VERSLAGEN JO17-3

01-01-2015:

Prachtige prestatie B3 bij zaalvoetbaltoernooi! 

Negen jongens van de B3 hadden zich opgegeven voor het kerstzaalvoetbaltoernooi. Met 4 spelers in het veld en Tom in het doel, kon er halverwege de wedstrijd steeds een heel nieuw team worden ingezet. Mede hierdoor was het tempo van het spel heel hoog en werden de tegenstanders verrast door het flitsende spel van het team. De eerste wedstrijd tegen Union werd gewonnen met 4-0. Met dezelfde tactiek werd de wedstrijd tegen SCE eveneens met 4-0 gewonnen. Ook in de 3e wedstrijd tegen Heumen bleek AWC onverslaanbaar en deze match werd gewonnen met 3-0.
Met één been in de finale begonnen onze jongens de wedstrijd tegen Diosa. Met een voorsprong op het scorebord botste Siebe erg ongelukkig tegen de keeper van de tegenstander. Het was duidelijk dat er niet verder gespeeld kon worden en in allerijl werd de EHBO er bij geroepen. Siebe is naar de EHBO van het ziekenhuis vervoerd en onder de indruk van dit incident werden de laatste minuten van de wedstrijd gespeeld. Door de 4-1 overwinning was de halve finale bereikt, maar dan wel zonder Siebe. Ook Bart, die een enkelblessure had opgelopen, kon helaas niet verder meespelen.

De 30e kwam het afgeslankte B3 team bij elkaar voor de halve finale. De spirit was er niet minder om; er moest een beker mee naar huis genomen worden. De wedstrijd tegen Alverna werd net als de eerder gespeelde wedstrijden weer met een hoog tempo begonnen. Binnen een paar minuten was de stand 2-0 voor AWC. De conditie begon parten te spelen, en de 2e helft van de wedstrijd was wat matter. Maar niet getreurd: de finale was bereikt!

Met een flinke AWC-achterban op de tribune werd de strijd tegen Woezik aangegaan. Gerko had na een val in de eerdere wedstrijd zijn pols gekneusd, maar ook ingetaped kan een wedstrijd goed gespeeld worden. Na 5 minuten stond AWC met 1-0 voor en leken de kansen voor beide partijen gelijk te zijn. 3 minuten voor het eind wist Woezik echter de gelijkmaker te scoren en kwam het op de laatste eindspurt aan. Met alle macht werden nog pogingen gedaan om te scoren. Op de lat, net naast, bij de keeper in de handen, alle mogelijkheden kwamen voorbij, behalve het zo gewenste doelpunt...

Met een eindstand van 1-1 moesten onze jongens zich opmaken voor penalties. De Woezik miste de eerste kans, waarop AWC wel wist te scoren. 1-0 voorsprong! De pogingen van Woezik werden prima gestopt door onze Tom, maar helaas wisten onze jongens niet te scoren. Toen Woezik ook scoorde en de stand 1-1 was, kon het nog alle kanten op. AWC miste de eerstvolgende kans en Woezik scoorde uiteindelijk het winnende doelpunt.

Zo dicht bij de overwinning was de eerste reactie teleurstelling. Maar er is een klasseprestatie neergezet door deze jongens. Bart, Bram, Etienne, Gerko, Gijs, Ryan, Siebe, Tom en Tom, jullie hebben onder de bezielende leiding van Haike en Jeroen prachtige wedstrijden gespeeld. De beker is opgedragen aan Siebe en na de finale bij hem thuis afgegeven. Wat een teamspirit!!