VERSLAGEN JO15-3

15-05-2015:

C3 sluit het seizoen in stijl af


Enigszins wisselvallig, zo kunnen we het afgelopen seizoen van de C3 wel noemen. Prachtige overwinningen werden afgewisseld met onbegrijpelijke uitglijders. Veel hing af van hoe geconcentreerd wij aan onze wedstrijden begonnen en uitspeelden. Iets om aan te werken volgend seizoen, want voetballen kan de C3 wel!
In de laatste 5 competitiewedstrijden was zichtbaar wat het hele seizoen al gebeurt. Achtereenvolgens kwamen Blauw- Wit, BVC ’12, SCE, kampioen HAVO en Orion aan bod. Geen van deze tegenstanders waren aantoonbaar beter, maar we verspeelden wel 8 punten. Nergens voor nodig, als we erin geslaagd waren scherp en geconcentreerd te blijven.
Hoe goed we eigenlijk kunnen zijn, hebben we in de laatste wedstrijd tegen Orion wel aangetoond. Een tegenstander die enkele plekken boven ons stond werd op het eigen veld he-le-maal weggespeeld. Uiteindelijk bleef de teller steken op 1-6, maar daar mocht Orion erg blij mee zijn. We misten nogal wat kansen. Hiermee gaven we Nick en Mygor een passend afscheid. Nick vervolgt zijn loopbaan als scheidsrechter en Mygor gaat zelfs ons land verlaten voor het zonnige Curacao! We weten dus waar we in de voorbereiding op trainingskamp terecht kunnen hè Myg!!
Maar het belangrijkste succes van dit seizoen was natuurlijk de sportiviteit en de gezelligheid in de C3. Een groot compliment voor iedereen in en om dit team is op zijn plaats.
Alle aanmoedigingen van enthousiaste ouders. Mensen die te hulp schoten met vlaggen, fluiten, shirtjes wassen, naar wedstrijden rijden, etc. De sponsoring van onze prachtige shirts door de vader van Sander. De kameraadschap in het team, de hoge onderlinge gunfactor, de positiviteit naar elkaar toe, de eensgezindheid, de verdraagzaamheid, noem maar op! Dit alles zorgde voor een ideale omgeving waarin iedere betrokkene plezier beleefde en waarin onze jonge voetballers zich prima verder konden ontwikkelen.

We gaan nog een lekker toernooitje spelen eind deze maand en dan gaan we op vakantie. Dankzij alle betrokken kanjers kijken we alweer uit naar nieuwe belevenissen in de B. We wensen onze maat Mygor véél geluk, Nick wensen we veel succes in het scheidsrechtersvak, Luukie en Stijn wensen we succes in de C en verder hopen we vooral iedereen lekker binnenboord te houden.

Jullie apetrotse trainer wenst jullie alvast een heel fijne vakantie jongens!
11-04-2015:

C3 maakt het spannend


Zaterdag was het weer zover, de C3 mocht de wei weer in! Er werd uit tegen sv Nijmegen C2 gespeeld, de hekkensluiter in de competitie…
De eerste helft nam Luuk weer plaats onder de lat. Luuk en Kevin Hummeling delen zo nu en dan de speeltijd in de goal, omdat beiden keepersambities hebben. Luuk stond prima te keepen die eerste 35 minuten. Toch moest hij eenmaal vissen en wel al heel snel in de wedstrijd, want het was zaterdag weer zover. We stonden in het begin van de wedstrijd weer even te pitten…

Daarna namen we al gauw het initiatief in de wedstrijd over en kregen ook enkele goede kansen. Met een prachtige boogbal van Kevin van Voorst kwamen we gelijk en de 1-2 was al helemaal van uitzonderlijke schoonheid! Stijn trapte een vrije trap van ver schitterend in de kruising. Echt een beauty!
De rust werd dus bereikt met een 1-2 voorsprong en de stemming in de kleedkamer was opperbest, want iedereen geloofde wel in een goede afloop.
Na rust was Joey er als de kippen bij toen de doelman van Nijmegen met veel moeite een hard schot van Jeffrey wegtikte. Hij schoot de rebound er hard in: 1-3.

Jeffrey speelde overigens een heel sterke wedstrijd en strooide met mooie hoge voorzetten.
De 1-4 werd gemaakt door Max, die in het tweede bedrijf op de linkshalf erg goed presteerde.
De wedstrijd leek gespeeld, maar niets bleek minder waar… Nijmegen maakte, na een slippertje in onze verdediging, de 2-4 en er leek wat hoop in het team van de tegenstander te komen.
De volgende fout werd gemaakt door de scheidsrechter, die op onbegrijpelijke manier een strafschop zag voor Nijmegen, terwijl wij gewoon netjes aan het uitverdedigen waren. Die werd pas in tweede instantie verzilverd, omdat Kevin de eerste inzet pakte. Nadat een penalty genomen is moet je inlopen jongens! Nu was Kevin jammer genoeg kansloos in tweede instantie.

Wat er toen volgde was een ware stormloop op ons doel en we hadden handen en voeten nodig om op voorsprong te blijven. Op de valreep leek de gelijkmaker toch te gaan vallen, maar Kevin hield ons op de been door twee keiharde schoten van heel dichtbij, kort na elkaar, te stoppen. Klasse Kev!
Ook al was het niet altijd even mooi vandaag, we nemen toch maar mooi die 3 punten mee naar Wijchen. Lekkere prestatie jongens!

 
C3 herstelt zich

Na de valse start in de derde klasse heeft de C3 zich vorige week zaterdag herstelt met een zeer knappe zege op de nummer vier, Brakkenstein.
We begonnen moeizaam en maakten het vooral onszelf heel moeilijk. De C3 moet echt af en toe wat slimmer worden. Telkens opnieuw maken we dezelfde fouten. Was het de eerste wedstrijden dat we ongeconcentreerd speelden en al héél snel tegengoals kregen, dan was het vandaag wel dat we steeds opnieuw slordig door het midden bleven uitverdedigen. Dat leverde onze mid mid Tijmen veel problemen op en Brakkenstein veel kansen, waarvan er eentje in ging na ongeveer 10 minuten spelen.

Daarna hadden we het gelukkig door en gingen wat meer de strijd aan. Het spel was niet oogstrelend, maar onze felheid bracht Brakkenstein aan het wankelen. De goede doelman van de geel- zwarten hield zijn team lang op de been, maar moest vissen toen invaller Boyd een corner van Tim schitterend tegen de touwen werkte.

De tweede helft waren we helemaal heer en meester. De uitstekend spelende Thom, Max en Boyd moesten in de wissel, maar daar werden we niet minder van. Tijmen en Sander hielden het slot op de deur. Thijs en Pim speelden degelijk op de back en ons middenveld was fel en goed bij de les.
We regen kans op kans die tweede helft, maar scoren is nog altijd een probleem bij ons team… Gelukkig was het uiteindelijk Joey die na een afgeslagen knal van Jeffrey binnenschoot: 2-1! De eerste overwinning was een feit, na de winterstop!

