Sponsoren

15-10-2017:

De sponsoren van dit jaar zijn bekend.
Technisol Isolatie was al eerder bekend als hoofdsponsor van AWC en daar komen Modderkolk en 4PET Holding BV als shirtsponsoren bij.


Oude bekenden en nieuwe namen. Zij lichten hun achtergrond en de beweegredenen toe om de club te sponsoren tijdens een van de wedstrijden.

Hans Kuipers van het bedrijf 4PET Holding BV debuteert dit jaar als shirtsponsor. Het bedrijf dat petflessen recyclet kent Kuipers als directeur. Zelf komt hij uit de basketbalwereld, maar stond hij als supporter al vaker langs de lijn bij AWC. “Zelf heb ik basketbal gespeeld bij Wyba in Wijchen. De jongens van AWC kwamen dan bij ons kijken en andersom wij bij hen. Daarnaast ben ik sponsor geweest van de basketbalploeg Matrixx Magixx. Maar in 2012 stopte de club door een gebrek aan sponsoren en financiën.” Zijn komst benadrukt hoe belangrijk sponsors zijn voor de club. Kritisch is Kuipers zeker: “Ik heb een contract getekend voor één jaar. De doelstellingen van de club houd ik in de gaten. Het is belangrijk dat er een duidelijk beleid is, dat de mensen weten waar ze aan toe zijn.”

Daar kan Simon de Luij van het elektrotechniekbedrijf Modderkolk zich in vinden: “De stip aan de horizon waar je naartoe wil, moet duidelijk zijn. Bijvoorbeeld het inzetten op de jeugd, dat vind ik mooi om te zien. De jeugd is de toekomst. Ik leid zelf ook mensen op in mijn bedrijf. De visie van AWC staat parallel aan die van mijn bedrijf.” Net als Kuipers sponsorde hij de Matrixx Magixx en kijkt hij sinds dit seizoen vanaf het ereterras nu op het gras neer in plaats van de zaal. “Dat is wel even wennen hoor, als je bij basketbal even naar het toilet gaat, vallen er zo een paar doelpunten. Dat is bij het voetbal niet zo.” Wellicht beter voor het contact met zijn netwerk, zeg ik met een knipoog. “Als sponsor breid je natuurlijk je netwerk uit. Maar het is niet de hoofdmoot. Ik doe het vooral om de club te helpen. De visie van de club, onder andere dat AWC weer een familieclub wil worden, daar kan ik mij in vinden.”

Links op de foto staat een bekende sponsor van de club: Rens Loenen steunt dit jaar wederom de club. Zelf speelde de eigenaar van Technisol Isolatietechniek jarenlang bij de groen-witten en stak hij zijn nakomelingen aan. Zijn zoon Laurens Loenen, neemt de verkoop voor zijn rekening bij Technisol en speelde vroeger in de jeugd bij AWC. Vandaag de dag is hij nog vaak te vinden op sportpark de Wychert. Tijdens de wedstrijd van het eerste zien zij het eigen beleid van AWC zijn vruchten afwerpen waar de kleinzoon van Rens ‘Lau’ Loenen zijn minuten maakt. De jongste van de generatie-Laurens stroomde vanuit de jeugd door naar het eerste. Wellicht dat hij later ook als sponsor in de voetsporen treedt van zijn vader en grootvader.