeeld. De duels werden gewonnen en Ewijk moest terug. Dit ging gepaard met hevige protesten tegen de scheidsrechter van Ewijkse kant. We mochten een paar vrije trappen nemen van net buiten de zestien maar Roel, Timo en Joris lukte het niet om de bal binnen te schieten zoals Messi dit doet. Na een mooie steekpass van Joris kon Martijn, die mooi op kwam, de 1-2 binnen schieten. Na meerdere opmerkingen aan de scheidsrechter van Ewijkse kant werd de wedstrijd er niet leuker op. Onze jongens bleven rustig en dachten alleen maar aan de 2-2. Die kwam er ook door Joris die na een mooie combinatie de bal binnen joeg. Daarna was er een opstootje waarin voorafgaand een Ewijk speler behoorlijk geblesseerd raakte. Hij moest per brancard het veld af worden gedragen. Ook hier maakte de Ewijk aanhang veel ophef over. Het was een ongelukkige botsing. Verder dan 2-2 kwamen we niet want de bal ging er niet in na nog enkele kansjes. De mooiste was een volley van Jan-Jullian die een voorzet ineens uit de lucht nam die rakelings langs de paal ging. Jammer dat deze tegenstander zich zo slecht gedraagt. Ook na de wedstrijd wilden zei verhaal halen bij de scheidsrechter. Wij als leiding van AWC moesten hier wat praatwerk verrichten. En de tegenstander vertrok alsnog naar huis. Teleurgesteld over de verloren punten of…?
28-01-2017:
 
AWC O19-2 bekert verder naar ½ finale
 
Vandaag staat de ¼ finale van de beker op ons programma uit tegen de Treffers uit Groesbeek.
Met dit winterse weer en ijsvrije veld konden we aantreden. Met nog geen oefenwedstrijd in de benen en een paar trainingssessies moest dit doorgang vinden.
Het kerstzaalvoetbal toernooi was zeer succesvol voor onze groep. Met een 1e plaats voor het B-team en een 4e plaats voor het A-team in de hoogste klasse.
 
Vandaag traden we aan zonder Sil maar met onze winteraankoop Lars. AWC begon matig aan de wedstrijd. De vorm was er nog niet. Maar de Treffers kon niet echt super gevaarlijk worden. Tom stond zijn mannetje in de goal.
Na tien minuten waren onze jongens warm en was ons spel goed. Snellen combinaties, maar nog geen echte kansen. Na een kwartier kreeg Joris de bal links buiten de zestien en krulde de bal onhoudbaar voor de keeper in de rechter kruising 0-1. Vanaf dit moment waren onze jongens heer en meester. De ene na de andere combinatie ging vlot. Dit leidde tot een paar schoten maar nog geen echte kans. Langs de kant zeiden we tegen elkaar dat een 0-2 voor de rust ideaal zou zijn. Dit hadden onze jongen goed door en na weer een mooi schot van Joris kon de keeper de bal niet vasthouden en kon Jan-Julian de bal over de doellijn schieten. Met een ultieme poging om deze bal te keren viel de keeper verkeerd en kon niet verder. De scheidsrechter vloot af voor rust.
 
En er moest dus een andere keeper komen. De haalde de Treffers van de B1. Een speler die niet op het wedstrijdformulier stond. Maar de scheidsrechter liet dit toch toe. Frank was hier niet van gecharmeerd.
Maar we moesten focus houden op de wedstrijd. De tweede helft starten we weer goed. Na vier wissels waren we weer scherp. Timo knalde na 10 minuten de 0-3 binnen. Wedstrijd gespeeld. Langs de lijn bleven de discussies over de niet gerechte keeper door gaan. De conditionele achterstand was het gevolg van veel krampgevallen. Waardoor het niet echt meer een wedstrijd was. Ook de waarschijnlijk toekomstige tegenstander Ewijk stond langs de lijn te kijken. Ook Quick is nog in de race voor de halve finale, allemaal ploegen uit onze eigen competitie. Op naar de 1/2e finale.

03-12-2016:

AWC JO19-2  - UHC JO19-1  6-0


Op Zaterdag 3-12-2016 waar sinterklaas weer door velen gevierd zal gaan worden speelt AWC JO19-2 zijn laatste wedstrijd voor de winterstop. Onder een lekker zonnetje start de wedstrijd om 15:00 uur als laatste op het sportpark.