Die goede lijn leken we doordeweeks door te trekken uit bij Woezik C3, dat niet zo lekker draait en onder ons stond. Dat ging niet lukken, want er doken bij de blauwen ineens spelers op die normaliter in de hogere C teams uitkomen. We kenden deze jongens en zoals we al verwachtten, bleken zij inderdaad erg goed te zijn.
Hoezeer onze aanvallers ook hun best deden, ze kwamen er haast niet door. Stijn deed er alles aan zijn oud ploeggenoten op de knieën te krijgen, maar had geen geluk vandaag.
Nick speelt al wekenlang super, maar kreeg wat last van zijn hamstring. Thom moest geblesseerd het veld verlaten en Kevin Hummeling stond als een beest te keepen. De jongens gaven alles, maar het bleek onvoldoende.
In de tweede helft schoot Tim op de lat en werd Kevin van Voorst een zuivere strafschop onthouden en tot overmaat van ramp maakte een van de invalspelers van Woezik de 1-0, vlak voor tijd…
Het was zuur en het voelde erg onrechtvaardig, maar onze jongens namen het verlies zoals vaker prima op en verlieten het veld met opgeheven hoofd.

 
28-03-2015:

C3 in zwaar weer…..


De C3 speelde zaterdag thuis tegen de C3 van Juliana. Een team vol eerste jaars C spelers. Het waren veelal jongens die klein van stuk waren, maar o zo behendig en snel. Daarbij waren ze bij Juliana erg fanatiek en geconcentreerd.
Vanaf het begin werd duidelijk dat er weinig te halen viel tegen deze sterke tegenstander. Er was een flink portie strijd en inzet nodig om tot kansen te komen tegen deze jongens. Voetballend gezien waren zij, in ieder geval vandaag, simpelweg te goed en overschaduwden ze ons.
Fysiek konden we ze wel de baas blijven, maar we kregen te laat door wat er nodig was om Juliana op de knieën te krijgen. Met name voorin en op ons middenveld stonden we veel te ver van onze man af te verdedigen en de ruimte die wij weggaven, daar wisten onze tegenstanders wel raad mee. Ze domineerden het spel volledig.

Het eerste kwartier na rust konden we het opbrengen om wat feller te spelen en ervoor te zorgen dat we in de duels kwamen en direct leverde dat mogelijkheden op. Hoe zeer Juliana ook probeerde onder onze druk uit te voetballen, het wilde in deze fase niet lukken. Hoogtepunt van deze fase van groen- witte overheersing was zonder meer het prachtige afstandschot van Nick, dat tenauwernood op de lat werd getikt door de doelman van de Maldense jongens. De aanval vooraf was trouwens ook beeldschoon, waarbij Jeffrey en Kevin van Voorst elkaar erg goed wisten te vinden.
Juliana bleef echter gewoon haar eigen spelletje spelen en raakte niet van slag. Ze bleven de voetballende oplossing zoeken en kwamen daardoor vanzelf weer in de wedstrijd. Het restant van deze pot was weer voor hen en ze maakten nog eens twee prachtige goals. We kunnen niet anders dan zeggen dat we vandaag overklast zijn, hoe moeilijk dat ook is.

De uitslag werd vandaag 1-6 en wie de wedstrijd gezien heeft, zag dat het eigenlijk bij rust al beslist was. Daar kon de goal van Kevin van Voorst, die vlak voor rust op aangeven van Luuk scoorde, niets aan veranderen.
Na vandaag is de C3 hekkensluiter en dat valt niet bij iedereen even lekker. Dat zijn we niet gewend. We moeten echter wel beseffen dat we erg sterke tegenstanders gehad hebben en dat we er vooral voor moeten blijven zorgen dat we positief blijven. Alleen op die manier kunnen we straks ook weer eens wat punten gaan pakken. Hoe lastig het soms ook kan zijn, het is niet her resultaat dat telt, maar de prestatie die we samen leveren. We spelen naar onze mogelijkheden en leren iedere week bij.
De prestatie zit hem dus in het steeds beter voetballen. Daarbij kijken we naar ons zelf en niet naar de tegenstanders.
We leren véél in de derde klasse…..


 
21-03-2015:

Tweemaal onderuit tegen OSC…


Of het aan de kleur van de tenues lag, zullen we nooit weten. Feit is wel dat zowel de C4 als de C2 van OSC ons de baas was in de afgelopen weken.

Vorige week zaterdag werkten we een thuiswedstrijd af tegen OSC C4, de koploper. Zoals iedere wedstrijd stonden we ook toen weer even te slapen na het eerste fluitsignaal en lag al heel snel de 0-1 in het mandje. De C4 van OSC bleek te bestaan uit zeer behendige en vlugge spelers, die overal een voetballende oplossing voor zochten. Het eerste kwartier was dan ook volledig voor hen. Daarna gingen wij ook aan het voetballen en gaven we veel tegenstand. Vooral op gebied van inzet, strijdlust en positiviteit naar iedereen, leken we het duel nog te kunnen gaan winnen, ondanks inmiddels de 0-2. Onze goede mentaliteit leverde ons een zeer verdiende aansluitingstreffer op van Stijn, die scoorde uit een vrije trap.
In de tweede helft leek het dus ook best te doen om gelijk te maken en eventueel te gaan winnen. Het was echter OSC dat later het duel besliste en er 1-3 van maakte. Gelet op hun spel was dat niet onverdiend, maar op basis van onze inzet en mentaliteit hadden wij ook wel een puntje verdiend. Het mocht echter niet zo zijn. We missen teveel kansen jongens……….

Vandaag, de 21e, stonden we op de eerste lentedag in de stromende regen en in de kou aan de aftrap in Oosterhout. OSC C2 was de tegenstander en de geschiedenis herhaalde zich opnieuw….. Al heel snel na de aftrap staken zij massaal het middenveld over en schoten razendsnel de 1-0 binnen. Opnieuw niet scherp begonnen heren…..

Wij kwamen daarna wel in de wedstrijd en drongen hen terug op eigen helft. We regen kans op kans, maar Joey had het geluk niet aan zijn zijde. Hij raakte achtereenvolgens paal en lat. De druk werd de scheidsrechter van dienst teveel en besloot vervolgens onze zéér betrouwbare grensrechter Marco te negeren, toen hij een overduidelijke buitenspelsituatie zag en ervoor besloot te vlaggen. Het leidde tot de 0-2, opluchting bij OSC en frustratie bij de trainer van onze C3. De spelers bleven gelukkig kalm en beheerst en gingen vrolijk verder met voetballen. Da’s nou die klasse van jullie jongens! Dat is nou waarin jullie het verschil kunnen maken. Die grote sportiviteit en die positiviteit! Omdat Joey na een prachtige assist van Tim de 2-1 liet aantekenen leek er weer even hoop in de ploeg te komen en ging OSC weer bibberen. Dat het nog 3-1 werd kwam hen dan ook uitstekend uit.

Na rust dachten we nog wel wat te kunnen halen, maar in werkelijkheid konden we geen vuist meer maken. Ook met 3 en later zelfs met 4 aanvallers (Tijmen schoof door naar voren) kwamen we er niet doorheen.
OSC daarentegen wist zich met een aantal opgelegde kansen wel raad. Ze maakten er uiteindelijk 5-1 van. Dat was zwaar geflatteerd, maar opnieuw een goede leerschool voor ons. We blijven het iedere week zeggen, maar we hebben opnieuw niet zo slecht gespeeld. De ballen willen er alleen vaak niet in en we hebben momentjes van verslapping en die breken ons op…..

We gaan het gewoon volgende week opnieuw proberen jongens. Dan komt Juliana op bezoek!

