Nieuws en info

Met AWC naar NEC - Sparta

Op zondag 18 november 2018 om 16.45 uur speelt NEC in de Keuken Kampioen Divisie in eigen huis tegen koploper Sparta uit Rotterdam. Waar de bezoekers alles op alles zal zetten om de koppositie te verdedigen, gaat NEC vechten om de punten om bovenin aan te kunnen haken.

Voorafgaand aan de wedstrijd zullen 22 jeugdspelers van AWC met vlaggen een erehaag vormen op het veld, wanneer de spelers van beide teams het veld betreden. Je kunt als AWC'er bij deze wedstrijd zijn. Kaartjes zijn te bestellen via nec-nijmegen.nl/awcwijchen. De kaartjes kosten 7,50 euro per stuk en van dit bedrag gaat 1,50 euro direct naar AWC!

Ook niet-AWC'ers zijn welkom om kaartjes te kopen via deze link, dus neem al je vrienden en familieleden mee!


AWC’ers halen 2574 euro op voor Fundashon Bicentini

De Fundashon Bicentini, die zich inzet voor de jeugd op de Antillen, heeft van AWC een cheque gekregen van 2574 euro. Dit geld is opgehaald met een doelpuntenactie van het eerste elftal. AWC-voorzitter Erick Loermans overhandigde de cheque aan Remko Bicentini, voorzitter van het goede doel.

Bij de doelpuntenactie moesten deelnemers voorspellingen doen over de prestaties van het eerste elftal. Hierbij ging het om de eindrangschikking, het aantal doelpunten, de topscorer en het aantal doelpunten van de topscorer. Iedere deelnemer betaalde aan het einde van het seizoen een euro per gemaakt doelpunt. Vanwege de goede prestaties van AWC (kampioen in de eerste klasse) liep dit bedrag aardig op.

De selectiespelers en stafleden van het eerste elftal betaalden tevens een euro per tegendoelpunt. Uiteindelijk viel er voor de deelnemers ook wat te winnen. Hans Lemmers had zijn voorspellingen het beste ingevuld en hij won hiermee een voetbalreis ter waarde van 300 euro. Ook vielen nog twee anderen in de prijzen. Zowel Alex Koutsocheras en Mark Toonen won een dinerbon van 75 euro met hun ingevulde voorspellingen.

Remko Bicentini is erg blij met het bedrag: “Geweldig! Het is mooi dat AWC op sociaal maatschappelijk vlak wat kan betekenen en dit laat ook de binding tussen de Fundashon en AWC zien.” De Fundashon kan het bedrag goed gebruiken, vertelt hij. “Zonder financiële middelen red je het niet. We zijn altijd blij met giften van materialen maar sommige dingen kosten gewoonweg geld.”

Met het bedrag hoopt Bicentini twee dingen aan te kunnen pakken op de Antillen. “Veel kinderen gaan zonder ontbijt naar school. Met dit geld kunnen we zorgen voor een goed ontbijt, thuis of op school. Ook kunnen we speel- en sportmaterialen kopen voor sommige buurten. Vaak zwerven kinderen na school wat op straat omdat ze niks hebben. Dat willen we hiermee oplossen.”

Namens AWC zijn René en Nanda Wijshake ambassadeur van de Fundashon Bicentini. René: “Dit bedrag is een wezenlijke bijdrage voor de Fundashon. Het is een onderdeel van de mooie verbondenheid met de club. We hebben nu vijf jaar deze doelpuntenactie gedaan en voor het einde van het seizoen hopen we een Caribbean Party te organiseren, waarmee we ook weer geld op kunnen halen.”

 

11-09-2018:

AED voor AWC

Vorige week heeft Defibrion een nieuw AED apparaat geleverd aan AWC.
Onderdeel van deze levering was een gratis training voor vrijwilligers van de club.
Alle kantinemedewerkers aangevuld met een 10-tal andere vrijwilligers hebben deze interessante cursus enthousiast gevolgd.
De komende jaren zijn wij dus weer voorzien van AED die klaar is voor gebruik. DIt kan van levensbelang zijn!


29-05-2017 | Fundashon-ambassadeurs bij AWC

 
 
 
 
 
 
 
 

 

De Fundashon Bicentini is al jaren met AWC betrokken, mede door trainer Remko Bicentini. Ondanks dat hij naar Juliana ’31 vertrekt deze zomer, blijven de organisaties toch bij elkaar betrokken. René en Nanda Wijshake, AWC-vrijwilligers en Fundashon-ambassadeurs, gaan de twee meer samen laten werken.

Het goede doel zet zich in op de Nederlandse Antillen, voornamelijk Curaçao, voor kansarme kinderen. “Het verschil tussen arm en rijk is daar echt schrikbarend”, vertelt René, leider van het eerste elftal en voormalig bestuurslid en jeugdleider. De afgelopen seizoenen ging het eerste elftal geregeld naar Curaçao om daar voetbalclinics te verzorgen op kansarme scholen. “Via Remko konden we vaak voetballen en hockeysticks meenemen voor die kinderen. Daar zijn ze erg blij mee.”

Zijn vrouw Nanda, barmedewerkster bij AWC, houdt zich meer bezig met de scholen zelf. Ze heeft al twintigduizend boeken verscheept en veel speelgoed. Dat is hard nodig, want op Curaçao is daar niet genoeg geld voor. Nanda: “Er is subsidie voor elk kind. Als de scholen daar schriften, pennen en leermethodes voor kopen, blijft er maar 1,14 Antilliaanse gulden over voor leesboeken en speelgoed. Dat is veel te weinig.” De boeken die ze wel hebben, zijn van slechte kwaliteit en vallen uit elkaar. Ook zouden de Curaçaose kinderen graag speeltoestellen hebben, zoals klimrekken en schommels.

 

Behalve de kinderen heeft de Fundashon andere mooie dingen gedaan op Curaçao. Een jongen had een dwarslaesie opgelopen tijdens een voetbalwedstrijd. De Fundashon heeft een scootmobiel voor hem kunnen regelen en die meegenomen naar Curaçao.

Binnen AWC gaan Nanda en René de naam van de Bicentini Fundashon hooghouden en activiteiten coördineren. De samenwerking is nog niet ten volste benut, vinden ze beiden. Daar moet nu verandering in komen. “Wij worden de tussenpersoon tussen AWC en de Fundashon. Het moet duidelijk worden wat we voor elkaar kunnen betekenen. Dat moeten we ook uitstralen naar alle AWC-leden.”

Bij AWC is al een aantal activiteiten georganiseerd, zoals een Caribische avond of een wedstrijd tussen het Antilliaanse voetbalelftal en NEC. Bij toekomstige evenementen kijken René en Nanda of zowel AWC als de Fundashon er wat aan hebben. “Er staat wel wat in de kinderschoenen, maar de ideeën moeten wel passen binnen de club”, zegt Nanda. Ook de doelpuntenactie aan het begin van het seizoen, waar mensen moesten voorspellen hoeveel AWC zou scoren, was een succes. “Dat kunnen we herhalen volgende jaren.”

Heb je vragen of wil je weten hoe je de Fundashon kunt helpen? Vraag het dan aan Nanda (nandawijshake@hotmail.com of 06-10343004) of René (reneawc@hotmail.com of 06-51350253) of spreek een van de twee aan bij AWC.


Menu

Hoofdsponsoren