VERSLAGEN JO15-5

16-01-2016: C5 maatje te groot voor C4

De winterstop is toch vooral een onderbreking van de best mogelijke invulling van de zaterdagen: voetballen. Met die gedachte in het achterhoofd hebben de C4 en C5 een drietal oefenwedstrijden op de planning gezet. De eerste eindigde, nog voor het begin van het nieuwe jaar, in 2-2. Voor deze dag was de winst dus een welkome factor voor beide ploegen.

Na de warming-up, waarin de coaches van beide teams elkaar constant op scherp zetten, was het tijd voor de aftrap. De twee teams gingen in de eerste helft gelijk op. Zo'n kwartier voor rust kwam de C4 op voorsprong. De spits van de ploeg, Gijs, werd met een steekpass door de defensie weggestuurd, won een duel met zijn directe tegenstander en schoot de bal langs de debuterende doelman, Jens. Na deze tegenvaller was de C5 vastberaden om langszij te komen en via een mooie combinatie, afgemaakt door Lucas werd het dan ook snel 1-1. In de slotfase van de eerste helft was het spel rommelig en de bal was meer in de lucht dan in de voeten van een speler. Dieptepunt in de eerste helft was het geblesseerd uitvallen van Lucas, die net was teruggekeerd van een liesblessure. In de rust hield Dennis, coach van de C4, het voor gezien. Hij had geen hoop meer op een goede uitkomst en vertrok huiswaarts.

In de tweede helft begon de C5 sterker en al binnen een minuut stond het 1-2. Ruben brak door op rechts, gaf de bal voor en Stijn schoot de bal langs de doelman. Hierna bleek dat Dennis gelijk had gehad door te vertrekken, want de C5 was beter in de tweede helft. Jochem tekende halverwege de tweede helft voor de derde treffer voor zijn team. Hij kreeg de bal op de rand van het zestienmetergebied, omspeelde twee tegenstanders en punterde de bal in het doel. Hierna wist de C5 zelfs nog uit te lopen naar 1-4, toen Joost de bal met links in de verre hoek schoof. De betere combinaties waren voor de 'bezoekende' partij, waar toch nog opgelet moest worden toen de spits van de C4 door wist te breken en op het doel af ging. Het gevaar werd echter ongedaan gemaakt door Stephano, die met een schouderduw de tegenstander velde. Na exact zeventig minuten spelen floot scheidsrechter Luc af en konden de spelers en stafleden van de C5 de overwinning vieren. Op 30 januari spelen de twee teams voor de derde maal tegen elkaar.