 
28-02-2015:

C3 van start in Malden…

Vorige week was het dan eindelijk zover. De voorjaarseditie startte ook voor de C3!
Uit bij Union, de kampioen van de najaarscompetitie beleefden we een valse start. Allereerst had Union geen scheidsrechter beschikbaar en was er geen ouder of trainer van de thuisclub bereid deze taak op te nemen. Het e.e.a. zorgde voor een vertraging van een kwartier en uiteindelijk besloten we dat de vader van Kevin van Voorst onze C3 deze wedstrijd zou coachen en dat de trainer van AWC de wedstrijd zou gaan fluiten. Die arbiter was ik dus, de schrijver van dit stukje. Een arbiter zonder enige ervaring, maar uitermate onpartijdig…
Vanaf het eerste fluitsignaal zette Union aan en kwamen we nauwelijks van eigen helft. Grote rol speelde de harde tegenwind. Ondanks dat konden we uit de counter toch tot 2 opgelegde kansen komen, maar Kevin en Joey hadden het vizier nog effe niet op scherp staan. De rust werd bereikt met een 3-0 achterstand.
In het tweede bedrijf hadden we de wind dus in de rug en dat was goed te merken. We kwamen veel meer aan aanvallen toe en Union had het er moeilijk mee. Joey was in deze tweede helft ontketend en hield voortdurend 3 verdedigers bezig. Twee Union verdedigers hadden dan ook handen en voeten nodig om hem af te stoppen en dat leverde ons een loepzuivere strafschop op (hoewel enkele Maldense jongens daar anders over dachten…). Max wist wel raad met dit buitenkansje en plaatste de bal beheerst in het doel. Toen waren we los en gingen erin geloven. Na een schitterende steekpass van Kevin was het Joey die de aansluitingstreffer maakte en niet lang daarna was het Nick, die opnieuw op aangeven van Kevin de gelijkmaker binnenknalde.
Union leek rijp voor de slacht, zeker omdat Thom en Tijmen prima leiden gaven aan de defensie en het middenveld telkens uitstekend omschakelde en fel speelde.
Het balletje rolde echter anders en uit het niets maakte Union weer een doelpunt. Een zeer ongelukkig en onnodig tegendoelpunt, maar wel het beslissende doelpunt.
We verloren op het nippertje met 4-3. Een valse start, maar helemaal niet slecht en met name de tweede helft bood voldoende aanknopingspunten voor het vervolg van de competitie!
Groet, Marcel

 
13-02-2015:

Lange winterstop voor de C3…


Hoewel ons sportpark al weken open is, heeft de C3 nog geen begin gemaakt aan de voorjaarscompetitie. De nieuwe uitdaging, die de 3e klasse heet, moet nog even op onze krijgers wachten.

Dat de weergoden ons niet gunstig zijn gezind, wil overigens niet zeggen dat de C3 stil zit… In januari stonden er maar liefst 3 oefenwedstrijden op het programma.
We begonnen met een oefenpotje tegen onze eigen C4. Zoals bekend konden we die wedstrijd niet uitspelen, omdat Ezra (van de C4) die vervelende blessure opliep. 

De week daarna oefenden we uit bij Beuningse Boys C3. Een degradant uit de 3e klasse. Daar speelden we bij vlagen goed voetbal, maar zoals vaker waren er wat momenten van verslapping. Zo gebeurde het tegen Beuningse Boys dat we een 1-4 voorsprong weggaven en gelijkspeelden: 4-4…..

Het laatste weekend van Januari speelden we uit bij SCE C2. Een heel goede 3e klasser. Deze jongens waren een maatje te groot voor ons. We mochten onze handjes dichtknijpen dat we bij rust ‘slechts’ met 2-0 achter stonden. Na rust dacht SCE wat op hun lauweren te kunnen gaan rusten, maar dat lieten wij niet over onze kant gaan. Stijn maakte er 2-1 van en we gingen met steeds meer vertrouwen spelen. Het leek een kwestie van tijd voor de gelijkmaker erin zou vliegen. Jammer genoeg lieten we uit het niets SCE scoren en hielpen we hen weer in het zadel. Het zijn van die momenten dat onze concentratie verslapt en tegen een dergelijke tegenstander is dat gelijk funest. De 4-1 vloog er even later ook nog in. Aan het eind van de wedstrijd stond er maar liefst 8-2 op het bord en dat was zéér geflatteerd. Hoogtepuntje was natuurlijk de treffer van Nick tussendoor. Nick schoot een corner ineens het SCE doel in! Wel een ruime en terechte nederlaag, maar erg leerzaam!

Omdat het weer en vooral ons trainingsveld geen voetbalactiviteiten in de buitenlucht toelieten, ging de C3 enkele weken achtereen de zaal in om daar lekker wat te ballen. Dat leverde veel voetbalplezier op!
Komend weekend is het carnaval en de week daarop hebben we een baaldag, wegens teveel afwezigen. Pas over 2 weken gaat de competitie voor ons dus van start en wel uit tegen Union C5D. Daar hebben we goede herinneringen aan in de najaarscompetitie!

De C3 is dus actief, ondanks alle afgelastingen e.d. en lijkt er helemaal klaar voor! Hopelijk kan er door onze jongens vanaf volgende week weer lekker getraind worden…..

 

08-01-2015: 

C3 zaalvoetbalkampioenen 2014!

Het lijkt alweer een poos terug, het kerstzaalvoetbaltoernooi in de kerstvakantie, maar er staat bij de jongens van de C3 een prachtige herinnering thuis in de kamer. De oogst was goed. De C3 was in een A en een B team opgedeeld, vanwege het grote aantal aanmeldingen.

Zowel het A als het B team werd eerste in de dag waarop de poulewedstrijden gespeeld werden en dat betekende dus voor de voltallige C3 dat ze op 30 december terug mochten komen voor de finales.
Het A team maakte in de halve finale korte metten met Overasseltse Boys, het werd 3-0. Het B team speelde tegen de C4 van AWC. In een heel spannende halve finale mocht de C4 in de finale uitkomen en C3B in de troostfinale. De finale werd dus een groen- wit onderonsje. Het ging behoorlijk gelijk op en na het laatste fluitsignaal was de wedstrijd nog niet beslist. Het was 1-1. Penalties moesten dus de beslissing brengen.
Na een bloedstollende reeks van 10 strafschoppen werd het uiteindelijk 3-2 voor C3A. Dat betekende dus een grote wisselbeker, die momenteel circuleert tussen de jongens, die hem allemaal om de beurt mee naar huis mogen nemen. Er werd ook een mooie beker meegenomen die gehouden mocht worden en de jongens besloten in overleg dat die beker voor onze nieuwste aanwinst Thom is.
Het team van C3B versloeg Overasselt in de troostfinale met 2-0 en kreeg ook een mooie beker mee. Die werd door de jongens geschonken aan Jannes, die de absolute pechvogel van het toernooi was. Hij brak een botje in zijn voet, tijdens een van de pouleduels.
Een prachtige prestatie van de toppers van de C3 en een mooie manier om het jaar 2014 af te sluiten!
Op de foto, die we na het toernooi maakten, ontbreken nog een paar jongens. Die waren al naar huis toe. Te zien op de voorgrond is de prachtige oogst aan prijzen na een erg leuk kersttoernooi!
Het was erg leuk jongens!
Marcel


 

29-11-2014:

Promotie voor C3!

De laatste pot in de najaars competitie was er eentje tegen de hekkensluiter, Oranje Blauw C2. Al direct na het eerste fluitsignaal begon het stormen op het vijandelijke doel. Het duurde een minuutje of 10, maar toen was het hek van de dam. Achter elkaar vlogen de ballen om de oren van de arme Nijmeegse goalie… Absolute goalgetter vandaag was Kevin van Voorst, die er de eerste helft al 6 in had liggen. In deze wedstrijd gingen we gelukkig niet teveel voor eigen succes spelen en hield iedereen zich aan de afspraken. We bleven vanuit onze positie rustig overspelen en ons goed bewegen zonder bal. De ruststand was maar liefst 8-0!
Kevin Hummeling en Sander bleven wat achterin hangen, als slot op de deur en zij kregen het behoorlijk koud vandaag… De spaarzame momenten dat Oranje Blauw onze helft betrad werden vakkundig opgelost door onze solide verdediging, met Tijmen, Sander, Mygor en Max.
Na de rust bleef het gewoon goed van onze kant. We spaarden de tegenstander wel wat, door wat minder doelgericht te gaan spelen en de bal vaak rond te spelen om de controle te houden. Het was voor onze jongens heerlijk voetballen. Alle ruimte om heerlijk wat te combineren.
De teller bleef vandaag hangen bij een 13-0 stand in ons voordeel. Belangrijk was het wel even stil te staan bij de wonderbaarlijk gezonde wedstrijdbeleving van onze opponenten. Die hebben een heel moeilijke najaars competitie gehad, waarin alles verloren werd en ze geen enkele treffer hebben gemaakt. In het veld was geen onvertogen woord te horen onder de spelers en ze bleven gewoon hun best doen en hopen op dat ene kansje om hun eerste treffer te maken. Die werd hen niet gegund vandaag, maar respect voor de instelling en de sfeer in deze ploeg!

Vandaag werd door de overwinning promotie afgedwongen naar de 3e klasse. Een uitstekende prestatie, na een uitstekende najaars competitie, van een uitstekend stel jonge voetballers!


 

22-11-20-14: 

DIO maakt einde aan zegereeks C3!

Het moest er een keertje van komen, een heuse nederlaag in de competitie… Leuk is anders, maar eigenlijk maakten we bij de nummer 9 van de competitie weinig klaar.

Het begon allemaal nog redelijk. We zetten even aan en het was verdedigende middenvelder Stijn die met een bekeken afstandschot de 0-1 binnenschoot. Vervolgens ging eigenlijk vrijwel alles mis wat er mis kon gaan. Voorin misten we stootkracht, want Kevin liep nog half grieperig te voetballen, Jeffrey viel al snel uit met rugklachten en Joey kon vandaag niet meedoen. Daarbij kregen we maar geen grip op het middenveld. Daar waar wij normaal vaak het verschil weten te maken, liep het zaterdag voor geen meter. We schakelden te traag om, we gaven veel te veel ruimte weg en de passing was ook niet goed. Soms speelden we de bal zomaar in de voeten van een DIO speler.

Tja, jongens, die hadden toch echt rode i.p.v. groen- witte shirts aan hoor. Maarja, het kan ook niet altijd mee zitten jongens. Onze defensie daarentegen stond als een huis. Max gaf goed leiding en bracht rust achterin. Thijs, Pim en Tijmen waren goed in de duels en gaven nauwelijks iets weg. Kevin stond prima te keepen. Toch kwam DIO voor rust nog terug tot 1-1.
Na de rust werd het aanvankelijk van kwaad tot erger. We speelden gewoon niet scherp en geconcentreerd genoeg. DIO wist ons te verassen met een prachtige aanval en de stand was 2-1. Pas toen leek er iets te gebeuren bij ons en werden we ineens wat feller. We schakelden om naar 4-3-3 en dat leverde kansen op. Het was opnieuw Stijn die de trekker overhaalde en gelijkmaakte. Door die plotselinge druk was DIO even van slag en leek het erop dat het alsnog goed ging komen, maar uit een dodelijke counter wisten de Drutense jongens opnieuw te scoren.

De aanvaller van DIO omspeelde Kevin en leek wat te ver naar de zijkant gedreven te zijn, maar niets was minder waar, hij schoot loepzuiver binnen en bracht de Drutense bank in extase…
Het verzet van onze groen- witte helden was gebroken en toen zelfs de 4-2 binnenviel was er niets meer aan te doen. Onze eerste competitienederlaag was een feit… Maar, zoals Johan Cruijff ook wel zegt: “elk nadeel hep ze voordeel”. De uitslag van de gestaakte pot tegen Juliana doet er nu niet meer toe!

Nog één wedstrijdje jongens, voor we de winterstop in gaan. Die wedstrijd is zaterdag a.s. thuis tegen Oranje-Blauw. Gewoon lekker ons eigen spelletje spelen, zonder nog last te hebben van al die kampioensaspiraties….. Dat blijkt ons spel niet altijd ten goede te komen.


 

15-11-2014:

C3 dendert door…

Zaterdag stond de uitwedstrijd tegen Overasseltse boys op het programma. Deze mannen staan laag op de ranking, maar “het balletje is rond”, dus we waren erop gebrand ons weer van onze beste kant te laten zien.

Het ging welliswaar om een dispensatieteam, maar deze jongens waren juist erg klein i.p.v. de grote jongens die we normaal gesproken vaak tegenkomen als we tegen dispensatieteams spelen.
Het fysieke voordeel dat wij hadden gaf vandaag ook echt de doorslag. Overasselt beschikte over een voetballend team, dat aardig positiespel speelde en een aantal behendige jongens in het team had. Ze hadden echter geen schijn van kans tegen onze snelle en sterkere jongens. Al snel werd door ons de 0-1 binnen geknald en daarna gingen we even helemaal los… Met een 0-6 stand gingen we de rust in en dat terwijl we nog zeker driemaal voor open doel misten. 

In de tweede helft besloten we de defensieve stellingen te verlaten en achterin één op één te gaan spelen. Kevin en Sander hadden het die eerste helft namelijk aardig koud gekregen…
Dat kwam jammer genoeg ons spel niet bepaald ten goede. Het speelveld was al klein, maar wij maakten het nóg veel kleiner door met zijn allen de trechter in te lopen. Iedereen ging voor eigen succes voetballen en leek te willen scoren. Op zich een logisch gevolg van veel te weinig weerstand, maar wel een beetje jammer. 

Dat Overasselt nog een keertje scoorde was voor de spelers en het publiek van het thuisteam reden tot een klein feestje. En dat terwijl ze er met 1-10 vanaf werden gespeeld vandaag… Ze leken er totaal niet mee te zitten en gingen positief van het veld af. Een heel gezonde beleving bij een sportieve tegenstander dus, waar zeker ook de nodige potentie in zit. Daarvoor moeten ze nog wel een klein beetje groeien…

Al met al opnieuw 3 punten en maar liefst 10 doelpunten voor ons! We blijven op de tweede plek staan. Promotie zit er denk ik zeker wel in jongens. Nu al heel knap wat we met zijn allen presteren!


 

08-11-2014: 

C3 doet zichzelf tekort…

Het begint dringen te worden aan de top van de competitie, waarin de C3 speelt. Bovenaan staat Union, waar de C3 thuis met 4-4 gelijk tegen speelde. Vandaag stonden de nummer 2 en 3 tegenover elkaar op de Wychert. Onze C3, de nummer 2, speelde tegen de nummer 3, Orion.
De groen- witten speelden lekker en hadden vanaf het eerste fluitsignaal het overwicht. Het spel speelde zich voornamelijk af op de helft van Orion. Tot goals kwam het maar niet, want het ontbrak ons aan doelgerichtheid. De pure wil om te scoren…
Wat dat betreft gaven de gasten ons een lesje in efficiëncy. Bij de eerste de beste aanval van Orion lag ie gelijk in het netje: 0-1. Gelukkig bleven wij goed ons eigen spelletje spelen, al werd er wel vaak teveel gepingeld en dat leidde soms tot gevaarlijk balverlies. Daarbij kregen we ook met dat gepingel geen kansen.
Vlak voor rust was het gelukkig wel een keertje raak, toen Stijn met een dieptepass Jeffrey wegstuurde. Jeffrey maakte oog in oog met de keeper geen fout en we gingen met een 1-1 rusten.

Ook na de rust waren wij qua veldspel stukken beter. Dat resulteerde in twee uitstekende goals van invaller Rutger. Jammer genoeg konden we achterin de concentratie niet de hele tweede helft vasthouden en lieten we Orion ook tot tweemaal toe terugkomen in de wedstrijd. De 3-3 werd zelfs een minuutje voor tijd binnengeschoten.
Dat maakte dat we, ondanks ons acceptabele spel, enigszins teleurgesteld van het veld kwamen. Ook de tegenstanders gaven toe dat zij een punt gewonnen hadden en wij er dus 2 verloren hadden vandaag…

We zijn nog niet kansloos voor een titel jongens, maar we moeten wel proberen de positieve lijn vast te houden. Die positiviteit heeft ons al veel gebracht tot nu toe en dat moeten we mooi zo houden.
We hebben nog 3 potjes te gaan en blijven er gewoon voor gaan jongens!


 

01-11-2014: 

C3 oppermachtig in Groesbeek!

De omstandigheden waren ideaal zaterdag in Groesbeek. De Treffers beschikt over een prachtig en luxe sportcomplex, de weersomstandigheden waren heerlijk en de aanvangstijd van de wedstrijd was prima! We kwamen aan op sportpark Zuid met een grote schare supporters en schotelden hen een lekkere pot voetbal voor.
Aanvankelijk hield De Treffers even stand, maar na een minuutje of 10 was het verzet gebroken. Onze tegenstanders konden alleen nog maar proberen tegen te houden en het enige in aanvallend opzicht dat zij konden doen was uit verre vrije trappen op doel proberen te rammen. Dat is natuurlijk geen punt met een kanjer als Kevin Hummeling op doel…

Met onze solide defensie konden we iedere poging tot aanvallen van De Treffers simpel afslaan. Sander verzorgde de rugdekking als vrije verdediger en deed dat samen met een ijzersterke Tijmen. Onze aanvoerder Tijmen was daarbij ook sterk in de coaching en zette iedere speler goed op zijn plek. Hij koos ervoor om onze verdedigende middenvelder Nick ver naar achteren te laten spelen voor de nodige defensieve zekerheid. De backs Mygor, Max en later Pim speelden sterk en rustig.
Op het middenveld werd ons overwicht ook steeds duidelijker gaandeweg. Ons 4 mans middenveld tikte er lustig op los en was sterker in de duels. Kevin van Voorst liet zien ook als middenvelder uit de voeten te kunnen en combineerde prima met Tim en Stijn. Ook Jannes en Thijs lieten als invallers even later zien dat ze sterk zijn in het positiespel!

In de aanval was goed te zien dat de Groesbeekse jongens zich geen raad wisten met onze snelle en sterke aanvallers Joey en Jeffrey. Eigenlijk waren we nog lief voor ze door “slechts” met een 0-2 voorsprong de rust in te gaan.
Na rust werd het overwicht nog groter. Kevin van Voorst speelde vanaf de linkerkant en deed dat super goed. Hij was het die de wedstrijd definitief in het slot gooide, door eerst een schitterende assist te geven op Joey en vlak daarna zelf voor de 0-4 te tekenen.

Alles loopt dus nog steeds op rolletjes bij de C3. Enige smetje is de aanhoudende blessure van Luuk. Hij heeft zijn voet geblesseerd tijdens het basketballen op school. Dat houdt hem al weken aan de kant. We hopen dat Luukie snel weer terug komt. In ieder geval kwam hij ons wel supporten zaterdag en dat is natuurlijk super!
Ondertussen doen we het uitstekend en staan we op een prachtige 2e plek. Volgende wedstrijd is tegen nummer 3 Orion. Zij hebben evenveel puntjes bij elkaar gevoetbald als wij, dus dat wordt spannend jongens…..

Groet, Marcel


 

25-10-2014: 

C3 stelt orde op zaken!

Na de zware bekernederlaag van vorige week werd er afgelopen zaterdag op overtuigende wijze orde op zaken gesteld door de C3! Naaste concurrent Ewijk C2 werd op De Wychert genadeloos weggevaagd door onze kanjers. Het werd maar liefst 6-1.

Ewijk had tot zaterdag evenveel punten als wij, dus het beloofde een spannende wedstrijd te worden. Echter, wij speelden met name de tweede helft weer als vanouds en lieten Ewijk kansloos.
We begonnen sterk en kregen meerdere opgelegde kansen. Helaas hadden we die eerste helft het vizier nog niet op scherp staan en lieten na een minuutje of 10 Ewijk in het spel komen. We waren simpelweg niet scherp genoeg en benutten ons overwicht op het middenveld onvoldoende. We mochten van geluk spreken dat we op slag van rust de 1-0 lieten aantekenen door Stijn, die dat deed op assist van Tim.
Tim begint sowieso een assistkoning te worden, want hij legt de ene na de andere bal schitterend bij zijn ploeggenootjes neer, die vervolgens alleen de trekker nog over hoeven te halen. Zo ook in de tweede helft, afgelopen zaterdag.

In dat tweede bedrijf maakten we wél gebruik van ons overwicht op het middenveld en hebben Ewijk 35 minuten op eigen helft weten te houden. Ineens wonnen we al onze duels en waren we wel scherp voor het doel. Dat resulteerde in maar liefst 5 treffers na rust! Die ene tegentreffer was weer een momentje van onoplettendheid. Mooi was ook het optreden van Mygor, die eerst de bal snoeihard op de lat knalde uit een corner en vlak daarna een penalty keihard tegen de touwen joeg!

Absolute man of the match vandaag was Pim, die een werkelijk foutloze pot speelde. Won al zijn duels, was heel sterk aan de bal en was een betrouwbare en onmisbare schakel in onze defensie. Op een prima tweede plek vandaag Kevin Hummeling, die ijzersterk stond te keepen. Mygor uiteraard derde, met die mooie tweede helft.

Goed gedaan jongens! Volgende week uit tegen De Treffers. We hebben er alweer zin in!

Groet, Marcel 


 

18-11-2014: 

C3 komt tekort tegen sterke tegenstander…

De volgende ronde in de beker was voor de C3 afgelopen zaterdag een mission impossible… De tegenstander was HAVO en in Haalderen speelden we eigenlijk helemaal niet zo’n gekke partij. Toch gingen we de bietenbrug op en dat met maar liefst 11-0. Het was niet eens geflatteerd, want HAVO was letterlijk en figuurlijk een maatje te groot voor onze jongens.