De eerste minuten heeft AWC het meeste problemen met zichzelf. Ballen komen niet aan en loopactie niet begrepen. Voor de neutrale toeschouwer een draak van een begin.
UHC laat ook al weinig zien worden men het er al snel over eens is dat deze wedstrijd niet mag worden verloren. Dat moesten de jongens dan nog wel waar maken.
Na een minuutje of 10 is het Zouhir die de bal veroverd op de eigen helft en als een ware stoomwals dwars door het midden richting vijandelijk doel snelt. Alle verdedigers proberen iets te doen maar dat was te vergeefs. Alleen de keeper kon het nog proberen en die had geluk.
Zouhir speelde door zijn snelheid de bal iets te hard vooruit waardoor hij in de beweging om de keeper te omspelen de bal over de achterlijn zag gaan.

Uiteindelijk lukt het Zouhir toch om de scoren te openen. Na een klein half uur kreeg hij de bal op rand 16 voor de voeten  en met een droge harde knal laag in de hoek was de lange keeper verslagen. 1-0

Door goed druk zeten van AWC kwam Joost nog in scoringspositie maar de bal vloog net over de kruising.
De hierop volgende uitbraak van UHC was levensgevaarlijk maar gelukkig schoof men de bal voorlangs.
Het spel van AWC werd beter en ze waren duidelijk de bovenliggende partij. Nu was het Martijn die goed druk zetten op de tegenstander en de veroverde bal in de loop van Joris meegaf. Joris kon opstomen via de linkerkant naar de achterlijn om daar een goede voorzet op Timo af te leveren. Timo die goed mee gelopen joeg de bal zo hard in de kruising dat de keeper hem niet heeft gezien of gehoord. Klasse aanval was dit. 2-0

Net voor rust kwam de verlossende 3-0 Weer werd er door het team goed druk vooruit gezet zodat UHC niet kon uitverdedigen. Timo maakt het de keeper zo lastig dat hij uiteindelijk de bal kon veroveren en scoren.

Nu was de ban gebroken. Echt op slag van rust weet  Zouhir de bal te onderscheppen na slecht uitverdedigen van UHC en zo Martijn in stelling te brengen met een prima pass. Martijn die opdook bij de tweede paal wist dit cadeautje van Zouhir uit te pakken door de bal in de korte hoek in de touwen te jagen. 4-0

De 2e helft begon en de zon liet het afweten. De temperatuur daalde dus de toeschouwers kregen het koud. Ook de jongens in het veld hadden er last van maar AWC bleef de betere van de 2.
Door vooruit te verdedigen kon Noa de bal op het middenveld onderscheppen. In een flits zag hij Joris diep gaan die hij dan ook prima bediende.
Joris kon de bal vrij aannemen en vanaf de 16 meter met een mooie trap in de verre kruising krullen. Hierop was de lange keeper van UHC kansloos. 5-0.
Zouhir die vandaag weer ouderwets aan het jagen was kon de achterhoede zo angstig maken dat de keeper uiteindelijk en rare terugspeelbal zomaar in de voeten van Roel schoot.

Roel had vandaag blijkbaar ook sinterklaas want dit cadeautje was snel uitgepakt.
Rustig en beheerst scoort Roel de 6-0.

De wedstrijd liep rustig naar het einde en zo kunnen onze jongens terug kijken op een prima eerste seizoenshelft. Met 1 nederlaag, 2 gelijkspelen en 11 overwinningen en prima resultaat waar we trots op kunnen zijn. Nu de winterstop in veel plezier bij het zaalvoetballen.


19-11-2016:

UHC JO19-1  - AWC JO19-2  Uitslag: 1 - 4


Venijn en doelpunten in de staart.

Met Jan Julian als verrassende linksachter starten we op 19 november tegen het lager geklasseerde UHC in Bergharen. Na de bijna overwinning op (toenmalig) koploper Brakkenstein de mogelijkheid om tegen een lager geklasseerde tegenstander te laten zien dat we de beter voetballende ploeg zijn. Ondanks een hoger percentage balbezit krijgt UHC in de 1e helft de veel betere kansen. Met stug verdedigen en een 4-4-2 opstelling maken ze het onze jongens erg lastig. Tot aanvaardbaar spel komen we niet. Martijn met een lob en een kopbal na een corner van Manav, en Zouhir en Roel met kleine mogelijkheden proberen de lange keeper van UHC te passeren. Het is echter UHC dat de paal toucheert en 2 kansen om zeep helpt, dat het verdient de rust met een voorsprong in te gaan. Het blijft 0 – 0. 

Direct na de rust blijkt dat vanaf de sterke AWC-bank met nieuw elan de wedstrijd snel wil beslissen. Rik bereikt Timo die met een gave lob de lange keeper het nakijken geeft. Snel daarna is het Sil alias Sjakie die na een mooie combinatie op de keeper stuit. Ook Timo stuit na een fraaie aanval na een assist van Indy op de Bergharense goalie. Daarna krijgt toch UHC weer kansen. Eerst is het Pim die een vrije trap goed verwerkt, vlak daarna is het niet kordaat ingrijpen van de verdediging en een goede kaatsactie van de spits van UHC die de bal aflegt, waarna de bal prachtig bovenin het doel eindigt, 1-1. Vooral de nummer 11 van UHC zorgt voor veel gevaar met zijn goede acties. Met het einde van de wedstrijd in zicht zijn het onze voorwaartsen die de uitdrukking “het venijn zit in de staart” uitstekende invulling geven. Eerst is het  7 minuten voor tijd Timo die na voorbereidend werk van Martijn de bal op de hoek van de 16-meter in de uiterste hoek schiet. Daarna biedt Timo aan Roel de kans om alleen voor de keeper voor de beslissing te zorgen, 1-3! Of dat nog niet genoeg is zorgt Roel in de slotseconde met een kopbal voor het geflatteerde eindresultaat, 1-4. Zonder goed te voetballen toch 3 punten meenemen naar de Wijchert. Met nog 2 speelronden te gaan voor de winterstop krijgen we door de andere resultaten in de poule toch nog zicht op de top-2 …..Maar eerst volgende week naar SCP, want het spel van vandaag biedt geen zekerheid voor de toekomst!

 
16-11-2016:

AWC JO19-2 – Brakkenstein JO19-1 Uitslag: 2 - 2

(Halve)stunt tegen koploper


Op de dag dat de Sint in ons landje aankomt, staat de wedstrijd tegen de koploper gepland. De roem was de Nijmeegse club al vooruit gesneld, daar zij in de oefencampagne zelfs onze A- al had verslagen.. Vanaf de eerste minuut werd al duidelijk dat onze jongens niet van plan waren voor Sinterklaas te spelen. Na het eerste kansje van de geelhemden was het AWC dat met een fantastische aanval van achteruit met one-touch voetbal via de sterke Zouhir spits Roel het klusje af laat maken, 1-0 voor! Zou er een stuntje inzitten vandaag? De geelhemden trekken nog meer het initiatief naar zich toe en komen tot enkele kansjes. Helaas moet Noah het veld verlaten vanwege een bebloede lip. Toch komen we nog een keer gevaarlijk voor de goal als Indy de bal met een listig balletje de paal laat kussen. Verder is het Brakkenstein dat de klok slaat en is het de teruggekeerde Pim die zorgt dat de snelle buitenspelers de bal niet het doel in krijgen. Net als we denken met een voorsprong de rust in kunnen gaan is het door slecht uitverdedigen een Brakkensteinse voorwaartse die zorgt voor de 1-1 pauzestand. Hiermee mogen we gezien de kansenverhouding uiteindelijk niet ontevreden zijn.

Na de pauze zien we een meer gelijkopgaande wedstrijd zonder hele grote kansen en valt het op dat ook onze ingebrachte wissels Bart, Jan Julian en Manav hartstikke goed meedoen en voor dreiging zorgen. Na een vloeiende aanval van Brakkenstein is het Joris die de bal knalhard tegen de eigen lat schiet, waarna de terugkaatsende bal uiteindelijk wordt weggewerkt. Net als we denken een gelijkspelletje over de meet te kunnen trekken speelt Jan Julian de bal prachtig naar Joris die de laatste man omspeelt en zijn prima wedstrijd bekroont met een zeer beheerste balletje in de hoek, 2-1 voor en een stuntje in de maak? In lichte paniek gooit Brakkenstein nu alles op de aanval zonder tot een grote kans te komen. Het is zelfs Timo die alleen op de keeper wordt afgestuurd en één op één de bal op de paal schiet. Het was dé kans om de wedstrijd 5 minuten voor tijd te beslissen en de 3-1 te maken. Met wat kluts- en mazzelballetjes komt de bal bij de Brakkensteinse spits die de bal helaas in het netje legt. Zuur om de laatste minuut tegen de gelijkmaker aan te lopen, maar we kunnen terugkijken op een prima partij waarbij ons collectief en super hard werken er voor hebben gezorgd dat de koploper de eerste verliespunten heeft opgelopen. Met dit trotse resultaat is het kunst voor Frank en begeleiding de taak de volgende uitwedstrijd de mannen weer op scherp te krijgen!05-11-2016:

AWC JO19-2 – Boa –JC JO19-1


Op zaterdag  5 november stond de wedstrijd tegen Boa- JC op het programma. 
Na een week rust weer de wei in en nu kijken wat de rust heeft gedaan met de spelers.
De eerste 10 minuten waren erg rommelig met fouten aan beide kanten.  
Onze groen witte konden nog niet overtuigen tot het moment dat er op rechts meer druk werd gezet op de tegenstander. Roel kon prima profiteren en via de rechterkant met de bal de achterlijn opzoeken.
Door een perfecte voorzet was het voor Jan Julian een koud kunstje om de bal achter de doelman te krijgen. 1-0
Ondanks het spel was het niet de tegenstander die het ons moeilijk maakte maar waren we zelf schuld aan het feit dat BOA-JC niet al eerder op de knieën was gekregen. Door te slap en te lichtzinnig verdedigen kwam de bal in de voeten van de Spits en deze kon zo doorlopen richting Jesse(onze gelegenheids Spits). 1-1
Deze klap moest even worden verwerkt maar het lukte. Manav kon een bal op het middenveld onderscheppen en gelijk Roel over de zijkant weg sturen met een heerlijk pass.
Roel maakte dankbaar gebruik van de ruimte die hem geschonken werd en schoot de bal met een goed schot laag in de verre hoek 2-1.
Nog net voor rust kreeg Roel nog een schietkans vanaf een meten of 20 maar helaas werd de paal geraakt.
De 2e helft was slordig maar wel had AWC het betere van het spel. Het was dan ook wachten op de kansen om de score te verhogen.
In de 15e minuut maakte Timo uit een corner van Joris de 3-1. Door goed naar de eerste paal te komen kon Timo de bal laag in het doel schieten. Uiteindelijk is het Martijn die laat zien hoe je moet slalommen door de verdediging van je tegenstander om deze mooie actie met een doelpunt af te ronden.4-1
Net voor tijd kan BOA-JC de stand nog veranderen omdat er bij AWC erg  slordig werd verdedigd.de spits kan profiteren van de miscommunicatie in de achterhoede en zo scoren. 4-2
Maar ook slechte wedstrijden moet je winnen.

Volgende week de thuiswedstrijd tegen Brakkenstein. De Nummer 1 in onze competitie dus dat beloofd weer een mooie pot voetbal.

 

​22-10-2016: 

​AWC JO19-2 - Fortissimo JO19-1

Op 22 oktober stond de eerste wedstrijd in de knock-out fase van de beker op het programma. Op het kunstgras is de zaterdagclub uit Ede het eerste kwartier de betere ploeg, hetgeen uitmondt in een goede kans voor de lange linksbuiten van “Forti”. Keeper Tom redt prima. Hierna neemt AWC het heft in handen zonder tot echt grote kansen te komen. Voor de rust schieten Zouhir (na actie Manav), Roel, na een goede aanval en Martijn, na wat goochelwerk, richting de goal van Fortissimo. Echter, de grootste mogelijkheid dient zich net voor rust aan: Timo komt via de kluts voor de lange doelman en lobt de bal op de lat. In de wetten van het voetbal geldt dan zodra de tegenstander een kans krijgt dan hangt ie ook. Aldus geschiedde… Via een corner raakt Steven per abuis de bal die achter Tom in het net verdwijnt.

In de twee helft wordt de lijn van het laatste deel van de eerste helft doorgetrokken. Beter spel dan we de laatste weken gewoon waren en met grote inzet wordt gewerkt om de gelijkmaker te scoren. Vooral Martijn wordt aan de rechterkant gevaarlijk met enkele schoten. Na een kwartier moet de ingevallen Indy alweer naar de kant met een vervelende oogblessure. Omdat Forti in de 2e helft geen enkele kans meer krijgt, groeit het vertrouwen dat het goed gaat komen. Met stofzuiger Noah als doorschuivende laatste man wordt er meer risico genomen, hetgeen vrij snel wordt beloond met de zeer terechte gelijkmaker! Na goed doorzetten van Roel is het Timo die prima de keeper verschalkt. Ondanks dat we de aanval blijven zoeken blijft het 1-1 en wijst de flamboyante scheids naar de elfmeter stip, want daar moet de beslissing gaan vallen. 

Zonder vrijwilligers, maar door het team bepaald, volgen de strafschoppen. Als een goede captain start Zouhir door de bal keurig in de hoek te schieten. Vervolgens is het Tom die een goed ingeschoten bal prachtig uit het doel weet te keren. Vervolgens scoren Joris en Martijn ook feilloos, door de bal goed  in de hoek te plaatsen. Ook de twee spelers van Forti weten de pingels te benutten. Nadat ook Timo de Edese keeper kansloos laat is het wederom Tom die de vierde penalty weet te keren! De definitieve knock-out is uitgedeeld en de volgende bekerronde wordt verdiend bereikt. Klasse wedstrijd jongens!


