Sportmedische begeleiding

06-09-2018:

Ook dit seizoen werkt AWC samen met Fysio- en Manuele Therapie Baat en fysiotherapeut Thijs Hendriks
 
Het verbeteren van de medische begeleiding is ook onderdeel van het voetbalplan3.0. Na de aanschaf van enkele fitness- en behandelapparatuur gaat AWC nu samenwerkingen aan met externe fysiotherapeuten van Fysio- en Manuele Therapie Baat en met fysiotherapeut Thijs Hendriks als aanvulling op Jurgen Verbiesen en Kelly van Stippent die nu verantwoordelijk zijn voor de medische verzorging en fitheid van vooral onze selectie.
De onderstaande service van Fysio- en Manuele Therapie Baat is bedoeld voor alle leden van s.v. AWC. Thijs Hendriks zal uitsluitend aanvullende fysiotherapie verzorgen voor de seniorenselectie van AWC (1 t/m 3) en het vlaggenschip van de jeugdopleiding JO19-1.
 

Fysio- en Manuele Therapie Baat/SportCare is ervan overtuigd dat iedere club of sporter van recreatief- tot topniveau gebaat is bij begeleiding bij sport, bewegen en gezondheid. Deze begeleiding start bij voorlichting/ educatie en preventie en gaat tot behandeling en terugkeren op sport niveau. Dat is waar SportCare Wijchen voor staat: Baat bij gezond en verantwoord sporten en bewegen!
Rick Dumoulin is sportfysiotherapeut en bewegingswetenschapper en aanspreekpunt binnen de praktijk voor SportCare Wijchen.
 
SportCare Wijchen biedt voor de club:
-          Een (kosteloos) inloop sportspreekuur op maandag van 17.00 tot 18.00 uur.
-          Terugkoppeling naar en overleg met de trainers/leiders, na toestemming van de sporter
-          Snelle en vakkundige diagnose, binnen twee werkdagen na aanmelding,  door ervaren fysiotherapeuten en de mogelijkheid van echodiagnostiek
-          Voorlichting voor de trainers / coaches van AWC
Alle leden van s.v. AWC Wijchen kunnen gebruik maken van bovengenoemde service van Fysio- en Manuele Therapie Baat/SportCare Wijchen
 
 
Thijs Hendriks is naast voetballer bij hoofdklasser sv DFS (en ex-Achilles’29) ook fysiotherapeut bij Fysiotherapie Sanavit uit Groesbeek.
Thijs zal aanvullende fysiotherapie verzorgen vanuit zijn praktijkruimte bij Go4Fit voor de seniorenselectie van AWC (1 t/m 3) en het vlaggenschip van de jeugdopleiding JO19-1. Dit in afstemming met de medische staf van AWC: Jurgen Verbiesen en Kelly van Stippent.