Het was weer een dispensatieteam waar wij grote problemen mee hadden. Echt alle duels werden beslist in het voordeel van de geel-zwarten en dat terwijl wij echt wel fel waren in de duels. Deze jongens waren gewoon fysiek zoveel sterker dat we geen schijn van kans maakten. Daarbij konden er ook een heleboel best wel aardig voetballen. We deden wat we konden en we hebben absoluut gespeeld naar onze mogelijkheden, maar al snel in de wedstrijd werd duidelijk dat we vandaag uitgeschakeld zouden worden.

We zullen gewoon proberen deze wedstrijd te zien als een goed leermoment en ons verder lekker focussen op de competitie, want daar gaat het ook behoorlijk lekker! Positief vandaag was dat de C3 opnieuw liet zien over sportieve en positief ingestelde jongens te beschikken. Er viel nauwelijks een onvertogen woord, al was er hier en daar wel iets van teleurstelling zichtbaar. We gingen ondanks de nederlaag goed gestemd naar huis toe en gaan gewoon lekker genieten van onze welverdiende herfstvakantie!

Groet, Marcel


11-10-2014: 

Sterke eerste helft voldoende voor C3

Zonder onze sterke aanvaller Jeffrey trok de C3- karavaan zaterdag naar Brakkenstein, waar de C3 van de geel- zwarten op ons stond te wachten. De grote vraag was of we voldoende aanvallende kracht zouden hebben zonder Jeff… Gelukkig was dat vandaag het geval. Joey en Kevin van Voorst hadden het weer eens ouderwets op hun heupen!

Op een prachtige assist van Kevin V ging Tijmen er vandoor en na een schitterende rush rondde hij bekwaam af: 0-1. Daarna golfde het spel wat op en neer. Brakkenstein liet zien over een aantal zeer behoorlijke voetballers te beschikken en ging ook wat kansjes creëren. Gelukkig hielden we stand.

Een kwartiertje voor rust werd het even powerplay van onze zijde. We hadden afgesproken dat we 15 minuutjes vol zouden gaan jagen en zouden proberen op de helft van Brakkenstein te gaan spelen en hen zodoende volledig te gaan overrompelen. We haalden een verdediger naar de kant en kozen voor een extra aanvaller. Achterin 1 op 1 dus. De verdedigers Thijs, Sander en Pim waren goed geïnstrueerd en wisten wat hen te doen stond als we balverlies zouden lijden: heel scherp dekken dus! Er ontstond inderdaad wat ruimte achter de verdedigers, maar dankzij veel inzet van de verdediging en de alert keepende Kevin H werd er door Brakkenstein niet gescoord.

Wij deden dat wel! Er werd vol hartstocht aangevallen en onze arme tegenstanders wisten zich geen raad met de aanvalsgolven… Aan de hand van jarige job en uitblinker Max werd de ene na de andere prachtaanval op de mat gelegd. Gevolg was dat we met een 0-5 voorsprong gingen rusten.

In het tweede bedrijf namen we weer wat gas terug en speelden weer met 4 verdedigers. Helaas konden we niet dezelfde energie, die we de eerste helft lieten zien, ook de hele tweede helft aan de dag leggen. Door twee onoplettendheidjes scoorde Brakkenstein ook tweemaal, maar in gevaar kwamen we geen moment meer. Ook wij maakten er namelijk nog twee bij en zodoende wonnen we vandaag met maar liefst 2-7!

Op naar volgende week boys. Dan staat de bekerwedstrijd tegen HAVO op het programma!


 

Sportief  C3 laat zich niet gek maken!

Een snelle goal, opnieuw van Jeffrey, betekende tegen Juliana C4 al na enkele minuten de 1-0. Daarna echter, was het helemaal gedaan met de C3…
Werkelijk niets leek te lukken vandaag en hoewel we een klasse beter waren dan onze gasten, werd het al snel 1-1 en zelfs 1-2. Juliana beschikte over 2 snelle en behendige aanvallers en alles bij hen liep over die twee spelers. Het leek dus een duidelijk verhaal. Schakel deze twee jongens uit en het gevaar van Maldense kant is weg.

Wij besloten deze jongens echter een zee aan ruimte te geven en dat bleef dus niet onbestraft.
Verdedigend liep het dus niet zo heel best. In de aanval ging er ook het een en ander fout… Zeker een stuk of 5 opgelegde kansen werden door ons vakkundig om zeep geholpen. Als wij voor het vijandelijke doel wat meer rust en overzicht hadden weten te houden, was het al snel gedaan geweest met het verzet van de tegenstanders. Dat lukte ons vandaag dus niet.

De enige linie waar het wel goed liep was het middenveld. Met name Stijn verrichtte ontzettend veel werk als centrale middenvelder. Hij ondersteunde de aanvallers, hielp meeverdedigen en werkte hard. Luuk speelde ook een deel van de eerste helft op het middenveld en deed dat met verve. Hij knalde eerst van een meter of 30 de bal keihard op de vuisten van de keeper van Juliana en bekroonde vlak voor rust zijn sterke optreden met de gelijkmaker, uit een corner van Tim.
Na de hervatting werd er iets beter gespeeld, maar echt goed werd het nooit vandaag. Het wilde gewoon maar niet lukken. We speelden na de hervatting weer in de 4-4-2 variant, maar ook daarmee wisten we nauwelijks iets uit te richten.

Helaas werd het duel in de tweede helft ontsiert door onsportief gedrag van een aantal jongens van Juliana en een aantal volwassen mensen, die zich in de emotie van het spel veel te veel lieten gaan. Onze zeer consequente scheids Marco zag zich zo’n 15 minuten voor tijd zelfs genoodzaakt de wedstrijd te staken. Dat was natuurlijk niet fraai en onacceptabel.

Soms is het nu eenmaal zo dat mensen teveel opgaan in dit spelletje en daarop had ik zaterdag jammer genoeg geen invloed. Wat mij echter wel trots maakte was het feit dat onze jongens correct bleven naar de jongens van Juliana. Dat ze zonder commentaar wegliepen van de plek waar commotie ontstond. Dat er geen onvertogen woord over de lippen van onze jongens kwam, zij zelfs hielpen hier en daar de boel wat te sussen en zij in de kleedkamer gewoon gezellig samen zaten te babbelen en konden lachen. Geen groots voetbal vandaag jongens, maar wel zeer verantwoordelijk en sportief gedrag. Ik ben apetrots op jullie!

Groet, Marcel


 

27-09-2014: 

Dikverdiend punt voor strijdlustig C3!

We mochten opnieuw op het mooie kunstgrasveld aantreden vandaag. Tegenstander was het sterke Union C5D. De jongens uit Malden hadden al twee zeer overtuigende overwinningen op hun naam staan, dus we waren gewaarschuwd…

En sterk waren ze, deze grote kerels. En ze konden ook nog eens erg goed voetballen… Gelukkig lieten wij ons daardoor niet al te zeer uit het veld slaan en gingen we vanaf het begin lekker in de aanval. Dat leverde ook direct gevaar op. Het duurde dan ook niet lang of Jeffrey kopte een corner van Tim binnen en we stonden al op 1-0! Na die openingstreffer ging ook Union aan het voetballen en zette ons flink onder druk. Hoe we ook ons best deden, we konden geen controle krijgen op onze gasten. Eerlijk is eerlijk, deze mannen konden erg goed voetballen.

Ze legden mooie combinaties op de mat en waren simpelweg net even iets beter dan wij. Dat leverde nog voor de rust een 1-4 ruststand op, ook al stond Kevin Hummeling weer als een tijger te keepen!
In de rust spraken we af dat we gewoon lekker zo door zouden blijven voetballen. We speelden naar onze mogelijkheden en deden heel goed ons best. Wat kun je nog meer verwachten dan toch?? Wel vroegen de jongens om een ander systeem. Ze wilden van het 4-3-3 overstappen op 4-4-2 en daarin stemde de coach toe.

