Scheidsrechters

07-10-2017:

Week van de Scheidsrechter.


Deze week (7 t/m 13 Oktober) is door de KNVB uitgeroepen als WEEK VAN DE SCHEIDSRECHTER.
s.v. AWC Wijchen heeft de scheidsrechters als dank voor weer een seizoen fluiten een ‘frietbowling’ aangeboden.
Afgelopen vrijdag 6 Oktober hebben 21 scheidsrechters en commissieleden een gezellige avond gehad bij St. Frans. Allereerst werd er een uur fanatiek gebowld waarbij Luc Ruiter de winnaar werd van een echte FOX40 scheidsrechter fluit.
Niet omdat hij de meeste kegels had omgegooid maar omdat hij in het beste team de beste jeugdscheidsrechter was.
Het tweede uur was een ‘all-you-can-eat’ friet, frikandellen en kroketten wedstrijd waar alle St. Frans records zijn verbroken.
Op zaterdag en zondag na de wedstrijden heeft Gerhard Coenders van wedstrijdzaken voor een verrassing voor alle scheidsrechters gezorgd.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 


27-07-2017

Hieronder treffen jullie enkele bestanden aan betreffende de aangekondigde wijzigingen van de spelregels met ingang van het komend seizoen.

De wijzigingen hebben ook betrekking op de groep voetballertjes onder de 8 en onder de 9.

De onderstaande informatie is niet alleen nuttig voor scheidsrechters, spelers en de nieuwe spelbegeleider, maar ook goede informatie voor ouders en begeleiding van de diverse teams.

De bestanden komen in de meeste gevallen eerst in je downloadbestanden en worden daarna geopend.

Succes

6 tegen 6 bij 09 groep-1.pdf

spelregels 2017-2018.pdf

spelregelwijzigingen 2017-2018.pdf

vragen en antwoorden spelregels.pdf


Pupillenscheidsrechter!

Begin van dit seizoen zijn bij AWC de eerste pupillenscheidsrechters met veel succes opgeleid! Met veel enthousiasme worden zij 1,2,3 of 4x per maand ingezet om te fluiten. De hoeveelheid te fluiten wedstrijden geven de scheidsrechters zelf aan. Er wordt een indeling gemaakt, waarbij gekeken wordt dat de eigen te spelen wedstrijden niet samenvallen met de te fluiten wedstrijden. 

We beschikken thans over een enthousiaste groep jonge scheidsrechters en hij lijkt me goed om deze aan jullie voor te stellen. Ze staan er niet alleen voor en worden achter de schermen begeleid door een groep (ook enthousiaste) personen die fungeren als back-up. Ook zij worden hier aan de overige leden voorgesteld.

 
Etienne Rutten    Gijs Kroeze   Guido Koolen   Ian Hermsen
 
Jarmo van Hout   Joost Smits   Jur Eerden   Kevin Hummeling
Laurens Tap   Luc Ruiter   Lucas Schipperheijn   Nick Graveth
Sander Roeleven   Timon Devilee   Wout Gerrits    Dylan Bovenkamp

 

Begeleiding en 

Back-UpNoah van Uden       André Versteeg   Gerhard Hoefnagel

 Gertjan Weel   Nick Ruiter   Rebecca Steeg  


Scheidsrechtercursus AWC:

Vorige week heb ik samen met 17 andere vrijwilligers een scheidsrechtercursus gevolgd. Met deze cursus werden we klaargestoomd om wedstrijden te fluiten voor de jongere spelers van de F en E.  
Het begon allemaal op de vrijdagavond. We hebben met vier tegen vier geoefend en de theorie doorgenomen. Maar het moeilijkste deel kwam zaterdag.

Zaterdagochtend moesten we namelijk al meteen op voor het praktijkdeel. Dit was erg spannend, want niet alleen telde dit mee voor je diploma, maar ook was dit een serieuze competitiewedstrijd. Om de beurt ging één van ons voor 8 minuten (een wedstrijd duurt maar twee keer 25 minuten) het veld op en konden we laten zien wat we allemaal geleerd hadden. Gelukkig ging dit allemaal goed en waren de spelende teams tevreden.

Als laatste was er nog een theorietoets en voilà, het diploma was binnen. Iedereen is geslaagd en AWC kan tevreden zijn met het grote aantal vrijwillige scheidsrechters dat nu beschikbaar is.
Ik vond de cursus erg leuk om te doen en wacht vol spanning af wanneer ik mijn eerste echte wedstrijd mag gaan fluiten. We hebben onze eigen etui met daarin een fluitje en notitieboekje gekregen en bij de club liggen tenues klaar.

Toevallig was ik het enige meisje van de groep, dus tegen mij werd gezegd dat ik het nog ver zou kunnen schoppen, omdat er zo weinig vrouwelijke scheidsrechters zijn.  

Ik raad daarom iedereen (ook meisjes!) zeker aan om ook hieraan mee te doen. Niet alleen help je de club, zelf leer je er ook veel van. Je krijgt meer inzicht in het spel en dat kan je weer handig toepassen in je eigen wedstrijden. Bovendien is fluiten gewoon leuk!

Amar van Uden
AWC MA1


 

14-09-2014: 

Sinds 2 jaar ben ik lid van de jeugdcommissie waarin ik de vraag gesteld heb, waarom AWC geen pupillenscheidsrechters heeft. Hier was al vaker over gesproken alleen is het nooit echt opgepakt. Ik gaf aan dat ik dit zou gaan doen en vond het ook erg leuk om te doen!

De contacten met de KNVB, en het op zoek gaan binnen AWC naar de juiste enthousiaste mensen die mij van informatie konden voorzien en mij wilden ondersteunen waren erg leuk. Bedankt Gerhard Coenders, Andre Versteeg, Frans Derks en uiteraard het bestuur van AWC. Maar geen cursus, zonder cursisten!

Direct na de aankondiging op de site hadden we de eerste 4 aanmeldingen binnen. Omdat het zomervakantie was, stonden de aanmeldingen even stil. Samen met Andre Versteeg, (clubscheidsrechter AWC en technische ondersteuning voor de pupillenscheidsrechters) hebben we wat rondjes langs de velden gedaan, en al snel hadden we het limiet van 18 cursisten bereikt!

Wekelijks loopt er een back-up langs de velden om de scheidsrechters te ondersteunen daar waar nodig is: Andre Versteeg, Bas Pittens, Gerard Hoefnagel en Nick Ruiter.
Overige cursisten zijn: Rens vd Boogaard, Dylan Bovenkamp, Jur Eerden, Nick Graveth, Niels Koolen, Gijs Kroeze, Siebe Marrink, Wout Pittens, Noud Rikken, Sander Roeleven, Luc Ruiter, Laurens Tap en Harm van der Velden. Allen uit de C jeugd. Vanuit de B jeugd hebben Etienne Rutten, Noah van Uden en onze vrouwelijke scheidsrechter Amar van Uden de cursus met goed gevolg afgesloten! Wekelijks zal er bij de F-jes en E-tjes een van deze scheidsrechters te vinden zijn gekleed in een officieel tenue.

Bovenstaande jongens en meisje zullen gevolgd worden, en wie weet wat de toekomst zal brengen......

Rebecca Steeg: