VERSLAGEN JO17-2

03-12-2016:

Aquila JO17-1 A.W.C. JO17-2

Nadat er 2 weken geleden al thuis vrij eenvoudig gewonnen was van Aquila, mochten de jongens deze keer het gras gaan ruiken in Dreumel. Omdat zowel de B1 als de B2 een aantal jongens moest missen wegens blessures en/ of weekendjes weg, werden Lars en Pim van de B3 erbij gehaald, die in de afgelopen weken een hele goede indruk hadden achtergelaten tijdens de trainingen. Om ze speelgerechtigd te krijgen, is slechts de overdracht van de pasjes noodzakelijk. Dit was aanvankelijk nog niet zo eenvoudig, aangezien de pasjes zich aan de andere kant van Wijchen bevonden. Leider Nick droeg hier uiteindelijk zorg voor. Nadat Unitas voorbij gereden werd, bekroop al het gevoel dat het veld niet bepaald een biljartlaken zou zijn. Toen aan de jongens werd uitgelegd dat ze op veld 2 zouden gaan spelen, i.v.m. het ontbreken van lichtmasten op veld 1, werd duidelijk dat het ouderwetse woord “knollentuin” weer onder het stof vandaan gehaald kon worden. AWC startte met Jasper in de goal, Mark, Lars, Bart en aanvoerder Sjoerd in de laatste linie, Max , Roy en Jacco op het middenveld en met Koen, Luc en Rens voorin. Sjoerd zou naar het middenveld doorschuiven, indien ze met 2 spitsen zouden gaan spelen, wat ook het geval bleek. Met direct een aantal onzuivere passes, startten de bezoekers zéér matig aan de wedstrijd. Dit resulteerde ook meteen in een tegengoal in de 3e minuut, waarbij de communicatie tussen doelman en verdediging nog even stroef verliep. Hierdoor waren de groen-witten wel meteen wakker. Met goed verzorgd voetbal werden er uitstekende aanvallen opgezet, waarbij echter de doelman het eindstation was. In de 21e minuut was het toch raak. Uit een vrije trap van Roy, kopte Koen uitstekend binnen. Hiermee was een beetje het verzet gebroken en zorgde iedere aanval voor gevaar. In de 23e minuut bezorgde Max met een stiftje de bal bij Luc, die het duel met de uitkomende doelman in zijn voordeel besliste en koel binnenschoof. Vervolgens had een aantal aanvallen mogelijk meer resultaat kunnen hebben, indien de veelvuldig vrijstaande Rens als eindstation was gekozen. Toch werd de wedstrijd beslist door twee uitstekende doelpunten van Koen, waarbij hij wel een aantal tikjes opliep om in de rust vervangen te moeten worden. Kort voor het rustsignaal was Luc er nog een keer als de kippen bij om uit een scrimmage de 1-5 te scoren. De scheidsrechter vond het na 38 minuten al mooi geweest en floot af.
Na de rust werd het spelbeeld nog eenzijdiger, maar niet eentoniger, aangezien de aanvallen en acties nog beter werden, terwijl de erbarmelijke toestand van het veld dit normaal niet toe zou staan. Rick nam de positie over van Mark, Kjell van Koen en Daan van Jacco. De laatste mocht echter na 5 minuten al weer het veld in, aangezien Bart niet verder kon na een forse trap van een tegenstander. Het kan echter ook zijn dat Bart al iets vroeger Sinterklaas wou gaan vieren. Vele kansen en mogelijkheden volgden elkaar in een rap tempo op, maar Luc, Daan, Max, Roy en Rens wisten de bal niet in het net te krijgen. Meestal was de keeper een sta-in-de-weg, maar hij werd ook regelmatig door het ‘houtwerk” geholpen. Toch vielen er nog 3 goals in de wedstrijd. Daan was nog 1 keer succesvol binnen de 16 in de 57e minuut. De tegenstander was dit 2 minuten later uit een counter door het midden, maar de mooiste werd gemaakt door Rens, die 2 man door de benen speelde en in de verre hoek schoot. De scheids had echter 2 seconden eerder afgefloten voor een vrije trap, aangezien Rens van achteren werd aangetikt. De scheids bood hiervoor nog zijn excuses aan na de wedstrijd, maar Rens was een beetje ontroostbaar. Pim viel overigens eerst in voor Luc, maar moest ook weer voortijdig het veld geblesseerd verlaten, na een harde trap op zijn enkel. Deze manier van voetballen nam bij de thuisploeg ook de overhand en indien de wedstrijd onder de leiding van een K.N.V.B. scheidsrechter had gestaan, had die ploeg het einde van de wedstrijd niet gehaald met 11 man. Al met al een uitstekende wedstrijd van het hele team, waarbij ondanks de 3 goals van Koen, Lars en Sjoerd misschien toch wel de mannen van de wedstrijd waren. Uitstekend gedaan als team en ga zo door!
 
Aanwezig: Bart Schilten, Daan Kuipers, Jacco Diekema, Jasper van Driel, Kjell Wortelboer, Koen Reinders, Luc Ruiter, Mark Pauwels, Max Maas, Pim Klaus, Rens van den Bogaard, Rick de Bruijn, Roy Albers, Sjoerd Hulshof en Lars Verheijen
Afwezig/ JO11-1: Denzel de Kat, Jarno Staal, Luuk Deschepper, Maric Schook en Sam Hartogs