Dat 4-4-2 zorgde na rust voor de nodige verwarring bij Union en daardoor was het nu onze beurt om druk uit te oefenen op hun defensie. Voetballend was Union nog steeds wel iets beter, maar onze jongens lieten zien over een enorme dosis strijdlust te beschikken. Daarbij bleven we heel positief naar elkaar en tegenstander toe en bleven daardoor in de wedstrijd. Onze spelopvatting leverde na een minuutje of 10 in de tweede helft de 2-4 op van Jeffrey, na een schitterende assist van Tim.

Niet veel later was het Joey die op een prachtige manier de 3-4 binnenprikte. Ineens was het weer een wedstrijd en Union raakte erdoor in paniek. Toen Joey even later de paal raakte en Jeffrey net naast schoot, was de chaos compleet bij onze tegenstander. Het duurde dan ook niet lang voor Jeffrey oog in oog met de keeper de gelijkmaker binnenschoot! Opnieuw ging er een mooie assist van Tim aan vooraf.
In het vervolg hielden de teams elkaar in evenwicht.

De jongens van Union konden nauwelijks bevatten wat hen overkomen was en onze C3 kwam in een opperbest humeur van het veld af. Een hele dikke pluim voor het hele team, dat vandaag liet zien te kunnen knokken voor elkaar en te beschikken over een héél gezonde wedstrijdbeleving!


 

20-09-2014: 

Opnieuw een zege voor de C3!

Vandaag stond de Wijchense derby op het programma. Woezik C6 was de tegenstander.
We begonnen, samen met onze tegenstanders, met even stilstaan bij het overlijden van Hein Molenaar. Het werd  een indrukwekkende minuut stilte…

Na het eerste fluitsignaal gingen we direct volop in de aanval. Aan de hand van gangmaker Jeffrey joegen we “De Blauwen” flink op en het was dan ook Jeffrey die de score opende, op aangeven van Tim.
Daarna volgde een fase waarin we wat gas terug namen en Woezik wat in het spel lieten komen. Dat was eigenlijk nergens voor nodig. Als wij gewoon geconcentreerd waren blijven spelen en scherp waren blijven verdedigen hadden we geen enkel probleem hoeven hebben met deze tegenstander. Nu hielpen we Woezik bijna in het zadel. Bijna, want Kevin H en Sander sleepten ons door enkele spannende momenten heen…

Kevin pakte een penalty, die overigens véél te gemakkelijk gegeven werd. Sander haalde, zeer attent, een inzet van de lijn.
Daarna namen we de regie weer over en prikten voor de rust nog de 0-2, 0-3 en 0-4 binnen! De ingevallen Kevin V scoorde uit een fantastische lange pass van uitblinker Jeffrey en vlak daarna scoorde Kevin V opnieuw, nu uit een assist van Max. Het slotakkoord, vlak voor rust, was opnieuw voor Jeffrey.

Na de rust speelden we eigenlijk heel rustig en we controleerden de wedstrijd. We kregen veel ruimte op het middenveld, doordat we prima tussen de linies gingen lopen. Daar maakten Nick, Tijmen, Tim en Stijn uitstekend gebruik van. Mooie aannames en prachtige steekpasses kregen we te zien!
Opbouwen van achteruit ging ook heel goed. Pim, Sander, Mygor en Luuk konden telkens een vrijstaande middenvelder vinden. Het zag er heel solide uit en de jongens voelden dat ze overwicht hadden. Door al die aanvallende acties vergaten we slechts éénmaal snel om te schakelen bij balverlies en dat was dan ook direct kassa voor Woezik, 1-4…

Dat lieten wij niet onbestaft en Nick stuurde op prachtige wijze Kevin V diep. Kevin tekende voor de 5e treffer van de “groen- witten” vandaag. Toen was het gelopen en ging het wat lijken op prijsschieten. Woezik kwam er niet meer uit en wij legden de ene na de andere prachtaanval op de mat. Dat resulteerde nog in een prachtgoal van Jannes en Stijn. De 1-7 was eigenlijk gewoon dik verdient. De score was waarschijnlijk nog hoger uitgevallen als de Woezik doelman niet heel erg goed geweest was. Joey speelde vandaag 2x een kwartiertje, omdat hij erg moe was van een schoolkamp. Thijs kon vandaag opnieuw niet meedoen, wegens een blessure. Hopelijk zijn we snel weer compleet en fit…..

Na de wedstrijd boden de spelers de nieuwe shirtsponsor nog een presentje aan, als dank voor de mooie shirts. Het was een mooie dag, een mooie wedstrijd en een prachtresultaat!

Groet, Marcel


 

13-09-2014: 

C3 wint met de hakken over de sloot…

De omstandigheden waren gunstig. Mooi weer, kunstgrasveld en veel vertrouwen.
Vandaag was topscorer Joey afwezig en ook onze sterke verdediger Pim kon niet meedoen. Het goede nieuws was dat Jeffrey, Jannes en Thijs voldoende hersteld waren van hun kwetsuren. Toch besloten we Ian en Kevin van Voorst van de C6 weer te vragen, zodat we voldoende mogelijkheden hadden in onze eerste competitiewedstrijd.

We begonnen weer in de 4-4-2 opstelling, ditmaal met Nick als aanvallende middenvelder. We waren lekker scherp en zetten flink druk op de defensie van tegenstander DIOSA. Al vrij snel stuurde Thijs, na een goede interceptie, Kevin van Voorst diep. Kevin stond na een sprintje oog in oog met de doelman en scoorde de openingstreffer. Jammer genoeg drukten wij daarna niet door en lieten DIOSA in de wedstrijd komen. Alle duels werden ineens verloren, er ontstond véél ruimte op het middenveld en DIOSA werd steeds gevaarlijker. Het duurde dan ook niet lang voor ze de verdiende gelijkmaker binnenschoten.
Om voorin wat beter de bal vast te kunnen houden besloten we terug te gaan naar 4-3-3, met 2 fysiek sterke aanvallers erbij. Jeffrey en Stijn vielen dus in. Heel even kregen we weer wat grip en uit een corner scoorde opnieuw Kevin van Voorst de 2-1. Vlak voor rust was het daarna Nick die een vrije trap prachtig in het DIOSA doel krulde. Toen was het rust en er leek geen vuiltje aan de lucht…..

De tweede helft ging het al snel helemaal mis. Heel onzorgvuldig opbouwen, ongeconcentreerd spelen en onrust aan de bal maakten dat DIOSA binnen no- time met 3-4 voor kwam… Er leek ook geen enkel vooruitzicht op verbetering, want we kwamen nauwelijks van eigen helft. Uit het niets dook Stijn ineens op in het strafschopgebied van de jongens uit Balgoy en kwam daar ten val. Hoewel de meningen verdeeld waren, zag scheidsrechter Marco hier een strafschop in. Het leidde tot wat commentaar van de DIOSA bank, maar zij konden dat van zo’n afstand natuurlijk al helemáál niet inschatten. Aanvoerder Tijmen sprak de boze coach van DIOSA even toe en gaf hem te kennen dat er maar ééntje is die beslist en dat is toevallig de scheids! Groot gelijk Tijmen! Sander legde vervolgens aan voor de gelijkmaker en dat was alweer de tweede treffer vanaf 11 meter voor hem!
Dit gaf wat vertrouwen. De verdediging zag er ineens weer wat meer solide uit, met een ijzersterke Luuk, een betrouwbare Sander. Verder de bikkels Mygor en Ian en natuurlijk Max, die al weken in topvorm verkeert! Met die sterke basis gingen we op zoek naar meer en we kwamen snel op 6-4, door treffers van Jeffrey en Tim.