15-10-2016:

AWC JO19-2 – Juliana  JO19-2


Op zaterdag  15-10 stond de wedstrijd tegen Juliana  op het programma. 
Juliana is een tegenstander waar AWC altijd moeite mee heeft. Op veld 3 moest de strijd gestreden worden om te zorgen dat we bovenin mee blijven doen. Al snel was  zichtbaar dat er twee teams op het veld stonden die niet lekker in de wedstrijd kwamen. Veel fouten in de passing en de wedstrijd golfde heen en weer. Toch was Juliana in het begin dicht bij een doelpunt maar was de afwerking slecht waardoor AWC goed weg kwam.
Tegen het einde van de eerste helft was het Indy die nog een grote kans kreeg om AWC op voorsprong te zetten maar helaas ging de Bal van dichtbij over.
Ook in de 2e helft bleef het spel rommelig en stond een fout op het middenveld aan de basis van het doelpunt voor Juliana. 0-1. AWC had het beter spel Juliana de beste inzet dus ging het gelijk op en heen e weer. Gelukkig dat de combinatie tussen Joris en Roel ervoor zorgde dat we de stand gelijk konden trekken 1-1. Roel kon de bal goed in de hoek schuiven waar de keeper van Juliana kansloos op was.
Net voor tijd moet Mauro nog twee keer goed handelend optreden om te zorgen dat we niet alsnog verliezen ( prima gedaan Mauro).
Door een brede bank werd er veel gewisseld en dat is voor spelers lastig. Toch zullen we het met zijn alle moeten doen en zo proberen onze wedstrijden te winnen. 22-10 is de volgende ronde Beker tegen Fortissimo  thuis. Zet hem op Jongens en probeer in de beker weer te vlammen.

Jan Scholten en Rob de Hoop nog bedankt voor de mooie teamtas. Super heren.

 
11-10-2016:

AWC JO19-2 – Aquila JO19-1


Op dinsdagavond 11 oktober  stond de wedstrijd tegen Aquila op het programma. De wedstrijd waar het seizoen mee had moeten beginnen.
Voor het eerst op het hoofdveld mochten onze jongens proberen de nare smaak van afgelopen zaterdag weg te spoelen. Ewijk is vergeten en Aquila moet het medicijn zijn om door te gaan.
AWC startte  goed en had Aquila gelijk onder druk. Het is dan ook al in de 4e minuut dat Manav een corner mag nemen. Zoals al eerder dit seizoen weet Manav Joris  bij de eerste paal te vinden die met de buitenkant voet de bal verlengd in de verre hoek 1-0.
Awc had overwicht maar wist dit nog niet om te zetten in meer doelpunten. Het is dan al de 26e minuut dat Aquila de eerste corner mag nemen een eindelijk een keer bij Tom voor het doel komen.
De druk op het doel van Aquila bleef en het is wederom Joris die nu met een afstandsschot de keeper verrast en zo de 2-0 liet aantekenen. Nog geen 4 minuten later is het Joris die zelf de aanval opzet vanaf eigenhelft en met diepe bal Roel over de linker kant weg stuurde.  Onder tussen was Joris alweer doorgelopen richting tweede paal waar de voorzet van Roel(die prima op maat was) goed werd binnengekopt. 3-0 en dus een echte hattrick  ( gelukkig werd de wedstrijd opgenomen door Nick Gravet).
Na de rust werd de wedstrijd minder Awc bleef druk houden maar kwam niet meer tot scoren.
Nu maar opmaken voor de thuiswedstrijd tegen Juliana van zaterdag 15-10.

 

08-10-2016:

Ewijk JO19-1 - AWC JO19-2 


Op zaterdag  8 oktober stond de lastige uitwedstrijd tegen Ewijk op het programma. Ewijk is een team dat gelijkwaardig is aan AWC en waar we het altijd lastig hebben.
Ook vandaag is het weer prima en is alles aanwezig voor een leuke voetbalwedstrijd.  Als doelman is Gino bereid  gevonden om ons te helpen met het keepersprobleem. 

