VERSLAGEN VR1

25-09-2016:

AWC Dames 1 pakt punten in SchaijkAWC Dames 1 speelde de 3de competitiewedstrijd van dit seizoen tegen UHC/DAW Dames 1 in Schaijk. Het was een prachtige zomerse dag, met een mooie wedstrijd op het programma. AWC Dames 1 was in de eerste helft de overheersende ploeg en in de tweede helft waren beide ploegen even sterk. Uiteindelijk wordt AWC beloont voor het goede spel in de eerste helft en het volhouden aan het einde van de tweede helft.

AWC Dames 1 begon de ochtend met een gesprek. In dit gesprek werd aangekondigd dat ex-trainer/coach Ton Stinissen weer terugkeert per direct als trainer en coach van AWC Dames 1. Remko Bicentini blijft ondersteunen met de training en blijft Vrouwenvoetbal ambassadeur. Ook is AWC Dames 1 vanaf nu voorzien van een vaste grensrechter Ron Sip. 

De dag begon in ieder geval met goed nieuws en prachtig weer. Met 12 speelsters waren we op weg naar Schaijk. Wanneer AWC in Schaijk arriveert bleek dat de spelerspasjes ontbraken. Snel ging iemand weer terug naar Wijchen om de pasjes te halen. AWC wilde natuurlijk wel spelen en zonder pasjes mag dat niet.

Verloop 1ste helft
In de eerste helft volgden er vele schoten en acties van onder andere Iris Laurant, Sara de Vries, Marla Schenkels, Calijn van Hout en Kelly van Stippent. AWC had dus veel kansen, maar helaas lukte het afwerken vaak niet. De speelsters speelden de bal net iets te ver vooruit, waren net niet snel genoeg vanwege harde passen, de keeperster hield de bal tegen of de ballen werden goed uitverdedigd. UHC/DAW had weinig kansen daarentegen. De kansen die UHC/DAW kreeg werden erg goed uitverdedigt onder andere door Carmen Loenen, Jaimy Willems en Michelle Bons. Ook heeft keepster Robin van Hout een paar ballen er mooi uit gehouden.

Verloop 2de helft
Na de rust kwamen de speelsters van beide ploegen goed uit de rust. Beide teams hadden zichzelf weer opgepept en waren helemaal klaar voor de tweede helft. Vanaf het begin van de tweede helft tot aan het eind van de wedstrijd speelden de ploegen even sterk. Er waren voor beide ploegen vele kansen. Halverwege de tweede helft kwam AWC op voorsprong met 1-0 dankzij een goede samenwerking tussen Iris Laurant en Calijn van Hout. De doelpuntenmaakster was uiteindelijk Iris Laurant. AWC moest nog behoorlijk lang de voorsprong vasthouden. Het was een enorm spannende tweede helft, met vele kansen voor beide ploegen. Langs de kant was de spanning al helemaal niet te houden. Het werd allemaal nog spannender toen de scheidsrechter 12 minuten blessuretijd erbij op telde. Dit waren erg felle, spannende en intensieve minuten, waarin AWC alles op alles moest zetten om de voorsprong vol te blijven houden. Na ruim 102 minuten spelen, volgde dan eindelijk het eindsignaal en kon er worden gejuicht. AWC pakt met veel trots de 3 punten mee naar huis.

 Eva Kerkman

 
11-09-2016

AWC Dames 1 laat onterecht punten liggen in derby 


AWC Dames 1 heeft afgelopen zondag thuis de eerste competitie wedstrijd gespeeld tegen Woezik Dames 3. Er is veel spanning tijdens de wedstrijd, vanwege de Wijchense derby. Maar langs de lijn zijn er ook enorme fanatiekelingen te zien. AWC heeft enorm veel kansen maar laat de punten liggen vanwege pech.
 
Veranderingen in opstelling
Door afwezigheid van vaste keepster R. van Hout , staat R. Kuhnen in de goal. Helaas ontbreekt ook spits C. van Hout. Vanwege de geblesseerde speelsters I. Laurant, T. van Kolck en E. Kerkman zijn er twee speelsters geleend van AWC MB1: L. de Milde en A. van Kaauwen.