Daarna verslapten we jammer genoeg weer….. Deze wedstrijd kenden we steeds sterke fases, waarin we goed speelden en scoorden en die duurden dan maar een minuut of 10. Daarna gaven we ineens alles weer uit handen. Zo ook een minuut of 2 voor tijd. DIOSA maakte er namelijk 6-5 van en ging in de laatste minuut op zoek naar de gelijkmaker. De onrust sloeg weer toe en waar we al bang voor waren gebeurde. De gelijkmaker werd binnengeschoten en opnieuw was Kevin kansloos. Kevin viel absoluut niets te verwijten. Hij stond prima te keepen, maar kreeg dus wel 6 tegentreffers te verwerken….. Dat verdiende Kevin beslist niet.

Deze bizarre wedstrijd was nog niet ten einde en kreeg alsnog een passend slot….. Vanaf de aftrap werden de DIOSA boys, die nog liepen te juichen vanwege hun late gelijkmaker, verrast door Tim en Kevin van Voorst. Tim stuurde Kevin gelijk na de aftrap diep met een schitterende pass en Kevin ontsnapte aan de DIOSA defensie en schoot in wat werkelijk de allerlaatste seconde was de 7-6 binnen!

Altijd lekker, de competitie beginnen met een zege….. Ons spel was allesbehalve goed, we kregen er maar liefst 6 om de oren. Toch was het een heerlijke ochtend op de Wychert, waar veel te genieten viel. We zagen 13 goals in 1 wedstrijd! Nog meer lichtpuntjes: Jannes kon de hele wedstrijd spelen, zonder knieklachten en de sfeer in ons team is uitstekend, ook als het even niet loopt. Al met al genoeg redenen om tevreden te zijn en vol vertrouwen naar de volgende wedstrijd te kijken!

Blessures plagen C3…

Vandaag stond de derde en laatste poulewedstrijd in de beker op het programma, uit bij BOA in Horssen. Jeffrey en Thijs waren niet inzetbaar wegens enkelblessures. Verder speelt Joey op halve kracht wegens een hamstringprobleem en valt de knie Jannes nog altijd lastig. We waren dus genoodzaakt invallers te vragen uit de C6.
Ian en Kevin kwamen ons uithelpen en dat werd een succes, want deze heren pasten zich direct aan en speelden allebei een heel puike partij!

De eerste helft begon weer zeer hoopvol, we speelden erg snel en scherp. Dat leidde tot de 0-1 van Joey op aangeven van Nick. Daarna zakten we wat in en verloren het overwicht. De scherpte was even verdwenen en dat kwam het spel niet ten goede. Gelukkig stond er een solide defensie, die rustig bleef onder de druk. Kevin stond sterk te keepen en de rest van de verdediging bestond uit Mygor, Sander, Luuk en Pim. Ze speelden beheerst en geconcentreerd. Later viel Ian nog sterk voor Luuk in.

De tweede helft werd het eigenlijk van kwaad tot erger. Het lukte ons maar niet ons eigen spelletje te spelen en BOA kreeg daardoor wat kansen. Gelukkig wisten ze zich daar geen raad mee, anders hadden we in korte tijd een hoop goals tegen kunnen krijgen.
Door een snelle uitbraak, een prima assist van Luuk en een prima afronding van Kevin van Voorst werd het 0-2 en verdween de hoop bij BOA. Zonder erg goed te spelen maakten we er zelfs nog 0-3 en 0-4 van via Joey en Sander. Sander deed dat vanaf de strafschopstip, nadat Stijn werd neergelegd in de 16.

Volgende week begint de competitie met een thuisbeurt tegen DIOSA. Dan zal er weer een scheppie bovenop moeten jongens! En nu maar hopen dat het blessureleed gaat meevallen…..

Groet, Marcel

 

C3 uit de startblokken!

Bekijk onze sportiviteitsprijs wanneer je bij de mensen van de materialen komt mensen! De huidige C3 heeft haar mooiste prijs van het vorige seizoen geschonken aan de mensen bij de materialen. Die heeft nu een mooie plek in hun ruimte!

De sportieve C4 van vorig seizoen sloot dat seizoen af met deze prachtprijs, tijdens een leuk toernooi bij SCP gewonnen. Vervolgens schonken de jongens hun prijs aan de mensen die er wekelijks voor zorgen dat we lekker kunnen trainen en zorgen voor de spullen die daarvoor nodig zijn.

Ook dit seizoen lijkt ons ploeggie weer een vriendenteam, waar ook nog eens goed gepresteerd wordt. De C3 speelde de afgelopen week maar liefst 3 wedstrijden.

Woensdagavond speelden we vriendschappelijk bij Quick 1888 C2. In de kleedkamer kozen we onze nieuwe aanvoerder. Dat werd Tijmen!

Op het veld werd er eerst een nieuwe teamfoto gemaakt, in onze prachtige nieuwe shirts. Nieuwe shirtsponsor is “Sweegers en De Bruijn”, ingenieurs.

Het begon wat onwennig en chaotisch vandaag, maar na enige tijd ging het redelijk lopen bij ons. We wonnen met 3-4, maar de score had veel hoger in ons voordeel moeten uitvallen. Nieuwkomer Stijn viel op door zijn mooie assists en Joey door zijn loepzuivere hattrick.

Slechts een dag later speelden we thuis tegen SCE C3, voor de beker. Dat werd een galavoorstelling! We speelden deze sportieve tegenstander van het kastje naar de muur. De Nijmegenaren mochten van geluk spreken dat ze met slechts 4-1 naar huis gingen.

Joey maakte opnieuw 3 goals (dat zijn er al 6 in 2 wedstrijden!) en Jeffrey scoorde. Een nieuw, ijzersterk verdedigingsblok werd zichtbaar. Luuk en Sander vormden het hart van de verdediging en dat stond als een huis!

Zaterdag stond de uitwedstrijd tegen Millingen C3 op het programma. Er is een schitterend nieuw complex verrezen in het verre Millingen. We keken onze ogen uit! Tegen een leuke ploeg mochten we onze tweede bekerwedstrijd spelen. We gingen verder waar we tegen SCE gebleven waren. De eerste helft waren we oppermachtig en met 0-2 gingen we rusten. Nick en Tim waren trefzeker. Helaas kon Thijs maar kort meespelen wegens klachten aan de enkel. Wellicht wat overbelasting….. Het was ook een drukke week.

Na rust verslapten we nogal en lieten Millingen in de wedstrijd komen. Ondanks dat maakten we er 0-3 van, maar dat gaf ook geen vertrouwen. Uiteindelijk verlieten we het veld met een 1-4 overwinning. Op het laatst kregen we nog wat tikkies, omdat we niet snel genoeg overspeelden en voor eigen succes gingen spelen. Absolute man of the match was Max, die vol vertrouwen speelde.

De eerste week was zeer hoopvol jongens. Drie mooie overwinningen en een heerlijke sfeer. Dat belooft wat!!


 

Groet, Marcel