Bestuur

08-01-2017:

Nieuwjaartoespraak AWC 2017 (door Erick Loermans)


Welkom! Fijn dat u er bent! In het bijzonder welkom aan onze jubilarissen. We komen straks uitgebreid bij u terug! Vanaf deze plaats wens ik u natuurlijk, namens het gehele bestuur van AWC Wijchen, de allerbeste sportieve wensen voor 2017 toe. Maar boven alles wens ik u een kerngezond 2017!!!
2016 ligt achter ons en was een clubjaar met hoogte- en dieptepunten. Het ledenaantal is redelijk stabiel rond de 1050 gebleven. Sportief gezien beleefden wij een gematigd positief voetbaljaar. Het 1e heren elftal handhaafde zich in de 1e klasse en ook de andere selectieteams hebben zich gehandhaafd in hun klassen. Ook onze dames 1 hebben zich kunnen handhaven. We zijn erg blij dat Ton Stinnissen alsnog heeft besloten door te gaan als trainer van onze dames in het seizoen 16-17.
Bij de niet selectie-elftallen zijn weer enkele teams kampioen geworden. Veel voetbalplezier hier bij AWC,  als je hier op zaterdag rondkijkt zie je 39 enthousiaste jeugdteams rondlopen die met wisselend succes onze clubkleuren verdedigen. En kom eens kijken bij die geweldige Champions Leauge voor de allerkleinste AWC’ers, een genot voor het oog, zoveel plezier.  
Kampioenen hadden we ook gelukkig: 
Voorjaarskampioen: AWC C4 & AWC F5,
Bekerwinnaar : AWC D6
Winnaar Champions Leaque (voorjaar) : Barcelona. 
Winnaar Champions League (najaar): Real Madrid
Najaarskampioenen: JO11.1, JO11.4, JO11.7, JO15.5

Echt hoogtepunten! Een ander hoogtepunt was natuurlijk het gereedkomen en ingebruikname van ons nieuwe jeugdhonk. Een jeugdhonk dat tot stand kwam m.b.v. een subsidie van de gemeente Wijchen,  inhoudelijke en financieel steun van de Business Club. Maar vooral door de inzit van de eigen vrijwilligers uit de bouwploeg. Een applaus is op deze plek nogmaals op zijn plek.

Ook is in 2016 de AWC voetbalacademie weer van start gegaan de VC 2.0;  gesteund door vele sponsoren en vrienden en een belangrijke hoofdsponsor is de Technisol Voetbal Academie misschien wel het grootste succes van 2016. Want wie investeert in de jeugd heeft toekomst zoals u ongetwijfeld allemaal weet. Een applaus voor de vele leden die deze voor onze jeugd en hun trainers deze academie zo’n geweldige impuls hebben weten te geven. Applaus.
Ik zei daarstraks al: hoogte en dieptepunten. In 2016 zijn drie leden onze club ontvallen. Alle drie leden met een lange geschiedenis bij AWC. 
Jose Kersten en Annie van Lanen van ons clubhuis
en Bert van Thiel onze oud leider en terreinmeester. 
Ze worden dagelijks gemist. Thuis maar zeker ook hier op de club. Ik vraag een korte moment van stilte om hen te gedenken. 

Stilte

Dank u wel! 
Wat gaat 2017 AWC brengen? 
Een nieuwe toernooicommissie is enthousiast van start gegaan en werkt nu aan een groots E – F toernooi in de maand augustus 2017. Verder wordt er nagedacht over een A- toernooi met teams van de omliggende en bevriende verenigingen. We zijn erg blij dat de nieuwe leden van deze toernooicommissie zo enthousiast zijn. Een inspirerend voorbeeld wat mij betreft. 
In 2017 hopen we natuurlijk op veel sportief succes! Maar dat komt niet vanzelf daarvoor moet je investeren in onze jeugd en de jeugdtrainers.  En dat doen we zei ik zojuist al via de AWC Technisol Voetbalacademie. Over trainers gesproken; Jullie hebben allemaal gehoord natuurlijk dat Remco Bicentini ons na vijf prima jaren als trainer van onze herenselectie gaat verlaten. Remco (als hij er is?) Veel succes bij Juliana ’31, je hebt bij AWC goed gedaan. 