Verloop 1ste helft
De aftrap staat niet alleen voor de start van de derby, maar ook voor de start van de competitie en tegelijk de belangrijkste wedstrijd van het seizoen voor beide ploegen. In de 12de minuut van de wedstrijd krijgt AWC een indirecte vrije trap, deze wordt genomen door C. Loenen. De keeper raakt de bal, waardoor de bal via de paal in het doel belandt. Dus lijkt het 1-0 voor AWC, maar helaas keurt scheidsrechter Polman de goal af. Polman had niet goed gezien dat de keeper de bal nog raakte, waardoor de bal in het goal belandde. 

In de 14de minuut krijgt Woezik een kans, hierbij hebben L. Bot en M. Bons de bal erg goed uitverdedigd. In de 17de minuut volgt er een kans voor Woezik, maar hier houdt R. Kuhnen de bal prachtig uit de goal. In de 20ste minuut maakt C. Loenen een erg goede actie en legt de bal af, waardoor M. Schenkels een poging waagt op de goal. Hieruit volgen twee corners, genomen door S. de Vries, maar vanwege goede reddingen van de keepster van Woezik en vanwege pech gaan deze er niet in. Vanaf de 33ste minuut volgen er een aantal schoten op het doel van M. Schenkels, A. van Kaauwen en K. van Stippent. AWC heeft het geluk niet mee, de keeper houdt steeds elke bal. In de 36ste minuut volgt er een zware overtreding op J. Willems. In de 40ste minuut krijgt Woezik een kans, zij hebben geluk en scoren. 
In de 44ste minuut neemt C. Loenen een vrije trap, hierdoor ontstaat een scoringskans voor M. Schenkels, de keeper heeft de bal niet klemvast, waardoor K. van Stippent vanuit een moeilijke hoek de rebound neemt. Helaas gaat die er niet in. In de 45ste minuut wordt er nog een zware overtreding gemaakt op R. Willems. Ruststand is 0-1 voor Woezik.

Verloop 2de helft
Het begin van de tweede helft verloopt redelijk gelijkwaardig. Beide teams worden ook steeds feller. In de 58ste minuut trapt een speelster van Woezik na op L. Bot en  krijgt een gele kaart, met een tijdstraf van 10 minuten. In de 63ste minuut fluit scheidsrechter Polman weer af, maar de spits van Woezik schiet na het fluitsignaal nog op de goal, waardoor ook zij een gele kaart krijgt met 10 minuten tijdstraf. Vanaf de 66ste minuut volgen er weer vele schoten op het doel door C. Loenen, S. de Vries en R. Willems. Maar AWC heeft nog steeds pech, waardoor deze kansen er net niet in gaan. Vanaf de 75ste minuut volgen er nog een aantal grote kansen voor M. Bons, K. van Stippent en A. van Kaauwen, maar helaas gaan ook deze er niet in. 

Slotfase 
In de slotfase van de wedstrijd creëert AWC nog een prachtige kans en schiet J. Willems op de goal. Helaas komt de bal vol op de paal. Deze bal vat eigenlijk de hele wedstrijd samen. AWC had duidelijk de overhand tijdens de wedstrijd, alleen had het geluk niet mee. Scheidsrechter Polman heeft ook vaak niet alles kunnen zien en overzag af en toe wat overtredingen van beide ploegen.

Eva Kerkman

 

AWC VR1 heeft een nieuwe hoofdsponsor gevonden in Radio 024. Radio 024 is een internet radiozender
die over heel de wereld te ontvangen is (www.024.fm).

Erwin Loenen van Radio 024 heeft zich verbonden aan het Damesteam door nieuwe shirts, broekjes, sokken en inloopshirts te sponsoren. De eerste thuiswedstrijd werd gewonnen met 4-3!

Radio 024 is geen onbekende binnen AWC want ook ‘het omroephuisje’ is voorzien van het Radio 024 logo en in de kantine van AWC staat Radio 024 aan. Het radiostation (binnenkort uitgebreid met een regionale nieuwswebsite) richt zich op dit moment vooral op nieuws, activiteiten, evenementen, noviteiten en wetenswaardigheden uit de Regio 024.

Het  kader en de speelsters van AWC VR1 bedanken Radio 024 voorhet vertrouwen in de ploeg.


  

Afgelopen zondag speelden we de eerste thuiswedstrijd, op eigen bodem wisten we Victoria Boys vrouwen te verslaan met 4-3.

Een positieve bijdrage was dat onze hoofdsponsor Radio 024, het volledige tenue t.w. shirts, broekjes, sokken en inloopshirts presenteerde. De foto’s laten zien wat een uitstraling de dames van AWC VR1 hebben…