Nieuws en info

17-03-2018

Boy Visser keert terug naar s.v. AWC Wijchen


 
AWC heeft goede zaken gedaan om de selectie voor het nieuwe seizoen rond te krijgen. Met trots meldt AWC dat Boy Visser na zijn vertrek vier jaar gelden naar JVC Cuijk terugkeert.  Zowel Boy als AWC zijn erg blij met de hereniging. De terugkeer van Boy past perfect in het beleid dat AWC voert waarbij gekozen wordt om de selectie hoofdzakelijk uit eigen jeugd laten bestaan. Komend seizoen stromen meer dan 10 jeugdspelers door vanuit de JO19-selectie; dit onderstreept de “Groen Witte-weg”die AWC is ingeslagen. Aanvoerder Wiebe Veltmaat, Ato Cardna, Justin Vos, Jeffrey Tangerink en Daan Paau zullen volgend seizoen niet meer terugkeren in de selectie van AWC; zij hebben aangegeven te stoppen of in een lager elftal  lager te gaan voetballen.

Naast Boy Visser voegt AWC ook de 19-jarige Jesse van Gerwen aan de selectie toe. Rechtsback Jesse speelt al jaren in de opleiding van Helmond Sport, waarvan de laatste twee jaar bij Jong Helmond Sport. Verder wordt er gekeken of er nog meer spelers met een “Groen-Wit” verleden terug willen keren naar AWC voor zowel de senioren- als de diverse jeugdselecties.

29-05-2017 | Fundashon-ambassadeurs bij AWC

 
 
 
 
 
 
 
 

 

De Fundashon Bicentini is al jaren met AWC betrokken, mede door trainer Remko Bicentini. Ondanks dat hij naar Juliana ’31 vertrekt deze zomer, blijven de organisaties toch bij elkaar betrokken. René en Nanda Wijshake, AWC-vrijwilligers en Fundashon-ambassadeurs, gaan de twee meer samen laten werken.

Het goede doel zet zich in op de Nederlandse Antillen, voornamelijk Curaçao, voor kansarme kinderen. “Het verschil tussen arm en rijk is daar echt schrikbarend”, vertelt René, leider van het eerste elftal en voormalig bestuurslid en jeugdleider. De afgelopen seizoenen ging het eerste elftal geregeld naar Curaçao om daar voetbalclinics te verzorgen op kansarme scholen. “Via Remko konden we vaak voetballen en hockeysticks meenemen voor die kinderen. Daar zijn ze erg blij mee.”

Zijn vrouw Nanda, barmedewerkster bij AWC, houdt zich meer bezig met de scholen zelf. Ze heeft al twintigduizend boeken verscheept en veel speelgoed. Dat is hard nodig, want op Curaçao is daar niet genoeg geld voor. Nanda: “Er is subsidie voor elk kind. Als de scholen daar schriften, pennen en leermethodes voor kopen, blijft er maar 1,14 Antilliaanse gulden over voor leesboeken en speelgoed. Dat is veel te weinig.” De boeken die ze wel hebben, zijn van slechte kwaliteit en vallen uit elkaar. Ook zouden de Curaçaose kinderen graag speeltoestellen hebben, zoals klimrekken en schommels.

 

Behalve de kinderen heeft de Fundashon andere mooie dingen gedaan op Curaçao. Een jongen had een dwarslaesie opgelopen tijdens een voetbalwedstrijd. De Fundashon heeft een scootmobiel voor hem kunnen regelen en die meegenomen naar Curaçao.

Binnen AWC gaan Nanda en René de naam van de Bicentini Fundashon hooghouden en activiteiten coördineren. De samenwerking is nog niet ten volste benut, vinden ze beiden. Daar moet nu verandering in komen. “Wij worden de tussenpersoon tussen AWC en de Fundashon. Het moet duidelijk worden wat we voor elkaar kunnen betekenen. Dat moeten we ook uitstralen naar alle AWC-leden.”

Bij AWC is al een aantal activiteiten georganiseerd, zoals een Caribische avond of een wedstrijd tussen het Antilliaanse voetbalelftal en NEC. Bij toekomstige evenementen kijken René en Nanda of zowel AWC als de Fundashon er wat aan hebben. “Er staat wel wat in de kinderschoenen, maar de ideeën moeten wel passen binnen de club”, zegt Nanda. Ook de doelpuntenactie aan het begin van het seizoen, waar mensen moesten voorspellen hoeveel AWC zou scoren, was een succes. “Dat kunnen we herhalen volgende jaren.”

Heb je vragen of wil je weten hoe je de Fundashon kunt helpen? Vraag het dan aan Nanda (nandawijshake@hotmail.com of 06-10343004) of René (reneawc@hotmail.com of 06-51350253) of spreek een van de twee aan bij AWC.


Menu

Hoofdsponsoren