Remco is niet alleen een goed trainer en een aardige vent en leuke sinterklaas. Hij is ook de oprichter en naamgever van de BICENTINI foundation. Dit is een stichting die zich sinds 2006 op de Nederlandse Antillen inzet om het geestelijk en lichamelijk welzijn van kinderen en jongeren te bevorderen. Jij inverteert tijd en geld in de jeugd van je geboorte eiland. 
Jij bent een inspirerend voorbeeld voor velen volgens mij. Nogmaals succes! 
Maar dan de opvolging!
De afgelopen weken heeft een afvaardiging van de technische commissie onder de bezielende leiding van Guus veel gesprekken gevoerd met potentiële kandidaten. Ik ben blij u allen te kunnen melden dat we goede trainer voor onze selectie hebben gevonden. Iemand die zijn trainers sporen reeds heeft verdiend hier in de regio. Een lange tijd bij vv. Bennekom en vervolgens bij mooie clubs in Groesbeek. Een trainer met ervaring en ambities op niveau,  die zo hopen wij, gaat passen bij de club AWC. Mag ik aan u voorstellen Camiel Jager. (C. even naar voren halen, evt kort) 
Na dit mooie goede nieuws, even wat serieuzer.

VRIJWILIGERS      
De  groep vrijwilligers hebben er weer voor gezorgd dat onze vereniging goed heeft gedraaid, alhoewel het aantal vrijwilligers redelijk stabiel blijft, zien we vergrijzing toeslaan en zijn een aantal keren bepaalde taken blijven liggen of minimaal uitgevoerd. s.v. AWC is en blijft voortdurend op zoek naar geschikte vrijwilligers voor de vele taken, die verricht dienen te worden om onze vereniging zo probleemloos draaiende te houden. ‘Vrijwilligers hebben recht op ondersteuning en begeleiding. Een mooi voorbeeld zijn onze jeugdscheidsrechters, waarvan we er ook de komende tijd weer een aantal opleiden. 
Er wordt nagedacht over een bestendig vrijwilligersbeleid waar de quote “je mag hier voetballen, maar je moet ook wat doen voor AWC” de boventoon voert . Zonder vrijwilligers geen vereniging en zonder vereniging geen voetbal’. Ieder lid van onze vereniging zou een steentje moeten bijdragen. Van het verrichten van bardienst tot het leiden en begeleiden van (jeugd)teams en de vele taken die daar tussen in komen. Wij vragen niet alleen om steun, maar kunnen ook ondersteuning bieden.  Er is inmiddels een werkgroep geformeerd, die vanuit het gegeven  “ieder draagt een steentje bij” een voorstel in voorbereiding heeft. 
In een extra buitengewone ledenvergadering in maart a.s. zal dit voorstel aan u allen voorgelegd worden. 
De hoofdlijn is als volgt: er komt een contributieverhoging voor alle leden. Daarnaast kunt u een korting op uw contributie verdienen door een taak voor de club te verrichten. Deze vorm om de participatie van leden te verhogen is binnen allerlei sportclubs niet ongewoon. Binnen het voetbal echter nog wel uitzonderlijk. Het bestuur roept u op om deel te nemen aan het gesprek (of discussie zo u wilt) over deze beleidswijzing, kom naar de buitengewone ALV in maart. 
Terug naar die inspirerende voorbeelden. 
In ieders leven is wel iemand die je geïnspireerd heeft! Dat kan op allerlei terrein. Even vragen: ………… (willekeurig mensen in de zaal vragen: wie heeft jou geïnspireerd? En waarin? ) 4-5 personen.
Ik ken ook zo iemand………………………………. meerdere eigenlijk 
50 jaar (speldje 50):
Henk Aalbers, Jo Alberda, Tonnie Beelen, Wiet de Bruijn, Henk Fleuren, Henk van Gemert, Jan Gubbels, Martien van de Hoogen, Piet Jansen, Henk Lukassen, Peter Sleenhoff, Gerrit van Thiel, Joke Toonen, Jan Wessels, Bert Reuvers, Frans van de Wielen
60 jaar (speldje 60): 
Piet Peters Sengers , Bart van Woezik
Erelid
Hans Broens Een speld, een ingelijste oorkonde en bos bloemen voor de partner

Dank en afsluiting toespraak

 
Voorzitter:


Erick Loermans  is algemeen voorzitter van onze vereniging. 

