Vrijwilligers


01-05-2018:

Voetbalvader Danny draagt zijn steentje graag bij


Danny Jansen kwam dit seizoen bij AWC terecht doordat zijn zoon dit seizoen begon met voetballen. Hij besloot meteen om een steentje bij te dragen aan de club. Van trainen geven aan de mini’s tot aan het hanteren van de fluit, Danny doet het met plezier. “Je leert meteen de mensen kennen en helpt gelijk de club met wat je doet, ik zie alleen maar voordelen!”

Als kersverse voetbalvader- en trainer van de mini’s heeft Danny al een aardig rijtje clubs op zijn naam staan. “Mijn zoon heeft bij de mini’s bij de teams Bayern München en Inter Milan gespeeld, dat zijn mooie clubs op je CV als beginnend trainer”, grapt Danny. “Daarnaast zet ik mij graag in als er gefloten moet worden, sowieso doe ik graag iets voor de club. Ik haal er plezier uit en daarnaast heeft het nog meer voordelen: je leert de mensen kennen als nieuw lid en helpt de club met je taken. Als je kind gaat sporten, is het meer dan hem of haar afzetten bij de club. Ik ben er graag bij betrokken.”

Zelf heeft Danny geen AWC-verleden, hij speelde zelfs een tijdje voor Alverna.  Daarvoor stond hij als speler en trainer op het veld bij DVE-Trajanus uit Nijmegen. “Toen ik nog thuis woonde bij mijn ouders heb ik bij DVE-Trajanus gevoetbald en de D1 getraind, alleen de club ging snel achteruit. Zelf speelde ik daar in een vriendenteam en toen het wat minder ging met de club zijn we naar Alverna overgestapt met het hele team.” 

Recent probeerde Danny zijn voetbalcarrière een nieuw leven in te blazen bij SCP uit Puiflijk, maar een blessure aan zijn rug speelde parten. “Via mijn baas kwam ik bij de club terecht. Samen met een vriend van mij ben ik daar gaan voetballen. Verder dan een jaartje kwamen we niet. Je krijgt toch een buikje en de derde helft was vooral gezellig. Ook leuk, maar het was niet meer zoals vroeger. Daarnaast is mijn rug mijn zwakke plek en besloot ik om zelf te stoppen met voetballen.”

Door zijn steentje bij te dragen, blijft Danny toch actief op het veld. “Op deze manier ben ik toch betrokken bij het voetbal. Bij de mini’s is het ook top geregeld en als ik een keer niet kan of verhinderd ben, staat er bij ons team vaak een ouder klaar om in te vallen. Zo hoort het ook te zijn. Door een steentje bij te dragen, krijg je binding met de club en maak je snel een praatje met de andere ouders. Ik kan het alleen maar aanbevelen om je in te zetten voor de club.”