Sportmedische begeleiding

06-11-2017:

s.v. AWC Wijchen start met samenwerkingen Fysio- en Manuele Therapie Baat en fysiotherapeut Thijs Hendriks
 
Het verbeteren van de medische begeleiding is ook onderdeel van het voetbalplan3.0. Na de aanschaf van enkele fitness- en behandelapparatuur gaat AWC nu samenwerkingen aan met externe fysiotherapeuten van Fysio- en Manuele Therapie Baat en met fysiotherapeut Thijs Hendriks als aanvulling op Jurgen Verbiesen en Kelly van Stippent die nu verantwoordelijk zijn voor de medische verzorging en fitheid van vooral onze selectie.
De onderstaande service van Fysio- en Manuele Therapie Baat is bedoeld voor alle leden van s.v. AWC. Thijs Hendriks zal uitsluitend aanvullende fysiotherapie verzorgen voor de seniorenselectie van AWC (1 t/m 3) en het vlaggenschip van de jeugdopleiding JO19-1.
 

Fysio- en Manuele Therapie Baat/SportCare is ervan overtuigd dat iedere club of sporter van recreatief- tot topniveau gebaat is bij begeleiding bij sport, bewegen en gezondheid. Deze begeleiding start bij voorlichting/ educatie en preventie en gaat tot behandeling en terugkeren op sport niveau. Dat is waar SportCare Wijchen voor staat: Baat bij gezond en verantwoord sporten en bewegen!
Rick Dumoulin is sportfysiotherapeut en bewegingswetenschapper en aanspreekpunt binnen de praktijk voor SportCare Wijchen.
 
SportCare Wijchen biedt voor de club:
-          Een (kosteloos) inloop sportspreekuur op maandag van 17.00 tot 18.00 uur.
-          Terugkoppeling naar en overleg met de trainers/leiders, na toestemming van de sporter
-          Snelle en vakkundige diagnose, binnen twee werkdagen na aanmelding,  door ervaren fysiotherapeuten en de mogelijkheid van echodiagnostiek
-          Voorlichting voor de trainers / coaches van AWC
Alle leden van s.v. AWC Wijchen kunnen gebruik maken van bovengenoemde service van Fysio- en Manuele Therapie Baat/SportCare Wijchen
 
 
Thijs Hendriks is naast voetballer bij hoofdklasser sv DFS (en ex-Achilles’29) ook fysiotherapeut bij Fysiotherapie Sanavit uit Groesbeek.
Thijs zal aanvullende fysiotherapie verzorgen vanuit zijn praktijkruimte bij Go4Fit voor de seniorenselectie van AWC (1 t/m 3) en het vlaggenschip van de jeugdopleiding JO19-1. Dit in afstemming met de medische staf van AWC: Jurgen Verbiesen en Kelly van Stippent.

 

17-10-2016:

Fysiotherapie voor jeugdleden

Kelly van Stippent is speelster/verzorgster van AWC VR1  en als 1ste jaars fysiotherapie en sportmasseur dit jaar assistent van Tommy Kroes bij AWC 1, 2 en 3.
Om nog meer kennis en ervaring op te doen is Kelly bereid om ook de AWC jeugd te behandelen. Dit kan echter alleen op afspraak en voor sportmassage en tapen op woensdagavond vanaf 19.00 uur. Voor andere blessures moeten jeugdleden gewoon hun huisdokter of fysiotherapeut raadplegen. Kelly is bereikbaar op 06-50231515.


Sportmedische begeleiding

In het sportmedisch beleidsplan staat omschreven hoe wij binnen onze vereniging om gaan met spelers van zowel jeugd als senioren elftallen met betrekking tot blessures en begeleiding bij revalidatie hiervan. Dit om sv AWC ook medisch gezien naar een hoger niveau te tillen en hierin een monitorende en oplossingsgerichte instelling te realiseren.

Wat biedt de sportmedische begeleiding van sv AWC:
•Medisch advies
•Behandeling van blessures
•Revalidatie
•Voorlichtingen op het gebied van EHBSO, EHBO en allerlei andere medische thema’s

Onder de leiding van Ger Wullings werden de plannen uitgevoerd en vond er in overleg met de technische commissie veelvuldig overleg plaats om alles door te ontwikkelen. De eerste 2 uiterlijke verandering werden in 2008 gerealiseerd in de vorm van een AED, met opgeleid personeel binnen de gehele vereniging, en de er kwam een nieuwe verzorgingsruimte met 3 behandeltafels, uitgebreid assortiment aan medische artikelen en zelfs revalidatie mogelijkheden.

Ook wordt er op verschillende manieren invulling gegeven aan het begeleiden en opleiden van personeel en vrijwilligers van onze vereniging. Door thema-avonden, AED opleidingen en advies wordt het niveau ook binnen het vrijwilligersbestand op een hoger niveau gebracht.

Momenteel verzorgt Ger Wullings, als vaste verzorger van de senioren selectie, de zorg binnen de senioren afdeling. Alle spelende leden kunnen hier terecht met hun vragen en blessures.
Ook is er een mogelijkheid voor trainers en begeleiders om met vragen te komen en kan er worden geassisteerd bij het invullen van trainingsschema’s.

De sportmedische begeleiding is te vinden in onze verzorgingsruimte binnen het kleedkamercomplex op het sportpark en is via email en telefonisch te bereiken op: medischezaken.awc@gmail.com
Ger Wullings 024-3782085

Heeft u suggesties of opmerkingen laat het dan weten zodat wij voor iedereen zorg en begeleiding op maat kunnen garanderen!