Nieuws en info

29-05-2017 | Fundashon-ambassadeurs bij AWC

 
 
 
 
 
 
 
 

 

De Fundashon Bicentini is al jaren met AWC betrokken, mede door trainer Remko Bicentini. Ondanks dat hij naar Juliana ’31 vertrekt deze zomer, blijven de organisaties toch bij elkaar betrokken. René en Nanda Wijshake, AWC-vrijwilligers en Fundashon-ambassadeurs, gaan de twee meer samen laten werken.

Het goede doel zet zich in op de Nederlandse Antillen, voornamelijk Curaçao, voor kansarme kinderen. “Het verschil tussen arm en rijk is daar echt schrikbarend”, vertelt René, leider van het eerste elftal en voormalig bestuurslid en jeugdleider. De afgelopen seizoenen ging het eerste elftal geregeld naar Curaçao om daar voetbalclinics te verzorgen op kansarme scholen. “Via Remko konden we vaak voetballen en hockeysticks meenemen voor die kinderen. Daar zijn ze erg blij mee.”

Zijn vrouw Nanda, barmedewerkster bij AWC, houdt zich meer bezig met de scholen zelf. Ze heeft al twintigduizend boeken verscheept en veel speelgoed. Dat is hard nodig, want op Curaçao is daar niet genoeg geld voor. Nanda: “Er is subsidie voor elk kind. Als de scholen daar schriften, pennen en leermethodes voor kopen, blijft er maar 1,14 Antilliaanse gulden over voor leesboeken en speelgoed. Dat is veel te weinig.” De boeken die ze wel hebben, zijn van slechte kwaliteit en vallen uit elkaar. Ook zouden de Curaçaose kinderen graag speeltoestellen hebben, zoals klimrekken en schommels.

 

Behalve de kinderen heeft de Fundashon andere mooie dingen gedaan op Curaçao. Een jongen had een dwarslaesie opgelopen tijdens een voetbalwedstrijd. De Fundashon heeft een scootmobiel voor hem kunnen regelen en die meegenomen naar Curaçao.

Binnen AWC gaan Nanda en René de naam van de Bicentini Fundashon hooghouden en activiteiten coördineren. De samenwerking is nog niet ten volste benut, vinden ze beiden. Daar moet nu verandering in komen. “Wij worden de tussenpersoon tussen AWC en de Fundashon. Het moet duidelijk worden wat we voor elkaar kunnen betekenen. Dat moeten we ook uitstralen naar alle AWC-leden.”

Bij AWC is al een aantal activiteiten georganiseerd, zoals een Caribische avond of een wedstrijd tussen het Antilliaanse voetbalelftal en NEC. Bij toekomstige evenementen kijken René en Nanda of zowel AWC als de Fundashon er wat aan hebben. “Er staat wel wat in de kinderschoenen, maar de ideeën moeten wel passen binnen de club”, zegt Nanda. Ook de doelpuntenactie aan het begin van het seizoen, waar mensen moesten voorspellen hoeveel AWC zou scoren, was een succes. “Dat kunnen we herhalen volgende jaren.”

Heb je vragen of wil je weten hoe je de Fundashon kunt helpen? Vraag het dan aan Nanda (nandawijshake@hotmail.com of 06-10343004) of René (reneawc@hotmail.com of 06-51350253) of spreek een van de twee aan bij AWC.


12-09-2017:


Freek Thoone naar s.v. A.W.C. Wijchen

s.v. A.W.C. Wijchen heeft zijn selectie voor het nieuwe seizoen (bijna) rond. AWC is trots om te constateren dat conform het AWC beleidsplan ook het komend seizoen de selectie hoofdzakelijk uit eigen AWC spelers zal best aan en dat AWC 3 senioren selectieteams moeiteloos op de been houdt. Lennart Nieuwenhuis, Niels Ceelen en maar liefst 3 keepers (Stijn Verharen, Dennis de Koning, Dennis Peerenboom) hebben aangegeven te stoppen of lager te gaan voetballen. Tegenover de vertrekkende spelers staat de komst van Freek Thoone naar AWC. Freek en AWC zijn beide erg blij met de overgang van de aanvoerder van Achilles’29 naar de club uit Wijchen. Met Freek haalt AWC een speler binnen de groep die naast zijn kwaliteiten in het veld ook daarbuiten zijn kwaliteiten zal inzetten. Door zijn jarenlange trainerservaring ziet AWC Freek als een goede mentor voor de veelal jeugdige aanvallers in de selectie van AWC. Daarnaast keren Jarik Veltmaat en Twan Franken terug naar AWC en wordt gekeken of er nog meer spelers met een Groen Wit verleden terug willen keren naar AWC.


22-01-2017:

Niet stilgezeten tijdens winterstop:
De winterstop hebben we aangegrepen om een aantal puntjes op de ‘i’ te zetten om beter voor de dag te komen bij de start van de 2e helft van het seizoen.Opknappen instructie- en medische ruimte 
Met hulp van Mickey, Rens, Hans en Tommy hebben

we de grijze muren van de instructie- en medischeruimtes wit geverft. Ook is het smartbord geinstalleerd die we via Erick van NSG hebben gekregen. De ruimtes ogen nu veel frisser en ruimtelijker waardoor de onlangs aangeschafte powerbank er ook beter uitkomt.

Nieuwe doeltjes (eindelijk) Het is al jaren een geklaag van onze trainers dat er te weinig doeltjes zijn om goed te kunnen trainen. Door oplettendheid van Koos hebben we voor een habbekrats 3 pupillendoelen kunnen aanschaffen en door een extra donatie van de firma Rosmalen hebben we 4 nieuwe aluminium 3x1m doeltjes kunnen kopen. Met 7 nieuwe doeltjes moeten we voorlopig voorruit kunnen.
Nieuwe tenues voor de mini’s
De Champions League tenues gaan alweer 5,5 jaar mee. Bas Heijink heeft een sponsorbijdrage van de ING bank kunnen regelen waardoor onze mini’s de voorjaarsedite van de Champions League in nieuwe tenues zullen spelen.
Kleding voor VoetbalacademieDe werkgroep van de s.v. A.W.C. Technisol Voetbalacademie heeft de kledinginventarisatie afgerond en de laatste bijbestellingen gedaan zodat alle deelnemers aan de Voetbalacademie er gekleed op staan als we in februari weer gaan beginnen. Ook de spelertenues die speciaal ontworpen zijn door Dorus & Mannes zullen binnenkort gepresenteerd worden. 


AWC investeert in voetbalkwaliteit!

Voetbalvereniging s.v.A.W.C. gaat een nieuwe koers varen. Onlangs heeft het bestuur van de Wijchense club een nieuw Voetbalplan geaccordeerd. Piet Hubers is gevraagd om de komende 3 maanden de club voetbaltechnisch door te lichten en in december van dit jaar te rapporteren hoe verder uitvoering te geven aan het plan. Een belangrijke rol, volgens het nieuwe plan, is weggelegd voor een aan te stellen Manager Voetbal. Deze functie zal Hubers de komende maanden tevens , op interim basis,  invullen.  Het nieuwe voetbalplan geeft een impuls aan de gehele vereniging dus aan alle (jeugd) voetballers en het technisch kader van s.v.A.W.C. Voorzitter Erick Loermans zegt “ ik ben erg blij dat Piet Hubers zijn grote kennis en jarenlange ervaring in gaat zetten om s.v.A.W.C.  te helpen bij de implementatie van ons Voetbalplan”. 

Informatie Piet Hubers 
Na 30 jaar werkzaam te zijn geweest in diverse leidinggevende functies bij de KNVB startte Piet Hubers in september 2014 een Adviesbureau (HubersUnited) Momenteel is hij werkzaam als Technical Director Grassroots van de Indian Super League Football  en als Technical Instructor Grassroots bij de Europese Voetbalbond UEFA.

 

Menu

Hoofdsponsoren