U kunt Erick bereiken via voorzitter@awcwijchen.nl 

 

 

 

 

 


Algemeen secretaris

Fred Thannhauser: 

Na allerlei omzwervingen binnen de jeugdafdeling (zoals vader van voetballende zonen, jeugdleider en voorzitter van de jeugd - en Technische commissie) is Fred al jaren lid van het Bestuur. Vele jaren als bestuurslid Technische Zaken en ben nu algemeen secretaris.

Daarnaast is hij clubscheidsrechter en ook voor allerlei hand- en spandiensten kun je Fred benaderen.
Hij is bereikbaar onder nummer 06-18764875 en per mail: secretaris@awcwijchen.nl


Penningmeester:


Micky Hummeling is verantwoordelijk voor het financiële reilen en zeilen binnen de vereniging. Als voetbalvader en cijferaar is hij in staat om 2 hobby’s te combineren.

U kunt Micky bereiken via: penningmeester@awcwijchen.nl 

 

 

 


Algemene zaken:

Frans Derks.

Frans is vanaf mijn 8e jaar al lid van deze mooie vereniging en altijd met een groen-wit hart.
Tot zijn 16e zelf gevoetbald, daarna jeugdleider geworden en vanaf zijn 23e is hij lid van het bestuur, dus nu zo’n 39 jaar.
In die periode heeft hij vele posten bekleed, tot vorig jaar algemeen voorzitter. Nu is hij verantwoordelijk voor de post algemene zaken met als grote passie het clubhuis/jeugdhonk. Ook is hij vicevoorzitter van de club en clubconsul.
Frans is bereikbaar onder nummer 06-22970148 of per mail:clubhuis@awcwijchen.nl

 

 


Bestuurslid voetbaltechnische zaken:

Guus van Schijndel

Na een actieve loopbaan als voetballer langs mooie clubs als BSC Roosendaal (pupillen), Wilhelmina Den Bosch (pupillen t/m 1ste team), Willem II Tilburg (2e team), NAC Breda (1ste team), Leones (1ste team) en AWC (1ste team) is Guus in 2003 begonnen als coördinator bij AWC F-pupillen toen zijn zoon Laurens bij AWC ging voetballen. Vanaf 2008 is hij Coördinator van alle pupillen geweest, van de mini’s t/m de D-pupillen.
In november 2015 werd hij benoemd tot bestuurslid voetbalzaken. In deze nieuwe rol wil hij de condities scheppen waarbij ‘de voetbaldieren’ (alle trainers en coaches van AWC 1 t/m onze mini’s) de ambities kunnen realiseren die in het pas aangenomen nieuwe club- en voetbalplan staan beschreven. Hij hoopt met dit plan nieuwe energie in de club te kunnen mobiliseren zodat meer mensen zich gaan inzetten bij allerlei taken en initiatieven waarbij het nieuwe s.v. AWC kiest voor kwaliteit en waar voetbal centraal staat. Want trainers/coaches maken spelers beter. Betere spelers maken een team beter. En betere teams maken een club beter! Guus is bereikbaar via voetbalzaken@awcwijchen.nl.


Bestuurslid Commerciële zaken:

VACANTBestuurslid Vrijwilligersbeleid:

Harrie Jansen

Sinds zijn zoon Fabio is gaan voetballen bij AWC in 2002 is Harrie betrokken bij deze mooie vereniging. Ik heb me in die tijd vooral ingezet als leider van de diverse teams van hem. Thans beheert hij met anderen de website en hij is sinds kort als bestuurslid verantwoordelijk voor het vrijwilligersbeleid. Het beheren van de website en communicatie in brede zin (Facebook, Nieuwsbrief Twitter en de AWC-app) blijft hij belangrijk vinden.
Harrie is bereikbaar via webbeheer@awcwijchen.nl