AWC begon gretig aan de wedstrijd en had in de 2 minuut al de eerste kans maar helaas was het buitenspel. Direct daarna kwam AWC weer met een snelle uitval naar voren met Bart en Timo die elkaar goed konden vinden. Timo legt de bal prima klaar voor Roel  maar helaas stond zijn vizier nog niet genoeg scherp en schoot hij de bal voorlangs.
In de 10e minuut was Ewijk dicht bij de openingstreffer maar door goed keeperswerk van Gino ging de bal niet tussen de palen.
De wedstrijd golfde aardig heen en weer en de ploegen waren aan elkaar gewaagd. In de 18e minuut was het een onderschepping van Noa op eigen helft wat aan de basis stond van een mooie aanval. Noa stuurde Timo over de linkerkant van veld weg met een prima pass. Timo kon met deze bal alleen richting  het doel van Ewijk en met de buitenkant schoen passeerde hij de doelman en bracht de scoren op 0-1.
De wedstrijd gaat redelijk gelijk op maar helaas was er even  een moment van verslapping waar Ewijk prima gebruik van maakte. De middenvelder kreeg op de middenlijn de bal en slalomde soepel door de as van het veld richting ons doel. Niemand kon hem stoppen of had een idee hoe hem te stoppen. Eind resultaat was 1-1.
AWC was dusdanig overdonderd van wat er was gebeurd dat de bal al voor de 2e keer in het net lag en we tegen een achterstand aan keken. 2-1
Dit doelpunt bracht iedereen weer op scherp en het dan ook nog geen minuut later dat Zouhir de gelijkmaker kon aantekenen. 2-2
Een paar minuten voor de rust kreeg Ewijk en serie  corners te nemen waar AWC grote moeite mee had. Van links en rechts werden ze genomen en uiteindelijk kon hij bij de tweede paal binnen worden gekopt 3-2.
Nu de rust in met een achterstand en opnieuw tactiek bepalen hoe we Ewijk konden bestrijden.

2e helft
AWC komt goed uit de kleedkamer met een strijdbaar team. Deze felle manier levert meteen resultaat  op want Joris kan over de as van het veld combineren met Timo en na een snelle een twee rond Timo prima af. 3-3
AWC blijft drukken en daar heeft Ewijk veel last van. Opnieuw staat Joris aan de basis van een doelpunt. Nu lost hij van buiten de 16 een schot op doel waar de keeper grote moeite mee had. Indy was daar super snel bij om deze fout af te straffen en om 3-4 op het scorenbord te laten zetten.
Lang konden we niet van deze voorsprong genieten want een paar minuten later krijgt Rik de bal zo ongelukkig op zijn voet dat de bal van de 16 meter hoog over Gino heen in het eigen doel beland. 4-4
De wedstrijd kon alle kanten op want er ging van alles mis bij beide teams en de doelpunten waren talrijk.
In de 63 min kreeg Ewijk een penalty omdat Sil erg ongelukkig tegen zijn tegenstander aan kwam die gewillig naar de grond ging. Gino had geen kans op deze bal dus helaas weer een achterstand voor onze jongens. 5-4
Nu leek het erop alsof er iets geknapt was in het team. Er werd op elkaar gemopperd en dat kwam het spel niet ten goede.
Ewijk speelde erg veel de lange bal van achteruit om zo met hun snelle voorhoede te counteren. Joost als laatste man kon het niet winnen op snelheid en moest zo toezien dat Ewijk ook de 6-4 kon scoren.
Tot overmaat van ramp was het nu Joris die de bal na een snelle uitbraak Van Ewijk verkeerd op de schoen Kreeg. Bij de tweede paal konden bal weggehaald worden voor de inkomende linker spits maar i.p.v. de over de achterlijn te tikken ging hij binnen de palen. 7-4
Deze monsterscore was meer dan hoe de wedstrijd in de eerste helft zou doen vermoeden. AWC klapt helemaal in elkaar en van goed voetbal wat we toch een aantal keren deze wedstrijd hebben mogen aanschouwen was geen sprake meer. 
Uiteindelijk kon Ewijk net voor tijd ook nog de 8-4 aantekenen waardoor het verschil wel erg groot werd.
Jammer jongens . Maar nu de draad weer oppakken om dinsdag 12-10 thuis tegen Aquila deze nederlaag weg te poetsen.

Succes.


01-10-2016:

AWC JO19-2 – Beuningse Boy JO19-2


Op deze zaterdag stond de tweede competitiewedstrijd van het seizoen op het programma tegen Beuningse Boys JO19-2. 
De wedstrijd tegen Quick een week eerder is niet doorgegaan omdat er geen keepers waren in de selectie en een aantal speler met school naar Praag, hierdoor is er besloten om een baaldag op te nemen.

Om 15:30 was de aftrap en onze jongens vlogen uit de startblokken. Direct vanaf de aftrap werd Martijn over de rechterkant weggestuurd. Dit leiden meteen tot de eerste kans maar leverde helaas alleen een hoekschop op.
Ook deze hoekschop was weer een goede kans maar werd wederom tot hoekschop verwerkt.
In de 10e minuut kreeg AWC een vrijetrap ter hoogte van de hoek van de 16 meter. Joris schiet de bal strak in de 16 waar Zouhir fantastisch met de hak achter het standbeen langs de bal in de verre hoek prikt.  1-0
NU werd de wedstrijd wat vervelender. Veel spelers van Beuningen bleven maar praten tegen de scheids en hadden constant commentaar op de leiding. Dit resulteerde in 2 gele kaarten kort achter elkaar voor Beuningen. Het spel van AWC werd er niet beter op en dat gaf de 9 van Beuningen de kans om in de 22 minuut de gelijkmaker te scoren.
Net voor rust wordt Timo door Joris nog een keer in stelling gebracht maar helaas ging de bal net voor langs.
De 2e Helft was eigenlijk niet om aan te zien. AWC houd Beuningen in de wedstrijd door de kansen die ze krijgen niet te maken en Beuningen de kans te geven om wel te proberen te scoren.
Het centrale duo Joost en Sil  hadden er gelukkig goed het oog in en konden veel aanvallen op tijd neutraliseren.
In de 15 minuut weet Manav de bal perfect klaar te leggen op de rand 16 waarna Timo goed binnen schiet. 2-1
Jan Julian had in de tweede helft nog de nodige kansen om de score uit te bouwen maar had geen geluk in de afwerking.
Uiteindelijk moest Beuningen de wedstrijd met 10 man afmaken als een van de twee spelers die in de eerste helft geel zagen wederom in de fout gaat en zo zijn tweede gele kaart ziet verschijnen.
Al met al een zwaar bevochten overwinning en 3 punten erbij.
Verder deze wedstrijd vergeten en doorgaan naar  de volgende wedstrijd Ewijk uit.
Al is dit een wedstrijd die met het niveau van deze wedstrijd erg zwaar zal worden. Ik hoop dat de spelers volgende week beter in vorm zijn.

 
17-09-2016:

AWC JO19-2 – Overasseltse Boys JO19-1


Op zaterdag  10-9  stond de eerste competitie  wedstrijd van het seizoen op het programma tegen Aquila JO19-1. Door teveel blessures kon Aquilla geen team op de been brengen waardoor  voor AWC JO19-2 de eerste wedstrijd dus nog op zich liet wachten.
Na een midweekse oefenwedstrijd tegen AWC JO17-1 was het wel duidelijk dat er nog veel moest gebeuren om een goede start mogelijk te maken.

Zaterdag  17-9 om 15:30 stond de wedstrijd tegen Overasseltse Boys op het programma.
Het keepers probleem is groot bij AWC nu er diverse keepers langere tijd geblesseerd zijn .
Uiteindelijk is Mats van Daal bereid gevonden om bij ons onder de lat te gaan staan. Mats keept in de JO 19-4 maar hoort eigenlijk nog in JO17.

Na een rommelig begin had je met de wedstrijd tegen Driel in het achterhoofd het idee dat het vandaag makkelijk zou moeten kunnen. Overasselt speelde stevig maar geen goed voetbal.
Onze jongens probeerde het wel maar van goed voetbal was ook aan onze kant geen sprake.
Na 10 minuten ging het dan ook mis overasselt viel aan over de linkerkant en de buitenspelers was in staat om de bal voor te geven. Hun spits kopte de bal nog op de lat maar de afvallende bal was voor hun rechtsbuiten en deze schoof hem rustig binnen. 0-1
Even leek het erop of de jongens wakker waren en de druk werd opgevoerd.
Zodanig zelfs dat de keeper niet meer snel kon reageren op de inlopende Indy die zo de gelijkmaker kon scoren. 1-1
Na een half uur spelen was er even een momenten van goed spel. De bal ging goed rond en de spelers konden elkaar goed vinden. Zo kwam de Bal via Joris bij Zouhir die vervolgen de doorgelopen Joris vrij voor het doel zetten. 2-1
Rust.
In de tweede helft was het spel nog niet beter en de jongens maakte het mekaar onnodig moeilijk. Slechte ballen naar elkaar toe en vaak een stap te laat. Dit levert uiteindelijk balverlies op en zo kon Overasselt de gelijkmaken aantekenen. 2-2
Na een half spelen was het geklungel in de achterhoede zodanig dat Overasselt zo door kon lopen richting ons doel en geen enkele moeite had om onze doelman te verschalken. 2-3
Kort na deze goal ging AWC weer in de aanval. Hier kregen we een vrije trap net aan de zijkant van de 16 meter.  Deze Indirecte vrijetrap werd geschoten door Joris en verdween in de verre hoek van het doel. De scheidsrechter keurde het doelpunt af omdat hij niet aangeraakt zou zijn. Hierop gingen onze jongens zo stevig in het verweer  dat zelfs Frank er van overtuigd was dat de bal door Jesse nog was aangeraakt . Uiteindelijk keurde de scheidsrechter het doelpunt alsnog goed en stond het 3-3
Lang konden we echter niet van dit gelijkspel genieten want in de eerst volgende aanval van Overasselt  gaat onze doelman vreselijk in de fout waardoor Overasselt  de 3-4 kon maken.
Het gaat in het laatste kwartier erg op en neer met veel doelpunten. In de volgende aanval is het Timo die met een goed schot de stand weer gelijk trekt. 4-4
Nu komt er iets in de groep van het kan nog en de  mouwen worden opgestroopt.
Een korte combinatie aan de zijkant van Manav en Joris geeft Jesse de mogelijkheid om op het doel af te gaan. Met een prima bal in de korte hoek verschalkt hij de doelman en brengt de stand op 5-4.
Dit was dan ook gelijk de eindstand.

