DAMES / MEISJES

29-03-2017:

AWC Fitness = Voetbal en Fitness voor meisjes en vrouwen


s.v. A.W.C. Wijchen  & Nancy Plönes Curves gaan samenwerken: AWC Fitball
Voetbal is van alle sporten de gezondste sport is om te beoefenen. Dit  door de combinatie van uithoudingsvermogen, kracht en snelheid, aldus een UEFA studie. 
Vooral vrouwen vinden werken aan een goed en gezond lichaam belangrijk en daarom is fitness bij vrouwen erg populair. Naast fit worden of blijven staat gezelligheid ook hoog op prioriteitenlijstjes van vrouwen.
In Engeland is Voetbal Fitness onder de naam Soccercise al erg populair. Uit onderzoek van de Engelse voetbalbond kwam naar voren dat vrouwen Soccercise zo leuk vinden vanwege: Fun, Fitness, Friends and Family. Groot voordeel van Soccercise (Voetbal Fitness) is dat het in de buitenlucht beoefend kan worden en dat voetbalclubs over het algemeen over een mooie accommodatie beschikken.
In Nederland is Fitball helemaal nieuw en heeft s.v. A.W.C. Wijchen de ambitie om door middel van AWC Fitball meisjes en vrouwen aan zich te binden om zo weer de grootste familieclub van Wijchen te worden. 
s.v. A.W.C is daarom zeer verheugd te kunnen melden dat  zij gaat samenwerken met : Nancy Plönes van CURVES Wijchen.  Curves is de grootste dames fitnessorganisatie  ter wereld met Wereldwijd  meer dan 6000 Vestigingen en waarvan de vestiging van Nancy bij een van de grootste behoort. 
AWC stelt haar accommodatie, de s.v. A.W.C. Technisol Voetbalacademie, en het prachtige nieuwe jeugdhonk ter beschikking. Nancy Plönes, zorgt voor de fitnessinstructrices, een app voor het managen van Fitball en gaat advies geven om op een gezonde manier af te vallen en/of gezond te blijven. Volgens de richtlijnen van de Cleveland Clinic studie, Curves Compleet. Bij slecht weer kan er ook gebruik gemaakt worden van de accommodatie van Nancy Plönes ,CURVES gevestigd in de Burchtstaat  (boven de Action) in Wijchen. 
AWC Fitball gaat starten in september 2017, wanneer het nieuwe voetbalseizoen 2017/18 start. De komende maanden wordt de werving opgestart voor AWC Fitball.   

 

 AWC Fitness 29 Maart 2017 (final).pdf


 

REMKO BICENTINI: AMBASSADEUR EN COACH sv A.W.C. VROUWEN 1 


Onderdeel van de nieuwe ambitie, die sv A.W.C. heeft verwoord in het nieuwe sv A.W.C Voetbalplan3.0, is om het vrouwen  & meisjes voetbal weer op een hoger plan te krijgen. Bij een grote, echte familieclub, die sv A.W.C. wil zijn, mogen vrouwen en meisjes natuurlijk niet ontbreken.

Wij zijn daarom verheugd dat Remko Bicentini, naast zijn rol als hoofdtrainer van A.W.C, de rol van ambassadeur voor het vrouwen / meisjes voetbal bij sv A.W.C. op zich gaat nemen.
Als ambassadeur gaat Remko zich inzetten om Wijchen enthousiast te maken voor vrouwen en meisjesvoetbal bij sv A.W.C. Tevens zal Remko het team Vrouwen 1 op woensdag gaan trainen. Hij wordt hierbij geassisteerd door Pierre van de Kolk, grensrechter en elftalleider bij AWC1.
sv A.W.C. is nog op zoek naar een trainer, leiders en natuurlijk vrouwen en meisjes die het leuk vinden om sv A.W.C. DA1 weer op een hoger nivo te krijgen.

Naast het trainen en spelen in een vrouwenteam start sv A.W.C tevens met “Voetbalfitness voor vrouwen” hetgeen al dan niet te combineren is met het spelen in een team. Nadere info hierover volgt tzt.
Als je interesse hebt in een van de vacatures kun je kontakt opnemen met Guus van Schijndel, bestuurslid voetbalzaken, mobiel 06-53182561 of stuur een email naar voetbalzaken@awcwijchen.nl
12-11-2015:

Dames met ballen gezocht!

 
Om de toekomst van het damesvoetbal zeker te stellen is de damesafdeling van AWC naarstig op zoek naar nieuwe leden die de huidige groep dames willen komen versterken. Momenteel speelt het eerste dameselftal 4e klasse, We hopen met versterking van een aantal nieuwe dames stevig mee te draaien in deze competitie.
Samen met de twee trainers en een keeperstrainer hopen de dames van AWC dat het damesvoetbal naar een hoger niveau kan worden gebracht.

Naast het voetbal is gezelligheid binnen de damesafdeling zeer belangrijk. De teamsfeer is goed, omdat het plezier om te spelen net als een uitstekende onderlinge band voorop staat bij de dames. Bovendien worden er met regelmaat diverse activiteiten en teamuitjes georganiseerd, iets wat de sfeer alleen maar ten goede komt.

Ben jij een voetbal liefhebber en heb jij belangstelling om eens kennis te maken met het damesvoetbal bij AWC kom dan gerust eens langs op één van de trainingsavonden; doe vrijblijvend een keer mee, op de trainingsavond woensdags vanaf 20.30 uur. Ook kan je uiteraard contact opnemen met Ton Stinissen via: 06-11 21 33 48


Groet

Henk van den Hul, teammanager