Een zeer moeizame wedstrijd met een gelukkige afloop.

Veel plezier op de kermis .


03-09-2016: 

Bekertoernooi De Paasberg JO19-2 - AWC JO19-2

Op zaterdag  3-9  stond de derde  wedstrijd in het Bekertoernooi  voor AWC JO19-2 op het programma. Dit keer de uitwedstrijd tegen De Paasberg uit Arnhem.

Vol goede moed vertrokken onze jongens richting Arnhem om de laatste poule wedstrijd in het bekertoernooi te spelen tegen de Paasberg.
Op de groene grasmat mochten onze jongens in de nieuwe trainings outfit ( mooi zwart met AWC logo op de borst) aantreden tegen de geel/blauwe.
De eerste minuten waren rommelig. Vooral de lange bal die Paasberg speelde met de snelle mensen voorin was lastig voor de verdediging.
 Al in de 6e minuut ging het dan ook mis nadat Gino nog redding kon brengen op een schot  van de aanvaller. Martijn kon de rebound niet weg krijgen waardoor de aanvaller van Paasberg kon scoren. 1-0
Nog steeds kregen we geen  vat op de wedstrijd en Paasberg begon al met vertragen.
Pas in de 35 minuut kwam er schot in de zaak. Mark Pauwels kwam over de linkerkant goed op en kon met een mooie voorzet zijn broer Rik in stelling brengen. Rik legde de bal op de kruising om vervolgens de rebound alsnog in het doel te werken.    1-1
Nu leek AWC de weg naar het doel gevonden te hebben. Martijn was via de rechterkant te snel voor de verdedigers en kon de bal vanaf de achterlijn terugleggen op Indy.
Indy bedacht zicht geen moment en schoof de bal in de verre hoek Binnen. 1-2
Om met een voorsprong de rust in te kunnen gaan moest Gino toch nog een goede redding verrichten.
In de allerlaatste minuut van de eerste helft is het Indy die de buitenspelval mooi omzeilde en zo alleen op de keeper kon doorgaan. Met de verdediger lastig en soms gemeen achter hem aan kon hij toch de 1-3 binnen schieten.

De tweede helft begon  vervelend. De scheidsrechter nam net als in de eerste helft al de meest vreemde beslissingen wat uiteindelijk een gele kaart in de 8 minuut voor Zouhir opleverde wegens praten.
Hoe de Trainer ook in de rust gewaarschuwd had voor dit soort zaken was het moeilijk voor de spelers om niet te reageren op dit soort beslissingen en zeker als er nogal wat lichamelijk geweld bij kwam kijken.
De Paasberg  ging nog fysieker  spelen en voor AWC was het zaak om heel te blijven.  Nadat Zouhir weer terug was kon hij door goed doorzetten alleen op de keeper af. Alles leek erop dat hier gescoord zou worden maar de doelman van Paasberg schopte Zouhir net op de rand van de 16 meter hard onderuit. Tot ieder verbazing was het resultaat nog net een vrije trap maar de doelman mocht zonder enig vorm straf blijven staan.
De vrijetrap die volgde leverde helaas niets op.

Net voor tijd was er nog een aanval die iets goeds opleverden.  Via Jan Julian op rechts ging de bal diep op de opkomende Joris. Langs de lijn ging hij richting de achterlijn om vandaar een voorzet af te leveren op de bij de 2e paal inkomende Zouhir. Eerst komt de bal nog op de paal in de verre hoek maar gelukkig kwam hij terug in de richting van Zouhir zodat hij alsnog kon scoren 1-4.

Prima gespeeld jongens. 
Op naar de volgende Ronde in de Beker.
Maar eerst volgende week die competitiestart thuis tegen Aquila JO19-1